I dag har vi plåtat lite mat för en kommande bok längre fram och tagit en bild till Tara. Jag gjorde lite gröna, härliga drinkar med spenat, avokado, banan, apelsin, mynta, lime, mango och ananas! Flera av grönsakerna var från Årstidernas grönsakslåda som är såååå fin!
Det blev också en bild på mina goda dressingar som jag gör på min restaurang på Gotland. Här kommer recept på 3 st – Örtdressing, citrusdressing och en fikon och tomatdressing – Varsågoda!
Örtdressing – 1 sats
1 dl hackade blandade färska örter
1 ½ tsk italiensk salladskrydda (gärna krysmyntagårdens från Gotland)
1 liten vitlöksklyfta
saften av ½ citron
1 msk flytande honung
2 msk rödvinsvinäger
½ dl majonnäs
2 msk gräddfil
1 dl olivolja
½ dl vatten
salt och svartpeppar
Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en jämn dressing. Smaka av med salt och peppar.
Citrusdressing – 1 sats
1 apelsin
1 grapefrukt
½ citron
1 ½ tsk italiensk salladskrydda (gärna krysmyntagårdens från Gotland)
1 liten vitlöksklyfta
1 msk flytande honung
2 msk vittvinsvinäger
½ dl majonnäs
1 dl olivolja
salt och svartpeppar
Riv skalet fint på apelsinen och lägg i en matberedare. Dela apelsinen och grapefrukten och pressa ut saften i matberedaren och tillsätt även citronsaften. Lägg ner alla andra ingredienser och mixa till en jämn dressing. Smaka av med salt och peppar.
Fikon och tomatdressing – 1 sats
4 torkade fikon
150 g cocktailtomater
1 ½ tsk italiensk salladskrydda (gärna krysmyntagårdens från Gotland)
1 liten vitlöksklyfta
2 msk rödvinsvinäger
1 dl olivolja
1 dl vatten
salt och svartpeppar
Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en jämn dressing. Smaka av med salt och peppar.