Tillbaka till menyerna

Vecka 1

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 745 Kcal

  • Tisdag - 232 Kcal

    • Kokt ägg med kaviar

      232 kcal

      Kokt ägg med kaviar

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 16.3 gram

Fett: 27.4 gram

Protein: 42.5 gram

Energi: 488.4 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 333 Kcal

    Kycklingwok med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 333 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 225 g frysta wokgrönsaker
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st lime
    • 6 msk koriander
    • 1 msk sweet chilisås

    Gör så här

    • Strimla kycklingen, riv ingefära, skala och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja.
    • Woka kyckling, vitlök och ingefära någon minut.
    • Smaksätt med salt, peppar, ketjap manis, soja och sweetchilisås.
    • Tillsätt wokgrönsaker och stek några minuter.
    • Blanda ner sjögräsnudlar och lägg upp på tallrikar.
    • Strö på en halv kruka hackad färsk koriander och dekorera med en limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 225 g frysta wokgrönsaker
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st lime
    • 6 msk koriander
    • 1 msk sweet chilisås

    Måndag middag 406 Kcal

    Stekt lax med tapenade och varm spenatsallad

    Enkel laxmåltid med haricot verts, tapenade och en varm spenatsallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 406 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g haricots verts
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.25 st rödlök
    • 20 g bladspenat
    • 1 msk tapenade

    Gör så här

    • Koka haricot verts i lättsaltat vatten i 3 minuter.
    • Häll av vattnet.
    • Strö på salt och peppar på laxfilén.
    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Bryn laxfilén runt om i ca 5 minuter eller tills den är klar.
    • Skiva rödlöken och lägg ner tillsammans med spenat.
    • Servera fisken med spenat, rödlök och haricot verts.
    • Toppa med tapenade.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g haricots verts
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.25 st rödlök
    • 20 g bladspenat
    • 1 msk tapenade
  • Tisdag frukost 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar
Torrvaror
  • 3 dl kaffe
  • 1 tsk rapsolja
  • 200 g sjögräsnudlar
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g kycklingfilé
  • 150 g laxfilé
  • 2 st ägg
  • 1 msk kaviar
Frukt/grönt
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 tsk ingefära
  • 225 g frysta wokgrönsaker
  • 0.5 st lime
  • 25 g haricots verts
  • 0.25 st rödlök
  • 20 g bladspenat
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk ketjap manis
  • 0.5 msk soja
  • 6 msk koriander
  • 1 msk sweet chilisås
Mejeri
  • 1 tsk smör
Övrigt
  • 1 msk tapenade

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.