Jag kom till Abu Dhabi för ett par dagar sedan och har njutit av värmen (kanske lite väl varmt…) och den underbara poolen och havet. I dag är det dags för mitt första framträdande på Kockscenen och det känns bra. Jag var tidigare lite nervös för att prata på engelska under 1 1/2 timme men efter att ha sett både Johanna Westman och Tareq Taylor uppträda så inser jag att det är inte så svårt – bara låta munnen prata och använda den engelska man kan…

Abu Dhabi International Bookfair

Abu Dhabi International Bookfair

Jag har vistas i den Svenska montern och pratat med andra författare, Svenska Ambassaden och SVEA som är aktiva här. De har tillsammans gjort ett fantastiskt jobb att marknadsföra Sverige! Martin Widmark (Lasse Maja deckarserien) är på plats och tecknar med barn, Majgull Axelsson är här och Jan Lööf som jag minns från barnprogrammet “Tårtan” när jag var liten. Han är ju även författare till Skrot-Nisseböckerna och många andra titlar. Träffade också härliga Catharina Ingelman – Sundberg som har skrivit “Kaffe med rån”.

Abu Dhabi International Bookfair

Tareq Taylor Johanna Westman

I går var det “bullbak” på den stora kockscenen och det var SVEA och Ambassadörsfrun Anki Bjhur som visade hur man bakar kanelbullar. Oerhört populärt och många ville smaka på dessa svenska delikatesser!

Kanelbullar i Abu Dhabi

Anki Bjhur Kanelbullar i Abu Dhabi

Ulrika Davidsson och Anki Bjuhr