Tillbaka till menyerna

Vecka 41

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1056 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch

    • Middag - 773 Kcal

       Panerad torsk med nudlar

    • Mellanmål - 277 Kcal

      Bananpannkaka med skyr och bär

    • Dessert

  • Tisdag - 919 Kcal

    • Frukost - 437 Kcal

      Yoghurt med mandel- och nötmusli

    • Lunch - 482 Kcal

      Lammfärsbiffar med balsamicobetor

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 947 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 357 Kcal

      Grönsakswok med halloumiost

    • Middag - 584 Kcal

      Laxpaj med spenat

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1769 Kcal

    • Frukost - 415 Kcal

      Keso med kiwi, nötter och frön

    • Lunch - 477 Kcal

      Kycklingsallad

    • Middag - 877 Kcal

      Asian Pokébowl

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 66 gram

Fett: 70.4 gram

Protein: 65.6 gram

Energi: 1172.7 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag middag 773 Kcal

     Panerad torsk med nudlar

    Laga en torskrätt tillsammans med nudlar och koriandercréme!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 67 gram

    Energi: 773 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 50 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 1 olivolja
    Nudelsallad
    • 100 g glasnudlar
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 dl purjolök
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    Koriandercréme
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0.5 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Tina fisken och strö på salt och peppar.
    • Vänd i ett uppvispat ägg och sedan i ströbrödet.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn torsken runt om i ca 5 minuter.
    • Gör nudelsalladen genom att koka nudlarna i lättsaltat vatten i ca 3 min eller efter anvisningarna på paketet.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Hacka chili och blanda ner tillsammans med limesaft, olja, sesamfrön och purjolök.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strimla mango och avokado och blanda ner.
    • Gör koriandercrémen genom att blanda ihop alla ingredienser.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 50 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 1 olivolja
    Nudelsallad
    • 100 g glasnudlar
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 dl purjolök
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    Koriandercréme
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0.5 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och vitpeppar

    Måndag mellanmål 277 Kcal

    Bananpannkaka med skyr och bär

    Servera familjen en lyxig helgfrukost som består av bananpannkaka toppad med skyr med smak av hallon och granatäpple och valfria färska bär som tex, hallon, blåbär och jordgubbar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 277 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 burk skyr hallon & granatäpple
    • 1 dl Bär

    Gör så här

    • Knäck äggen i en stor bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda med äggen.
    • Lägg i en nypa vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda två pannkakor några minuter per sida.
    • Servera med Skyr och bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 burk skyr hallon & granatäpple
    • 1 dl Bär
  • Tisdag frukost 437 Kcal

    Yoghurt med mandel- och nötmusli

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, rostad mandel- och nötmüsli . Receptet hittar du genom att söka på rostad mandel- och nötmüsli i receptbanken. Totala receptet för müslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st Blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål
    • Toppa med en filéad apelsin och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st Blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Tisdag lunch 482 Kcal

    Lammfärsbiffar med balsamicobetor

    Fredagsmiddagen har ni här - Biffar med balsamicobetor och en klick fetaostcréme till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 482 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g fetaost
    • 2 msk pinjenötter
    Balsamicodbetor
    • 3 st rödbetor
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Fetaostcréme
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 50 g fetaost
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg lammfärsen i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och blanda ner tillsammans med ägg och kryddor.
    • Forma till 4 biffar och lägg på en ugnsplåt.
    • Skär fetaosten i kuber och tryck ner i biffarna.
    • Toppa med pinjenötter och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Koka rödbetor och skär i klyftor.
    • Lägg i en skål och blanda ner de andra ingredienserna.
    • Gör fetaostcrémen genom att blanda ihop alla ingredienser.
    • Servera biffarna med balsamicobetor och en klick fetaostcréme.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g fetaost
    • 2 msk pinjenötter
    Balsamicodbetor
    • 3 st rödbetor
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Fetaostcréme
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 50 g fetaost
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 357 Kcal

    Grönsakswok med halloumiost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela brysselkål och skala och skär lök i bitar. Skiva squash och paprika. Skär halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Onsdag middag 584 Kcal

    Laxpaj med spenat

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 584 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad

    Gör så här

    • Häll av och skölj kikärtorna.
    • Lägg i en matberedare och tillsätt smör, mjölsorterna och salt.
    • Mixa till en jämn deg och tryck ut degen i en liten pajform, ca 20 cm i diameter.
    • Ställ kallt i kylen 30 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Förgrädda pajen i 10 minuter.
    • Strimla purjolöken.
    • Lägg purjolök, spenat, lax i pajformen.
    • Fördela pepparrotsosten över.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar i en skål.
    • Häll över blandningen och smula över mozzarella.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad
  • Torsdag frukost 415 Kcal

    Keso med kiwi, nötter och frön

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 415 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 st kiwi
    • 0.25 dl valnötter
    • 0.25 dl pumpafrön
    • 0.25 dl solrosfrön

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Skala och skär kiwi i mindre bitar och lägg över.
    • Toppa med valnötter och frön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 st kiwi
    • 0.25 dl valnötter
    • 0.25 dl pumpafrön
    • 0.25 dl solrosfrön

    Torsdag lunch 477 Kcal

    Kycklingsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 477 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 dl blandsallad
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 dl majs
    • 0 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 50 g cocktailtomater
    • 125 g mozzarella
    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Lägg sallad i en skål och toppa med gurka, paprika och majs.
    • Blanda ner färsk hackad basilika
    • Lägg på cocktailtomater, mozzarella och kyckling.
    • Dekorera med basilika och servera med dressing.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 dl blandsallad
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 dl majs
    • 0 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 50 g cocktailtomater
    • 125 g mozzarella
    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Torsdag middag 877 Kcal

    Asian Pokébowl

    En bowl med asiatiska smaker, massor av härliga grönsaker, färsk mango och en chilimajonnäs till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 90 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 877 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl svart ris (kokt)
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st mango
    • 5 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 100 g salmalax
    • 10 g cashewnötter
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk ingefära
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk honung
    • 1 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 0.2 msk stark chilisås
    • 1 tsk ingefära
    • 0
    • 1 tsk srirachasås

    Gör så här

    • Lägg ris i en skål. Skär halva gurkan och halva moroten i skivor eller strimlor.
    • Skär avokado och mango i skivor.
    • Strimla sockerärtor och rödlök.
    • Skär laxen i tunna skivor.
    • Lägg upp alla grönsaker, mango och lax i skålen.
    • Skär den resterande delen av gurka och morot i mindre tärningar.
    • Strimla salladslök, hacka chili och blanda ner med alla ingredienser till marinaden.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta nötterna runt om.
    • Toppa skålen med nötter och dekorera med en limeklyfta.
    • Blanda ihop chilmajonnäsenoch servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl svart ris (kokt)
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st mango
    • 5 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 100 g salmalax
    • 10 g cashewnötter
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk ingefära
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk honung
    • 1 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 0.2 msk stark chilisås
    • 1 tsk ingefära
    • 0
    • 1 tsk srirachasås
Torrvaror
  • 6 dl kaffe
  • 50 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 3 olivolja
  • 100 g glasnudlar
  • 1 msk sesamfrön
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 tsk flytande honung
  • 10 st skållad mandel
  • 2 msk russin
  • 1 paket kikärtor
  • 1 msk bovetemjöl
  • 1 msk havremjöl
  • 0.25 dl valnötter
  • 0.25 dl pumpafrön
  • 0.25 dl solrosfrön
  • 2 dl majs
  • 1 dl svart ris (kokt)
  • 10 g cashewnötter
  • 1 tsk honung
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 200 g torskrygg
  • 5.5 st ägg
  • 300 g lammfärs
  • 300 g varmrökt lax
  • 200 g färdiggrillad kyckling
  • 100 g salmalax
Frukt/grönt
  • 1 st röd chili
  • 2 st lime
  • 1.25 dl purjolök
  • 0.75 st mango
  • 0.5 st banan
  • 1 st Blodapelsin
  • 0.5 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 st rödbetor
  • 100 g brysselkål
  • 0.75 st rödlök
  • 0.25 st squash
  • 0.5 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • basilika
  • 0.5 st citron
  • 30 g spenat
  • 12 dl blandsallad
  • 1 st kiwi
  • 0.75 st gurka
  • färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 50 g cocktailtomater
  • 1 st morot
  • 0.5 st avokado
  • 5 g sockerärtor
  • 0.5 st salladslök
  • 2 tsk ingefära
  • 2 msk koriander
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk färsk koriander
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk balsamico
  • 1 msk färsk basilika
  • 0.5 tsk salt
  • 0.2 msk stark chilisås
  • 1 tsk srirachasås
Övrigt
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 dl Bär
  • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)
  • 30 g Lallerstedts currydressing
Mejeri
  • 20.5 msk smör
  • 0.5 burk skyr hallon & granatäpple
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 100 g fetaost
  • 0.75 dl crème fraiche
  • 150 g halloumi
  • 150 g pepparrotsost
  • 1 dl grädde
  • 250 g mozzarella
  • 125 g keso

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!