Tillbaka till menyerna

Vegetarisk meny

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 43.6 gram

Fett: 62.5 gram

Protein: 27.6 gram

Energi: 853.9 kcal

  • Måndag lunch 624 Kcal

    Linssallad med halloumi och morotsbiffar

    En vegetarisk god och näringsrik rätt. Frys gärna in biffarna och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 624 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Linssallad
    • 200 g le puy linser
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st rödlök
    • 100 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g körsbärstomater
    • 20 st gröna oliver
    Halloumi och morotsbiffar
    • 250 g rivna morötter
    • 250 g riven halloumi
    • 2 st ägg
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 nypa flingsalt
    • 1 msk olivolja

    Gör så här

    • Koka linserna i lättsaltat vatten i ca 20 min.
    • Häll av vattnet och lägg linserna i en skål.
    • Hacka basilika och rödlök och blanda ner i skålen tillsammans med soltorkade tomater, olja, salt och peppar.
    • Dela tomaterna och blanda ner och toppa med oliver.
    • Gör biffarna genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Forma till biffar vänd i sesamfrön.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biffarna några minuter per sida.
    • Servera med linssalladen och dekorera med basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Linssallad
    • 200 g le puy linser
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st rödlök
    • 100 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g körsbärstomater
    • 20 st gröna oliver
    Halloumi och morotsbiffar
    • 250 g rivna morötter
    • 250 g riven halloumi
    • 2 st ägg
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 nypa flingsalt
    • 1 msk olivolja

    Måndag middag 644 Kcal

    Glutenfri grönkålspizza med lök, fikon och nötter

    Pizzan räcker till fyra personer, halvera receptet om ni bara är två eller frys in pizzadeg till ett annat tillfälle!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 69 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 644 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pizzabotten
    • 10 g färsk jäst
    • 3 dl vatten
    • 3 dl rismjöl
    • 1.75 dl majsmjöl
    • 0.5 dl maizena
    • 2 msk psylliumhusk
    • 1 tsk salt
    Fyllning
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 150 g färsk grönkål
    • 1 msk olivolja
    • 0 krm salt
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl blandade nötter
    • 2 st färska fikon

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vatten.
    • Blanda ner alla ingredienser och forma till en lös deg.
    • Låt vila i bunken i 3 timmar med plastfolie över.
    • Sätt ugnen på 250°C.
    • Dela degen i fyra bitar och kavla ut till en pizzabotten med hjälp av lite rismjöl.
    • Lägg på en bakplåtklädd plåt.
    • Bred på creme fraiche på pizzabottnen.
    • Krama lite olivolja på grönkålen och strö på salt och lägg allt pizzan.
    • Skala och strimla löken och lägg över tillsammans med nötter.
    • Skiva fikon och lägg på pizzan.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pizzabotten
    • 10 g färsk jäst
    • 3 dl vatten
    • 3 dl rismjöl
    • 1.75 dl majsmjöl
    • 0.5 dl maizena
    • 2 msk psylliumhusk
    • 1 tsk salt
    Fyllning
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 150 g färsk grönkål
    • 1 msk olivolja
    • 0 krm salt
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl blandade nötter
    • 2 st färska fikon
  • Tisdag lunch 244 Kcal

    Spagetti med tomat, squash och parmesan

    En snabbt tillagad pasta rätt, gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 244 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g Root Pasta Spaghetti
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 10 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skölj spagettin.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Skiva squash.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, squash och vitlök någon minut.
    • Lägg ner spagettin och tomater.
    • Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Rör om och lägg på riven parmesanost och färska basilikablad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g Root Pasta Spaghetti
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 10 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 st basilikakvist

    Tisdag middag 576 Kcal

    Gratinerad chevre med mandelströssel

    En härlig snabblagad rätt för den som gillar getost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 576 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st skiva aubergine
    • 75 g chevre
    • 2 msk mandel
    • 1 tsk honung
    • 25 g blandad sallad
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    Balsamicodressing
    • 1 msk olivolja
    • 0.15 dl balsamvinäger
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Lägg aubergine på en ugnsplåt och en skiva getost över.
    • Fördela mandel på osten och ringla över honung.
    • Gratinera osten i mitten av ugnen i ca 5 minuter eller tills osten fått färg.
    • Fördela sallad på fat.
    • Dela tomaterna och toppa salladen med.
    • Blanda ihop ingredienserna till dressingen och häll över salladen.
    • Toppa med den varma getosten.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st skiva aubergine
    • 75 g chevre
    • 2 msk mandel
    • 1 tsk honung
    • 25 g blandad sallad
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    Balsamicodressing
    • 1 msk olivolja
    • 0.15 dl balsamvinäger
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
  • Onsdag lunch 576 Kcal

    Gratinerad chevre med mandelströssel

    En härlig snabblagad rätt för den som gillar getost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 576 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st skiva aubergine
    • 75 g chevre
    • 2 msk mandel
    • 1 tsk honung
    • 25 g blandad sallad
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    Balsamicodressing
    • 1 msk olivolja
    • 0.15 dl balsamvinäger
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Lägg aubergine på en ugnsplåt och en skiva getost över.
    • Fördela mandel på osten och ringla över honung.
    • Gratinera osten i mitten av ugnen i ca 5 minuter eller tills osten fått färg.
    • Fördela sallad på fat.
    • Dela tomaterna och toppa salladen med.
    • Blanda ihop ingredienserna till dressingen och häll över salladen.
    • Toppa med den varma getosten.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st skiva aubergine
    • 75 g chevre
    • 2 msk mandel
    • 1 tsk honung
    • 25 g blandad sallad
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    Balsamicodressing
    • 1 msk olivolja
    • 0.15 dl balsamvinäger
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda

    Onsdag middag 183 Kcal

    Saffransquinoa

    Fantastiskt god quinoa med saffran som passar utmärkt på julbordet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 183 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 3 dl vit quinoa, okokt
    • 6 dl vatten
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g brysselkål
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk russin
    • 1 dl skållade mandlar
    • 1 tsk flytande honung
    Dekoration
    • 1 st rött äpple

    Gör så här

    • Koka quinoa i dubbla mängden vatten och låt koka i 15 minuter. Häll av vattnet.
    • Skala och finhacka lök och fräs gyllenbrun i lite olja.
    • Tillsätt saffran och quinoa och låt steka i några minuter.
    • Smaka av med salt och svartpeppar och lägg upp på ett stort fat.
    • Dela brysselkål på fyra delar och stek i olja.
    • Blanda ner honung och russin i quinoan.
    • Rosta mandlar i en torr stekpanna och toppa med honung.
    • Toppa quinoa med brysselkål och mandlar. Dekorera med äppelskivor.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 3 dl vit quinoa, okokt
    • 6 dl vatten
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g brysselkål
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk russin
    • 1 dl skållade mandlar
    • 1 tsk flytande honung
    Dekoration
    • 1 st rött äpple
  • Torsdag lunch 183 Kcal

    Saffransquinoa

    Fantastiskt god quinoa med saffran som passar utmärkt på julbordet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 183 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 3 dl vit quinoa, okokt
    • 6 dl vatten
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g brysselkål
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk russin
    • 1 dl skållade mandlar
    • 1 tsk flytande honung
    Dekoration
    • 1 st rött äpple

    Gör så här

    • Koka quinoa i dubbla mängden vatten och låt koka i 15 minuter. Häll av vattnet.
    • Skala och finhacka lök och fräs gyllenbrun i lite olja.
    • Tillsätt saffran och quinoa och låt steka i några minuter.
    • Smaka av med salt och svartpeppar och lägg upp på ett stort fat.
    • Dela brysselkål på fyra delar och stek i olja.
    • Blanda ner honung och russin i quinoan.
    • Rosta mandlar i en torr stekpanna och toppa med honung.
    • Toppa quinoa med brysselkål och mandlar. Dekorera med äppelskivor.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 3 dl vit quinoa, okokt
    • 6 dl vatten
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g brysselkål
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk russin
    • 1 dl skållade mandlar
    • 1 tsk flytande honung
    Dekoration
    • 1 st rött äpple

    Torsdag middag 286 Kcal

    Linssoppa med halloumi

    Gör en god linssoppa med smaker av curry, ingefära, kanel och kokosmjölk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 286 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skala och skiva moroten.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner lök, vitlök, morötter, ingefära och curry.
    • Låt steka någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten, kokosmjölk och sweet chilisås.
    • Häll i linser och lägg ner kanelstången.
    •  Koka på svag värme i 15 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    •  Mixa soppan slät och häll upp i skålar.
    •  Skiva osten och stek i lite olja.
    •  Fördela på soppan och dekorera med purjolök och skivad rödlök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost
  • Fredag lunch 286 Kcal

    Linssoppa med halloumi

    Gör en god linssoppa med smaker av curry, ingefära, kanel och kokosmjölk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 286 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skala och skiva moroten.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner lök, vitlök, morötter, ingefära och curry.
    • Låt steka någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten, kokosmjölk och sweet chilisås.
    • Häll i linser och lägg ner kanelstången.
    •  Koka på svag värme i 15 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    •  Mixa soppan slät och häll upp i skålar.
    •  Skiva osten och stek i lite olja.
    •  Fördela på soppan och dekorera med purjolök och skivad rödlök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost

    Fredag middag 689 Kcal

    Mandelpaj med fetaost och tomater

    En härlig paj som går bra att äta kall vid en picknick eller precis nygräddad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 63 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 689 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning
    • 100 g bladspenat
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 1 kruka färsk basilika
    • 200 g fetaost
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 150 g färgglada tomater
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ingredienserna till pajskalet och låt degen vila i kylskåp cirka 15 minuter.
    • Tryck ut degen i en ugnsform och förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.
    • Lägg spenaten i pajskalet.
    • Toppa med soltorkade tomater, hackad basilika (spara lite till garnering) och fetaost.
    • Strö på sesamfrön och fördela tomaterna över.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar och häll över pajen.
    • Grädda i mitten av ugnen tills osten fått fin färg i cirka 25 minuter.
    • Garnera med basilikablad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning
    • 100 g bladspenat
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 1 kruka färsk basilika
    • 200 g fetaost
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 150 g färgglada tomater
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag lunch 689 Kcal

    Mandelpaj med fetaost och tomater

    En härlig paj som går bra att äta kall vid en picknick eller precis nygräddad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 63 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 689 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning
    • 100 g bladspenat
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 1 kruka färsk basilika
    • 200 g fetaost
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 150 g färgglada tomater
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ingredienserna till pajskalet och låt degen vila i kylskåp cirka 15 minuter.
    • Tryck ut degen i en ugnsform och förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.
    • Lägg spenaten i pajskalet.
    • Toppa med soltorkade tomater, hackad basilika (spara lite till garnering) och fetaost.
    • Strö på sesamfrön och fördela tomaterna över.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar och häll över pajen.
    • Grädda i mitten av ugnen tills osten fått fin färg i cirka 25 minuter.
    • Garnera med basilikablad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning
    • 100 g bladspenat
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 1 kruka färsk basilika
    • 200 g fetaost
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 150 g färgglada tomater
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag mellanmål 448 Kcal

    Spenatvåfflor med getost

    En mättande och snabblagad spenatvåffla med getost och färska fikon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 448 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 50 g bladspenat
    • 3 st ägg
    • 100 g smör
    • 2 dl maizena
    • 2 dl havremjöl
    • 0.5 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk salt
    • 3 dl mjölk
    • 10 g smör
    Topping
    • 25 g bladspenat
    • 2 dl valnötter
    • 1 tsk havssalt
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 st färska fikon
    • 200 g chevreost
    • 1.5 msk dadelsirap
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser utan mjölken till våffelsmeten i en skål.
    • Häll på 1 dl mjölk och mixa till en jämn smet.
    • Häll ner den resterande mjölken och blanda om.
    • Hetta upp ett våffeljärn och grädda våfflor i smör.
    • Rosta valnötter i en torr stekpanna och strö på salt.
    • Ringla lite honung över.
    • Skär fikonen i klyftor.
    • Lägg spenat på varje våffla och toppa med chévreost, nötter och fikon.
    • Ringla lite dadelsirap över och dekorera med timjan.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 50 g bladspenat
    • 3 st ägg
    • 100 g smör
    • 2 dl maizena
    • 2 dl havremjöl
    • 0.5 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk salt
    • 3 dl mjölk
    • 10 g smör
    Topping
    • 25 g bladspenat
    • 2 dl valnötter
    • 1 tsk havssalt
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 st färska fikon
    • 200 g chevreost
    • 1.5 msk dadelsirap
    • 1 msk färsk timjan
  • Söndag lunch 549 Kcal

    Rostade rödbetor och palsternacka med lax

    En god fiskrätt där det mesta sköter sig själv i ugnen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 549 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st rödbetor
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st citron
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g laxfilé
    • 2 msk hasselnötter
    • 100 g rucola
    • 2 msk gräslök
    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 tsk citronskal
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skala och klyfta rödbetor, palstnernacka, lök och citron och lägg på en oljad plåt.
    • Strö på salt, peppar och örtkrydda.
    • Blanda om och rosta mitt i ugnen ca 20 min.
    • Blanda ihop yoghurtsåsen och toppa med gräslök.
    • Ta ut plåten och blanda ner laxkuber och nötter.
    • Sätt in i ugnen i ytterligare 10 miunter.
    • Vänd ner rucola och gräslök.
    • Servera med citron och gräslökscrémen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st rödbetor
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st citron
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g laxfilé
    • 2 msk hasselnötter
    • 100 g rucola
    • 2 msk gräslök
    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 tsk citronskal
    • 1 msk gräslök
Torrvaror
  • 200 g le puy linser
  • 8 msk olivolja
  • 3 dl rismjöl
  • 1.75 dl majsmjöl
  • 2.5 dl maizena
  • 2 msk psylliumhusk
  • 1 dl blandade nötter
  • 200 g Root Pasta Spaghetti
  • 2 msk mandel
  • 1 tsk honung
  • 3 dl vit quinoa, okokt
  • 3 tsk flytande honung
  • 2 msk russin
  • 1 dl skållade mandlar
  • 3 tsk rapsolja
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 150 g röda linser
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2.5 msk fiberhusk
  • 0.5 msk sesamfrön
  • 2 dl havremjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl valnötter
  • 1.5 msk dadelsirap
  • 2 msk hasselnötter
Kryddor/smaksättare
  • 1.5 kruka färsk basilika
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 nypa flingsalt
  • 2 tsk salt
  • 1.2 tsk örtagårdskrydda
  • 1 st basilikakvist
  • 0.15 dl balsamvinäger
  • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 st kanelstång
  • 1 tsk havssalt
  • 1 msk färsk timjan
  • 3 msk gräslök
Frukt/grönt
  • 2.5 st rödlök
  • 200 g körsbärstomater
  • 250 g rivna morötter
  • 150 g färsk grönkål
  • 4 st färska fikon
  • 0.25 st squash
  • 2 klyfta vitlök
  • 10 st cocktailtomat
  • 1 st skiva aubergine
  • 25 g blandad sallad
  • 10 st cocktailtomater i olika färger
  • 1 st gul lök
  • 200 g brysselkål
  • 1 st rött äpple
  • 1 st morot
  • 3 tsk ingefära
  • 175 g bladspenat
  • 150 g färgglada tomater
  • 2 st rödbetor
  • 1 st palsternacka
  • 1 st citron
  • 100 g rucola
  • 2 tsk citronskal
Övrigt
  • 100 g soltorkade cocktailtomater i olja
  • 20 st gröna oliver
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • 1 msk majonnäs
Mejeri
  • 250 g riven halloumi
  • 10 g färsk jäst
  • 2.5 dl crème fraiche
  • 0.5 dl parmesan
  • 75 g chevre
  • 50 g halloumiost
  • 210 g smör
  • 200 g fetaost
  • 1 dl grädde
  • 4 dl mjölk
  • 200 g chevreost
  • 1 dl turkisk yoghurt
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 7 st ägg
  • 200 g laxfilé

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.