Tillbaka till menyerna

vecka 3

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Då du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • Måndag - 910 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 403 Kcal

      Nudelsoppa med grönsaker

    • Middag - 420 Kcal

      Torskgryta med curry

    • Mellanmål - 87 Kcal

      Ägg

    • Dessert

  • Tisdag - 1017 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 527 Kcal

      Linssallad med räkor och koriander

    • Middag - 403 Kcal

      Nudelsoppa med grönsaker

    • Mellanmål - 87 Kcal

      Ägg

    • Dessert

  • Onsdag - 756 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 403 Kcal

      Nudelsoppa med grönsaker

    • Middag - 267 Kcal

      Havregrynsgröt med äpple

    • Mellanmål - 87 Kcal

      Ägg

    • Dessert

  • Torsdag - 962 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 382 Kcal

      Medelhavsgryta med räkor

    • Middag - 493 Kcal

      Havregrynsgröt med äpple, aprikoser och kanel

    • Mellanmål - 87 Kcal

      Ägg

    • Dessert

  • Fredag - 875 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 382 Kcal

      Medelhavsgryta med räkor

    • Middag - 493 Kcal

      Laxgryta med mango chutney

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 764 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 335 Kcal

      Räksallad med ägg och äpple

    • Middag - 429 Kcal

      Spagetti pomodoro med buffelmozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1146 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 699 Kcal

      Quinoasallad med skinka och ost

    • Middag - 361 Kcal

      Linssoppa med sötpotatis

    • Mellanmål - 87 Kcal

      Ägg

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 66.7 gram

Fett: 40.5 gram

Protein: 61.7 gram

Energi: 918.7 kcal

  • Måndag lunch 403 Kcal

    Nudelsoppa med grönsaker

    Gör en värmande nudelsoppa med sting!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 403 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk curry mango krydda
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 3 dl vatten
    • 100 g ramennudlar
    • 100 g sockerärtor
    Topping
    • 1 msk färsk koriander
    • 2 msk jordnötter

    Gör så här

    • Skala och riv vitlök och strimla salladslök.
    • Skala och strimla moroten. Skär broccoli och blomkål i mindre bitar. Finhacka chili.
    • Hetta upp en kastrull med olja och tillsätt vitlök, chili, ingefära och salladslök.
    • Strö på salt, peppar och mango currykrydda.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten och ketjap manis.
    • Lägg ner nudlar och låt koka 3-4 minuter.
    • Lägg ner alla grönsaker och låt allt bli varmt.
    • Häll upp i skålar och toppa med färsk koriander och jordnötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk curry mango krydda
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 3 dl vatten
    • 100 g ramennudlar
    • 100 g sockerärtor
    Topping
    • 1 msk färsk koriander
    • 2 msk jordnötter

    Måndag middag 420 Kcal

    Torskgryta med curry

    En snabblagad gryta med en spännande krydda från Santa Maria som heter Hello Curry. Torsk går bra att byta mot annan fisk eller exempelvis kyckling!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 54 gram

    Energi: 420 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 nypa hello curry krydda
    • 2 krm malen curry
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 50 st pärltomater
    • 2 msk bladpersilja
    • 25 g bladspenat
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Tina torsk och skär i bitar. Strö på salt och peppar.
    • Skala och riv vitlöksklyftan Strimla salladslök och skiva fänkål.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök och fänkål någon minut .
    • Tillsätt curryblandning och curry.
    • Tillsätt salladslök och buljongtärning.
    • Häll på vatten och créme fraiche. Låt koka ihop och lägg ner torsk, tomater och persilja. B
    • landa ner spenat och räkor och låt allt bli varmt.
    • Häll upp soppan i skålar och dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 nypa hello curry krydda
    • 2 krm malen curry
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 50 st pärltomater
    • 2 msk bladpersilja
    • 25 g bladspenat
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Måndag mellanmål 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
  • Tisdag lunch 527 Kcal

    Linssallad med räkor och koriander

    En sallad gjord på bland annat linser, räkor och koriander.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 527 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl svarta linser
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk rapsolja
    • 1 kruka färsk koriander
    • 1 st lime
    • 1 msk flytande honung
    • 1 msk sweet chilisås
    • 0.2 st purjolök
    • 0.2 st gurka
    • 0.5 dl gräslök
    • 150 g handskalade räkor
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 2 msk sesamfrön
    • 50 g ärtskott
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Koka linserna enligt anvisningen på paketet, cirka 20 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg linserna i en skål.
    • Tillsätt salt, peppar och olja.
    • Hacka koriander och blanda ner.
    • Dela limen och pressa ur saften.
    • Tillsätt honung och sweet chilisås till salladen.
    • Strimla purjon och skiva gurkan.
    • Blanda ner i salladen tillsammans med räkor.
    • Rosta nötter och frön i en torr panna och strö på toppen.
    • Dekorera med ärtskott och gröna salladsblad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl svarta linser
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk rapsolja
    • 1 kruka färsk koriander
    • 1 st lime
    • 1 msk flytande honung
    • 1 msk sweet chilisås
    • 0.2 st purjolök
    • 0.2 st gurka
    • 0.5 dl gräslök
    • 150 g handskalade räkor
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 2 msk sesamfrön
    • 50 g ärtskott
    • 50 g grönsallad

    Tisdag middag 403 Kcal

    Nudelsoppa med grönsaker

    Gör en värmande nudelsoppa med sting!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 403 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk curry mango krydda
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 3 dl vatten
    • 100 g ramennudlar
    • 100 g sockerärtor
    Topping
    • 1 msk färsk koriander
    • 2 msk jordnötter

    Gör så här

    • Skala och riv vitlök och strimla salladslök.
    • Skala och strimla moroten. Skär broccoli och blomkål i mindre bitar. Finhacka chili.
    • Hetta upp en kastrull med olja och tillsätt vitlök, chili, ingefära och salladslök.
    • Strö på salt, peppar och mango currykrydda.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten och ketjap manis.
    • Lägg ner nudlar och låt koka 3-4 minuter.
    • Lägg ner alla grönsaker och låt allt bli varmt.
    • Häll upp i skålar och toppa med färsk koriander och jordnötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk curry mango krydda
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 3 dl vatten
    • 100 g ramennudlar
    • 100 g sockerärtor
    Topping
    • 1 msk färsk koriander
    • 2 msk jordnötter

    Tisdag mellanmål 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
  • Onsdag lunch 403 Kcal

    Nudelsoppa med grönsaker

    Gör en värmande nudelsoppa med sting!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 403 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk curry mango krydda
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 3 dl vatten
    • 100 g ramennudlar
    • 100 g sockerärtor
    Topping
    • 1 msk färsk koriander
    • 2 msk jordnötter

    Gör så här

    • Skala och riv vitlök och strimla salladslök.
    • Skala och strimla moroten. Skär broccoli och blomkål i mindre bitar. Finhacka chili.
    • Hetta upp en kastrull med olja och tillsätt vitlök, chili, ingefära och salladslök.
    • Strö på salt, peppar och mango currykrydda.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten och ketjap manis.
    • Lägg ner nudlar och låt koka 3-4 minuter.
    • Lägg ner alla grönsaker och låt allt bli varmt.
    • Häll upp i skålar och toppa med färsk koriander och jordnötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk curry mango krydda
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 3 dl vatten
    • 100 g ramennudlar
    • 100 g sockerärtor
    Topping
    • 1 msk färsk koriander
    • 2 msk jordnötter

    Onsdag middag 267 Kcal

    Havregrynsgröt med äpple

    Snabb och smidig frukost som håller dig mätt länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.25 tsk malen kanel
    • 2 dl vatten
    Topping
    • 0.25 st rött äpple
    • 1 dl mjölk

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka ihop i 2-3 minuter.
    • Lägg gröten i en skål och toppa med äpple och malen kanel.
    • Servera med valfri mjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.25 tsk malen kanel
    • 2 dl vatten
    Topping
    • 0.25 st rött äpple
    • 1 dl mjölk

    Onsdag mellanmål 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
  • Torsdag lunch 382 Kcal

    Medelhavsgryta med räkor

    En mycket trevlig medelhavsgryta med räkor. Går bra att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 57 gram

    Energi: 382 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g räkor med skal
    • 2 tsk olivolja
    • 3 dl vatten
    • 1 st gul lök
    • 1 st palsternacka
    • 2 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 tsk honung
    • 150 g haricots verts
    Topping
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 4 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Skala räkorna och stek upp räkskalen tillsammans med olivolja i några minuter.
    • Häll på 3 dl vatten och låter sjuda några minuter.
    • Häll av i ett durkslag och spara spadet.
    • Skala och hacka lök och palsternacka i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs lök, palsternacka och vitlök.
    • Tillsätt räkfonden och konserverade körsbärstomater.
    • Smaka av med salt, svartpeppar , torkade örter och honung.
    • Dela haricot verts och lägg ner i grytan tillsammans med räkor.
    • Låt allt bli varmt några minuter.
    • Servera upp i skålar och toppa med en basilikakvist och riven parmesanost.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g räkor med skal
    • 2 tsk olivolja
    • 3 dl vatten
    • 1 st gul lök
    • 1 st palsternacka
    • 2 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 tsk honung
    • 150 g haricots verts
    Topping
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 4 msk riven parmesanost

    Torsdag middag 493 Kcal

    Havregrynsgröt med äpple, aprikoser och kanel

    En god mättande gröt med äpple, aprikoser och kanel.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Gör så här

    • Blanda havregryn, solrosfrön, linfrön och kanel i en kastrull.
    • Riv äpplet, tillsätt det och aprikoser, vatten och salt i kastrullen.
    • Koka gröten i ca 6 min eller tills den är färdig.
    • Toppa med äppelskivor och hackade aprikoser.
    • Pudra slutligen över lite kanel och servera med mjölk, havre- eller sojadryck.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Torsdag mellanmål 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
  • Fredag lunch 382 Kcal

    Medelhavsgryta med räkor

    En mycket trevlig medelhavsgryta med räkor. Går bra att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 57 gram

    Energi: 382 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g räkor med skal
    • 2 tsk olivolja
    • 3 dl vatten
    • 1 st gul lök
    • 1 st palsternacka
    • 2 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 tsk honung
    • 150 g haricots verts
    Topping
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 4 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Skala räkorna och stek upp räkskalen tillsammans med olivolja i några minuter.
    • Häll på 3 dl vatten och låter sjuda några minuter.
    • Häll av i ett durkslag och spara spadet.
    • Skala och hacka lök och palsternacka i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs lök, palsternacka och vitlök.
    • Tillsätt räkfonden och konserverade körsbärstomater.
    • Smaka av med salt, svartpeppar , torkade örter och honung.
    • Dela haricot verts och lägg ner i grytan tillsammans med räkor.
    • Låt allt bli varmt några minuter.
    • Servera upp i skålar och toppa med en basilikakvist och riven parmesanost.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g räkor med skal
    • 2 tsk olivolja
    • 3 dl vatten
    • 1 st gul lök
    • 1 st palsternacka
    • 2 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 tsk honung
    • 150 g haricots verts
    Topping
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 4 msk riven parmesanost

    Fredag middag 493 Kcal

    Laxgryta med mango chutney

    Laxgryta med mango chutney sås som serveras med stekta grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st morot
    • 75 g haricots verts
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 1 msk mango chutney
    • 1 msk färsk dill

    Gör så här

    • Skär laxen i kuber.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skala morötterna och skär dem i tunna stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek morötter och haricot verts i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Ställ åt sidan.
    • Koka upp grädde, fond och mango chutney i en kastrull.
    • Lägg ner fisken och låt koka i några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar och lägg ner dillen.
    • Servera grytan med de stekta grönsakerna.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st morot
    • 75 g haricots verts
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 1 msk mango chutney
    • 1 msk färsk dill
  • Lördag lunch 335 Kcal

    Räksallad med ägg och äpple

    En fantastiskt god räksallad som går snabbt att göra. Toppa med äpple eller varför inte granatäpplekärnor?

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 335 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 0.2 st gurka
    • 2 st ägg
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dressing
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.5 msk färsk dill
    • 0.25 st citron
    • 0.25 tsk paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0 st dillkvistar
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Börja med att koka äggen i vatten. Låt svalna och skala sedan äggen.
    • Lägg sallad på ett fat. Strimla sockerärtorna och rödlök.
    • Skär gurkan i avlånga stavar. Dela tomater och skiva äpple. Hacka äggen.
    • Fördela grönsakerna över salladen och lägg på hackat ägg och räkor.
    • Dekorera med skivat äpple, dillkvistar och citronklyftor.
    • Gör dressingen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål och servera till salladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 0.2 st gurka
    • 2 st ägg
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dressing
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.5 msk färsk dill
    • 0.25 st citron
    • 0.25 tsk paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0 st dillkvistar
    • 0.25 st citron

    Lördag middag 429 Kcal

    Spagetti pomodoro med buffelmozzarella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 429 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sojabönspagetti
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0.25 st zucchini
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk torkade örter
    • 30 g rucola
    • 250 g buffelmozzarella
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 8 st svarta oliver
    • 20 g mandelspån
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk torkade örter

    Gör så här

    • Börja med tomatsåsen.
    •  Finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt konserverade tomater, honung och kryddor.
    • Låt koka i 10 minuter.
    • Koka bönspagettin enligt anvisningarna på förpackningen.
    • Häll av vattnet och blanda ner tomatsåsen i spagettin tillsammans med peccorinoosten.
    • Smaka av med kryddor.
    • Skär zucchinin i tunna skivor och stek dem i olja några minuter.
    •  Krydda med salt, peppar och örter.
    •  Fördela zucchiniskivorna över tallrikarna och lägg på rucolasallad, mozzarella, soltorkade tomater och oliver.
    • Lägg spagetti med tomatsås ovanpå och toppa med mandelspån.
    • Frys in portion 2 eller bjud på resterna.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sojabönspagetti
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0.25 st zucchini
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk torkade örter
    • 30 g rucola
    • 250 g buffelmozzarella
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 8 st svarta oliver
    • 20 g mandelspån
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk torkade örter
  • Söndag lunch 699 Kcal

    Quinoasallad med skinka och ost

    Perfekt rätt att stoppa i en matlåda att ta med!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 699 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 0.25 st rödlök
    • 200 g rökt skinka
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g osttärningar
    • 0.5 msk gräslök
    Rhode Islanddressing
    • 3 msk crème fraiche
    • 0.5 tsk färskpressad citronjuice
    • 0.5 krm paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 minuter. Häll av vattnet i ett durkslag och låt rinna av ordentligt. Lägg quinoan i en skål.
    • Blanda ingredienserna till Rhode Islanddressingen.
    • Skala och finhacka rödlök. Skala och skär moroten i tärningar. Skär paprika i bitar. Dela tomater. Blanda ner alla ingredienser i quinoan tillsammans med olivolja, finhackad persilja, salt och peppar.
    • Skär skinkan i bitar. Lägg på osttärningar och skinkan och strö på gräslök.
    • Servera med riks Rhode islanddressing.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 0.25 st rödlök
    • 200 g rökt skinka
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g osttärningar
    • 0.5 msk gräslök
    Rhode Islanddressing
    • 3 msk crème fraiche
    • 0.5 tsk färskpressad citronjuice
    • 0.5 krm paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 361 Kcal

    Linssoppa med sötpotatis

    Värmer och mättar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 361 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.67 dl gräddfil
    • 0 msk koriander

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatis i mindre tärningar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner sötpotatis, lök, vitlök, torkade linser och kryddor.
    • Låt steka någon minut och häll på vatten.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt tomatpuré.
    •  Låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor och servera med en klicka gräddfil och hackad färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.67 dl gräddfil
    • 0 msk koriander

    Söndag mellanmål 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
Frukt/grönt
  • 5 klyfta vitlök
  • 4 st salladslök
  • 4.5 st morot
  • 200 g broccoli
  • 200 g blomkål
  • 1 st röd chili
  • 1 msk färsk ingefära
  • 250 g sockerärtor
  • 0.5 st fänkål
  • 50 st pärltomater
  • 25 g bladspenat
  • 1 st lime
  • 0.2 st purjolök
  • 0.4 st gurka
  • 50 g ärtskott
  • 50 g grönsallad
  • 0.25 st rött äpple
  • 2 st gul lök
  • 1 st palsternacka
  • 400 g körsbärstomater
  • 225 g haricots verts
  • 1.25 st äpple
  • 4 st aprikos
  • 5 dl blandsallad
  • 0.5 st rödlök
  • 16 st cocktailtomat
  • 0.5 st citron
  • 0.25 st zucchini
  • 30 g rucola
  • 199.5 g cocktailtomater
  • 0.5 st paprika
  • 0.5 tsk färskpressad citronjuice
  • 150 g sötpotatis
Torrvaror
  • 10 tsk olivolja
  • 200 g ramennudlar
  • 4 msk jordnötter
  • 2.5 dl svarta linser
  • 0.5 msk rapsolja
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 dl cashewnötter
  • 2 msk sesamfrön
  • 3 dl havregryn
  • 1.5 msk solrosfrön
  • 1.5 tsk honung
  • 2 msk linfrön
  • 8 st torkade aprikoser
  • 150 g sojabönspagetti
  • 20 g mandelspån
  • 1.5 dl vit quinoa, okokt
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk curry mango krydda
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk ketjap manis
  • 3 msk färsk koriander
  • 2 nypa hello curry krydda
  • 2 krm malen curry
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 2 msk bladpersilja
  • 3 kvist färsk persilja
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 dl gräslök
  • 2 krm salt
  • 0.25 tsk malen kanel
  • 4.2 tsk torkade örter
  • 0.25 kruka färsk basilika
  • 2.5 tsk kanel
  • 1 tsk fiskfond
  • 1 msk mango chutney
  • 1.5 msk färsk dill
  • 0.75 tsk paprikapulver
  • dillkvistar
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.33 msk koriander
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 400 g fryst torskrygg
  • 4 dl handskalade räkor i lag
  • 150 g handskalade räkor
  • 3 st ägg
  • 1000 g räkor med skal
  • 250 g laxfilé
  • 200 g rökt skinka
Mejeri
  • 7.5 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 7 msk riven parmesanost
  • 2 dl havremjölk
  • 1 dl grädde
  • 250 g buffelmozzarella
  • 100 g osttärningar
  • 0.67 dl gräddfil
Övrigt
  • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
  • 8 st svarta oliver

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!