Tillbaka till menyerna

Vecka 1:24

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 501 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 305 Kcal

      Bananplättar med blåbär och papaya

    • Middag - 196 Kcal

      Grön ärtsoppa med potatis

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 425 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 127 Kcal

      Ratatouille

    • Middag - 299 Kcal

      Varma grönsaker med halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 830 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 349 Kcal

      Lövbiff teriyaki med limemarinerad broccoli

    • Middag - 481 Kcal

      Kaprisbiffar med stekta champinjoner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 897 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 416 Kcal

      Fylld kycklingfilé med grönsaker och mozzarella

    • Middag - 481 Kcal

      Grillad blomkål med chevréost och hasselnötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 77 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 77 Kcal

      Buffelmozzarellasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1368 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 569 Kcal

      Kycklinggryta med grön pesto och grönsaker

    • Middag - 800 Kcal

      Halloumifyllda kycklingfiléer med blomkålstaboule

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 926 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 497 Kcal

      Fetaostfylld kyckling med broccoli

    • Middag - 429 Kcal

      Spagetti pomodoro med buffelmozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 27.1 gram

Fett: 70 gram

Protein: 49.6 gram

Energi: 717.7 kcal

  • Måndag lunch 305 Kcal

    Bananplättar med blåbär och papaya

    Lyxa till söndagsfrukosten med bananplättar toppad med blåbär och papaya!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 305 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 st banan
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 msk smör
    • 1 dl keso, 4%
    • 2 tsk flytande honung
    Topping 2 portioner
    • 2 dl färska blåbär
    • 0.25 st papaya

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Blanda ihop keso med honung och vaniljpulver en skål.
    • Lägg plättar och vaniljkeso på en tallrik och toppa med blåbär och ev. papaya.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 st banan
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 msk smör
    • 1 dl keso, 4%
    • 2 tsk flytande honung
    Topping 2 portioner
    • 2 dl färska blåbär
    • 0.25 st papaya

    Måndag middag 196 Kcal

    Grön ärtsoppa med potatis

    En klassisk vardagsrätt med lågt kaloriinnehåll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 cm purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g frysta gröna ärter
    • 1 tsk grönsaksfond
    • 6 dl vatten
    • 1 st potatis
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och finhacka potatisen. Strimla purjolöken och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök några sekunder. Tillsätt frysta ärter, grönsaksfond och hälften av vattnet. Låt koka i 5 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare. Häll tillbaka soppan i kastrullen och pressa ner citronsaft och späd med mer vatten till den konsistens du vill ha.
    • Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan i en skål och toppa med några ärter, en citronskiva och ärtskott.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 cm purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g frysta gröna ärter
    • 1 tsk grönsaksfond
    • 6 dl vatten
    • 1 st potatis
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag lunch 127 Kcal

    Ratatouille

    Denna rätt är perfekt att ta till vid en kylskåpsrensning. Rätten går att variera med alla möjliga grönsaker, ta det du har hemma helt enkelt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 127 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st squash
    • 0.25 st blomkål
    • 50 g champinjon
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g krossade tomater
    • 37.5 g rökt skinka
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Finhacka vitlök och skär rödlök, aubergine och squash i skivor.
    • Skär blomkål i buketter och dela champinjonerna på mitten.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs grönsakerna några minuter.
    • Krydda med torkade örter, salt och peppar, häll på krossade tomater och låt puttra några minuter.
    • Toppa med två skivor skinka per portion och lite färsk persilja.

     

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st squash
    • 0.25 st blomkål
    • 50 g champinjon
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g krossade tomater
    • 37.5 g rökt skinka
    • 2 msk persilja

    Tisdag middag 299 Kcal

    Varma grönsaker med halloumi

    Redo för kylskåpsrensning? Då passar detta recept perfekt, töm kylskåpet med grönsaker och stek i en stekpanna. Har du inte halloumi hemma? Välj isåfall valfritt protein till denna rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 299 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Skiva halloumi. Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn halloumi runt om.
    • Lägg i grönsaker, vitlök, kryddor och låt steka några minuter.
    • Lägg upp på tallrik med osten över.
    • Rosta solrosfrön i en torr stekpanna och toppa rätten med.
    • Dekorera med färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • Onsdag lunch 349 Kcal

    Lövbiff teriyaki med limemarinerad broccoli

    Nu flyttar vi för en stund våra sinnen till Asien och avnjuter en lövbiff teriyaki!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 349 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 1 st roten av en broccoli
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl teriyakisås
    Limemarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1 tsk olivolja
    • 3 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 msk gräslök
    • 2 st limeskiva

    Gör så här

    • Gör först den limemarinerade broccolin genom att skära broccoli i buketter och lägg i en skål.
    • Blanda ner olja, limesaft, salt och peppar.
    • Strimla lövbiffen.
    • Skala och riv vitlök fint.
    • Blanda vitlök med den strimlade lövbiffen och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla lök.
    • Skala och strimla morot.
    • Strimla paprika och broccoliroten i strimlor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lövbiff, lök och grönsaker.
    • Blanda ner sambal och teriyakisås.
    • Låt steka några minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela broccoli i två skålar och häll lövbiffswoken över.
    • Strö på hackad gräslök.
    • Dekorera med limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 1 st roten av en broccoli
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl teriyakisås
    Limemarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1 tsk olivolja
    • 3 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 msk gräslök
    • 2 st limeskiva

    Onsdag middag 481 Kcal

    Kaprisbiffar med stekta champinjoner

    Lammfärsbiffar med lite kapris i. Dessa biffar serveras med stekta champinjoner, sallad, lök och rå äggula!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 2 msk senap
    • 3 msk kapris
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 100 g champinjon
    • 1 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 75 g rucola
    • 2 st äggula

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda färsen med senap, kapris, persilja, salt och svartpeppar.
    • Forma till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna i några minuter.
    • Ställ in i ugnen och låt steka klart i ytterligare 10 minuter. 
    • Skiva champinjonerna och röd lök och stek i lite olivolja.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg upp biffarna på en bädd av ruccola och servera med champinjoner, lök och rå äggula. 

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 2 msk senap
    • 3 msk kapris
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 100 g champinjon
    • 1 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 75 g rucola
    • 2 st äggula
  • Torsdag lunch 416 Kcal

    Fylld kycklingfilé med grönsaker och mozzarella

    Härlig rätt som passar bra i matlådan eller när ni är flera runt matbordet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 416 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st små plommontomater
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Squashsallad
    • 4 st mini squash
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g mozzarella
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 65 g rucola
    • 2 msk grön pesto
    Topping
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Ringla olivolja på en ugnsplåt och lägg kycklingfiléerna på.
    • Skär fyra snitt i kycklingen.
    • Skiva tunna skivor av squash, paprika, tomat och mozzarella och stick ner i snitten på kycklingen.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Sätt in i ugnen i 20 min.
    • Skiva squash, rödlök, mozzarella och soltorkade tomater och lägg i en skål.
    • Blanda ner rucolasallad och grön pesto.
    • Hetta upp en stekpanna och torrosta pinjenötter.
    • Servera kycklingen med squashsalladen och toppa med pinjenötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st små plommontomater
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Squashsallad
    • 4 st mini squash
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g mozzarella
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 65 g rucola
    • 2 msk grön pesto
    Topping
    • 2.5 msk pinjenötter

    Torsdag middag 481 Kcal

    Grillad blomkål med chevréost och hasselnötter

    Blomkålen blir så god när den bakas i stekpannan och toppas med krämig chevré, sötma från aprikoser och knapriga hasselnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g chevreost
    • 2 st torkade aprikoser
    • 3 msk hasselnötter
    • 25 g ärtskott

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn blomkålsskivan på bägge sidor så att den får fin färg.
    • Strö på havssalt och svartpeppar.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på osten.
    • Skiva aprikoser och strö över osten tillsammans med hasselnötter.
    • Dekorera med ärtskott.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g chevreost
    • 2 st torkade aprikoser
    • 3 msk hasselnötter
    • 25 g ärtskott
  • Fredag middag 77 Kcal

    Buffelmozzarellasallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: -0 gram

    Energi: 77 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st små plommontomater
    • 0 gurka
    • 0 msk bladpersilja
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g blandad sallad
    • 100 g buffelmozzarella
    • -0.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Skölj och dela tomaterna och lägg dem i en skål.
    • Halvera gurkan, kärna ur den och skiva den i halvmånar.
    • Hacka bladpersilja eller basilika och vänd ner det tillsammans med olivolja, balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.
    • Hacka salladen och häll av mozzarellan.
    • Fördela sallad och mozzarellaost på en tallrik och lägg upp tomatsalladen på salladen.
    • Hetta upp en torr stekpanna och rosta pinjenötterna.
    • Toppa salladen med pinjenötterna och servera direkt.
    •  Dekorera med några kvistar persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st små plommontomater
    • 0 gurka
    • 0 msk bladpersilja
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g blandad sallad
    • 100 g buffelmozzarella
    • -0.5 msk pinjenötter
  • Lördag lunch 569 Kcal

    Kycklinggryta med grön pesto och grönsaker

    En trevlig kycklinggryta med smak av pesto. Dubbla receptet så har du en perfekt middag till helgens bjudning!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 569 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk smör
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 3 msk grön pesto
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 dl grädde

    Gör så här

    • Skär kycklingfilén i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och riv vitlök och skiva rödlök.
    • Skär paprika i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kyckling, vitlök och rödlök några minuter. Strö på örtagårdskrydda.
    • Häll på vatten, grädde och lägg ner buljongtärningen. Låt koka ihop och tillsätt pesto och paprika.
    • Låt puttra några minuter och lägg ner tomater och basilika.
    • Strö på lite basilika blad och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk smör
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 3 msk grön pesto
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 dl grädde

    Lördag middag 800 Kcal

    Halloumifyllda kycklingfiléer med blomkålstaboule

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 236 gram

    Protein: 56 gram

    Energi: 800 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 150 g halloumi
    • 4 msk salsa romesco
    • 3 msk melonkärnor
    • 1 kruka kruksallad
    • 0 kvist färsk persilja
    • 0 msk färsk timjan
    Salsa romesco – 1 sats
    • 100 g skållad mandel
    • 250 g grillad paprika
    • 1 msk rödvinsvinäger
    • 2 klyfta vitlök
    • 5 nypa chiliflakes
    • 1 tsk salt
    • 1 dl olivolja
    • 0.5 msk solrosolja
    Blomkålstabouleh
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st orange paprika
    • 3 msk purjolök
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 2 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först salsa romescon genom att lägga alla ingredienserna utom oljorna i en mixer.
    • Tillsätt oljan i en tunn stråle och mixa samtidigt till en slät sås.
    • Låt såsen stå svalt till servering.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skiva halloumi och stek någon minut i olja.
    • Gör ett snitt i kycklingfilén och lägg i halloumi eller lägg halloumi över kycklingen.
    • Lägg på salsa romesco på osten och toppa med melonkärnor.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Riv blomkålen och lägg i en skål.
    • Skär paprika i små bitar och blanda ner i blomkålen tillsammans med purjolök, örter, olja, citronsaft, salt och peppar.
    • Lägg sallad på ett serveringsfat och lägg kycklingen över.
    • Servera med salsa romesco och blomkålstabouleh.
    • Dekorera med persilja och timjan.
    • Frys in 2 portioner och ta fram vid behov.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 150 g halloumi
    • 4 msk salsa romesco
    • 3 msk melonkärnor
    • 1 kruka kruksallad
    • 0 kvist färsk persilja
    • 0 msk färsk timjan
    Salsa romesco – 1 sats
    • 100 g skållad mandel
    • 250 g grillad paprika
    • 1 msk rödvinsvinäger
    • 2 klyfta vitlök
    • 5 nypa chiliflakes
    • 1 tsk salt
    • 1 dl olivolja
    • 0.5 msk solrosolja
    Blomkålstabouleh
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st orange paprika
    • 3 msk purjolök
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 2 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
  • Söndag lunch 497 Kcal

    Fetaostfylld kyckling med broccoli

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 497 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfilé
    • 75 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 st orange paprika
    • 1 dl grädde
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk persilja
    • 0 g spenat

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär ett snitt i kycklingen och fyll med smulad fetaost.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skär broccoli i småbuketter.
    • Använd också stammen och skär i mindre bitar.
    • Hacka paprikan.
    • Hetta upp en stekpanna med grädden och smula ned buljongtärningen, lägg i grönsakerna och krydda med salt och peppar.
    • Låt koka ihop och tillsätt persilja.
    • Häll hälften av grönsaksröran i en liten ugnsfast form.
    • Lägg på kycklingfliérna och häll på resten av grönsaksröran.
    • Sätt in i ugnen ca 25 min.
    • Servera med färsk spenat.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfilé
    • 75 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 st orange paprika
    • 1 dl grädde
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk persilja
    • 0 g spenat

    Söndag middag 429 Kcal

    Spagetti pomodoro med buffelmozzarella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 429 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sojabönspagetti
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0.25 st zucchini
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk torkade örter
    • 30 g rucola
    • 250 g buffelmozzarella
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 8 st svarta oliver
    • 20 g mandelspån
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk torkade örter

    Gör så här

    • Börja med tomatsåsen.
    •  Finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt konserverade tomater, honung och kryddor.
    • Låt koka i 10 minuter.
    • Koka bönspagettin enligt anvisningarna på förpackningen.
    • Häll av vattnet och blanda ner tomatsåsen i spagettin tillsammans med peccorinoosten.
    • Smaka av med kryddor.
    • Skär zucchinin i tunna skivor och stek dem i olja några minuter.
    •  Krydda med salt, peppar och örter.
    •  Fördela zucchiniskivorna över tallrikarna och lägg på rucolasallad, mozzarella, soltorkade tomater och oliver.
    • Lägg spagetti med tomatsås ovanpå och toppa med mandelspån.
    • Frys in portion 2 eller bjud på resterna.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sojabönspagetti
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0.25 st zucchini
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk torkade örter
    • 30 g rucola
    • 250 g buffelmozzarella
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 8 st svarta oliver
    • 20 g mandelspån
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk torkade örter
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st ägg
  • 37.5 g rökt skinka
  • 350 g lövbiff
  • 300 g lammfärs
  • 2 st äggula
  • 1700 g kycklingfilé
Frukt/grönt
  • 1 st banan
  • 2 dl färska blåbär
  • 0.25 st papaya
  • 8 cm purjolök
  • 7.5 klyfta vitlök
  • 300 g frysta gröna ärter
  • 1 st potatis
  • 1 st citron
  • 3 st rödlök
  • 0.75 st squash
  • 0.25 st blomkål
  • 150 g champinjon
  • 0.5 st paprika
  • 2.25 st broccolistånd
  • 16 st cocktailtomat
  • 3.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 2 st gul paprika
  • 1 st roten av en broccoli
  • 3 tsk limesaft
  • 2 st limeskiva
  • 170 g rucola
  • 4.5 st mini squash
  • 4 st små plommontomater
  • 1.25 st blomkålshuvud
  • 25 g ärtskott
  • gurka
  • 50 g blandad sallad
  • 1 st röd paprika
  • 3 msk melonkärnor
  • 1 kruka kruksallad
  • 1 st orange paprika
  • spenat
  • 0.25 st zucchini
  • 199.5 g cocktailtomater
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk grönsaksfond
  • 2.9 tsk örtagårdskrydda
  • 3 msk persilja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0.5 dl teriyakisås
  • 2 msk gräslök
  • 2 msk bladpersilja
  • 5 msk grön pesto
  • 1 msk balsamico
  • 1.5 st hönsbuljongtärning
  • 2 msk färsk basilika
  • färsk persilja
  • färsk timjan
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 5 nypa chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 3.2 tsk torkade örter
Mejeri
  • 3 msk smör
  • 1 dl keso, 4%
  • 250 g halloumi
  • 250 g mozzarella
  • 50 g chevreost
  • 350 g buffelmozzarella
  • 2 dl grädde
  • 75 g fetaost
  • 3 msk riven parmesanost
Torrvaror
  • 2 tsk flytande honung
  • 13 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 2 msk solrosfrön
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 st torkade aprikoser
  • 3 msk hasselnötter
  • 100 g skållad mandel
  • 0.5 msk solrosolja
  • 150 g sojabönspagetti
  • 20 g mandelspån
  • 0.5 tsk honung
Övrigt
  • 2 msk senap
  • 3 msk kapris
  • 50 g soltorkade tomater i olja
  • 4 msk salsa romesco
  • 250 g grillad paprika
  • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
  • 8 st svarta oliver

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!