blodDetta är en blodgrupp som jag väl känner till eftersom jag har AB själv! Min uppfattning är att personer som har denna blodgrupp ofta är lite mulliga och får ibland problem med sin vikt.

Blodgrupp AB är den ovanligaste och är en blandning mellan A och B men är ofta starkare och aktivare. Denna blodgrupp bör se upp med kött som lagras i form av fett och bör däför komplettera med tofu och grönsaker i kosten.

Grupp AB är mottaglig för magcancer och bör undvika smaktillsatser och ättika.

Jag har gjort i ordning en guide hur man ska äta för blodgrupp AB som du kan kika på här:

Detta är det viktigaste att tänka på för Blodgrupp AB:

  • Det bästa för denna blodgrupp är fisk men kan äta lite av lamm och kalkon (tål ej kyckling). Ägg är en bra proteinkälla.
  • Denna grupp kan äta en liten mängd mjölkprodukter och mår bra av syrade produkter som yoghurt, keso, get och fårost. Dock kan detta påverka viktminskningen negativt. Mjölkprodukter bidrar till en överproduktion av slem och detta påverkar denna blodgrupp negativt och en del drabbas av bihåle och öronproblem.
  • Olivolja är mycket välgörande för AB. Pga av gallbesvär ska inte denna blodgrupp äta för mycket nötter och bör undvika många fröer.
  • Havre fungerar bra för denna blodgrupp och även finncrisp, rågknäcke och rågbröd. Majs och bovete bör undvikas medan vanligt ris är välgörande.
  • Grupp AB ska undvika bananer och apelsiner men kan äta grapefrukt och citron.

Jag rekommenderar mina kunder att använda blodgruppsdieten som en guide. Det är oerhört svårt att följa den 100% och min upplevelse är att det behöver man heller inte. De ovan nämnda sakerna är det som är viktigast för Blodgrupp AB men för den skull kanske du väljer att äta t ex kyckling eller någon banan då och då men kan du dra ner på det är det gynnsamt.

Hälsningar Ulrika