blodDenna vecka bloggar jag om olika blodgrupper och framför allt hur man ska äta rätt beroende på den blodgrupp man har! I går bloggade jag om blodgrupp 0 och det kan du läsa om här:

Blodgrupp B är en ovanlig blodgrupp och det är främst asiater som har denna blodgrupp. Det är dock en väldigt tålig blodgrupp och som har en hög förbränning och kan äta en bra blandkost. Jag har nästan aldrig träffat någon som har denna blodgrupp och är överviktigt – intressant. Personer som har denna blodgrupp är ganska korta och lägger sällan på sig några extrakilon. Det är också intressant att denna blodgrupp är den enda av de 4 blodgrupper som finns som faktiskt mår bra av mjölprodukter och kan gynna deras hälsa.  Du som har blodgrupp B har en mycket stark och bra blodgrupp som sällan har några kost och matsmältningssystem och kan äta en varierad kost – grattis! Det är också en blodgrupp som står emot dagens svåra sjukdomar t ex hjärtsjukdomar och cancer. Skulle du drabbas så har din blodgrupp stora chanser att överleva och friskna till. Däremot så är din blodgrupp mottaglig för ovanliga sjukdomar i immunsystemet t ex MS. Många i din blodgrupp håller sig friska hela livet.

Jag har sammanfattat de viktigaste sakerna att tänka på och gjort en lite guide vad du ska äta och vad du bör undvika som är lätt att följa om du kikar här:

 Nedan har jag skrivit det som är viktigast att tänka på för Blodgrupp B:

  • Det viktigaste för denna blodgrupp är att undvika kyckling och skaldjur! Välj istället  kalkon på ett enkelt sätt. Anledningen är att kyckling innehåller lektin som agglutinerar muskelvävnader hos grupp B (det gör inte kalkon). Lektinet kan angripa blodet på ett sätt som kan leda till stroke eller immunbristsjukdomar. Samma sak gäller skaldjur för din blodgrupp – du bör undvika räkor, hummer, krabba och musslor.
  • Du bör också undvika jordnöt, sesam, solos och majsprodukter.
  • Du bör välja havre och kornprodukter och undvika vete och råg.
  • Den enda grönsak du ska vara försiktig med är tomater och det har att göra med lektiner. Bra om du äter mycket gröna bladgrönsaker, det ökar ditt värde av Magnesium.
  • Vidare är Lakrits bra för denna blodgrupp!

Jag rekommenderar mina kunder att använda blodgruppsdieten som en guide. Det är oerhört svårt att följa den 100% och min upplevelse är att det behöver man heller inte. De ovan nämnda sakerna är det som är viktigast för Blodgrupp B men för den skull kanske du väljer att äta t ex kyckling och skaldjur då och då men kan du dra ner på det är det gynnsamt.

Hälsningar Ulrika