Glöggtilltugg

Vill du servera ett läckert tilltugg till ett glas vin eller på din glöggbjudning i helgen? Här är ett recept som jag älskar. Dessa små “salladssnittar” är underbara men också så vackra – vem kan motstå?

Glöggtilltugg

Krspiga salladssnittar med saffranscrème och räkor – 8 portioner

½ gelatinblad

½ vitlöksklyfta

1 dl Philadelfiaost

1 dl creme fraiche

1 paket saffran, 0,5 g

Salt och vitpeppar

8 krispiga små salladsblad

100 g skalade lyxräkor

1 granatäpple

Några dillkvistar

Lägg gelatinbladet i vatten i 5 minuter. Skala och finhacka vitlöken och blanda med Philadelfiaost och creme fraiche. Tillsätt saffran, salt och peppar. Hetta upp 2 msk vatten i en kastrull och smält gelatinbladet. Vispa ner det i saffranscrèmen och ställ in i kylen minst 2 timmar. Spritsa saffranscrémen på krispiga salladsblad och fördela räkorna ovanpå. Garnera med granatäpplekärnor och dill.