Tillbaka till menyerna

Vecka 2

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 696 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 696 Kcal

      Tacofalukorv med rostade grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 357 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 357 Kcal

      Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 537 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 537 Kcal

      Lax- och räkgryta med apelsin

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 366 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 366 Kcal

      Kyckling pad thai med nudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 550 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 550 Kcal

      Het kycklinggryta med chorizokorv

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 467 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 467 Kcal

      Entrecote med tryffelmajonnäs

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 19.7 gram

Fett: 33 gram

Protein: 32 gram

Energi: 495.4 kcal

  • Måndag middag 696 Kcal

    Tacofalukorv med rostade grönsaker

    Falukorv med rostade grönsaker med smak av tacokrydda, servera korven med avokado, rädisor och en klick crème fraîche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 56 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 696 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g falukorv med hög kötthalt
    • 100 g färskost med vitlök
    Rostade grönsaker
    • 4 st morot
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 150 g majs
    • 2 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 påse tacokrydda
    Tillbehör
    • 2 st avokado
    • 8 st rädisor
    • 4 msk crème fraiche

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Snitta korven i skivor och lägg den i en långpanna.
    • Lägg lite färskost mellan varje skiva.
    • Skär morötterna och squashen i stavar.
    • Strimla rödlöken.
    • Blanda alla grönsakerna i en bunke, ringla över lite olivolja och krydda med lite salt, peppar och det mesta av tacokryddan.
    • Rör om och strö sedan ut grönsakerna runt om korven.
    • Krydda korven med det sista av tacokryddan och låt plåten stå i ugnen i cirka 20 minuter.
    • Dela avokadorna och ta ur kärnorna.
    • Skär fruktköttet i skivor.
    • Skiva rädisorna.
    • Strö ut alltsammans över grönsakerna och servera med crème fraiche.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g falukorv med hög kötthalt
    • 100 g färskost med vitlök
    Rostade grönsaker
    • 4 st morot
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 150 g majs
    • 2 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 påse tacokrydda
    Tillbehör
    • 2 st avokado
    • 8 st rädisor
    • 4 msk crème fraiche
  • Tisdag middag 357 Kcal

    Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    En färgrik wok med haloumi som toppas med mandel och russin!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela brysselkål och skala och skär lök i bitar. Skiva squash och paprika. Skär halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron
  • Onsdag middag 537 Kcal

    Lax- och räkgryta med apelsin

    En fantastiskt god gryta med lax, räkor och apelsin. Det går bra att variera denna rätt med att använda dig av torsk istället för lax!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 537 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 100 g spenat
    • 1 dl vispgrädde
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st apelsin
    • 100 g handskalade räkor

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Hetta upp en gryta med smör och bryn löken. Tillsätt färsk spenat och fräs några minuter.
    • Tillsätt grädde och vatten och smula i fiskbuljongen.
    • Skär laxen i bitar och strö på salt och peppar. Tillsätt laxen i grytan.
    • Låt sjuda några minuter tills laxen är färdig.
    • Skala apelsinen och skär ut filéer utav den. Pressa i saften från resten av apelsinen i grytan.
    • Vänd ner räkorna innan servering och garnera grytan med apelsinfiléerna.
    • Smaka av med salt och peppar och servera i djupa tallrikar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 100 g spenat
    • 1 dl vispgrädde
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st apelsin
    • 100 g handskalade räkor
  • Fredag middag 366 Kcal

    Kyckling pad thai med nudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 366 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st blomkål
    • 2 tsk rapsolja
    • 0.25 st purjolök
    • 50 g pad thai woksås
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 10 g jordnötter
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och krydda med  salt och peppar.
    • Skala och hacka lök och riv vitlöken fint.
    • Skala och skiva moroten.
    • Skär paprikan i mindre bitar och brytt små blomkålsbuketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg ner alla grönsaker och krydda med salt och peppar.
    • Häll på såsen och låt puttra i några minuter.
    • Skölj nudlarna och blanda ner och servera med jordnötter och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st blomkål
    • 2 tsk rapsolja
    • 0.25 st purjolök
    • 50 g pad thai woksås
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 10 g jordnötter
    • 0.5 st lime
  • Lördag middag 550 Kcal

    Het kycklinggryta med chorizokorv

    En mustig kycklinggryta som går bra att frysa in och spara som matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 550 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 tsk olivolja
    • 800 g kycklingklubbor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g chorizo
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 st gul paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingklubborna runt om i några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg över i en gryta. Skär korven i mindre bitar.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn korv, lök, vitlök och paprika några minuter.
    • Lägg ner i grytan och tillsätt krossade tomater, hönsbuljontärning och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låt puttra i ca 1 timme.
    • Strimla salladslök och lägg på grytan innan servering.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 tsk olivolja
    • 800 g kycklingklubbor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g chorizo
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 st gul paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 st salladslök
  • Söndag middag 467 Kcal

    Entrecote med tryffelmajonnäs

    Laga en lyxig entrecote med tryffelmajonnäs och haricot verts till - en perfekt lördagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 467 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g entrecote
    • 2 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g haricots verts
    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 0.5 dl tyffel majonnäs

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner köttet.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Vänd köttet efter några minuter.
    • Lägg haricot verts i lättsaltat vatten och låt koka några minuter.
    • Skölj i kallt vatten.
    • Lägg haricot verts på en tallrik och köttet bredvid.
    • Dela tomterna och lägg på köttet med rödlök och krasse.
    • Servera med tryffelmajonnäs.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g entrecote
    • 2 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g haricots verts
    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 0.5 dl tyffel majonnäs
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g falukorv med hög kötthalt
  • 250 g laxfilé
  • 100 g handskalade räkor
  • 250 g kycklingfilé
  • 800 g kycklingklubbor
  • 200 g chorizo
  • 350 g entrecote
Mejeri
  • 100 g färskost med vitlök
  • 4 msk crème fraiche
  • 150 g halloumi
  • 3 tsk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 dl tyffel majonnäs
Frukt/grönt
  • 5 st morot
  • 1.25 st squash
  • 2 st rödlök
  • 2 st avokado
  • 8 st rädisor
  • 100 g brysselkål
  • 0.5 st röd paprika
  • 3 st gul paprika
  • basilika
  • 0.5 st citron
  • 2 st gul lök
  • 100 g spenat
  • 1 st apelsin
  • 2 klyfta vitlök
  • 0.5 st blomkål
  • 0.25 st purjolök
  • 0.5 st lime
  • 1 st salladslök
  • 150 g haricots verts
  • 10 st cocktailtomat
  • 1 paket smörgåskrasse
Övrigt
  • 150 g majs
Torrvaror
  • 6 msk olivolja
  • 10 st skållad mandel
  • 2 msk russin
  • 2 tsk rapsolja
  • 200 g sjögräsnudlar
  • 10 g jordnötter
  • 400 g krossade tomater
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 påse tacokrydda
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 50 g pad thai woksås
  • 1 st kycklingbuljongtärning

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!