Tillbaka till menyerna

Vecka 46

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Då du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • Måndag - 1200 Kcal

    • Frukost - 257 Kcal

      Yoghurt med bär och valnötter

    • Lunch - 445 Kcal

      Lax med mozzarella och pesto

    • Middag - 382 Kcal

      Medelhavsgryta med räkor

    • Mellanmål - 116 Kcal

      Grön Smoothie

    • Dessert

  • Tisdag - 561 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 221 Kcal

      Tomatsallad med mozzarella och fetaost

    • Middag - 340 Kcal

      Kycklinggryta med persika och rosépeppar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1426 Kcal

    • Frukost - 154 Kcal

      Ägg med kalkon

    • Lunch - 397 Kcal

      Torskgratäng med kaviar och purjolök

    • Middag - 713 Kcal

      Sesampanerad schnitzel med citron och dillmajonnäs

    • Mellanmål

    • Dessert - 163 Kcal

      Kesofrutti med apelsin och jordgubbar

  • Torsdag - 770 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 273 Kcal

      Äggwrap med lufttorkad skinka

    • Middag - 498 Kcal

      Köttbullar med citron och dragon

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1729 Kcal

    • Frukost - 245 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel

    • Lunch - 696 Kcal

      Kikärts- och morotsfalafel med äppletzatziki

    • Middag - 690 Kcal

      Stekt grekisk ost med tomatsallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 98 Kcal

      Valnötspraliner med vit choklad

  • Lördag - 1552 Kcal

    • Frukost - 167 Kcal

      Keso med grapefrukt och blåbär

    • Lunch - 693 Kcal

      Parmalindad fisk med hummersås

    • Middag - 692 Kcal

      Stor ostburgare med bacon

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1229 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 692 Kcal

      Kycklingsaté med nudelsallad och jordnötssås

    • Middag - 432 Kcal

      Tacosallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 105 Kcal

      Färska plommon med mascarponecréme

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 62.3 gram

Fett: 71.8 gram

Protein: 78.8 gram

Energi: 1209.6 kcal

  • Måndag frukost 257 Kcal

    Yoghurt med bär och valnötter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 257 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl fryst bärmix
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1.5 msk valnötter
    • 0.25 st apelsin

    Gör så här

    • Tina bären över natten.
    • Häll yoghurt i en skål och lägg på bär och valnötter.
    • Skiva en apelsinskiva och toppa med!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl fryst bärmix
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1.5 msk valnötter
    • 0.25 st apelsin

    Måndag lunch 445 Kcal

    Lax med mozzarella och pesto

    En snabblagad och smakrik lax som går att äta tillsammans med varierade tillbehör. Lägg till exempel till rostade rotfrukter eller grönsallad för en komplett måltid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 445 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 150 g mozarella
    • 4 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en ugnsplåt och skär ett snitt i varje filé.
    • Lägg på fyllningen och strö på salt och peppar.
    • Strö över nötter.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med rostade rotfrukter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 150 g mozarella
    • 4 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk pistagenötter

    Måndag middag 382 Kcal

    Medelhavsgryta med räkor

    En mycket trevlig medelhavsgryta med räkor. Går bra att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 57 gram

    Energi: 382 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g räkor med skal
    • 2 tsk olivolja
    • 3 dl vatten
    • 1 st gul lök
    • 1 st palsternacka
    • 2 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 tsk honung
    • 150 g haricots verts
    Topping
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 4 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Skala räkorna och stek upp räkskalen tillsammans med olivolja i några minuter.
    • Häll på 3 dl vatten och låter sjuda några minuter.
    • Häll av i ett durkslag och spara spadet.
    • Skala och hacka lök och palsternacka i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs lök, palsternacka och vitlök.
    • Tillsätt räkfonden och konserverade körsbärstomater.
    • Smaka av med salt, svartpeppar , torkade örter och honung.
    • Dela haricot verts och lägg ner i grytan tillsammans med räkor.
    • Låt allt bli varmt några minuter.
    • Servera upp i skålar och toppa med en basilikakvist och riven parmesanost.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g räkor med skal
    • 2 tsk olivolja
    • 3 dl vatten
    • 1 st gul lök
    • 1 st palsternacka
    • 2 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 tsk honung
    • 150 g haricots verts
    Topping
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 4 msk riven parmesanost

    Måndag mellanmål 116 Kcal

    Grön Smoothie

    En klassisk grön smoothie som funkar i alla lägen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 116 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 70 g bladspenat
    • 100 g vatten
    • 1 dl is

    Gör så här

    • Blanda i alla ingredienser i en blender.
    • Häll upp smoothien i två glas.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 70 g bladspenat
    • 100 g vatten
    • 1 dl is
  • Tisdag lunch 221 Kcal

    Tomatsallad med mozzarella och fetaost

    En enkel och god tomatsallad med två olika ostar, mozzarella och fetaost! Passar perfekt att lägga till parmaskinka om du vill!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 500 g cocktailtomater
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g bladspenat
    • 325 g buffelmozzarella
    • 300 g fetaost
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Dela tomaterna och lägg i en skål. Häll på olivolja, balsamico och kryddor. Blanda om.
    • Lägg spenat på ett fat. Skiva mozzarella och lägg på spenaten.
    • Lägg på tomatsallad över mozzarellan. Skär fetaosten i kuber och lägg över tomatsallad.
    • Lägg solrosfrön i en torr stekpanna och rosta någon minuter. Häll på honung och strö över salt och rosta ytterligare någon minut.
    • Strö över solrosfrön över salladen och toppa med basilikablad.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 500 g cocktailtomater
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g bladspenat
    • 325 g buffelmozzarella
    • 300 g fetaost
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 basilikablad

    Tisdag middag 340 Kcal

    Kycklinggryta med persika och rosépeppar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 4 g smör
    • 1 burk inlagda persikohalvor i juice
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0.25 dl lätt crème fraiche
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk rosépeppar
    • 1 st äpple
    • 100 g rucola

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skala och finhacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en gryta med smör och bryn kycklingen runt om. Tillsätt lök och vitlök.
    • Dela persikorna och tillsätt i grytan tillsammans med juicen.
    • Smula ner buljongtärningen och klicka ner créme fraiche.
    • Smaka av med soja och krossad rosépeppar och låt sjuda i ca 15 minuter.
    • Servera med skivat äpple och ruccolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 4 g smör
    • 1 burk inlagda persikohalvor i juice
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0.25 dl lätt crème fraiche
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk rosépeppar
    • 1 st äpple
    • 100 g rucola
  • Onsdag frukost 154 Kcal

    Ägg med kalkon

    En snabb och kalorisnål frukost med bra mättnadskänsla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Gör så här

    • Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt i ett ägg i kokande vatten. Koka ägget i ca 7-8 minuter för mjukkokt ägg.
    • Skala ägget och skär ägget i klyftor och lägg i kalkonskivorna. Rulla ihop.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Onsdag lunch 397 Kcal

    Torskgratäng med kaviar och purjolök

    Krämig torskgratäng med kaviar, palsternacka och purjolök!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Tina torskryggsfiléerna.
    • Sätt ugnen på 200 grader. 
    • Skala och skär palsternacka och morötter i mindre tärningar.
    • Skär sockerärtorna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna några minuter.
    • Strö på salt och peppar. 
    • Lägg i en ugnsfastform och placera torskryggsfiléerna över. 
    • Blanda ihop créme fraiche, kaviar, purjolök, salt och peppar i en skål.
    • Bred kaviarcrémen över fisken och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. 
    • Strö på strimlad purjolök och dekorera med dill.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 2 st dillkvistar

    Onsdag middag 713 Kcal

    Sesampanerad schnitzel med citron och dillmajonnäs

    Snabbt och gott, servera med valfri blandsallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 70 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 713 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g schnitzelfiléer av kalv
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 6 msk sesamfrön
    • 1 msk smör
    • 0.5 st citron
    • 50 g grönsallad
    Dillmajonäs
    • 3 msk majonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    1. Strö på salt och peppar på kalvfiléerna.
    2. Vänd filéerna i mjöl.
    3. Vispa upp ett ägg och doppa filéerna i.
    4. Vänd dem i sesamfrön och stek dem gyllenbruna i smör i ca 4 minuter per sida.
    5. Pressa citron över filéerna.
    6. Blanda ihop alla ingredienser till dillmajonnäsen och servera tillsammans med kalvfiléerna och blandsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g schnitzelfiléer av kalv
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 6 msk sesamfrön
    • 1 msk smör
    • 0.5 st citron
    • 50 g grönsallad
    Dillmajonäs
    • 3 msk majonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron

    Onsdag dessert 163 Kcal

    Kesofrutti med apelsin och jordgubbar

    Lättlagad kesofrutti som fungerar både som frukost, mellanmål och efterrätt. Det går utmärkt att byta ut till färska jordgubbar eller till och med ett annat bär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 163 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st apelsin

    Gör så här

    • Tina jordgubbar och lägg i ett glas.
    • Lägg keso i en skål.
    • Skär bort skalet på apelsinen och skär ut fina filéer med en vass kniv.
    • Blanda ner apelsinfiléerna i keson och lägg över jordgubbarna.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st apelsin
  • Torsdag lunch 273 Kcal

    Äggwrap med lufttorkad skinka

    Tillaga en snabb äggwrap till frukost, lunch eller till mellanmål. Fyll den med skinka och lite paprika. Enkelt men gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 273 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    Fyllning
    • 1 dl rucola
    • 3 skiva lufttorkad skinka
    • 0.25 st paprika

    Gör så här

    • Gör först omeletten genom att blanda ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Stek omeletten i någon minut och låt svalna.
    • Finhacka paprika.
    • Lägg på rucola på omeletten och skinkan rulla ihop till en wrap.
    • Toppa med paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    Fyllning
    • 1 dl rucola
    • 3 skiva lufttorkad skinka
    • 0.25 st paprika

    Torsdag middag 498 Kcal

    Köttbullar med citron och dragon

    Köttbullar som serveras tillsammans med en god tomatsås, squash och parmesanost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 498 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 dl parmesan
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk citronskal
    • 0.5 msk färsk dragon
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 3 msk citronsaft
    • 1 tsk Herbes de Provance
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 färsk dragon
    Tillbehör
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienserna till köttbullarna i en skål.
    • Forma till bullar och stek någon minut i olivolja.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök och vitlök i några minuter.
    • Blanda ner tomater, honung, citronsaft, örter och kryddor.
    • Låt koka ihop ca: 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda 10 minuter.
    • Riv squash grovt och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, parmesan, salt och svartpeppar.
    • Servera med köttbullar och tomatsås och dekorera med en citronklyfta och färsk dragon.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 dl parmesan
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk citronskal
    • 0.5 msk färsk dragon
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 3 msk citronsaft
    • 1 tsk Herbes de Provance
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 färsk dragon
    Tillbehör
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 245 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel

    Tips! Gör en enkel havreblandning och lägg det i en sluten burk så att du enkelt sparar tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Hacka fikon och äpple.
    • Lägg ner alla ingredienser i en kastrull och häll på 2 dl vatten.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik.
    • Servera med 1 dl havremjölk.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Fredag lunch 696 Kcal

    Kikärts- och morotsfalafel med äppletzatziki

    En fräsch vegetarisk rätt som passar bra i matlådan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 96 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 696 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 gram torkade kikärtor
    • 3 msk persilja
    • 1 msk tahini
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0.5 st morot
    Sallad
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 50 g rotselleri
    • 0.5 st morot
    • 0.15 st gurka
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppletzatziki med mynta
    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 st grönt äpple
    • 0.5 msk mynta
    • 0.5 tsk honung
    • 1 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 st salladsblad
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Lägg kikärtorna i blöt 6-8 timmar.
    • Häll av vattnet och lägg i en matberedare.
    • Tillsätt persilja och tahini och mixa hastigt.
    • Skala och hacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt spiskummin, salt, peppar och lite sweet chilisås.
    • Häll över blandningen i matberedaren och mixa till en jämn smet.
    • Skala och riv morötterna grovt och blanda ner i smeten.
    • Forma till biffar och stek 3-4 min på bägge sidor i lite olja på medelvärme.
    • Gör under tiden salladen genom att skiva äpple och grönsaker i stavar.
    • Lägg i en skål och blanda ner gräslök, citron, olja, alt och peppar.
    • Gör tzatzikin genom att blanda ihop alla ingredienser.
    • Servera falafelbiffarna med salladen och en klick tzatziki.
    • Dekorera med citronskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 gram torkade kikärtor
    • 3 msk persilja
    • 1 msk tahini
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0.5 st morot
    Sallad
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 50 g rotselleri
    • 0.5 st morot
    • 0.15 st gurka
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppletzatziki med mynta
    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 st grönt äpple
    • 0.5 msk mynta
    • 0.5 tsk honung
    • 1 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 st salladsblad
    • 2 st citronklyfta

    Fredag middag 690 Kcal

    Stekt grekisk ost med tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 690 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g halloumi
    • 1 msk olivolja
    • 25 g rucola
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.5 st rödlök
    • 30 g svarta oliver kärnfria
    • 100 g färdigblandad frö och nötblanding

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek osten på bägge sidor i några minuter eller tills de är gyllenbruna.
    • Låt rinna av på hushållspapper.
    • Fördela rucola på tallrik och lägg en bit ost över.
    • Skär tomaterna och skiva rödlöken.
    • Lägg tomater, rödlök och oliver på tallriken.
    • Fördela lite frö och nötblandning över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g halloumi
    • 1 msk olivolja
    • 25 g rucola
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.5 st rödlök
    • 30 g svarta oliver kärnfria
    • 100 g färdigblandad frö och nötblanding

    Fredag dessert 98 Kcal

    Valnötspraliner med vit choklad

    Hälsosamma praliner med mörk- och vitchoklad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 98 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 75 g mörk choklad
    • 25 g vit choklad (1 ruta)
    • 16 st valnöt
    • 0.5 tsk blåbärspulver

    Gör så här

    • Smält den mörka chokladen i ett vattenbad.
    • Smält den vita chokladen i micron.
    • Sätt ihop 2 valnötskärnor mot varandra och doppa i mörk choklad.
    • Lägg på ett bakplåtspapper.
    • Ringla vit choklad över och strö blåbärspulver över.
    • Låt stelna i kylen.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 75 g mörk choklad
    • 25 g vit choklad (1 ruta)
    • 16 st valnöt
    • 0.5 tsk blåbärspulver
  • Lördag frukost 167 Kcal

    Keso med grapefrukt och blåbär

    Ett bra alternativ till frukost eller till mellanmål!

    Lördag lunch 693 Kcal

    Parmalindad fisk med hummersås

    Supergod husmansrätt med fisk som är inlindad i parma som serveras med en härlig hummersås. Går utmärkt att byta ut skinkan till bacon och även byta ut rödspättan till tex, pangasius!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 693 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g rödspätta
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g mozarella
    • 4 msk dill
    • 4 skiva lufttorkad skinka
    • 2 dl grädde
    • 2 dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 4 st morot
    • 4 tsk olivolja
    • 200 g sockerärtor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg fiskfilén på en skärbräda och strö på salt och peppar.
    • Lägg ost och dill på filén och rulla ihop.
    • Linda en skinkskiva runt och fäst med en tandpetare.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter eller tills fisken är genomstekt.
    • Koka upp grädde, vatten och fond under 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skala morötter och strimla sockerärtor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka grönsakerna hastigt.
    • Strö på lite salt och servera med fiskfilén och hummersåsen.
    • Garnera med dill.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g rödspätta
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g mozarella
    • 4 msk dill
    • 4 skiva lufttorkad skinka
    • 2 dl grädde
    • 2 dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 4 st morot
    • 4 tsk olivolja
    • 200 g sockerärtor

    Lördag middag 692 Kcal

    Stor ostburgare med bacon

    En trevlig burgare med ost och bacon på. Vi hoppar över brödet och äter burgaren i salladsblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 692 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 200 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk bladpersilja
    • 2 skiva bacon
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st salladsblad
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 msk majonnäs

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka bladpersiljan.
    • Lägg lök och vitlök i en skål och blanda ner färs, salt, peppar, örtagårdskrydda och persilja.
    • Forma till en biff.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn bacon.
    • Låt rinna av på hushållspapper.
    • Tillsätt en klick smör i stekpannan och bryn hamburgaren på bägge sidor så den får färg.
    • Lägg burgaren på en ugnsplåt och lägg på ostskivor och rödlök.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Lägg burgaren på ett salladsblad och toppa med bacon, persilja och en klick majonnäs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 200 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk bladpersilja
    • 2 skiva bacon
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st salladsblad
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 msk majonnäs
  • Söndag lunch 692 Kcal

    Kycklingsaté med nudelsallad och jordnötssås

    En rätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 67 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 692 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 35 g satay mix
    • 600 g kycklingfilé
    • 1 burk kokosmjölk
    • 40 g jordnötter
    • 1 msk gräslök
    Nudelsallad
    • 200 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g minimajs
    • 100 g sugarsnaps
    • 150 g broccoli
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 msk ketjap manis

    Gör så här

    • Sätt ugnen på grill.
    • Använd den ena förpackningen i sataypåsen och lägg i en skål med ½ dl kokosmjölk.
    • Skär kyckling i avlånga bitar och lägg ner i skålen.
    • Blanda om och lägg kycklingen på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt in på grill i 15 minuter.
    • Koka upp den resterande kokosmjölken i en kastrull och lägg ner den andra förpackningen i påsen.
    • Hacka jordnötter grovt och blanda ner.
    • Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet (sjögräsnudlar ska inte kokas).
    • Häll av vattnet i en sil.
    • Skär alla grönsaker i lagom stora bitar.
    • Riv vitlöken.
    • Woka hastigt i en stekpanna med olja.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg ner nudlarna och häll på teriyakisås och ketjap manis.
    • Blanda om och servera med kyckling och sås.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 35 g satay mix
    • 600 g kycklingfilé
    • 1 burk kokosmjölk
    • 40 g jordnötter
    • 1 msk gräslök
    Nudelsallad
    • 200 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g minimajs
    • 100 g sugarsnaps
    • 150 g broccoli
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 msk ketjap manis

    Söndag middag 432 Kcal

    Tacosallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.3 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
    • 0.5 dl majs

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    •  Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    •  Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    •  Häll på 1 msk vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Skär upp grönsakerna, skala och strimla rödlök.
    •  Lägg på köttfärs på salladen och toppa med grönsaker, lök, ost, persilja, gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.3 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
    • 0.5 dl majs

    Söndag dessert 105 Kcal

    Färska plommon med mascarponecréme

    En lättlagad plommon efterrätt som serveras med en mascarponecréme!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 105 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st plommon
    • 0.5 dl mascarponeost
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 msk sukrin melis
    • 1 tsk citronzest

    Gör så här

    • Skiva plommon och lägg på ett fat.
    • Blanda ihop mascarpone, vaniljpulver och sukrin i en skål.
    • Klicka på plommonen och riv lite citronzest över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st plommon
    • 0.5 dl mascarponeost
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 msk sukrin melis
    • 1 tsk citronzest
Övrigt
  • 1 dl fryst bärmix
  • 1 dl is
  • 1 burk inlagda persikohalvor i juice
  • 4 msk majonnäs
  • 0.5 msk färsk dragon
  • 250 gram torkade kikärtor
  • 1 msk tahini
  • 30 g svarta oliver kärnfria
  • 75 g mörk choklad
  • 25 g vit choklad (1 ruta)
  • 1 msk tacosås
Mejeri
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 450 g mozarella
  • 4 msk riven parmesanost
  • 325 g buffelmozzarella
  • 300 g fetaost
  • 7.33 g smör
  • 2.25 dl lätt crème fraiche
  • 1.75 dl keso, 4%
  • 1 dl parmesan
  • 1 dl havremjölk
  • 1.5 dl turkisk yoghurt
  • 200 g halloumi
  • 2 dl grädde
  • 2 skiva ost
  • 0.5 dl riven ost
  • 0.3 dl gräddfil
  • 0.5 dl mascarponeost
Torrvaror
  • 1.5 msk valnötter
  • 2 msk pistagenötter
  • 13.5 tsk olivolja
  • 2.5 tsk honung
  • 2.5 dl solrosfrön
  • 1 tsk flytande honung
  • 0.5 dl dinkelsikt
  • 6 msk sesamfrön
  • 200 g krossade tomater
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk linfrön
  • 2 st torkade fikon
  • 100 g färdigblandad frö och nötblanding
  • 20 st valnöt
  • 1 burk kokosmjölk
  • 40 g jordnötter
  • 200 g risnudlar
  • 2 tsk rapsolja
  • 0.5 dl majs
  • 1 msk sukrin melis
Frukt/grönt
  • 1.75 st apelsin
  • 3.75 st gul lök
  • 3 st palsternacka
  • 7.5 klyfta vitlök
  • 400 g körsbärstomater
  • 150 g haricots verts
  • 1 st banan
  • 120 g bladspenat
  • 500 g cocktailtomater
  • 1.25 st äpple
  • 126 g rucola
  • 8 st morot
  • 300 g sockerärtor
  • 2.5 dl purjolök
  • 1.25 st citron
  • 50 g grönsallad
  • 1 dl jordgubbar (frysta)
  • 0.25 st paprika
  • 1 tsk citronskal
  • 3 msk citronsaft
  • 0.5 st squash
  • 0.5 st rött äpple
  • 1 st selleristjälk
  • 50 g rotselleri
  • 0.65 st gurka
  • 0.5 st grönt äpple
  • 3 st citronklyfta
  • 5 st salladsblad
  • 15 st cocktailtomater i olika färger
  • 1 st rödlök
  • 0.5 st grapefrukt
  • 0.2 dl färska blåbär
  • 100 g minimajs
  • 100 g sugarsnaps
  • 150 g broccoli
  • 2 dl blandsallad
  • 2 st plommon
  • 1 tsk citronzest
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g laxfilé
  • 1000 g räkor med skal
  • 950 g kycklingfilé
  • 4.5 st ägg
  • 40 g rökt kalkon
  • 600 g fryst torskrygg
  • 0.75 dl kaviar
  • 300 g schnitzelfiléer av kalv
  • 7 skiva lufttorkad skinka
  • 300 g kalvfärs
  • 600 g rödspätta
  • 350 g nötfärs
  • 2 skiva bacon
Kryddor/smaksättare
  • 4 msk grön pesto
  • 1 tsk torkade örter
  • 0.25 kruka färsk basilika
  • 1 msk balsamico
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • basilikablad
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk ljus soja
  • 1 tsk rosépeppar
  • 0.5 tsk furikake fröblandning
  • 7 msk dill
  • 2 st dillkvistar
  • 1 tsk Herbes de Provance
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • 4 msk persilja
  • 0.5 tärning grönsaksbuljong
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 msk sweet chilisås
  • 2 msk gräslök
  • 0.5 msk mynta
  • 0.5 tsk blåbärspulver
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 msk bladpersilja
  • 1 kvist färsk persilja
  • 35 g satay mix
  • 3 msk teriyakisås
  • 1 msk ketjap manis
  • 0.5 tsk vaniljpulver

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!