Tillbaka till menyerna

Vecka 9

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1080 Kcal

    • Frukost - 232 Kcal

      Kokt ägg med kaviar

    • Lunch - 299 Kcal

      Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    • Middag - 550 Kcal

      Varmrökt lax med stuvad blomkål 


    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1045 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 550 Kcal

      Varmrökt lax med stuvad blomkål 


    • Middag - 496 Kcal

      Stekt kyckling med mangocoleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 42.6 gram

Fett: 68 gram

Protein: 71.2 gram

Energi: 1062.8 kcal

  • Måndag frukost 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Måndag lunch 299 Kcal

    Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    Det här är den godaste tomatsoppan! Mustig och extra smarrig om du serverar den med pestomarinerad mozzarella.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 299 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    Pestomarinerad mozzarella
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 6 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Värm upp en kastrull med olja och fräs hackad lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt krossade tomater, vatten och honung. Smula ner buljongtärningen och rör ner kryddorna.
    • Koka upp och låt småkoka i cirka 10 minuter.
    • Smaka eventuellt av med mer kryddor.
    • Mixa soppan slät och späd med mera vatten om det behövs.
    • Skär mozzarella i bitar och lägg i en skål. Blanda ner pesto, hackad basilika, salt och svartpeppar.
    • Dela tomater och blanda ner.
    • Häll upp i en djup skål och toppa med lite pestomarinerad mozzarella.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    Pestomarinerad mozzarella
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 6 st cocktailtomat

    Måndag middag 550 Kcal

    Varmrökt lax med stuvad blomkål 


    Trevlig laxmåltid med stuvad blomkål som serveras tillsammans med en grönsallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 550 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 1 msk dill
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g varmrökt lax
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 st citron

    Gör så här

    • Skär blomkålen i mindre buketter och koka upp i en kastrull med vatten i några minuter.
    • Häll av vattnet och tillsätt grädde, dill och ost.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Låt koka ihop några minuter.
    • Servera med varmrökt lax och en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 1 msk dill
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g varmrökt lax
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 st citron
  • Tisdag lunch 550 Kcal

    Varmrökt lax med stuvad blomkål 


    Trevlig laxmåltid med stuvad blomkål som serveras tillsammans med en grönsallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 550 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 1 msk dill
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g varmrökt lax
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 st citron

    Gör så här

    • Skär blomkålen i mindre buketter och koka upp i en kastrull med vatten i några minuter.
    • Häll av vattnet och tillsätt grädde, dill och ost.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Låt koka ihop några minuter.
    • Servera med varmrökt lax och en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 1 msk dill
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g varmrökt lax
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 st citron

    Tisdag middag 496 Kcal

    Stekt kyckling med mangocoleslaw

    Gillar du mango? Då kommer du gilla det här receptet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 496 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 3 msk majonnäs
    • 0.75 dl gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 msk mango chutney
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g kycklingfilé
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Strimla vitkålen tunt och lägg i en skål. Strimla rödlök. Skala och riv moroten grovt.
    • Blanda ner allt i en skål och tillsätt majonnäs, gräddfil och mango chutney. Skiva hälften av mangon och hälften skärs i mindre bitar. Blanda ner mangobitar i skålen och smaka av med salt och peppar. Strö på salt och peppar på kycklingen. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfiléerna runt om i ca: 15 minuter. Häll på lite vatten och låt koka in mot slutet så att inte kycklingen bränns.
    • Servera med mangocoleslaw, skivad mango, sallad och dekorera med färsk timjan.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 3 msk majonnäs
    • 0.75 dl gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 msk mango chutney
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g kycklingfilé
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 msk färsk timjan
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st ägg
  • 1 msk kaviar
  • 300 g varmrökt lax
  • 200 g kycklingfilé
Torrvaror
  • 1 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
Frukt/grönt
  • 1 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 6 st cocktailtomat
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 100 g grönsallad
  • 150 g cocktailtomater
  • 1 st citron
  • 0.25 st vitkål
  • 0.25 st rödlök
  • 1 st morot
  • 0.5 st mango
Kryddor/smaksättare
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 msk grön pesto
  • 1 msk färsk basilika
  • 1 msk dill
  • 0.5 msk malen curry
  • 2 msk mango chutney
  • 0.5 msk färsk timjan
Mejeri
  • 125 g mozzarella
  • 1 dl grädde
  • 0.5 dl riven västerbottenost
  • 0.75 dl gräddfil
  • 0.5 msk smör
Övrigt
  • 3 msk majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!