Tillbaka till menyerna

Vecka 1

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 438 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 156 Kcal

      Skagenröra i salladsblad

    • Middag - 276 Kcal

      Tomatsoppa med stekt halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1035 Kcal

    • Frukost - 123 Kcal

      Bärsmoothie

    • Lunch - 448 Kcal

      Stekt lax med äppelsallad

    • Middag - 464 Kcal

      Tacosallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 408 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 156 Kcal

      Skagenröra i salladsblad

    • Middag - 246 Kcal

      Kycklingsoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 852 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 276 Kcal

      Tomatsoppa med stekt halloumi

    • Middag - 570 Kcal

      Kalvköttbullar i tomatsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1047 Kcal

    • Frukost - 342 Kcal

      Ost och skinkomelett med hackade grönsaker

    • Lunch - 246 Kcal

      Kycklingsoppa

    • Middag - 459 Kcal

      Kebabspett med ajvar och varma grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1103 Kcal

    • Frukost - 373 Kcal

      Kokta ägg med majonnäs

    • Lunch - 194 Kcal

      Sallad med lax och senapscréme

    • Middag - 537 Kcal

      Lax- och räkgryta med apelsin

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 909 Kcal

    • Frukost - 123 Kcal

      Bärsmoothie

    • Lunch - 236 Kcal

      Äggwrap med skagenröra

    • Middag - 551 Kcal

      Ostburgare med mango och chilisås

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 28.2 gram

Fett: 56.9 gram

Protein: 57.1 gram

Energi: 827.7 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 156 Kcal

    Skagenröra i salladsblad

    En klassisk och god skagenröra som serveras i salladsblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 156 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 0.5 dl majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 80 g stenbitsrom
    • 1.5 msk färsk dill
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st citron
    • 400 g handskalade räkor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st salladsblad

    Gör så här

    • Blanda majonnäs och creme fraiche i en skål.
    • Finhacka rödlök, dill och räkor.
    • Blanda ner med majonnäsen och creme fraichen.
    • Riv skalet från 1 citron och blanda ner i röran.
    • Smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 0.5 dl majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 80 g stenbitsrom
    • 1.5 msk färsk dill
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st citron
    • 400 g handskalade räkor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st salladsblad

    Måndag middag 276 Kcal

    Tomatsoppa med stekt halloumi

    En härlig och värmande tomatsoppa toppad med salt halloumi!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g cocktailtomater
    Topping för 2 portioner
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt tomater, örtagårdskrydda, buljongtärning, honung och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och lägg ner cocktailtomater och låt koka ihop 5 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Skär osten i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med halloumiost och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g cocktailtomater
    Topping för 2 portioner
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st basilikakvist
  • Tisdag frukost 123 Kcal

    Bärsmoothie

    Enkel smoothie på bara 2 ingredienser!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 123 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Gör så här

    • Mixa bär med mjölk och häll upp i ett glas!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Tisdag lunch 448 Kcal

    Stekt lax med äppelsallad

    Lax med en ljuvlig äppelsallad till. Toppa måltiden med granatäppelkärnor på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 448 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g laxfilé
    • 0 salt och citonpeppar
    • 1 msk smör
    • 3 dl babyspenat
    • 0.5 st granatäpple
    Äppel- och rättiskasallad
    • 2 st äpple
    • 0.5 st rättika
    • 1 dl crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med salladen.
    • Riv äpplena grovt.
    • Skala och riv rättikan.
    • Blanda rättika och äpple med de andra ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
    • Ställt kallt.
    • Skär laxfilén fyra bitar.
    • Strö på salt och citronpeppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och olja och bryn filéerna runt om i ca 7 minuter eller till laxen genomstekt.
    • Fördela spenatbladen på tallrikar och lägg en bit lax och äppelsallad på.
    • Toppa med granatäppelkärnor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g laxfilé
    • 0 salt och citonpeppar
    • 1 msk smör
    • 3 dl babyspenat
    • 0.5 st granatäpple
    Äppel- och rättiskasallad
    • 2 st äpple
    • 0.5 st rättika
    • 1 dl crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 464 Kcal

    Tacosallad

    Ät en god tacosallad, lägg till bröd så kan hela familjen mumsa tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    • Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    • Häll på vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Lägg på köttfärs på salladen och toppa med tomater, rödlök, gurka, riven ost och persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 156 Kcal

    Skagenröra i salladsblad

    En klassisk och god skagenröra som serveras i salladsblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 156 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 0.5 dl majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 80 g stenbitsrom
    • 1.5 msk färsk dill
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st citron
    • 400 g handskalade räkor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st salladsblad

    Gör så här

    • Blanda majonnäs och creme fraiche i en skål.
    • Finhacka rödlök, dill och räkor.
    • Blanda ner med majonnäsen och creme fraichen.
    • Riv skalet från 1 citron och blanda ner i röran.
    • Smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 0.5 dl majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 80 g stenbitsrom
    • 1.5 msk färsk dill
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st citron
    • 400 g handskalade räkor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st salladsblad

    Onsdag middag 246 Kcal

    Kycklingsoppa

    En god soppa med kyckling, färska grönsaker och smak av curry.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfärsen.
    • Skär tomaterna i bitar och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt vatten och hönsbuljong.
    • Krydda med salt, svartpeppar, curry, paprikakrydda och chiliflakes.
    • Låt puttra i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i cirka 3 minuter.
    • Skär squashen i små bitar och rör ner tillsammans med den strimlade purjolöken strax innan servering.
    • Häll upp soppan i djupa skålar och garnera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 276 Kcal

    Tomatsoppa med stekt halloumi

    En härlig och värmande tomatsoppa toppad med salt halloumi!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g cocktailtomater
    Topping för 2 portioner
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt tomater, örtagårdskrydda, buljongtärning, honung och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och lägg ner cocktailtomater och låt koka ihop 5 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Skär osten i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med halloumiost och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g cocktailtomater
    Topping för 2 portioner
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st basilikakvist

    Torsdag middag 570 Kcal

    Kalvköttbullar i tomatsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 54 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 570 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tsk honung
    • 0.33 msk ljus soja
    • 0.33 msk sweet chilisås
    • 300 g kalvfärs
    • 0 nypa flingsalt
    • 0 tsk svartpeppar
    • 0
    • 1 msk basilika
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0.33 msk smör
    Tzatziki
    • 0.25 st gurka
    • 0
    • 0.75 dl turkisk yoghurt
    • 1 tsk olivolja
    • 0 oregano

    Gör så här

    • Skala och finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja och bryn vitlöken några sekunder.
    • Häll på tomater, vatten, honung, soja och sweet chilisås.
    • Låt koka på svag värme i 30 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Gör under tiden köttbullarna genom att blanda färs med salt, peppar, vitlök, basilika, ägg och grädde.
    • Forma till köttbullar och bryn någon minut i lite smör.
    • Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda 10 minuter.
    • Gör under tiden tzatziki genom att riva gurkan grovt och krama ut vätskan.
    • Blanda gurka med vitlök, yoghurt, olivolja, oregano, salt och svartpeppar.
    • Servera köttbullarna i skålar med sås och tzatziki.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tsk honung
    • 0.33 msk ljus soja
    • 0.33 msk sweet chilisås
    • 300 g kalvfärs
    • 0 nypa flingsalt
    • 0 tsk svartpeppar
    • 0
    • 1 msk basilika
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0.33 msk smör
    Tzatziki
    • 0.25 st gurka
    • 0
    • 0.75 dl turkisk yoghurt
    • 1 tsk olivolja
    • 0 oregano
  • Fredag frukost 342 Kcal

    Ost och skinkomelett med hackade grönsaker

    Vill du göra omeletten vegetariskt? Byt ut skinkan mot vegetarisk skinka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 342 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 2 skiva ost
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.2 st gurka

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål. Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Låt steka någon minut, lägg på skinka och ost när omeletten börjar stelna.
    • Lägg upp på en tallrik och vik ihop. Hacka paprika och gurka.
    • Toppa med grönsaker.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 2 skiva ost
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.2 st gurka

    Fredag lunch 246 Kcal

    Kycklingsoppa

    En god soppa med kyckling, färska grönsaker och smak av curry.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfärsen.
    • Skär tomaterna i bitar och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt vatten och hönsbuljong.
    • Krydda med salt, svartpeppar, curry, paprikakrydda och chiliflakes.
    • Låt puttra i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i cirka 3 minuter.
    • Skär squashen i små bitar och rör ner tillsammans med den strimlade purjolöken strax innan servering.
    • Häll upp soppan i djupa skålar och garnera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Fredag middag 459 Kcal

    Kebabspett med ajvar och varma grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 459 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 350 g nötfärs
    • 3 msk ajvar relish
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 3 msk persilja
    • 0.6 dl gräddfil

    Gör så här

    • Lägg köttfärsen i en bunke och blanda ner ajvar.
    •  Finhacka vitlöken och vänd ner i köttfärsen med salt och svartpeppar.
    • Forma till avlånga biffar och trä upp på spett.
    • Platta till dem och stek i smör några minuter.
    • Skär grönsakerna i strimlor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och fräs lite snabbt.
    •  Krydda med salt och peppar och vänd ner persilja.
    • Fördela grönsaksblandningen en tallrik och placera kebabspetten bredvid.
    •  Toppa med en klick gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 350 g nötfärs
    • 3 msk ajvar relish
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 3 msk persilja
    • 0.6 dl gräddfil
  • Lördag frukost 373 Kcal

    Kokta ägg med majonnäs

    En frukost på under 10 min, ägg med majonnäs tillsammans med grapefrukt och kaffe!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 373 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt

    Gör så här

    • Koka äggen i 7-8 minuter och spola av i kallt vatten.
    • Skär grapefrukten i klyftor och servera äggen med
      majonnäs och en kopp svart kaffe.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt

    Lördag lunch 194 Kcal

    Sallad med lax och senapscréme

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 194 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g machesallad
    • 50 g gravad lax
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st gurka
    • 1 msk dill
    • 25 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 msk gräddfil
    • 0.5 msk senap
    • 1 tsk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med senapscrèmen genom att blanda ihop alla ingredienser.
    • Skär broccolin i buketter och lägg i en skål.
    • Pressa över saften från citronen över broccolin och strö på salt och peppar.
    • Lägg sallad på en tallrik och lägg på skivor av lax, och citronmarinerad broccoli.
    • Dela tomater och skiva gurkan och lägg bredvid.
    • Servera med senapscrémen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g machesallad
    • 50 g gravad lax
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st gurka
    • 1 msk dill
    • 25 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 msk gräddfil
    • 0.5 msk senap
    • 1 tsk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag middag 537 Kcal

    Lax- och räkgryta med apelsin

    En fantastiskt god gryta med lax, räkor och apelsin. Det går bra att variera denna rätt med att använda dig av torsk istället för lax!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 537 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 100 g spenat
    • 1 dl vispgrädde
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st apelsin
    • 100 g handskalade räkor

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Hetta upp en gryta med smör och bryn löken. Tillsätt färsk spenat och fräs några minuter.
    • Tillsätt grädde och vatten och smula i fiskbuljongen.
    • Skär laxen i bitar och strö på salt och peppar. Tillsätt laxen i grytan.
    • Låt sjuda några minuter tills laxen är färdig.
    • Skala apelsinen och skär ut filéer utav den. Pressa i saften från resten av apelsinen i grytan.
    • Vänd ner räkorna innan servering och garnera grytan med apelsinfiléerna.
    • Smaka av med salt och peppar och servera i djupa tallrikar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 100 g spenat
    • 1 dl vispgrädde
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st apelsin
    • 100 g handskalade räkor
  • Söndag frukost 123 Kcal

    Bärsmoothie

    Enkel smoothie på bara 2 ingredienser!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 123 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Gör så här

    • Mixa bär med mjölk och häll upp i ett glas!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Söndag lunch 236 Kcal

    Äggwrap med skagenröra

    Perfekt äggwrap till frukost eller till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 236 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 dl isbergssallad
    • 0
    • 0.5 dl skagenröra

    Gör så här

    • Blanda ägg, vatten, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna och stek en tunn omelett.
    • Låt svalna och fyll med isbergssallad, skivad gurka och skagenröra och rulla ihop till en wrap.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 dl isbergssallad
    • 0
    • 0.5 dl skagenröra

    Söndag middag 551 Kcal

    Ostburgare med mango och chilisås

    Laga en fräsch ostburgare som du serverar på salladsblad tillsammans med färsk mango och avokado. Gör en extra portion och spar i kylen och ta ut vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 551 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 120 g hamburgare
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st skiva ost
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st salladsblad
    • 0.33 st mango
    • 0.33 st avokado
    • 15 g Lallerstedts Mango-Chilisås
    • 0.15 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek hamburgaren på bägge sidor 4-5 min per sida.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg på en ostskiva och låt den smälta över hamburgaren i stekpannan.
    • Skala och strimla rödlök och låt steka någon minut bredvid hamburgaren.
    • Lägg salladsblad på en tallrik och lägg hamburgaren över tillsammans med rödlök.
    • Skär skivor av mango och avokado och lägg vid sidan om.
    • Servera med en klick mango och chilisås.
    • Toppa med en basilikakvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 120 g hamburgare
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st skiva ost
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st salladsblad
    • 0.33 st mango
    • 0.33 st avokado
    • 15 g Lallerstedts Mango-Chilisås
    • 0.15 kruka färsk basilika
Övrigt
  • 3.5 dl majonnäs
  • 80 g stenbitsrom
  • 3 dl bär (frysta)
  • 1 msk tacosås
  • 0.5 msk senap
  • 0.5 dl skagenröra
  • 15 g Lallerstedts Mango-Chilisås
Mejeri
  • 3 msk crème fraiche
  • 100 g halloumi
  • 3 dl mjölk
  • 10.99 msk smör
  • 0.5 dl riven ost
  • 2.43 dl gräddfil
  • 2.5 dl grädde
  • 0.75 dl turkisk yoghurt
  • 2 skiva ost
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 st skiva ost
Kryddor/smaksättare
  • 1.5 msk färsk dill
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 st basilikakvist
  • salt och citonpeppar
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 2 msk tacokrydda
  • 4 msk persilja
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 1 nypa chiliflakes
  • 0.33 msk ljus soja
  • 0.33 msk sweet chilisås
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 msk basilika
  • oregano
  • 3 msk ajvar relish
  • 2 msk dill
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 0.15 kruka färsk basilika
Frukt/grönt
  • 1 st rödlök
  • 1.25 st citron
  • 12 st salladsblad
  • 1 st gul lök
  • 2.25 klyfta vitlök
  • 100 g cocktailtomater
  • 3 dl babyspenat
  • 0.5 st granatäpple
  • 2 st äpple
  • 0.5 st rättika
  • 1 msk citronsaft
  • 2 dl blandsallad
  • 5 st pärltomater
  • 1.2 st gurka
  • 11 st cocktailtomater i olika färger
  • 0.75 st squash
  • 3 msk purjolök
  • 0.75 st röd paprika
  • 0.5 st gul paprika
  • 0.5 st aubergine
  • 1 st grapefrukt
  • 25 g machesallad
  • 25 g broccoli
  • 100 g spenat
  • 1 st apelsin
  • 2 dl isbergssallad
  • 0.33 st mango
  • 0.33 st avokado
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g handskalade räkor
  • 750 g laxfilé
  • 500 g nötfärs
  • 200 g kycklingfärs
  • 300 g kalvfärs
  • 5.5 st ägg
  • 25 g rökt skinka
  • 50 g gravad lax
  • 120 g hamburgare
Torrvaror
  • 6 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
  • 200 g konserverade tomater
  • 1 tsk honung

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!