I dag har jag bakat glutenfria fröknäckbröd i min nya bakstudio hemma…De blev så goda, krispiga och nyttiga och ni har tur…här kommer receptet!
Fröknäcke – 2 plåtar
1 dl linfrön
1/2 dl chiafrö
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl pumpafrön
1 1/2 dl kokt svart quinoa
3 dl kokande vatten
3 msk rapsolja
1 nypa salt
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop alla ingredienser och låt stå och svälla i 15 minuter. Lägg hälften av smeten på ett bakplåtspapper och lägg sedan ett annat papper över. Kavla sedan på pappret och tryck ut knäckebrödet tunt och fint. Gör likadant med nästa frösmet. Strö på lite havssalt. Sätt in i ugnen i ca 70 minuter eller tills det är färdiggräddat. Skiva brödet i bitar eller bryt med händerna. Ät och njut!