Hela helgen har vi haft fest i huset – sammanlagt 44 gäster har vi haft på lördag och söndag. Det är egentligen väldigt smart att ha 2 middagar på raken när man ändå är på G har jag kommit fram till. Det är ju en hel del jobb med att ta fram porslin och glas och när man ändå fixar allt så kan man ju göra det 2 ggr liksom…I dag, söndag har vi haft födelsedagsfirande för bägge mina barn och då var vi 16 pers.

I går var vi 28 personer och jag fick möblera om för att få in alla men det gick! Jag har mamma på besök och vi gjorde en liten italiensk buffé och det var väldigt gott tycker jag.

Mozzarella och tomatsallad Italiensk sallad

Svarvade grönsaker

Vi gjorde mycket vegetarisk mat som mozzarella/tomatsallad, en stor sallad med blandade grönsaker och en god dressing, svarvade squash och morötter, min egna goda tomatsås, 2 sorters pesto (en grön och en röd), lite ostar och jag hade även lite pasta men faktum var att många av gästerna valde att äta grönsaksspagettin som vi hade svarvat, faktiskt även barnen.

Ostallrik Grön och röd pesto

Jag köpte jag en megastor lufttorkad skinka på ICA och det var ju kul, 7 kg…faktum var att det var ett helt grislår..

Serranoskinka

Att göra egen grön pesto är så lätt och det blir så vansinnigt gott! Jag lägger ner en kruka färsk basilika, 2 dl riven parmesanost, 50 g pinjenötter, 1 liten vitlöksklyfta, 1 tsk flytande honung, salt och svartpeppar i min matberedare och sedan mixar jag. Häller på ca 1 dl olivolja och vips är det klart!

Egen pesto

Efterrätt blev en klassisk italiensk Gino. Det är bananer, kiwi och jordgubbar som man lägger i en ugnsform och sedan strör man på massor mer riven vit choklad. Grillar lite i ugnen och serverat med glass. Min son Jonas har lärt sig denna efterrätt på hemkunskapen i skolan så jag fick hjälp i köket!

Gino