Tillbaka till menyerna

vecka 2o

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Då du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • Måndag - 1480 Kcal

    • Frukost - 285 Kcal

      Ägghack med skinka och gräslök

    • Lunch - 367 Kcal

      Blomkålsris med varmrökt lax och romsås

    • Middag - 828 Kcal

      Kycklingpytt med grönsaker och parmesansås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1267 Kcal

    • Frukost - 238 Kcal

      Grön drink

    • Lunch - 828 Kcal

      Kycklingpytt med grönsaker och parmesansås

    • Middag - 201 Kcal

      Broccoli och spenatsoppa med chilimarinerade räkor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 890 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 201 Kcal

      Broccoli och spenatsoppa med chilimarinerade räkor

    • Middag - 602 Kcal

      Stekt lax med citronmarinerad broccoli

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1221 Kcal

    • Frukost - 238 Kcal

      Grön drink

    • Lunch - 602 Kcal

      Stekt lax med citronmarinerad broccoli

    • Middag - 381 Kcal

      Tonfisksallad med granatäpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1488 Kcal

    • Frukost - 370 Kcal

      Äggröra med skinka

    • Lunch - 381 Kcal

      Tonfisksallad med granatäpple

    • Middag - 737 Kcal

      Dubbelburgare á la greque

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1065 Kcal

    • Frukost - 118 Kcal

      Morgonboost

    • Lunch - 174 Kcal

      Mozzarellasallad

    • Middag - 773 Kcal

      Entrecote med pepparsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1176 Kcal

    • Frukost - 370 Kcal

      Äggröra med skinka

    • Lunch - 201 Kcal

      Broccoli och spenatsoppa med chilimarinerade räkor

    • Middag - 605 Kcal

      Kyckling Curry Masala

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 58.8 gram

Fett: 77.4 gram

Protein: 72.5 gram

Energi: 1226.7 kcal

  • Måndag frukost 285 Kcal

    Ägghack med skinka och gräslök

    Ägghack med skinka som passar både till frukost och mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 285 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g rökt skinka
    • 4 st cocktailtomat
    • 3 st salladsblad

    Gör så här

    • Koka äggen och låt svalna.
    • Hacka äggen och blanda med majonnäs, gräslök, salt och peppar i en skål.
    • Lägg upp på en tallrik och serverar med salladsblad och dekorera med gräslök.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g rökt skinka
    • 4 st cocktailtomat
    • 3 st salladsblad

    Måndag lunch 367 Kcal

    Blomkålsris med varmrökt lax och romsås

    En snabblagad lunch eller middag - Lax med romsås som serveras med blomkålsris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 5 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st gurka
    • 200 g varmrökt lax
    Romsås
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk caviar mix

    Gör så här

    • Bryt blomkålen i buketter och lägg i en matberedare.
    • Mixa till en gryning konsistens.
    • Lägg i en skål och pressa saften från en citron över.
    • Tillsätt olivolja och persilja.
    • Blanda om ordentligt.
    • Smaka och med salt och peppar.
    • Skär tomater i mindre bitar.
    • Skär gurkan i tärningar.
    • Blanda ner tomater och gurka i blomkålsriset.
    • Gör romsåsen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Servera blomkålsris med lax och romsås.
    • Dekorera med citronskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 5 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st gurka
    • 200 g varmrökt lax
    Romsås
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk caviar mix

    Måndag middag 828 Kcal

    Kycklingpytt med grönsaker och parmesansås

    I detta recept kan du byta ut grönsakerna mot grönsaker du har i kylskåpet - perfekt kylskåpsrensningsrecept!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 58 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 828 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g kycklinglårfilé
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st sötpotatis
    • 0.5 st fänkål
    • 50 g svartkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl solroskärnor
    Tillbehör
    • 3 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)

    Gör så här

    • Strimla kycklingen och strö på salt och peppar.
    • Blanda ihop ketjap manis, soja, olja, riven vitlök och örtagårdskrydda i en skål.
    • Blanda ner kycklingen.
    • Skala och strimla lök och skär paprika i bitar.
    • Skala och slänta sötpotatis och strimla fänkål. Strimla kålen.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner sötpotatis tillsammans med riven vitlök.
    • Låt steka några minuter och krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten och låt koka in.
    • Tillsätt kycklingen och låt steka 5 minuter.
    • Tillsätt solroskärnor och alla grönsaker. Låt steka 5 minuter.
    • Lägg upp på tallrik och servera med parmesansås.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g kycklinglårfilé
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st sötpotatis
    • 0.5 st fänkål
    • 50 g svartkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl solroskärnor
    Tillbehör
    • 3 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
  • Tisdag frukost 238 Kcal

    Grön drink

    En grön drink som är fullproppad med gröna nyttigheter. Starta dagen med en kick!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 238 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g spenat
    • 0.3 st ananas
    • 1 st grapefrukt
    • 0.5 st selleristjälk
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 1 dl is

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g spenat
    • 0.3 st ananas
    • 1 st grapefrukt
    • 0.5 st selleristjälk
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 1 dl is

    Tisdag lunch 828 Kcal

    Kycklingpytt med grönsaker och parmesansås

    I detta recept kan du byta ut grönsakerna mot grönsaker du har i kylskåpet - perfekt kylskåpsrensningsrecept!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 58 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 828 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g kycklinglårfilé
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st sötpotatis
    • 0.5 st fänkål
    • 50 g svartkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl solroskärnor
    Tillbehör
    • 3 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)

    Gör så här

    • Strimla kycklingen och strö på salt och peppar.
    • Blanda ihop ketjap manis, soja, olja, riven vitlök och örtagårdskrydda i en skål.
    • Blanda ner kycklingen.
    • Skala och strimla lök och skär paprika i bitar.
    • Skala och slänta sötpotatis och strimla fänkål. Strimla kålen.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner sötpotatis tillsammans med riven vitlök.
    • Låt steka några minuter och krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten och låt koka in.
    • Tillsätt kycklingen och låt steka 5 minuter.
    • Tillsätt solroskärnor och alla grönsaker. Låt steka 5 minuter.
    • Lägg upp på tallrik och servera med parmesansås.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g kycklinglårfilé
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st sötpotatis
    • 0.5 st fänkål
    • 50 g svartkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl solroskärnor
    Tillbehör
    • 3 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)

    Tisdag middag 201 Kcal

    Broccoli och spenatsoppa med chilimarinerade räkor

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 201 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g spenat
    • 0.25 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Topping
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk koriander

    Gör så här

    • Hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten och lantbuljong och låt koka upp.
    • Skär broccolin i bitar och lägg ner i kastrullen tillsammans med spenatbladen.
    • Låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter.
    • Tillsätt koriander och mixa soppan slät och blanda ner kokosmjölk.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda räkor med sweetchilisås och koriander och toppa soppan med.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g spenat
    • 0.25 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Topping
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk koriander
  • Onsdag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Onsdag lunch 201 Kcal

    Broccoli och spenatsoppa med chilimarinerade räkor

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 201 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g spenat
    • 0.25 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Topping
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk koriander

    Gör så här

    • Hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten och lantbuljong och låt koka upp.
    • Skär broccolin i bitar och lägg ner i kastrullen tillsammans med spenatbladen.
    • Låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter.
    • Tillsätt koriander och mixa soppan slät och blanda ner kokosmjölk.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda räkor med sweetchilisås och koriander och toppa soppan med.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g spenat
    • 0.25 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Topping
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk koriander

    Onsdag middag 602 Kcal

    Stekt lax med citronmarinerad broccoli

    En supergod och snabblagad laxrätt med citronmarinerad broccoli och en hemmagjord romsås till. Gör en extra portion och ha som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 602 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 msk gräslök
    • 2 st citronskiva
    Citronmarinerad broccoli
    • 250 g broccoli
    • 1 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    Romsås
    • 0.5 dl gräddfil
    • 6 msk stenbitsrom

    Gör så här

    • Börja med att gör den citronmarinerade broccolin genom att skär broccoli i buketter, använd också roten genom att skiva den tunt.
    • Lägg i en skål och pressa ner citronsaft. Blanda ner olivolja, salt och peppar.
    • Gör romsåsen genom att blanda ihop gräddfil och stenbitsrom (spara lite till dekoration).
    • Dela laxen i två bitar och strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn laxen runt om i ca 10 minuter.
    • Servera med broccoli och romsås och dekorera med rom, gräslök och citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 msk gräslök
    • 2 st citronskiva
    Citronmarinerad broccoli
    • 250 g broccoli
    • 1 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    Romsås
    • 0.5 dl gräddfil
    • 6 msk stenbitsrom
  • Torsdag frukost 238 Kcal

    Grön drink

    En grön drink som är fullproppad med gröna nyttigheter. Starta dagen med en kick!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 238 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g spenat
    • 0.3 st ananas
    • 1 st grapefrukt
    • 0.5 st selleristjälk
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 1 dl is

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g spenat
    • 0.3 st ananas
    • 1 st grapefrukt
    • 0.5 st selleristjälk
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 1 dl is

    Torsdag lunch 602 Kcal

    Stekt lax med citronmarinerad broccoli

    En supergod och snabblagad laxrätt med citronmarinerad broccoli och en hemmagjord romsås till. Gör en extra portion och ha som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 602 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 msk gräslök
    • 2 st citronskiva
    Citronmarinerad broccoli
    • 250 g broccoli
    • 1 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    Romsås
    • 0.5 dl gräddfil
    • 6 msk stenbitsrom

    Gör så här

    • Börja med att gör den citronmarinerade broccolin genom att skär broccoli i buketter, använd också roten genom att skiva den tunt.
    • Lägg i en skål och pressa ner citronsaft. Blanda ner olivolja, salt och peppar.
    • Gör romsåsen genom att blanda ihop gräddfil och stenbitsrom (spara lite till dekoration).
    • Dela laxen i två bitar och strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn laxen runt om i ca 10 minuter.
    • Servera med broccoli och romsås och dekorera med rom, gräslök och citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 msk gräslök
    • 2 st citronskiva
    Citronmarinerad broccoli
    • 250 g broccoli
    • 1 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    Romsås
    • 0.5 dl gräddfil
    • 6 msk stenbitsrom

    Torsdag middag 381 Kcal

    Tonfisksallad med granatäpple

    Snabblagad tonfisksallad med avokado, rödlök, paprika och toppat med granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 381 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 15 g rucola
    • 1 st morot
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st avokado
    • 90 g tonfisk
    • 0.25 st granatäpple
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 msk bladpersilja
    Tomatsalsa
    • 1 st stor tomat
    • 1 msk gul lök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg rucolasallad på ett fat. Skala och skär moroten i tärningar. Skär paprika i tärningar. Finhacka rödlök. Skiva avokadon.
    • Fördela grönsakerna över salladen och lägg avokado vid sidan om.
    • Häll av tonfisken och lägg över och toppa med granatäpplekärnor.
    • Strö på salt och peppar och servera med tomatsalsa. Dekorera med persilja.

     

    Tomatsalsa:

    • Finhacka gul lök och mixa med tomat. Krydda med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 15 g rucola
    • 1 st morot
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st avokado
    • 90 g tonfisk
    • 0.25 st granatäpple
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 msk bladpersilja
    Tomatsalsa
    • 1 st stor tomat
    • 1 msk gul lök
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 370 Kcal

    Äggröra med skinka

    Gräddig äggröra med lite paprika, ruccola och några skivor skinka.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 370 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 10 g rucola
    • 2 st cocktailtomat
    • 5 skivor skinka
    • 0.5 st röd paprika

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg i en skål och krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Rör om med en trägaffel ca 20 sek.
    • Lägg upp på en tallrik.
    • Servera med sallad, tomat och skinkskivor.
    • Toppa med finhackad röd paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 10 g rucola
    • 2 st cocktailtomat
    • 5 skivor skinka
    • 0.5 st röd paprika

    Fredag lunch 381 Kcal

    Tonfisksallad med granatäpple

    Snabblagad tonfisksallad med avokado, rödlök, paprika och toppat med granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 381 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 15 g rucola
    • 1 st morot
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st avokado
    • 90 g tonfisk
    • 0.25 st granatäpple
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 msk bladpersilja
    Tomatsalsa
    • 1 st stor tomat
    • 1 msk gul lök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg rucolasallad på ett fat. Skala och skär moroten i tärningar. Skär paprika i tärningar. Finhacka rödlök. Skiva avokadon.
    • Fördela grönsakerna över salladen och lägg avokado vid sidan om.
    • Häll av tonfisken och lägg över och toppa med granatäpplekärnor.
    • Strö på salt och peppar och servera med tomatsalsa. Dekorera med persilja.

     

    Tomatsalsa:

    • Finhacka gul lök och mixa med tomat. Krydda med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 15 g rucola
    • 1 st morot
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st avokado
    • 90 g tonfisk
    • 0.25 st granatäpple
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 msk bladpersilja
    Tomatsalsa
    • 1 st stor tomat
    • 1 msk gul lök
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 737 Kcal

    Dubbelburgare á la greque

    Två skivor burgare på salladsblad och toppa med bland annat avokado, pinjenötter och fetaost. En riktigt trevlig och fräsch lunch att äta ute i solen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 60 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 737 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st avokado
    • 5 st gröna oliver
    • 125 g cocktailtomater
    • 25 g fetaost
    • 0.5 msk pinjenötter
    • 200 g hamburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Stek burgarna i en stekpanna med smör tills de är genomstekta.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Skala och skiva rödlöken och stek den tills den får färg.
    • Fördela salladen på en tallrik.
    • Skär avokadon och fördela den på salladen tillsammans med oliver.
    • Dela tomater och rosta pinjenötter.
    • Stek burgarna i en stekpanna med smör tills de är genomstekta. 
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg en hamburgare på salladen och toppa med tomat, feta, pinjenötter och den stekta löken.
    • Lägg en hamburgare över och toppa med samma saker igen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st avokado
    • 5 st gröna oliver
    • 125 g cocktailtomater
    • 25 g fetaost
    • 0.5 msk pinjenötter
    • 200 g hamburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 118 Kcal

    Morgonboost

    Starta din morgon med en riktig kick!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 118 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 10 g gurkmeja (färsk)
    • 1.5 st citron
    • 5 tsk agavesirap
    • 1 tsk cayennepeppar
    • 6 dl vatten

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser i en kanna och servera i glas eller häll upp på flaska.
      Tips! Denna är stark, är du känslig för stakt så ta mindre mängd cayenne och smaka av.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 10 g gurkmeja (färsk)
    • 1.5 st citron
    • 5 tsk agavesirap
    • 1 tsk cayennepeppar
    • 6 dl vatten

    Lördag lunch 174 Kcal

    Mozzarellasallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g mozzarella
    • 2 st bifftomat
    • 0 basilikablad
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skär mozzarellan i skivor.
    • Skär tomaterna i lika tjocka skivor.
    • Varva tomat, mozzarella och basilikablad.
    • Ringla över olivolja, balsamico och krydda med salt och svartpeppar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g mozzarella
    • 2 st bifftomat
    • 0 basilikablad
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag middag 773 Kcal

    Entrecote med pepparsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 63 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 773 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g entrecote
    • 0.5 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 dl blandsallad
    Pepparsås – 2 portioner
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk krossade pepparkorn
    • 0 flingsalt

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och fräs lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt fond eller buljongtärning, senap och vatten.
    • Häll på grädde och krossade pepparsorter.
    • Låt koka ihop 5 minuter och smaka av med salt och ev mer peppar.
    • Ställ åt sidan.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner köttet.
    • Stek några minuter per sida och strö på salt och peppar.
    • Servera köttet med sallad och häll såsen över.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g entrecote
    • 0.5 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 dl blandsallad
    Pepparsås – 2 portioner
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk krossade pepparkorn
    • 0 flingsalt
  • Söndag frukost 370 Kcal

    Äggröra med skinka

    Gräddig äggröra med lite paprika, ruccola och några skivor skinka.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 370 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 10 g rucola
    • 2 st cocktailtomat
    • 5 skivor skinka
    • 0.5 st röd paprika

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg i en skål och krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Rör om med en trägaffel ca 20 sek.
    • Lägg upp på en tallrik.
    • Servera med sallad, tomat och skinkskivor.
    • Toppa med finhackad röd paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 10 g rucola
    • 2 st cocktailtomat
    • 5 skivor skinka
    • 0.5 st röd paprika

    Söndag lunch 201 Kcal

    Broccoli och spenatsoppa med chilimarinerade räkor

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 201 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g spenat
    • 0.25 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Topping
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk koriander

    Gör så här

    • Hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten och lantbuljong och låt koka upp.
    • Skär broccolin i bitar och lägg ner i kastrullen tillsammans med spenatbladen.
    • Låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter.
    • Tillsätt koriander och mixa soppan slät och blanda ner kokosmjölk.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda räkor med sweetchilisås och koriander och toppa soppan med.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g spenat
    • 0.25 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Topping
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk koriander

    Söndag middag 605 Kcal

    Kyckling Curry Masala

    Fantastiskt god indisk måltid med papadums! Papdums är ett indiskt bröd som är bakat på linsmjöl och passar perfekt till en indisk gryta som tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 605 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 150 gram blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 st myntakvist
    Tillbehör
    • 4 st papadums Santa Maria
    • 3 msk mango chutney
    • 0.75 dl grekisk yoghurt

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla lök, riv vitlök och skär paprika i bitar.
    • Skär blomkål i buketter. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök och vitlök  några minuter.
    • Strö på Curry  Masala krydda och tillsätt blomkål och paprika.
    • Häll på kokosmjölk. Låt koka ihop några minuter.
    • Blanda ner sugarsnaps i grytan och låt allt bli varmt. Strö på färsk mynta.
    • Servera med papadums, mango chutney och grekisk yoghurt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 150 gram blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 st myntakvist
    Tillbehör
    • 4 st papadums Santa Maria
    • 3 msk mango chutney
    • 0.75 dl grekisk yoghurt
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 5 st ägg
  • 20 g rökt skinka
  • 200 g varmrökt lax
  • 650 g kycklinglårfilé
  • 1 dl handskalade räkor i lag
  • 300 g laxfilé
  • 6 msk stenbitsrom
  • 90 g tonfisk
  • 5 skivor skinka
  • 200 g hamburgare
  • 175 g entrecote
Övrigt
  • 0.5 msk majonnäs
  • 2 msk caviar mix
  • 3 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
  • 1 dl is
  • 5 st gröna oliver
Kryddor/smaksättare
  • 3.5 msk gräslök
  • 5 msk persilja
  • 0.5 msk ketjap manis
  • 0.5 msk soja
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk lantbuljong
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk koriander
  • bladpersilja
  • 1 tsk cayennepeppar
  • basilikablad
  • 0.5 msk balsamico
  • 1 msk kalvfond
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk krossade pepparkorn
  • flingsalt
  • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
  • 1 st myntakvist
  • 3 msk mango chutney
Frukt/grönt
  • 6 st cocktailtomat
  • 5 st salladsblad
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 3 st citron
  • 1 styck tomat
  • 0.25 st gurka
  • 4.5 klyfta vitlök
  • 1 st rödlök
  • 1.75 st röd paprika
  • 0.5 st gul paprika
  • 0.5 st sötpotatis
  • 0.5 st fänkål
  • 50 g svartkål
  • 300 g spenat
  • 0.3 st ananas
  • 1 st grapefrukt
  • 0.5 st selleristjälk
  • 7 tsk ingefära
  • 0.5 st lime
  • 2.5 st gul lök
  • 0.5 st broccolistånd
  • 2 st citronskiva
  • 250 g broccoli
  • 25 g rucola
  • 1 st morot
  • 1 st avokado
  • 0.25 st granatäpple
  • 1 st stor tomat
  • 125 g cocktailtomater
  • 10 g gurkmeja (färsk)
  • 2 st bifftomat
  • 2.5 dl blandsallad
  • 150 gram blomkål
  • 100 g sugarsnaps
Torrvaror
  • 6 msk olivolja
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 0.75 burk kokosmjölk
  • 0.5 msk pinjenötter
  • 5 tsk agavesirap
  • 4 st papadums Santa Maria
Mejeri
  • 1 dl gräddfil
  • 4 tsk smör
  • 1 msk grädde
  • 25 g fetaost
  • 250 g mozzarella
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.75 dl grekisk yoghurt

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!