Anna BensonIdag vill jag uppmärksamma en duktig och drivande tjej som heter Anna Benson! Hon gästade mig i ladan och pratade om sina böcker i somras och jag fick då prova att laga rätter från hennes nya bok “Rosa kokboken” som inte hade utkommit då.

Anna har jobbar dygnet runt under oktober och ingen kan ha missat hennes insamling för forskningen mot cancer. Makalös kvinna! Heja Anna och grattis till ett fenomenalt arbete!

Jag är glad att man uppmärksammar cancer och samlar in pengar till forskning men det finns ett problem i det hela…eller egentligen två.

1. Jag ogillar att ett samarbete mellan Rosa bandet och sockerstinna produkter – socker göder cancer och det blir så fel! Läs mer här i ett blogginlägg jag har gjort.

2. Jag önskar att alla pengar inte bara gick till forskning för att bekämpa cancer när det väl har gått så långt utan att en del resurser gick till forskning för att undvika att få cancer. Vad kan vi själva göra och hur kan vi leva för att bättre stå emot sjukdomen.

719512