FullSizeRenderNamn: Malin Westerberg

Blodgrupp: 0

Ålder: 34 år

Genom att följa en kostplan med färdiga recept och få inköpslistor gör att det är lättare att behålla en god balans i vardagen. För att jag ska må bra behöver jag svart på vitt ett program att följa så jag vet vad jag ska förhålla mig till. Nu har jag ätit i 3 veckor efter min blodgrupp och kommer att fortsätta ha det som livsstil.

Under 5 år har jag ätit lågkolhydratskost med inslag av GI. Men aldrig hittat ett sätt som fungerar i längden och efter att ha gjort en kostomläggning till att äta enligt ABnoll metoden är känslan som dag och natt.

Att vara laktosintolerant gör att jag får problem med magen om jag slarvar. Att äta enligt min blodgupp 0 så har min mage varit i balans och jag känner mig mycket lättare i kroppen och sockersuget har dämpats. En bonus som har medföljt är att jag tappat -4,5 kilo.

Vissa livsmedel och mat mår jag dåligt av men har aldrig förstått att det är kopplat till min blodgrupp och aldrig brytt mig om att ta tag i det men nu förstår jag varför min kropp reagerar och nu undviker jag dem helt.

Träning ligger som topp prioritet för mig och jag kommer lätt upp i 7 pass i veckan och gillar högintensiv träning och långpass och visste inte om min kropp skulle klara av att träna så mycket med den nya kostplanen. Men har en bättre energinivå och ingen hunger mellan målen. Sötsuget har dämpats avsevärt.

Den största vinsten för mig och förvåningen av min familj är jag har börjat laga mat. Att laga mat och planera middagar och luncher har aldrig varit min starka sida. Självförtroendet i köket har vuxit och det är enkelt och lätt att följa.