Tillbaka till menyerna

Vecka 21

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 733 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 538 Kcal

      Lammburgare

    • Middag - 189 Kcal

      Spenatpaj med keso och ägg

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1420 Kcal

    • Frukost - 263 Kcal

      Yoghurt med bär och granola med äpple

    • Lunch - 619 Kcal

      Tonfisksallad med avokado

    • Middag - 538 Kcal

      Lammburgare

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 348 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 189 Kcal

      Spenatpaj med keso och ägg

    • Middag - 153 Kcal

      Quinoaspagetti med fläsk och mozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 263 Kcal

    • Frukost - 263 Kcal

      Yoghurt med bär och granola med äpple

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 14.2 gram

Fett: 42.9 gram

Protein: 46.9 gram

Energi: 691.1 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 538 Kcal

    Lammburgare

    Sugen på en burgare? Laga en snabb och enkel lammburgare med pecorinoost, stekt rödlök och champinjoner på. Burgaren serveras i ett stort salladsblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 538 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 tunn skiva pecorino
    • 1 st salladsblad
    Tillbehör
    • 0.1 st rödlök
    • 2 st färska champinjoner

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till hamburgaren och forma till en biff.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffen runt om i ca 15 minuter eller till den är klar.
    • Skiva lök och champinjoner och stek några minuter.
    • Servera i salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 tunn skiva pecorino
    • 1 st salladsblad
    Tillbehör
    • 0.1 st rödlök
    • 2 st färska champinjoner

    Måndag middag 189 Kcal

    Spenatpaj med keso och ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 189 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 rulle smördeg
    • 1.5 st gul lök
    • 600 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 klyfta vitlök
    • 250 g keso
    • 4 st ägg
    • 0 msk persilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Lägg smördegen i en pajform med en avtagbar kant.
    • Förgrädda i ugnen i ca 10 minuter.
    • Ta ut pajen och höj värmen till 200 grader.
    •  Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och den frusna spenaten i ca 5 minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    •  Skala och riv vitlöksklyftan och lägg i en skål.
    • Blanda ner keso, salt och peppar.
    • Fördela spenaten i pajskalet och lägg på kesoblandningen.
    • Knäck äggen över och strö på salt och svartpeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Toppa med hackad persilja och servera med en grönsallad.
    • Spara portionsbitar i frysen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 rulle smördeg
    • 1.5 st gul lök
    • 600 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 klyfta vitlök
    • 250 g keso
    • 4 st ägg
    • 0 msk persilja
  • Tisdag frukost 263 Kcal

    Yoghurt med bär och granola med äpple

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken. Totala receptet för frömüslin är 10 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl bär (frysta)
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Tina bären.
    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på bär.
    • Toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl bär (frysta)
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Tisdag lunch 619 Kcal

    Tonfisksallad med avokado

    En tonfisksallad är perfekt till lunch och mättar länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 619 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl rucola
    • 0.5 st avokado
    • 1 st små plommontomater
    • 1 st ägg
    • 150 g tonfisk
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st purjolök
    • 1 msk persilja
    • 1 st citronklyfta
    Dressing
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 0.25 msk salladskrydda

    Gör så här

    • Blanda ihop dressingen i en skål.
    • Lägg rucolasallad på ett fat.
    • Lägg upp avokado på tallriken.
    • Dela tomater och ägg och lägg runt rucolasalladen.
    • Häll bort vattnet från tonfisken och lägg på salladen.
    • Toppa med skivad rödlök och purjolök.
    • Dekorera med citronklyfta och persilja.
    • Servera med dressingen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl rucola
    • 0.5 st avokado
    • 1 st små plommontomater
    • 1 st ägg
    • 150 g tonfisk
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st purjolök
    • 1 msk persilja
    • 1 st citronklyfta
    Dressing
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 0.25 msk salladskrydda

    Tisdag middag 538 Kcal

    Lammburgare

    Sugen på en burgare? Laga en snabb och enkel lammburgare med pecorinoost, stekt rödlök och champinjoner på. Burgaren serveras i ett stort salladsblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 538 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 tunn skiva pecorino
    • 1 st salladsblad
    Tillbehör
    • 0.1 st rödlök
    • 2 st färska champinjoner

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till hamburgaren och forma till en biff.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffen runt om i ca 15 minuter eller till den är klar.
    • Skiva lök och champinjoner och stek några minuter.
    • Servera i salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 tunn skiva pecorino
    • 1 st salladsblad
    Tillbehör
    • 0.1 st rödlök
    • 2 st färska champinjoner
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 189 Kcal

    Spenatpaj med keso och ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 189 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 rulle smördeg
    • 1.5 st gul lök
    • 600 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 klyfta vitlök
    • 250 g keso
    • 4 st ägg
    • 0 msk persilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Lägg smördegen i en pajform med en avtagbar kant.
    • Förgrädda i ugnen i ca 10 minuter.
    • Ta ut pajen och höj värmen till 200 grader.
    •  Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och den frusna spenaten i ca 5 minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    •  Skala och riv vitlöksklyftan och lägg i en skål.
    • Blanda ner keso, salt och peppar.
    • Fördela spenaten i pajskalet och lägg på kesoblandningen.
    • Knäck äggen över och strö på salt och svartpeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Toppa med hackad persilja och servera med en grönsallad.
    • Spara portionsbitar i frysen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 rulle smördeg
    • 1.5 st gul lök
    • 600 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 klyfta vitlök
    • 250 g keso
    • 4 st ägg
    • 0 msk persilja

    Onsdag middag 153 Kcal

    Quinoaspagetti med fläsk och mozzarella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 153 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 250 g quinoaspagetti
    • 1 msk smör
    • 150 g fläsktärningar
    • 1 st röd paprika
    • 150 g gratängmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 100 g blandad sallad
    • 0 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek fläsktärningarna.
    • Skär paprikan i skivor och stek den tillsammans med fläsket.
    • Skär mozzarellaosten i mindre bitar och vänd ner den tillsammans med peston i pannan precis innan servering så osten blir varm.
    • Fördela sallad på fyra tallrikar, lägg pastan på salladen och toppa med fläsk- och mozzarellablandningen.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 250 g quinoaspagetti
    • 1 msk smör
    • 150 g fläsktärningar
    • 1 st röd paprika
    • 150 g gratängmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 100 g blandad sallad
    • 0 kruka färsk basilika
  • Torsdag frukost 263 Kcal

    Yoghurt med bär och granola med äpple

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken. Totala receptet för frömüslin är 10 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl bär (frysta)
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Tina bären.
    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på bär.
    • Toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl bär (frysta)
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)
Torrvaror
  • 6 dl kaffe
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 250 g quinoaspagetti
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g lammfärs
  • 11 st ägg
  • 150 g tonfisk
  • 150 g fläsktärningar
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk torkade örter
  • 1 msk persilja
  • 1 msk balsamico
  • 0.25 msk salladskrydda
  • 4 msk grön pesto
  • färsk basilika
Mejeri
  • 3 tsk smör
  • 4 tunn skiva pecorino
  • 500 g keso
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl granola med äpple (receptbanken)
  • 150 g gratängmozzarella
Frukt/grönt
  • 2 st salladsblad
  • 0.45 st rödlök
  • 4 st färska champinjoner
  • 3 st gul lök
  • vitlök
  • 2 dl rucola
  • 0.5 st avokado
  • 1 st små plommontomater
  • 0.25 st purjolök
  • 1 st citronklyfta
  • 1 st röd paprika
  • 100 g blandad sallad
Övrigt
  • 2 rulle smördeg
  • 1200 g frusen spenat
  • 2 dl bär (frysta)

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!