Tillbaka till menyerna

Vecka 4

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 437 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 287 Kcal

      Rödbetssoppa med äpple

    • Middag - 151 Kcal

      Grillad kyckling med bearnaisesås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1272 Kcal

    • Frukost - 122 Kcal

      Keso med granatäpple och hallon

    • Lunch - 475 Kcal

      Lax med mozzarella och pesto

    • Middag - 674 Kcal

      Blomkål och broccoligratäng med kyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 437 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 151 Kcal

      Grillad kyckling med bearnaisesås

    • Middag - 287 Kcal

      Rödbetssoppa med äpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1332 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch - 527 Kcal

      Blomkålsgratäng med kassler

    • Middag - 674 Kcal

      Blomkål och broccoligratäng med kyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1498 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Äggröra med gräslök och tomat

    • Lunch - 475 Kcal

      Lax med mozzarella och pesto

    • Middag - 802 Kcal

      Tacobiff med guacamole och sötpotatisstrips

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 527 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 527 Kcal

      Blomkålsgratäng med kassler

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1387 Kcal

    • Frukost - 245 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel

    • Lunch - 340 Kcal

      Sötpotatissoppa

    • Middag - 802 Kcal

      Tacobiff med guacamole och sötpotatisstrips

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 51.8 gram

Fett: 61.5 gram

Protein: 53.1 gram

Energi: 984.2 kcal

  • Måndag lunch 287 Kcal

    Rödbetssoppa med äpple

    En härligt röd soppa toppad med äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st rödbetor
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 st stjärnanis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g cannellinibönor
    • 0.5 dl gräddfil
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Skala och riv rödbetor och lök grovt.
    • Riv äpplet grovt (spara några skivor till dekoration).
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner kummin, rödbeta, lök och äpple och fräs i 10 minuter på svag värme.
    • Tillsätt buljongtärning, vatten, anis, salt och peppar och låt sjuda ytterligare 10 minuter.
    • Ta upp anisen och mixa soppan slät med en stavmixer.
    • Smaka av med mer kryddor.
    • Skölj bönorna och lägg ner i soppan.
    • Häll upp i skålar och toppa med skivat äpple och persilja.
    • Servera med en klick gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st rödbetor
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 st stjärnanis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g cannellinibönor
    • 0.5 dl gräddfil
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Måndag middag 151 Kcal

    Grillad kyckling med bearnaisesås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 151 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st hel kyckling
    • 8 msk bearnaisesås
    • 200 g spenat
    • 0 g ärtskott

    Gör så här

    • Bena ur den halva kycklingen och lägg upp på tallrik tillsammans med sallad och bearnaisesås.
    • Toppa med ärtskott.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st hel kyckling
    • 8 msk bearnaisesås
    • 200 g spenat
    • 0 g ärtskott
  • Tisdag frukost 122 Kcal

    Keso med granatäpple och hallon

    Fyll en skål med keso och toppa med lite granatäppelkärnor och färska hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 122 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st granatäpple
    • 8 st hallon

    Gör så här

    • Lägg upp keso på en tallrik och toppa med granatäpple och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st granatäpple
    • 8 st hallon

    Tisdag lunch 475 Kcal

    Lax med mozzarella och pesto

    Lax kan varieras på så många olika sätt – gör flera varianter och lägg i frysen! Variera med olika rotfrukter – passar till de flesta maträtter och är gott att värma dagen efter - sök på Rostade rotfrukter i Ulrikas Hälsobank för att se ett recept på gott tillbehör till laxen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 475 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 156.25 g mozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader. Lägg laxskivorna i en ugnsform och skär ett snitt i varje filé.
    • Skiva mozzarella och fyll snitten med mozzarella och grön pesto. Krydda laxskivorna med salt och peppar. Strö över pistagenötter.
    • Ugnsstek fisken i cirka 20 minuter. Servera med en sallad eller ugnsrostade rotfrukter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 156.25 g mozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk pistagenötter

    Tisdag middag 674 Kcal

    Blomkål och broccoligratäng med kyckling

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 674 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 st gul lök
    • 2 dl vispgrädde
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 3 tsk dijonsenap

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skär buketter av blomkål och broccoli.
    • Lägg i en kastrull och häll på vatten så det täcker.
    • Koka upp med kycklingbuljongtärning tills buketterna är al dente, ca 3 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg i en ugnsfast form.
    • Strimla kyckling i medelstora bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kycklingen tillsammans med örter, salt, svartpeppar och den hackade löken.
    • Låt steka några minuter och tillsätt grädde, créme fraiche, riven ost, dijonsenap, salt och svartpeppar och låt koka upp.
    • Häll såsen över broccolin och sätt in i ugnen i cirka 15 min.
    • Servera med en grönsallad.
    • Frys in resterna eller bjud familj eller vänner.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 st gul lök
    • 2 dl vispgrädde
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 3 tsk dijonsenap
  • Onsdag lunch 151 Kcal

    Grillad kyckling med bearnaisesås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 151 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st hel kyckling
    • 8 msk bearnaisesås
    • 200 g spenat
    • 0 g ärtskott

    Gör så här

    • Bena ur den halva kycklingen och lägg upp på tallrik tillsammans med sallad och bearnaisesås.
    • Toppa med ärtskott.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st hel kyckling
    • 8 msk bearnaisesås
    • 200 g spenat
    • 0 g ärtskott

    Onsdag middag 287 Kcal

    Rödbetssoppa med äpple

    En härligt röd soppa toppad med äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st rödbetor
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 st stjärnanis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g cannellinibönor
    • 0.5 dl gräddfil
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Skala och riv rödbetor och lök grovt.
    • Riv äpplet grovt (spara några skivor till dekoration).
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner kummin, rödbeta, lök och äpple och fräs i 10 minuter på svag värme.
    • Tillsätt buljongtärning, vatten, anis, salt och peppar och låt sjuda ytterligare 10 minuter.
    • Ta upp anisen och mixa soppan slät med en stavmixer.
    • Smaka av med mer kryddor.
    • Skölj bönorna och lägg ner i soppan.
    • Häll upp i skålar och toppa med skivat äpple och persilja.
    • Servera med en klick gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st rödbetor
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 st stjärnanis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g cannellinibönor
    • 0.5 dl gräddfil
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja
  • Torsdag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Torsdag lunch 527 Kcal

    Blomkålsgratäng med kassler

    Allt i ett gratäng, gott och plånboksvänligt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 527 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader. Skär blomkål i mindre buketter.
    • Skala och skär morötterna i bitar. Strimla hälften av kasslern i tunna strimlor.
    • Skiva den andra hälften i skivor.
    • Hetta upp en kastrull med grädde, mjölk, senap och  kryddor. Låt koka några minuter.
    • Lägg i grönsaker, strimlad kassler och riven ost i 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. Dra av kastrullen och låt svalna. Knäck i äggen och rör runt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kasslerskivorna i några minuter.
    • Häll i blandningen i en ugnsfastform och dekorera med kasslerskivor över.
    • Sätt in i ugnen i 25 min.
    • Toppa med färsk rosmarin.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Torsdag middag 674 Kcal

    Blomkål och broccoligratäng med kyckling

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 674 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 st gul lök
    • 2 dl vispgrädde
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 3 tsk dijonsenap

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skär buketter av blomkål och broccoli.
    • Lägg i en kastrull och häll på vatten så det täcker.
    • Koka upp med kycklingbuljongtärning tills buketterna är al dente, ca 3 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg i en ugnsfast form.
    • Strimla kyckling i medelstora bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kycklingen tillsammans med örter, salt, svartpeppar och den hackade löken.
    • Låt steka några minuter och tillsätt grädde, créme fraiche, riven ost, dijonsenap, salt och svartpeppar och låt koka upp.
    • Häll såsen över broccolin och sätt in i ugnen i cirka 15 min.
    • Servera med en grönsallad.
    • Frys in resterna eller bjud familj eller vänner.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 st gul lök
    • 2 dl vispgrädde
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 3 tsk dijonsenap
  • Fredag frukost 221 Kcal

    Äggröra med gräslök och tomat

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt, svartpeppar och hackad gräslök i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om med en trägaffel ca 30 sek.
    • Skiva en ½ tomat och lägg på en tallrik. Toppa med äggröran.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Fredag lunch 475 Kcal

    Lax med mozzarella och pesto

    Lax kan varieras på så många olika sätt – gör flera varianter och lägg i frysen! Variera med olika rotfrukter – passar till de flesta maträtter och är gott att värma dagen efter - sök på Rostade rotfrukter i Ulrikas Hälsobank för att se ett recept på gott tillbehör till laxen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 475 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 156.25 g mozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader. Lägg laxskivorna i en ugnsform och skär ett snitt i varje filé.
    • Skiva mozzarella och fyll snitten med mozzarella och grön pesto. Krydda laxskivorna med salt och peppar. Strö över pistagenötter.
    • Ugnsstek fisken i cirka 20 minuter. Servera med en sallad eller ugnsrostade rotfrukter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 156.25 g mozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk pistagenötter

    Fredag middag 802 Kcal

    Tacobiff med guacamole och sötpotatisstrips

    Testa att byta ut den vanliga fredags tacosen till en lyxig tacobiff med sötpotatis och lite guacamole till. Överraska familjen med lite nytt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 60 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 802 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g högrev
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk olivolja
    Sötpotatisstrips
    • 1 st sötpotatis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 nypa chiliflakes
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 0.25 st röd chili
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk crème fraiche
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Börja med guacamolen.
    • Dela och gröp ur avokado och lägg i en skål tillsammans med alla ingredienserna.
    • Mixa med en stavmixer till en slät röra.
    • Toppa med finhackad chili.
    • Blanda alla ingredienserna till biffarna i en skål.
    • Forma smeten till biffar.
    • Skiva och skär sötpotatisen i stavar och lägg på en plåt.
    • Ringla över olivolja, salt och svartpeppar och chili flakes.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn biffarna runt om, ca: 7 min på medelvärme.
    • Servera hamburgaren med sallad, tomater, lök, guacamole och sötpotatisstrips.
    • Dekorera med limeskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g högrev
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk olivolja
    Sötpotatisstrips
    • 1 st sötpotatis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 nypa chiliflakes
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 0.25 st röd chili
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk crème fraiche
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st lime
  • Lördag lunch 527 Kcal

    Blomkålsgratäng med kassler

    Allt i ett gratäng, gott och plånboksvänligt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 527 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader. Skär blomkål i mindre buketter.
    • Skala och skär morötterna i bitar. Strimla hälften av kasslern i tunna strimlor.
    • Skiva den andra hälften i skivor.
    • Hetta upp en kastrull med grädde, mjölk, senap och  kryddor. Låt koka några minuter.
    • Lägg i grönsaker, strimlad kassler och riven ost i 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. Dra av kastrullen och låt svalna. Knäck i äggen och rör runt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kasslerskivorna i några minuter.
    • Häll i blandningen i en ugnsfastform och dekorera med kasslerskivor över.
    • Sätt in i ugnen i 25 min.
    • Toppa med färsk rosmarin.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin
  • Söndag frukost 245 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel

    Tips! Gör en enkel havreblandning och lägg det i en sluten burk så att du enkelt sparar tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Hacka fikon och äpple.
    • Lägg ner alla ingredienser i en kastrull och häll på 2 dl vatten.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik.
    • Servera med 1 dl havremjölk.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Söndag lunch 340 Kcal

    Sötpotatissoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 46 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 200 g sötpotatis
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0 st röd chili
    • 0 tsk ingefära
    • 1 msk olivolja
    • 300 g vatten
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.
    • Skala och finhacka vitlöken och hacka löken.
    • Skär chili i mindre bitar och riv ingefära.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök, chili och ingefära några minuter.
    • Tillsätt sötpotatis, vatten och buljong och låt koka tills potatisen är mjuk.
    • Mixa till en slät soppa och smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 200 g sötpotatis
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0 st röd chili
    • 0 tsk ingefära
    • 1 msk olivolja
    • 300 g vatten
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 802 Kcal

    Tacobiff med guacamole och sötpotatisstrips

    Testa att byta ut den vanliga fredags tacosen till en lyxig tacobiff med sötpotatis och lite guacamole till. Överraska familjen med lite nytt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 60 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 802 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g högrev
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk olivolja
    Sötpotatisstrips
    • 1 st sötpotatis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 nypa chiliflakes
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 0.25 st röd chili
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk crème fraiche
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Börja med guacamolen.
    • Dela och gröp ur avokado och lägg i en skål tillsammans med alla ingredienserna.
    • Mixa med en stavmixer till en slät röra.
    • Toppa med finhackad chili.
    • Blanda alla ingredienserna till biffarna i en skål.
    • Forma smeten till biffar.
    • Skiva och skär sötpotatisen i stavar och lägg på en plåt.
    • Ringla över olivolja, salt och svartpeppar och chili flakes.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn biffarna runt om, ca: 7 min på medelvärme.
    • Servera hamburgaren med sallad, tomater, lök, guacamole och sötpotatisstrips.
    • Dekorera med limeskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g högrev
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk olivolja
    Sötpotatisstrips
    • 1 st sötpotatis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 nypa chiliflakes
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 0.25 st röd chili
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk crème fraiche
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st lime
Frukt/grönt
  • 4 st rödbetor
  • 2 st gul lök
  • 0.5 st rött äpple
  • 200 g spenat
  • ärtskott
  • 0.25 st granatäpple
  • 8 st hallon
  • 2 st blomkålshuvud
  • 1 st broccolistånd
  • 1 dl blåbär
  • 2 st morot
  • 0.5 styck tomat
  • 1.5 st lime
  • 201 st sötpotatis
  • 1 st avokado
  • 0.25 st röd chili
  • 2 st salladsblad
  • 6 st cocktailtomat
  • 0.5 st rödlök
  • 0.25 st äpple
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 st schalottenlök
  • ingefära
Torrvaror
  • 5.5 tsk olivolja
  • 2 msk pistagenötter
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk linfrön
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 st torkade fikon
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 1 st stjärnanis
  • 1 kvist färsk persilja
  • 4 msk grön pesto
  • 1 tsk torkade örter
  • 5 tsk dijonsenap
  • 1 msk sötstark senap
  • 1 krm provensalska örter
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1 msk gräslök
  • 0.5 påse tacokrydda
  • 1 nypa chiliflakes
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • 0.5 tärning grönsaksbuljong
Övrigt
  • 200 g cannellinibönor
  • 8 msk bearnaisesås
Mejeri
  • 0.5 dl gräddfil
  • 2 dl keso, 4%
  • 156.25 g mozzarella
  • 2 dl vispgrädde
  • 6.5 dl crème fraiche
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • 2 tsk smör
  • 1 dl havremjölk
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st hel kyckling
  • 600 g laxfilé
  • 500 g kycklingfilé
  • 500 g kassler
  • 4.5 st ägg
  • 250 g högrev

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!