När jag föreläser och jobbar med att coacha mina kunder att leva hälsosamt, inte bara under 2-3 veckor (det kan alla lätt göra) utan att leva hälsosamt på lång sikt dvs 365 dagar per år brukar jag måla en bild på en cykel. Att lära sig cykla tar lite tid men när man väl har lärt sig så sitter det i ryggmärgen. Samma sak med näringslära…

Cykel

Mycket av mitt jobb som kostrådgivare handlar om att inspirera och motivera. Jag lägger ner mycket tid på att jobba med mina klienter och prata om att på lång sikt förändra sin hälsa och bibehålla den – men det är så svårt! Många faller tillbaka till gamla vanor och “hamnar i diket” som jag uttrycker det. Men, vad jag pratar om mer och mer är att tänka rätt och här ska jag ge ett bra redskap som jag själv använder ofta.

“Jag sätter upp ett långsiktigt mål (långt, långt bort) som t ex kan vara att jag ska slippa ta mediciner när jag blir gammal. Sedan sätter jag upp ett annat mål för detta år (365 dagar) och det kan vara att jag bestämmer mig för att under året ska jag göra 1-2 detoxkurer, träna 3 ggr per vecka osv…och när nyårsafton kommer ska jag kunna skåla in året och ha 320 hälsodagar och 45 njutardagar. Sedan gör jag kortsiktiga mål dvs 1 månad framåt hela tiden, jag planerar för maj och sedan juni osv. På detta sätt försöker jag att “hålla cykeln på vägbanan hela tiden” men i bland ramlar jag i diket. Det gör alla… I stället för att ligga kvar i diket reser jag cykeln efter några timmar eller efter någon dag och sätter mig och cyklar vidare på vägen mot mina mål. Det är en stor skillnad mot hur jag levde tidigare. Då kunde jag bli så arg att jag ramlade och jag låg kvar i diket i en stor besvikelse över mig själv, länge…kunde gå veckor och månader innan jag tog mig upp och då var det så jobbigt”

Känner ni igen Er?

Ulrika cykel

Med detta arbetsverktyg har jag hittat ett sätt att inte “hamna i diket” så ofta och när jag hamnar där tar jag mig upp snabbt – då är det ingen katastrof och det kan dessutom vara lärorikt. Så cyklar jag vidare mot mitt långsiktiga mål med ett leende på läpparna…

ps. Tusen tack för den fina miniatyrcykeln jag fick av Carin som är en kund till mig d.s

Miniatyrcykel