Tillbaka till menyerna

Vecka 24

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 30.6 gram

Fett: 69.4 gram

Protein: 90.5 gram

Energi: 1116 kcal

  • Måndag frukost 319 Kcal

    Ägghack med skinka

    En skål med ägg och lite skivor skinka, lättlagad frukost.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 skivor skinka
    • 5 st pärltomater
    • 0.5 st gurka
    • 50 g ärtskott
    • 20 g blandad sallad

    Gör så här

    • Hacka äggen och blanda med majonnäs, salt och peppar.
    • Servera med rullade skinkskivor, tomat, gurka, några salladsblad och lite ärtskott som dekoration.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 skivor skinka
    • 5 st pärltomater
    • 0.5 st gurka
    • 50 g ärtskott
    • 20 g blandad sallad

    Måndag lunch 463 Kcal

    Köttfärssås med squashtagliatelle

    Att hyvla squash är ett bra alternativ till vanlig tagliatelle pasta. Servera squashen med en riktigt god köttfärsås gjord på nötfärs och massa goda ingredienser. Om du önskar att ha köttfärssåsen lite mer stark så byt ut tomatpurén till chilisås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 463 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 0.5 msk oregano
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st squash
    • 25 g rucola
    • 125 g mozarella
    • 6 st cocktailtomat
    • 2 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och morot.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn lök, morot och vitlök.
    • Tillsätt färs och krydda med salt, peppar och örter.
    • Häll på tomater, honung, och chilisås och låt puttra ca 10 minuter.
    • Hyvla squash i långa tagliatelle med en potatisskalare.
    • Servera köttfärsen med squashtagliatellen, rucolasallad, mozzarella och tomater.
    • Toppa med lite riven parmesanost.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 0.5 msk oregano
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st squash
    • 25 g rucola
    • 125 g mozarella
    • 6 st cocktailtomat
    • 2 msk riven parmesanost

    Måndag middag 431 Kcal

    Stekt laxfilé med romsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 431 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 150 g laxfilé
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Romsås
    • 2 msk crème fraiche
    • 2 msk stenbitsrom
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 dl babyspenat
    • 1 st citronskiva

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn laxfilén i ca 7-8 minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Gör romsåsen genom att blanda ihop ingredienserna i en skål.
    • Servera med bladspenat och en citronskiva.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 150 g laxfilé
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Romsås
    • 2 msk crème fraiche
    • 2 msk stenbitsrom
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 dl babyspenat
    • 1 st citronskiva
  • Tisdag frukost 319 Kcal

    Ägghack med skinka

    En skål med ägg och lite skivor skinka, lättlagad frukost.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 skivor skinka
    • 5 st pärltomater
    • 0.5 st gurka
    • 50 g ärtskott
    • 20 g blandad sallad

    Gör så här

    • Hacka äggen och blanda med majonnäs, salt och peppar.
    • Servera med rullade skinkskivor, tomat, gurka, några salladsblad och lite ärtskott som dekoration.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 skivor skinka
    • 5 st pärltomater
    • 0.5 st gurka
    • 50 g ärtskott
    • 20 g blandad sallad

    Tisdag lunch 431 Kcal

    Stekt laxfilé med romsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 431 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 150 g laxfilé
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Romsås
    • 2 msk crème fraiche
    • 2 msk stenbitsrom
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 dl babyspenat
    • 1 st citronskiva

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn laxfilén i ca 7-8 minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Gör romsåsen genom att blanda ihop ingredienserna i en skål.
    • Servera med bladspenat och en citronskiva.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 150 g laxfilé
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Romsås
    • 2 msk crème fraiche
    • 2 msk stenbitsrom
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 dl babyspenat
    • 1 st citronskiva

    Tisdag middag 259 Kcal

    Het kycklinggryta med gräddfil

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 259 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 msk sweet chilisås
    • 400 g krossade tomater
    • 100 g kalamataoliver

    Gör så här

    • Skiva kycklingfilén i skivor.
    • Strö på salt och peppar.
    • Strimla löken och finhacka vitlöken.
    • Skiva squash.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen runt om några minuter.
    • Strö på franska örter.
    • Lägg ner lök och vitlök och låt steka ytterligare någon minut.
    • Häll på chilisås och krossade tomater.
    • Låt koka på svag värme i ca 10 minuter.
    • Lägg ner squash och oliver.
    • Servera medgräddfil och färsk timjan.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 msk sweet chilisås
    • 400 g krossade tomater
    • 100 g kalamataoliver
  • Onsdag frukost 319 Kcal

    Ägghack med skinka

    En skål med ägg och lite skivor skinka, lättlagad frukost.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 skivor skinka
    • 5 st pärltomater
    • 0.5 st gurka
    • 50 g ärtskott
    • 20 g blandad sallad

    Gör så här

    • Hacka äggen och blanda med majonnäs, salt och peppar.
    • Servera med rullade skinkskivor, tomat, gurka, några salladsblad och lite ärtskott som dekoration.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 skivor skinka
    • 5 st pärltomater
    • 0.5 st gurka
    • 50 g ärtskott
    • 20 g blandad sallad

    Onsdag lunch 259 Kcal

    Het kycklinggryta med gräddfil

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 259 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 msk sweet chilisås
    • 400 g krossade tomater
    • 100 g kalamataoliver

    Gör så här

    • Skiva kycklingfilén i skivor.
    • Strö på salt och peppar.
    • Strimla löken och finhacka vitlöken.
    • Skiva squash.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen runt om några minuter.
    • Strö på franska örter.
    • Lägg ner lök och vitlök och låt steka ytterligare någon minut.
    • Häll på chilisås och krossade tomater.
    • Låt koka på svag värme i ca 10 minuter.
    • Lägg ner squash och oliver.
    • Servera medgräddfil och färsk timjan.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 msk sweet chilisås
    • 400 g krossade tomater
    • 100 g kalamataoliver

    Onsdag middag 300 Kcal

    Stekt torsk med pesto och tomatsallad

    Laga en kalorisnål lunch eller middag - Torskryggfilé med pesto och en tomatsallad till, supergott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 300 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 msk grön pesto

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn torsken på bägge sidor ca 2 minuter per sida.
    • Dela tomaterna och lägg upp på en tallrik.
    • Skiva rödlök och lägg över.
    • Lägg på fisken och toppa med en klick pesto.
    • Dekorera med mycket färsk basilika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 msk grön pesto
  • Torsdag frukost 287 Kcal

    Bananpannkaka med skyr och bär

    Servera familjen en lyxig helgfrukost som består av bananpannkaka toppad med skyr med smak av hallon och granatäpple och valfria färska bär som tex, hallon, blåbär och jordgubbar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 burk skyr hallon & granatäpple
    • 1 dl Bär

    Gör så här

    • Knäck äggen i en stor bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda med äggen.
    • Lägg i en nypa vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda två pannkakor några minuter per sida.
    • Servera med Skyr och bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 burk skyr hallon & granatäpple
    • 1 dl Bär

    Torsdag lunch 300 Kcal

    Stekt torsk med pesto och tomatsallad

    Laga en kalorisnål lunch eller middag - Torskryggfilé med pesto och en tomatsallad till, supergott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 300 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 msk grön pesto

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn torsken på bägge sidor ca 2 minuter per sida.
    • Dela tomaterna och lägg upp på en tallrik.
    • Skiva rödlök och lägg över.
    • Lägg på fisken och toppa med en klick pesto.
    • Dekorera med mycket färsk basilika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 msk grön pesto

    Torsdag middag 497 Kcal

    Fetaostfylld kyckling med broccoli

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 497 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfilé
    • 75 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 st orange paprika
    • 1 dl grädde
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk persilja
    • 0 g spenat

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär ett snitt i kycklingen och fyll med smulad fetaost.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skär broccoli i småbuketter.
    • Använd också stammen och skär i mindre bitar.
    • Hacka paprikan.
    • Hetta upp en stekpanna med grädden och smula ned buljongtärningen, lägg i grönsakerna och krydda med salt och peppar.
    • Låt koka ihop och tillsätt persilja.
    • Häll hälften av grönsaksröran i en liten ugnsfast form.
    • Lägg på kycklingfliérna och häll på resten av grönsaksröran.
    • Sätt in i ugnen ca 25 min.
    • Servera med färsk spenat.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfilé
    • 75 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 st orange paprika
    • 1 dl grädde
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk persilja
    • 0 g spenat
  • Fredag frukost 220 Kcal

    Fröbröd

    Dessa fröbröd går bra att portionsfrysa och ta upp under de kommande veckorna. Bred på en tesked smör och en ostskiva så får du en underbar frukostmacka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 220 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 3 st ägg
    • 3 dl riven ost
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 tsk salt
    • 1.5 tsk bakpulver
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl vita sesamfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser i en skål (spara lite frön att toppa brödet med).
    • Lägg bakplåtspapper i en ugnsform med kanter, ca 25 cm x 30 cm.
    • Häll ner smeten och toppa med frön.
    • Grädda i ugnen i 20 minuter. Låt svalna och skär i bitar.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 3 st ägg
    • 3 dl riven ost
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 tsk salt
    • 1.5 tsk bakpulver
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl vita sesamfrön

    Fredag lunch 497 Kcal

    Fetaostfylld kyckling med broccoli

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 497 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfilé
    • 75 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 st orange paprika
    • 1 dl grädde
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk persilja
    • 0 g spenat

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär ett snitt i kycklingen och fyll med smulad fetaost.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skär broccoli i småbuketter.
    • Använd också stammen och skär i mindre bitar.
    • Hacka paprikan.
    • Hetta upp en stekpanna med grädden och smula ned buljongtärningen, lägg i grönsakerna och krydda med salt och peppar.
    • Låt koka ihop och tillsätt persilja.
    • Häll hälften av grönsaksröran i en liten ugnsfast form.
    • Lägg på kycklingfliérna och häll på resten av grönsaksröran.
    • Sätt in i ugnen ca 25 min.
    • Servera med färsk spenat.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfilé
    • 75 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 st orange paprika
    • 1 dl grädde
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk persilja
    • 0 g spenat

    Fredag middag 534 Kcal

    Grekiska hamburgare med fetacrème

    Hamburgare toppad med färska grönsaker och en klick fetacréme på. Lägg burgarna på en bädd av salladsblad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 534 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g fetaost
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 tsk smör
    • 4 st salladsblad
    • 2 styck tomat
    • 0.2 st rödlök
    • 2 msk grön pesto
    • 12 st svarta oliver
    Fetacrème
    • 100 g fetaost
    • 4 msk crème fraiche
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål.
    • Blanda med smulad fetaost, salt och svartpeppar och forma till hamburgare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör eller olja och stek burgarna ca 7 minuter.
    • Smula ner resten av fetaosten i en skål och blanda med de övriga ingredienserna till fetacrèmen.
    • Skala och skiva rödlök.
    • Skär tomaten i klyftor.
    • Servera hamburgarna på en bädd av salladsblad tillsammans med fetacrème, tomatskivor, rödlök, pesto och svarta oliver.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g fetaost
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 tsk smör
    • 4 st salladsblad
    • 2 styck tomat
    • 0.2 st rödlök
    • 2 msk grön pesto
    • 12 st svarta oliver
    Fetacrème
    • 100 g fetaost
    • 4 msk crème fraiche
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 287 Kcal

    Bananpannkaka med skyr och bär

    Servera familjen en lyxig helgfrukost som består av bananpannkaka toppad med skyr med smak av hallon och granatäpple och valfria färska bär som tex, hallon, blåbär och jordgubbar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 burk skyr hallon & granatäpple
    • 1 dl Bär

    Gör så här

    • Knäck äggen i en stor bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda med äggen.
    • Lägg i en nypa vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda två pannkakor några minuter per sida.
    • Servera med Skyr och bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 burk skyr hallon & granatäpple
    • 1 dl Bär

    Lördag lunch 145 Kcal

    Spenatsoppa med ägg

    God och mättande soppa, addera lite extra protein med ett kokt ägg i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 145 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    •  Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar, muskot och vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka soppan i kastrullen.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med hackat ägg.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Lördag middag 1081 Kcal

    Fylld fläskfilé på medelhavsvis

    Ett recept med massor av goda grönsaker tillsammans med fläskytterfilé som du tillagar i ugnen. Servera maten med en klick pestokräm och färska salviablad! Spar resterna och ät som lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 78 gram

    Protein: 75 gram

    Energi: 1081 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g fläskytterfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g mozarella
    • 3 msk grön pesto
    • 4 st skiva salami
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    Medelhavsgrönsaker
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g kvisttomater piccolini
    • 25 g gröna oliver
    • 25 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 klyfta vitlök
    Pestokräm
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.5 dl grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 msk salvia

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg fläskfilén på en ugnsplåt och skär ett snitt rakt över.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Skiva mozzarellan tunt och lägg i skåran tillsammans med salami.
    • Klicka på pesto och lägg soltorkade tomater på toppen.
    • Sätt in i mitten av ugnen i 15 min.
    • Gör under tiden färdigt grönsakerna genom att skära alla grönsaker (ej tomater) i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner oliver, olja, salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Finhacka eller riv vitlöken och blanda ner.
    • Ta ut plåten ut ugnen och lägg alla grönsaker runt fläskfilén.
    • Sätt in i ugnen i ytterligare 20 minuter eller tills fläskfilén är genomstekt.
    • Gör under tiden pestocrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i  en skål.
    • Skiva upp fläskfilén och servera med alla grönsaker och pestocréme.
    • Dekorera med färsk salvia.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g fläskytterfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g mozarella
    • 3 msk grön pesto
    • 4 st skiva salami
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    Medelhavsgrönsaker
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g kvisttomater piccolini
    • 25 g gröna oliver
    • 25 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 klyfta vitlök
    Pestokräm
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.5 dl grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 msk salvia
  • Söndag frukost 258 Kcal

    Yoghurt med bär och granola

    Enkel frukost eller mellanmål som tar under 5 min att få ihop!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 258 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.75 dl färska blåbär
    • 0.75 dl björnbär
    • 0.5 dl granola (paulúns)

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och toppa med färska bär och granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.75 dl färska blåbär
    • 0.75 dl björnbär
    • 0.5 dl granola (paulúns)

    Söndag lunch 463 Kcal

    Köttfärssås med squashtagliatelle

    Att hyvla squash är ett bra alternativ till vanlig tagliatelle pasta. Servera squashen med en riktigt god köttfärsås gjord på nötfärs och massa goda ingredienser. Om du önskar att ha köttfärssåsen lite mer stark så byt ut tomatpurén till chilisås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 463 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 0.5 msk oregano
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st squash
    • 25 g rucola
    • 125 g mozarella
    • 6 st cocktailtomat
    • 2 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och morot.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn lök, morot och vitlök.
    • Tillsätt färs och krydda med salt, peppar och örter.
    • Häll på tomater, honung, och chilisås och låt puttra ca 10 minuter.
    • Hyvla squash i långa tagliatelle med en potatisskalare.
    • Servera köttfärsen med squashtagliatellen, rucolasallad, mozzarella och tomater.
    • Toppa med lite riven parmesanost.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 0.5 msk oregano
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st squash
    • 25 g rucola
    • 125 g mozarella
    • 6 st cocktailtomat
    • 2 msk riven parmesanost

    Söndag middag 145 Kcal

    Spenatsoppa med ägg

    God och mättande soppa, addera lite extra protein med ett kokt ägg i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 145 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    •  Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar, muskot och vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka soppan i kastrullen.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med hackat ägg.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 4 st kokt ägg
  • 4 skivor skinka
  • 900 g nötfärs
  • 300 g laxfilé
  • 4 msk stenbitsrom
  • 900 g kycklingfilé
  • 150 g torskrygg
  • 4 st ägg
  • 500 g fläskytterfilé
  • 4 st skiva salami
Övrigt
  • 1.5 msk majonnäs
  • 100 g kalamataoliver
  • 1 dl Bär
  • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
  • 12 st svarta oliver
  • 50 g soltorkade tomater i olja
  • 25 g gröna oliver
  • 25 g svarta oliver kärnfria
  • 0.5 dl granola (paulúns)
Frukt/grönt
  • 5 st pärltomater
  • 0.5 st gurka
  • 50 g ärtskott
  • 20 g blandad sallad
  • 2 st gul lök
  • 1 st morot
  • 5 klyfta vitlök
  • 2 st squash
  • 25 g rucola
  • 6 st cocktailtomat
  • 4 dl babyspenat
  • 2 st citronskiva
  • 1.95 st rödlök
  • 10 st cocktailtomater i olika färger
  • 0.5 st banan
  • 1 st broccolistånd
  • 0.5 st orange paprika
  • spenat
  • 4 st salladsblad
  • 2 styck tomat
  • 250 g bladspenat
  • 1 st muskotnöt
  • 0.5 st fänkål
  • 1 st röd paprika
  • 100 g kvisttomater piccolini
  • 0.5 dl hallon (färska)
  • 0.75 dl färska blåbär
  • 0.75 dl björnbär
Mejeri
  • 10.5 tsk smör
  • 225 g mozarella
  • 2 msk riven parmesanost
  • 14 msk crème fraiche
  • 0.5 burk skyr hallon & granatäpple
  • 225 g fetaost
  • 1 dl grädde
  • 3 dl riven ost
  • 1 dl turkisk yoghurt
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk torkad basilika
  • 0.5 msk oregano
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkade örter
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk basilika
  • 6.5 msk grön pesto
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3.2 tsk örtagårdskrydda
  • 1.5 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk persilja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk salvia
Torrvaror
  • 600 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
  • 3 msk olivolja
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl vita sesamfrön

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.