2:3528 januari, 2020

Releaselunch hemma hos mig med en hälsosam buffé!

Blandat

Jag hade nyligen en liten tillställning hemma i min lägenhet i Vasastaden med anledning att jag har släppt boken ”66 day challenge”. Jag gjorde flera inlägg på min instastory och många hörde av sig och ville ha recept. Här kommer recept på flera rätter jag serverade på lunchen och den populära Kladdkakan som jag bakade med svarta bönor!

 

 

 

Balsamicomarinerade rödbetor med chevre´- 4 portioner (

  • 8 tunna skivor Chévreost, ca 300 g
  • 1 dl valnötter
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk torkade örtkryddor
  • 30 g rucolasallad
  • 2 msk balsamico

 

Balsamicomarinerade rödbetor

  • 4 kokta rödbetor
  • 1/2 msk olivolja
  • 2 msk balsamico
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk hackad färsk timjan eller annan örtkrydda.

 

Sätt ugnen på 225 grader. Skär osten i 1 cm tjocka skivor och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Toppa med valnötter, honung och örtkryddor. Sätt in i ugnen i ca 5 minuter. Skär rödbetorna i klyftor och lägg i en skål. Blanda ner olivolja, balsamico, honung, salt, svartpeppar och färska örtkryddor. Servera den gratinerade chévren på en bädd av rucolasallad med rödbetor bredvid.

 

Quinoasallad – 4 portioner

  • 2 dl quinoa
  • Saften av ½ citron
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk hackad dill
  • 1 dl gröna frysta ärtor
  • Salt och svartpeppar

 

Topping:

  • 150 g sockerärtor
  • ½ färsk mango
  • 1 granatäpple
  • Lite ärtskott

 

Koka quinoa enligt anvisningen på paketet. Skölj och lägg i en skål och blanda ner alla ingredienser. Skär sockerärtor och mango och lägg över tillsammans med granatäpplekärnor och ärtskott.

Servera med varmrökt lax och räkor samt ärtpesto.

 

Ärtpesto

  • 1,5 dl gröna frysta ärtor
  • ½ dl solroskärnor
  • ½ liten vitlöksklyfta
  • Saften av ¼ citron
  • 3 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar

 

Gör först ärtpeston genom att lägga alla ingredienser i en matberedare och mixa till en jämn röra. Smaka av med salt och peppar. Skär fisken i 4 bitar. Strö på salt och peppar. Skär fänkål i skivor (skär bort roten). Hetta upp en stekpanna med smör och bryn först fänkålsskivorna. Krydda med salt och peppar. Lägg åt sidan och bryn sedan fiskfiléerna 3-4 minuter per sida. Servera fisken med fänkål och ärtpesto. Toppa med lite gröna ärtor.

 

 

Kavring – 1 limpa

  • 3 ¾ dl bovetemjöl
  • ¾ dl sojamjöl
  • ½ dl nyponmjöl
  • 1 dl linfrö
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 msk psylliumfröskal
  • 1 tsk bikarbonat
  • 6 dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap

 

Till formen

  • 1 tsk smör
  • 1 tsk bovetemjöl

 

Topping

  • 2 msk solroskärnor
  • 1 msk chiafrön

 

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla torra degingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk och sirap och rör ihop till e. Låt stå och svälla i några minuter.
  2. Smöra och mjöla en brödform, 1 ½ – 2 liter, och fördela smeten jämnt i formen. Strö över solroskärnor och chiafrön.
  3. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i cirka 50 minuter. Låt svalna på galler.

 

 

Kladdkaka med svarta bönor och pistagenötter – 8 bitar

  • 1 förp svarta bönor, 240 g
  • 13 st färska dadlar
  • 4 msk kakao
  • 4 msk agavesirap
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2-3 msk starkt kaffe
  • 150 g mörk choklad, ca 70 %
  • 1 dl kokosolja
  • 2 ägg
  • 1 dl skalade pistagenötter
  • kokosolja och kokosflingor till formen

 

Sätt ugnen på 175 °C. Skölj av bönorna ordentligt i en sil och lägg dem i en matberedare tillsammans med urkärnade dadlar. Mixa ihop till en jämn smet. Tillsätt kakao, agavesirap, vanilj, bikarbonat och kaffe och mixa igen. Smält chokladen i ett vattenbad tillsammans med kokosoljan. Vispa äggen fluffigt i en annan skål och tillsätt smält choklad och kokosolja, vispa till en slät smet. Rör sedan i bön- och dadelsmeten och rör tills allting blandats. Smörj en form med kokosolja och bröa med kokosflingor. Fördela smeten i formen och toppa med pistagenötter. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig när du tar ut den, den kommer stelna när den svalnar.

 

 

1:1513 januari, 2020

Arbetet bakom 66 Day Challenge

Blandat

 

Jag släppte min nya bok 66 days Challenge för några veckor sedan och vilken respons och försäljning jag har fått från alla håll! Boken har uppmärksammats i TV4, Aftonbladet, Expressen, Svensk Damtidning, Femina, Kurera, Hemmets Journal, DI och flera artiklar kommer i januari och februari.

Denna bok kom till efter att jag hade läst Philippa Lallys grundliga studie med flera kollegor på British Journal of General Practice och flera medier har skrivit artiklar som European Journal of Social Psychology och The Telegraph att det tar 66 dagar att ändra en vana/ovana som ska bli bestående. Jag tyckte det var en intressant studie som jag känner igen efter att jag coachat så många 100 000 – tals människor. Jag bestämde mig för att utformade ett program för 66 dagar med kostscheman, recept och övningar för att underlätta för mig själv att vara motiverade under dessa veckor. Resultatet blev fantastiskt och detta blev en bok tillsammans med The Book Affair förlag.

Som alltid när man släpper en bok uppstår det korrfel och även om jag är noggrann och läser boken många gånger innan den går till tryck så kan det bli fel. Även min korrekturläsare på förlaget har gått igenom boken många gånger. Trots detta har jag upptäckt några fel och det är tack vare att mina läsare hör av sig till mig snabbt och meddelar så vi har hunnit ändra felen i den 2:a tryckupplagan och även nu i den 3:de upplagan.

Nedan ligger pdf:er där det har skett ändringar som nu är korrekta och jag hoppas att ni har överseende med mina fel jag har gjort och hoppas att ni får glädje av Era 66 dagar!

 

 

2:305 januari, 2020

Aftonbladet Söndag

Blandat

Ni har väl inte missat att köpa Aftonbladet med Söndagsbilagan idag?! Där kan ni läsa en väldigt fin intervju om mig och hälsa samt läsa om det fantastiska paret Maria och Thomas som har gått min kurs 66 Days Challenger och uppnått fantastiska resultat.

Jag tycker verkligen ni ska se till att hinna läsa detta om ni själva funderar på hur ni vill arbeta med er hälsa framöver.

 

8:233 januari, 2020

TV4 Nyhetsmorgon

Blandat

Här kan du se när jag besökte TV4 Nyhetsmorgon den 2:a januari – klicka här!

Jag berättade om min nya bok 66 Day Challenger och utmanade Steffo att ändra sin livsstil. Hur tänker du inför det nya året och din livsstil, är det något du vill ändra på?

Boken sålde slut efter mitt inslag men vi har beställt fler så kommer du kunna köpa den igen. Tillsvidare, för dig som vill ha en förändring och verkligen uppnå dina mål tycker jag att du ska se på vårt kursutbud. Jag har tagit fram en kurs som bygger på just 66 dagar, men det finns en mängd andra kurser, något för alla så klicka in och se vad som får dig att komma i ditt livs form under 2020.

Se mitt kursutbud här!

7:0030 december, 2019

Mitt friska nyårslöfte!

BlandatUlrikas vardag

Numer handlar mina nyårslöften om att vara frisk och ge min kropp mat som ger energi och inte tar min energi! Om jag kan vara hälsosam 300 dagar av årets 365 dagar så har jag uppnått ett bra nyårslöfte. Då kan jag unna mig allt det jag njuter av som inte tillhör min vardagliga kostplan i lagom dos dvs 65 dagar. De flesta gör tvärtom och är hälsosamma i januari och efter påsk och hittar inte en hälsosam livsstil resten av året.

Mina nyårslöften är:

Välja naturliga och bra proteiner som en bas i min kostplan – ekologisk kyckling, kravmärkt kött, fisk och ägg är lätt att laga goda rätter av.

Njuta av bra fetter såsom olivolja, pesto, nötter, frön, avokado, majonnäs, aioli och riktigt smör.

Ge min kropp antioxidanter från regnbågens alla färger men främst gröna grönsaker som dessutom ger extra järn och vitamin K och gör min tarmflora basisk.

Dricka mycket citron och ingefärsvatten som är bra för rening och immunförsvar.

Vara ute i friska luften och få lite ljus och sol varje dag. Ett bra intag av D-vitamin!

Förbättra min kondition ytterligare med PW och jogging samt träna styrka och balans för en starkare kropp.

Äta olika mängd kalorier varje dag för en bättre förbränning samt att fortsätta med periodisk fasta.

Göra regelbunden vattenfasta och reningskurer var 6:de vecka.

Vila och återhämta mig och ha som mål att sova minst 7-8 timmar per natt.

Skratta och umgås med vänner samt fylla mitt år med upplevelser istället för att konsumera i prylar och kläder.

Av erfarenhet vet jag att om jag håller dessa löften kommer jag att ha alla chanser att fortsätta vara frisk och må bra under nästa år. Jag tänker också långsiktigt och vet att jag måste påminna mig varje vecka, varje månad om mina egna hälsolöften till mig själv. Detta är något många ofta glömmer bort.
Ägna en stund innan nyårsafton och skriv ner några av dina egna nyårslöften på nästa sida. Det ger dig bra förutsättningar att lyckas nå dina mål under 2020!

Jag önskar dig ett riktigt gott och hälsosamt NYÅR!

Hälsningar

Ulrika

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!