När jag kom hem igår fick jag två paket. Alltid så roligt att öppna post tycker jag (när man ser att det inte är räkningar…) I det första paketet var det “mina” fröer som jag beställde förra veckan från Impecta. Jag har planerat vad jag ska odla i mitt grönsaksland på Gotland inför öppning ev min sommarrestaurang.

Fröer

I år ska jag göra ett ännu större land och odla ännu mer grönsaker! Mina nya favoritfröer i år är vildgurka, morötter i olika färger, en speciell grönkål som heter Nero di Toscana, en rolig salladssort som heter trädgårdsportlak och en vildkrasse som heter Källfräne och kinesisk rättika. Jag är verkligen inte någon expert men gillar grejjen med odling och det är ju så roligt att använda det man odlar på restaurangen.

Ulrika trädgårdsland

Odling

Jag och min mamma ska vara på Gotland från den 11 april – 30 april och anordna landet, så alla fröer och fixa trädgården så att allt ska vara i jorden till den 1 maj – det är planen!

Anna Jansson Anna Jansson

I det andra paketet som jag fick var det en present från deckarförfattarinnan Anna Jansson – vilken överraskning! Jag fick hennes senaste bok Skymningens barfotabarn med en fin signering. Eftersom jag hade en lugn hemmakväll igår började jag direkt läsa den och jag är en stor fan av henne. Det som är så roligt i denna bok är att den uspelas i Ronehamn där jag bor…Anna Jansson är min speciella gäst i restaurangen den 1 augusti i sommar så missa inte den kvällen!

Anna Jansson