Sitter i bilen på väg till Oslo och åker genom ett soligt Sverige. Familjen har sportlov och vi ska åka upp till Julia och Josef och deras familj (som är vandringledare på Kreta och som jag samarbetar med på våra hälsoresor) i Valdres där de har en hytte som ser ut så här:

ValdresNu hoppas jag att vädret ska vara som på bilden och att snön finns kvar när vi kommer! Jag glädjer mig att åka längdskidor och vara med familjen. Hela bilen är fullpackad med mat, vin och godsaker så vi ska inte svälta där uppe 🙂

Jag har köpt med mig ingredienser för 2 middagar som jag tycker passar på fjället och när man är många som ska äta tillsammans (9 pers). En kväll ska jag laga helstekt kalventrecote i ugnen med rostade grönsaker eller någon gratäng och bea till det. En annan kväll ska jag göra en fiskgryta med musslor, torsk, lax, räkor med smak av saffran.

8281734914Innan vi åker upp på fjället ska vi stanna till i Oslo 2 nätter och jag ska medverka på radio i morgon med en intervju om 5:2 dieten. Min bok har kommit ut där och förlaget har ordnat både radiointervju och intervju med VG och Allers. Då ska vi passa på att hälsa på en gammal väninna som jag har växt upp med i Jönköping som bor utanför Oslo med sin familj.

5:2 dieten är väldigt populärt i Norge också. Såg förresten att 10% av Sveriges befolkning följer dieten just nu…! I like 🙂