Tillbaka till menyerna

Vecka 6

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1311 Kcal

    • Frukost - 300 Kcal

      Pannkakor med sommarbär

    • Lunch - 497 Kcal

      Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    • Middag - 467 Kcal

      Tikka Masala fiskgryta med cashew och yoghurt

    • Mellanmål - 47 Kcal

      Kaffedrink med kardemumma och kanel

    • Dessert

  • Tisdag - 1652 Kcal

    • Frukost - 315 Kcal

      Yoghurt med granatäpple, blåbär och kokos

    • Lunch - 643 Kcal

      Kycklinggratäng med mango

    • Middag - 328 Kcal

      Ulrikas rotfrukts Janson

    • Mellanmål - 366 Kcal

      Kesoplättar

    • Dessert

  • Onsdag - 1738 Kcal

    • Frukost - 410 Kcal

      Morotsfralla med ost

    • Lunch - 402 Kcal

      Räksallad med mango

    • Middag - 688 Kcal

      Gräddig filégryta

    • Mellanmål - 239 Kcal

      Hallonsmoothie med granatäpple

    • Dessert

  • Torsdag - 1605 Kcal

    • Frukost - 121 Kcal

      Valnöts- och chokladbollar

    • Lunch - 531 Kcal

      Het gryta med halloumi

    • Middag - 200 Kcal

      Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    • Mellanmål - 190 Kcal

      Dessertplättar med bär och frukt

    • Dessert - 563 Kcal

      Mangopannacotta

  • Fredag - 1865 Kcal

    • Frukost - 466 Kcal

      Äggröra med varmrökt lax

    • Lunch - 523 Kcal

      Karré med bakade tomater

    • Middag - 138 Kcal

      Grönsakssoppa

    • Mellanmål - 398 Kcal

      Ägghack med rökt lax

    • Dessert - 342 Kcal

      Lakritsmuffins

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 78.6 gram

Fett: 108.3 gram

Protein: 85.9 gram

Energi: 1634.4 kcal

  • Måndag frukost 300 Kcal

    Pannkakor med sommarbär

    Smarriga pannkakor att tillaga till frukost eller mellanmål, toppa med valfria färska bär och frukter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 300 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2.5 dl havregryn
    • 2 st ägg
    • 2.5 dl mjölk
    • 20 gram Äppelmos sockerfri
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl grädde
    • 3 dl frukt och bär

    Gör så här

    • Mixa havregryn till mjöl i en mixer.
    • Lägg i resterande ingredienser och mixa till en jämn smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek pannkakorna på medelhög värme 3-4 minuter per sida. 
    • Servera med vispad grädde och färsk frukt.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2.5 dl havregryn
    • 2 st ägg
    • 2.5 dl mjölk
    • 20 gram Äppelmos sockerfri
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl grädde
    • 3 dl frukt och bär

    Måndag lunch 497 Kcal

    Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    En klassik rätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 497 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika

    Gör så här

    • Skala och finhacka gul lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärs tillsammans med lök och vitlök.
    • Tillsätt ajvar relish, örtkrydda, salt och peppar.
    • Häll på vatten och låt sjuda på låg värme i ca 30 minuter.
    • Koka bönpastan enligt anvisningen på paketet i en stor kastrull.
    • Lägg upp pasta och köttfärssås på ett serveringsfat och dekorera med färsk basilika.
    • Skär paprikan i små bitar och toppa med.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika

    Måndag middag 467 Kcal

    Tikka Masala fiskgryta med cashew och yoghurt

    En perfekt rätt när ni är många runt bordet, eller som storkok för flera matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 467 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk rapsolja
    • 200 g krossade tomater
    • 2 dl grädde
    • 80 g tikka masala currypasta
    • 2 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 1 st fänkål
    • 1 st broccolistånd
    • 800 g torskrygg
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 1 dl kumminrostade cashewnötter

    Gör så här

    • Skala och strimla lök.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Häll på tomater och grädde.
    • Tillsätt currypasta och honung.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Skär paprika och fänkål i skivor.
    • Bryt små buketter från broccolihuvudet.
    • Tillsätt grönsakerna i grytan.
    • Skär fisken i bitar och lägg ner några minuter.
    • Låt sjuda en stund.
    • Strö över färsk koriander.
    • Rosta nötterna i en torr panna.
    • Strö på lite salt och malen kummin.
    • Lägg upp i en skål och servera med till fiskgrytan tillsammans med turkisk yoghurt.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk rapsolja
    • 200 g krossade tomater
    • 2 dl grädde
    • 80 g tikka masala currypasta
    • 2 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 1 st fänkål
    • 1 st broccolistånd
    • 800 g torskrygg
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 1 dl kumminrostade cashewnötter

    Måndag mellanmål 47 Kcal

    Kaffedrink med kardemumma och kanel

    Starta dagen med en varm kaffe med lite smak av kanel och kardemumma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 47 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll upp kaffe i ett glas och blanda ner kardemumma och kanel.
    • Värm havremjölken och vispa den fluffig.
    • Häll över kaffet och strö på lite extra kanel eller kardemumma.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl havremjölk
  • Tisdag frukost 315 Kcal

    Yoghurt med granatäpple, blåbär och kokos

    En skål med turkisk yoghurt toppad med granatäpple, blåbär och kokos!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Lägg yoghurten i en skål och toppa med blåbär, granatäpple och kokosskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.2 dl kokosskivor

    Tisdag lunch 643 Kcal

    Kycklinggratäng med mango

    Kyckling passar bra med tropisk touch av mangon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 643 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st gul paprika
    • 1.5 dl grädde
    • 0.25 st kycklingbuljongtärning
    • 2 msk mango chutney
    • 1 msk dill
    • 1 dl riven ost
    • 0.5 st mango
    • 2 st dillkvistar
    Tillbehör
    • 10 st salladsblad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen runt om tillsammans med vitlök.
    • Tillsätt strimlad purjolök, paprika, grädde, hönsbuljongtärning, mango chutney och dill.
    • Häll blandningen i en ugnsfast form och strö på riven ost.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Skär mango i bitar och lägg över gratängen.
    • Dekorera med dillkvistar och servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st gul paprika
    • 1.5 dl grädde
    • 0.25 st kycklingbuljongtärning
    • 2 msk mango chutney
    • 1 msk dill
    • 1 dl riven ost
    • 0.5 st mango
    • 2 st dillkvistar
    Tillbehör
    • 10 st salladsblad

    Tisdag middag 328 Kcal

    Ulrikas rotfrukts Janson

    Variera Jansson med en krämig variant med rotfrukter i !

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 328 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 st sötpotatis
    • 450 g rotselleri
    • 1 st kålrot
    • 2 st gul lök
    • 1 msk smör
    • 200 g ansjovis
    • 4 dl vispgrädde
    • 2 dl mjölk
    • 1 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 1 dl mandelspån

    Gör så här

    • Värm ugnen till 225 grader.
    • Skala och strimla rotfrukterna och finhacka lök.
    • Lägg i en smörad ugnsfast form.
    • Häll av spadet från anjovisen i en bunke.
    • Finhacka anjovisen och blanda ner bland rotfrukterna.
    • Vispa ihop grädde, mjölk, salt och svartpeppar tillsammans med anjovisspadet och häll över gratängen.
    • Strö över västerbottenost och grädda i ca 1 timme.
    • Strö över mandelspån på gratängen de sista 5 minuterna i ugnen.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 st sötpotatis
    • 450 g rotselleri
    • 1 st kålrot
    • 2 st gul lök
    • 1 msk smör
    • 200 g ansjovis
    • 4 dl vispgrädde
    • 2 dl mjölk
    • 1 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 1 dl mandelspån

    Tisdag mellanmål 366 Kcal

    Kesoplättar

    Enkel frukost eller mellanmål, kesoplättar med god topping på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 366 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 msk smör
    Topping
    • 2 msk kesella
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Lägg ägg, keso och fiberhusk i en matberedare och mixa.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och fördela smeten.
    • Grädda några minuter per sida på låg värme.
    • Blanda keso och kesella och lägg på de varma plättarna.
    • Toppa med blåbär och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 msk smör
    Topping
    • 2 msk kesella
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl hallon (färska)
  • Onsdag frukost 410 Kcal

    Morotsfralla med ost

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Glutenfria morotsfrallor med sesamfrön. Receptet hittar du genom att söka på glutenfria morotsfrallor med sesamfrön i receptbanken. Totala receptet för frallorna är 6 st som ni kan förvara i frysen och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Gör så här

    • Dela frallan och bred på smör.
    • Lägg på ostskivor och njut!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Onsdag lunch 402 Kcal

    Räksallad med mango

    En trevlig räksallad som är toppad med färsk mango och granatäpplekärnor, perfekt till en lunch eller ta med på en picknick!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 402 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 50 g blandad sallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st mango
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 dl granatäppelkärnor
    • 1 st dillkvistar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g Lallerstedts Mango-Chilisås

    Gör så här

    • Strimla sallad och lägg i en djup skål.
    • Koka sockerärtorna några sekunder och skölj.
    • Lägg på salladen.
    • Skär mangon i tärningar och blanda med räkor.
    • Toppa salladen med blandningen.
    • Skala och skiva rödlöken och gröp ur kärnorna i granatäpplet.
    • Lägg på rödlök och granatäpple på salladen och dekorera med en dillkvist.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera med en dressing, t ex Lallerstedts.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 50 g blandad sallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st mango
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 dl granatäppelkärnor
    • 1 st dillkvistar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g Lallerstedts Mango-Chilisås

    Onsdag middag 688 Kcal

    Gräddig filégryta

    Laga en gräddig filégryta som går hem hos hela familjen. Lätt och snabblagad. Denna rätt går bra att frysa in resterna och ta fram vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 688 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g fläskfile
    • 150 g kalvfilé
    • 1 st rödlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl vatten
    • 1 msk kalvfond
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 msk frysta örter
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g gröna oliver
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Skär köttet i skivor.
    • Skala och strimla lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runt om i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt lök och vitlök och stek i någon minut.
    • Häll på vatten och fond.
    • Vispa ner crème fraiche och örter.
    • Låt puttra i 10 minuter.
    • Skär paprikan i skivor och tillsätt till grytan tillsammans med oliver.
    • Strö lite färsk oregano över och servera direkt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g fläskfile
    • 150 g kalvfilé
    • 1 st rödlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl vatten
    • 1 msk kalvfond
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 msk frysta örter
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g gröna oliver
    • 1 msk färsk oregano

    Onsdag mellanmål 239 Kcal

    Hallonsmoothie med granatäpple

    En god och nyttig smoothie med få ingredienser!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 239 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st granatäpple
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 1.5 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Lägg ner  hallon och granatäpplekärnor i en blender.
    • Mixa och häll på mandelmjölk till en fin konsistens.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st granatäpple
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 1.5 dl mandelmjölk
  • Torsdag frukost 121 Kcal

    Valnöts- och chokladbollar

    Små nyttiga nötbollar med smak av choklad och massor med härliga nötter i. Perfekt som tilltugg eller som ett mellanmål. Förvaras i kylen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 121 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 5 st dadlar (färska)
    • 2 dl valnötter
    • 1 dl cashewnötter
    • 2 msk kokosfett
    • 2 msk kakaopulver

    Gör så här

    • Blötlägg dadlarna i ca 10 min.
    • Lägg alla ingredienserna i en matberedare och mixa till en jämn smet.
    • Tillsätt lite vatten om det behövs.
    • Forma till bollar och lägg i små formar.
    • Dekorera med valnötter och pudra över lite kakao.
    • Förvara i kylskåpet.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 5 st dadlar (färska)
    • 2 dl valnötter
    • 1 dl cashewnötter
    • 2 msk kokosfett
    • 2 msk kakaopulver

    Torsdag lunch 531 Kcal

    Het gryta med halloumi

    Indisk gryta med halloumi som passar utmärkt att ta med som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 531 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g haricots verts
    • 150 g halloumi
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk Santa Maria Garam Masala
    • 1 msk chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 3 msk grädde
    • 150 g fryst bladspenat
    • 2 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Skala och riv moroten grovt. Skär aubergine i tärningar.
    • Skala och  hacka lök och riv vitlöksklyftan. Skär haricot verts i mindre bitar. Skär halloumi i större tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn morot, aubergine, lök, vitlök och ingefära i några minuter.
    • Lägg ner halloumi och stek ytterligare några minuter.
    • Tillsätt garam masala , chilisås och krossade tomater. Rör ner grädde och låt allt bli varmt.
    • Blanda ner haricot verts. Värm spenaten i en kastrull och smaksätt med salt och peppar.
    • Rosta solroskärnor i en torr stekpanna.
    • Lägg upp spenat i en skål och servera med grytan.
    • Toppa med solroskärnor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g haricots verts
    • 150 g halloumi
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk Santa Maria Garam Masala
    • 1 msk chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 3 msk grädde
    • 150 g fryst bladspenat
    • 2 msk solrosfrön

    Torsdag middag 200 Kcal

    Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    Goda smakkombinationer till torsk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 1 msk basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st basilikakvist
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico

    Gör så här

    • Tina torsken och strö på salt och vitpeppar.
    • Skär squash i skivor.
    • Skär tomaterna och lägg i en skål.
    • Strimla rödlök och blanda ner tillsammans med de andra ingredienserna.
    • Salt och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner fisken.
    • Låt steka några minuter och vänd sedan fisken.
    • Lägg ner squashskivorna och låt steka hastigt bredvid.
    • Lägg upp squash på en tallrik och lägg fisken bredvid.
    • Toppa med tomatsallad och dekorera med kapris och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 1 msk basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st basilikakvist
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico

    Torsdag mellanmål 190 Kcal

    Dessertplättar med bär och frukt

    Lättlagade plättar med en härlig topping av bär och frukter samt en god hallonsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 190 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1.5 dl havregryn
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 0.5 st citron
    • 1 msk smör
    Hallonsås
    • 150 gram hallon
    Topping
    • 100 g mascarponeost
    • 3 dl frukt och bär

    Gör så här

    • Lägg banan, ägg, havregryn, vaniljpulver, bakpulver och rivet citronskal i en matberedare.
    • Mixa till en jämn smet och pressa ner saften av ½ citron.
    • Hetta upp en stekpanna eller ett plättjärn med smör.
    • Häll ner smeten och stek små plättar gyllenbruna.
    • Lägg upp på en tallrik och låt svalna.
    • Mixa hallon i en matberedare.
    • Gör i ordning frukt och bär.
    • Bred mascarponeost på plättarna och lägg på lite hallonsås.
    • Toppa med skivad frukt och färska bär.

     

    Ingredienser

    6 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1.5 dl havregryn
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 0.5 st citron
    • 1 msk smör
    Hallonsås
    • 150 gram hallon
    Topping
    • 100 g mascarponeost
    • 3 dl frukt och bär

    Torsdag dessert 563 Kcal

    Mangopannacotta

    Fräsch pannacotta med en saftig mangosmak, toppad med granatäppelkärnor och hackad mango.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 563 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Mangolager
    • 1.5 st mango
    • 1 dl mangojuice
    • 3.5 gram gelatinpulver
    • 1 msk flytande honung
    Vaniljlager
    • 5 dl grädde
    • 4 tsk citronskal
    • 2 msk citronsaft
    • 3 msk sukrin melis
    • 1 krm vaniljpulver
    • 9 gram gelatinpulver
    Topping
    • 0.5 st mango
    • 0.5 dl granatäppelkärnor

    Gör så här

    • Skär mango i bitar och lägg i en matberedare.
    • Mixa till en pure.
    • Hetta upp mangojuice i en kastrull och blanda ner gelatinpulver och honung.
    • Rör om tills gelatinen har lösts upp.
    • Blanda ner mangopurén och fördela blandningen i 4 glas.
    • Ställ på snedden i  tex en muffinsplåt eller i skålar.
    • Ställ in i kylen i 2 timmar.
    • Gör vaniljlagret genom att koka upp grädde med citronskal och saft.
    • Tillsätt sukrin melis, vaniljpulver och gelatin och rör till allt har löst sig.
    • Häll blandningen över mangolagret och ställ in i kylen i ytterligare 2 timmar.
    • Vid servering, toppa med hackad mango och granatäpple.

    Ingredienser

    4 portioner

    Mangolager
    • 1.5 st mango
    • 1 dl mangojuice
    • 3.5 gram gelatinpulver
    • 1 msk flytande honung
    Vaniljlager
    • 5 dl grädde
    • 4 tsk citronskal
    • 2 msk citronsaft
    • 3 msk sukrin melis
    • 1 krm vaniljpulver
    • 9 gram gelatinpulver
    Topping
    • 0.5 st mango
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
  • Fredag frukost 466 Kcal

    Äggröra med varmrökt lax

    Gott till frukost, lunch eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 466 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 75 g varmrökt lax
    • 3 st salladsblad
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st äpple
    • 2 st ägg
    • 1 msk havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör

    Gör så här

    • Fördela lax på en tallrik.
    • Lägg på lite sallad och gräslök.
    • Skiva äpplet och lägg vid sidan om.
    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggröran.
    • Rör om med en trägaffel och stek ca 30 sekunder.
    • Lägg äggröran på tallriken och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 75 g varmrökt lax
    • 3 st salladsblad
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st äpple
    • 2 st ägg
    • 1 msk havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör

    Fredag lunch 523 Kcal

    Karré med bakade tomater

    Fläskkarré är gott och lätt att lyckas med och passar perfekt som bjudmat till många!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 523 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g fläskkarré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk ketjap manis
    • 2 tsk smör
    Bakade tomater
    • 6 st kvisttomat
    • 1 st rödlök
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 tsk torkad basilika
    • 100 g gröna oliver
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk färsk timjan
    • 150 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg fläskkarrén i en skål.
    • Strö över salt och svartpeppar.
    • Skala och hacka vitlöksklyftorna och lägg på fläskkarrén.
    • Häll på ketjap manis och blanda om.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn karrébitarna några minuter per sida.
    • Lägg karrén på en ugnsplåt .
    • Skär tomaterna i klyftor och lägg på plåten.
    • Skala och klyfta rödlöken.
    • Häll på olivoljan och strö över salt och svartpeppar.
    • Strö över de torkade örterna.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter. 
    • Fördela oliverna över köttet och dekorera med färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g fläskkarré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk ketjap manis
    • 2 tsk smör
    Bakade tomater
    • 6 st kvisttomat
    • 1 st rödlök
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 tsk torkad basilika
    • 100 g gröna oliver
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk färsk timjan
    • 150 g grönsallad

    Fredag middag 138 Kcal

    Grönsakssoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 138 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 5 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 20 g grönkål
    • 50 g broccoli

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlöksklyftan. Skala och riv morot och palsternacka grovt. Skiva sellerin.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, rotfrukter och selleri i några minuter. Smula ner buljongtärningen och tillsätt tomatpuré och vatten. Smaka av med kryddor.
    • Skiva grönkål och dela broccoli i små buketter. Blanda ner i soppan och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 5 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 20 g grönkål
    • 50 g broccoli

    Fredag mellanmål 398 Kcal

    Ägghack med rökt lax

    Äggfrukost med rökt lax till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 398 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 50 g rökt lax
    • 1 tsk svartpeppar
    • 2 st salladsblad

    Gör så här

    • Hacka äggen och lägg i en skål.
    • Skär laxen i mindre bitar och blanda med ägg och majonnäs.
    • Smaka av med peppar.
    • Klicka ut röran på salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 50 g rökt lax
    • 1 tsk svartpeppar
    • 2 st salladsblad

    Fredag dessert 342 Kcal

    Lakritsmuffins

    Lättbakade lakritsmuffins med topping av salt citronlakrits från naturgodis hyllan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 342 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 0.75 dl agavesirap
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 1.5 dl rismjöl
    • 100 g smör
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk lakritspulver
    Topping
    • 120 gram salt citronlakrits

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa ihop ägg och agavesirap.
    • Blanda ner de andra ingredienserna och vispa till en jämn smet. 
    • Fördela i muffinsformar.
    • Dela lakritsbitarna och fördela på muffinsarna.
    • Sätt in i ugnen i ca: 15 minuter. 

     

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 0.75 dl agavesirap
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 1.5 dl rismjöl
    • 100 g smör
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk lakritspulver
    Topping
    • 120 gram salt citronlakrits
Torrvaror
  • 4 dl havregryn
  • 7 msk olivolja
  • 100 g bönpasta
  • 2 tsk rapsolja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 tsk honung
  • 1 dl kumminrostade cashewnötter
  • 2 dl kaffe
  • 0.2 dl kokosskivor
  • 1 dl mandelspån
  • 0.75 msk fiberhusk
  • 2 dl valnötter
  • 1 dl cashewnötter
  • 2 msk kakaopulver
  • 2 msk solrosfrön
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 msk flytande honung
  • 3 msk sukrin melis
  • 0.75 dl agavesirap
  • 1.5 dl rismjöl
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 9 st ägg
  • 250 g nötfärs
  • 1100 g torskrygg
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 200 g ansjovis
  • 1 dl handskalade räkor i lag
  • 150 g fläskfile
  • 150 g kalvfilé
  • 75 g varmrökt lax
  • 800 g fläskkarré
  • 2 st kokt ägg
  • 50 g rökt lax
Mejeri
  • 4.5 dl mjölk
  • 113.5 msk smör
  • 12.5 dl grädde
  • 2.5 dl turkisk yoghurt
  • 0.5 dl havremjölk
  • 1 dl riven ost
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl riven västerbottenost
  • 100 g keso
  • 2 msk kesella
  • 2 skiva ost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 150 g halloumi
  • 100 g mascarponeost
  • 1 msk havregrädde
Övrigt
  • 20 gram Äppelmos sockerfri
  • 6 dl frukt och bär
  • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
  • 30 g Lallerstedts Mango-Chilisås
  • 200 g gröna oliver
  • 2 msk kokosfett
  • 1 msk kapris
  • 1 dl mangojuice
  • 12.5 gram gelatinpulver
  • 100 g svarta oliver kärnfria
  • 1 msk majonnäs
  • 1 tsk lakritspulver
  • 120 gram salt citronlakrits
Frukt/grönt
  • 5 st gul lök
  • 10 klyfta vitlök
  • 1.5 st gul paprika
  • 1.5 st röd paprika
  • 1 st fänkål
  • 1 st broccolistånd
  • 1 dl blåbär
  • 1.5 st granatäpple
  • 0.5 st purjolök
  • 3 st mango
  • 15 st salladsblad
  • 1 st sötpotatis
  • 450 g rotselleri
  • 1 st kålrot
  • 0.5 dl hallon (färska)
  • 50 g blandad sallad
  • 50 g sockerärtor
  • 2.75 st rödlök
  • 0.75 dl granatäppelkärnor
  • 1 st apelsin
  • 1 dl hallon (frysta)
  • 5 st dadlar (färska)
  • 2 st morot
  • 0.5 st aubergine
  • 100 g haricots verts
  • 0.5 msk färsk ingefära
  • 150 g fryst bladspenat
  • 0.25 st squash
  • 262.5 g cocktailtomater
  • 1 st banan
  • 0.5 st citron
  • 150 gram hallon
  • 4 tsk citronskal
  • 2 msk citronsaft
  • 0.5 st äpple
  • 6 st kvisttomat
  • 150 g grönsallad
  • 1 st palsternacka
  • 1 st selleristjälk
  • 20 g grönkål
  • 50 g broccoli
Kryddor/smaksättare
  • 6.67 msk ajvar relish
  • 1 tsk örtkrydda
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 80 g tikka masala currypasta
  • 0.25 kruka färsk koriander
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.25 st kycklingbuljongtärning
  • 2 msk mango chutney
  • 1 msk dill
  • 3 st dillkvistar
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk frysta örter
  • 1 msk färsk oregano
  • 0.5 tsk Santa Maria Garam Masala
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk basilika
  • 1 st basilikakvist
  • 0.5 msk balsamico
  • 2.5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk gräslök
  • 2 msk ketjap manis
  • 4 tsk torkad basilika
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 krm salt

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!