Tillbaka till menyerna

Vår 2025 Säsongsbetonad Meny

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 57.2 gram

Fett: 83.8 gram

Protein: 62.3 gram

Energi: 1236 kcal

  • Måndag frukost 314 Kcal

    Grönkålsdrink

    En härlig grön drink med grönkål som balanseras av mango, apelsin och ingefära!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 67 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g grönkål
    • 1 st äpple
    • 1 st apelsin
    • 100 g mango (fryst)
    • 3 tsk ingefära
    • 1 dl havremjölk
    • 2 dl vatten

    Gör så här

    • Lägg ner grönkål i en blender.
    • Skär ner äpple och frukten av en apelsin.
    • Tillsätt mango, ingefära och havremjölk.
    • Mixa och späd med vatten till en krämig konsistens.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g grönkål
    • 1 st äpple
    • 1 st apelsin
    • 100 g mango (fryst)
    • 3 tsk ingefära
    • 1 dl havremjölk
    • 2 dl vatten

    Måndag middag 458 Kcal

    Stekt lax med citronmarinerad broccoli

    En supergod och snabblagad laxrätt med citronmarinerad broccoli och en hemmagjord romsås till. Gör en extra portion och ha som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 458 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 msk gräslök
    • 2 st citronskiva
    Citronmarinerad broccoli
    • 250 g broccoli
    • 1 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    Romsås
    • 0.5 dl gräddfil
    • 6 msk stenbitsrom

    Gör så här

    • Börja med att gör den citronmarinerade broccolin genom att skär broccoli i buketter, använd också roten genom att skiva den tunt.
    • Lägg i en skål och pressa ner citronsaft. Blanda ner olivolja, salt och peppar.
    • Gör romsåsen genom att blanda ihop gräddfil och stenbitsrom (spara lite till dekoration).
    • Dela laxen i två bitar och strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn laxen runt om i ca 10 minuter.
    • Servera med broccoli och romsås och dekorera med rom, gräslök och citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 msk gräslök
    • 2 st citronskiva
    Citronmarinerad broccoli
    • 250 g broccoli
    • 1 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    Romsås
    • 0.5 dl gräddfil
    • 6 msk stenbitsrom

    Måndag mellanmål 174 Kcal

    Yoghurt med hallon och cashewnötter

    En enkel, god och mättande frukost! Går att variera både nötter och bär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl hallon (färska)
    • 10 st cashewnötter

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Toppa med hallon och cashewnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl hallon (färska)
    • 10 st cashewnötter
  • Tisdag frukost 410 Kcal

    Morotsfralla med ost

    I detta recept ingår ett recept som du hittar i receptbanken: "glutenfria morotsfrallor med sesamfrön". Totala receptet för frallorna är 6 st som du kan förvara i frysen och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Gör så här

    • Dela frallan och bred på smör.
    • Lägg på ostskivor och njut!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Tisdag lunch 458 Kcal

    Stekt lax med citronmarinerad broccoli

    En supergod och snabblagad laxrätt med citronmarinerad broccoli och en hemmagjord romsås till. Gör en extra portion och ha som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 458 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 msk gräslök
    • 2 st citronskiva
    Citronmarinerad broccoli
    • 250 g broccoli
    • 1 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    Romsås
    • 0.5 dl gräddfil
    • 6 msk stenbitsrom

    Gör så här

    • Börja med att gör den citronmarinerade broccolin genom att skär broccoli i buketter, använd också roten genom att skiva den tunt.
    • Lägg i en skål och pressa ner citronsaft. Blanda ner olivolja, salt och peppar.
    • Gör romsåsen genom att blanda ihop gräddfil och stenbitsrom (spara lite till dekoration).
    • Dela laxen i två bitar och strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn laxen runt om i ca 10 minuter.
    • Servera med broccoli och romsås och dekorera med rom, gräslök och citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 msk gräslök
    • 2 st citronskiva
    Citronmarinerad broccoli
    • 250 g broccoli
    • 1 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    Romsås
    • 0.5 dl gräddfil
    • 6 msk stenbitsrom

    Tisdag middag 222 Kcal

    Skinkpanna

    En snabb och mättande omelett med purjolök och skinka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 cm purjolök
    • 250 gram skinka
    • 1 tsk smör
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Vispa ägg med salt och svartpeppar.
    • Skär purjolöken i strimlor.
    • Bryn purjolök och skinka i smör.
    • Häll över äggen.
    • När det börjar stelna lägg på ett lock och sänk värmen.
    • Skär upp i 4 bitar servera ruccolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 cm purjolök
    • 250 gram skinka
    • 1 tsk smör
    • 50 g rucola
  • Onsdag frukost 187 Kcal

    Yoghurt med blandade bär

    Frukost som du kan variera efter säsong!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 187 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl hallon
    • 1 dl blåbär
    • 3 st jordgubbar

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål. Toppa med bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl hallon
    • 1 dl blåbär
    • 3 st jordgubbar

    Onsdag lunch 609 Kcal

    Ärt- och sparrissallad med fetaost

    En härlig sallad med vårprimörer!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 609 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sparris
    • 4 dl frysta ärtor
    • 3 msk purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 10 st rädisor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g fetaost
    • 4 msk solrosfrön
    • 0.5 tsk flytande honung
    Dekoration
    • 0.5 st citron
    • 1 st myntakvist

    Gör så här

    • Skär sparris i mindre bitar.
    • Koka upp vatten med lite salt  och lägg ner frysta ärtor och sparris några minuter.
    • Häll av vattnet och lägg grönsakerna i en skål. Blanda ner purjolök, olja, citronsaft, mynta, rädisor, salt och peppar.
    • Lägg upp i en djup skål och smula över fetaost.
    • Rosta solroskärnor i en torr stekpanna och ringla en gnutta honung över och strö på salt.
    • Toppa salladen med solroskärnor.
    • Dekorera med färsk mynta och citronskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sparris
    • 4 dl frysta ärtor
    • 3 msk purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 10 st rädisor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g fetaost
    • 4 msk solrosfrön
    • 0.5 tsk flytande honung
    Dekoration
    • 0.5 st citron
    • 1 st myntakvist

    Onsdag middag 530 Kcal

    Köttbullar i gräddig tomatsås

    Servera med grönsallad och broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 530 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd

    Gör så här

    • Finhacka vitlöken och ½ rödlök.
    • Blanda löken med färs, grädde, samt och peppar och peppar i en skål.
    • Forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Skala och strimla schalottenlöken och resten av rödlöken.
    • Lägg i en klick smör till i stekpannan med köttbullarna och lägg nerlöken.
    • Låt bryna några minuter.
    • Häll på krossade tomater och grädde.
    • Tillsätt basilika.
    • Smaka av med salt och peppar och låt koka i 10 min.
    • Servera med lite färsk basilika, grönsallad, eller broccoli.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd
  • Torsdag frukost 314 Kcal

    Grönkålsdrink

    En härlig grön drink med grönkål som balanseras av mango, apelsin och ingefära!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 67 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g grönkål
    • 1 st äpple
    • 1 st apelsin
    • 100 g mango (fryst)
    • 3 tsk ingefära
    • 1 dl havremjölk
    • 2 dl vatten

    Gör så här

    • Lägg ner grönkål i en blender.
    • Skär ner äpple och frukten av en apelsin.
    • Tillsätt mango, ingefära och havremjölk.
    • Mixa och späd med vatten till en krämig konsistens.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g grönkål
    • 1 st äpple
    • 1 st apelsin
    • 100 g mango (fryst)
    • 3 tsk ingefära
    • 1 dl havremjölk
    • 2 dl vatten

    Torsdag lunch 530 Kcal

    Köttbullar i gräddig tomatsås

    Servera med grönsallad och broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 530 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd

    Gör så här

    • Finhacka vitlöken och ½ rödlök.
    • Blanda löken med färs, grädde, samt och peppar och peppar i en skål.
    • Forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Skala och strimla schalottenlöken och resten av rödlöken.
    • Lägg i en klick smör till i stekpannan med köttbullarna och lägg nerlöken.
    • Låt bryna några minuter.
    • Häll på krossade tomater och grädde.
    • Tillsätt basilika.
    • Smaka av med salt och peppar och låt koka i 10 min.
    • Servera med lite färsk basilika, grönsallad, eller broccoli.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd

    Torsdag middag 499 Kcal

    Thaikyckling med kokosmjölk och röd curry

    En smakrik thaikyckling som går att lägga till råris om så önskas. Utmärkt att frysa in och spara som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 499 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
    • Häll rapsolja i en skål och lägg i vitlök, ingefära, salt och peppar.
    • Lägg i kycklingbitarna och marinera i 10 minuter.
    • Skär paprika och sockerärter i bitar.
    • Värm en wok eller en stekpanna.
    • Lägg i kycklingen och bryn i någon minut.
    • Tillsätt paprika och skivad lök och stek i ytterligare någon minut.
    • Tillsätt kokosmjölk, currypasta, honung och pressad lime och låt koka i 10 minuter.
    • Lägg i majs, sockerärter och broccoli och koka i 3 minuter innan servering.
    • Smaka av med mer currypasta om det behövs.
    • Dekorera med koriander och cashewnötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter
  • Fredag frukost 410 Kcal

    Morotsfralla med ost

    I detta recept ingår ett recept som du hittar i receptbanken: "glutenfria morotsfrallor med sesamfrön". Totala receptet för frallorna är 6 st som du kan förvara i frysen och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Gör så här

    • Dela frallan och bred på smör.
    • Lägg på ostskivor och njut!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Fredag lunch 499 Kcal

    Thaikyckling med kokosmjölk och röd curry

    En smakrik thaikyckling som går att lägga till råris om så önskas. Utmärkt att frysa in och spara som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 499 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
    • Häll rapsolja i en skål och lägg i vitlök, ingefära, salt och peppar.
    • Lägg i kycklingbitarna och marinera i 10 minuter.
    • Skär paprika och sockerärter i bitar.
    • Värm en wok eller en stekpanna.
    • Lägg i kycklingen och bryn i någon minut.
    • Tillsätt paprika och skivad lök och stek i ytterligare någon minut.
    • Tillsätt kokosmjölk, currypasta, honung och pressad lime och låt koka i 10 minuter.
    • Lägg i majs, sockerärter och broccoli och koka i 3 minuter innan servering.
    • Smaka av med mer currypasta om det behövs.
    • Dekorera med koriander och cashewnötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Fredag middag 543 Kcal

    Mozzarellalax med sparrispannacotta

    Mozarellalax med en krämig sparrispannacotta - en lyxig laxmåltid helt enkelt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 543 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 50 g mozarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Sparrispannacotta
    • 1 st gelatinblad
    • 4 st grön sparris
    • 0.5 st schalottenlök
    • 1 tsk smör
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Gör först sparrispannacottan.
    • Blötlägg gelatinbladen i vatten i 5 minuter.
    • Skär bort den nedersta delen på sparrisen och släng.
    • Skär bort toppen som ska vara till dekoration.
    • Skiva resterande sparris tunt.
    • Skala och finhacka löken.
    • Bryn lök och sparrisskivor i en kastrull med smör.
    • Häll på grädden och smaka av med salt och peppar.
    • Ta av från värmen.
    • Tillsätt gräslök och lägg ner gelatinbladen.
    • Rör om och häll på upp portionsskålar.
    • Koka sparristopparna i några minuter och stick ner i portionsskålarna.
    • Ställ kallt i 2-3 timmar.
    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxen på en plåt.
    • Skiva mozzarellan och strö på salt och peppar.
    • Skär ett snitt i laxen och lägg ner pesto och mozzarellaost.
    • Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter.
    • Servera med sparrispannacotta och dekorera med gräslök.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 50 g mozarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Sparrispannacotta
    • 1 st gelatinblad
    • 4 st grön sparris
    • 0.5 st schalottenlök
    • 1 tsk smör
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk gräslök
  • Lördag frukost 380 Kcal

    Omelett med jordgubbar och mozzarella

    En fräsch omelett med jordgubbar och mozzarella. Lättlagad och passar perfekt när färska jordgubbar är i säsong!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 380 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 krm salt
    • 1 tsk smör
    • 62.5 g mozzarella
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 2.5 g ärtskott

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg och salt i en skål. Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Grädda omeletten någon minut.
    • Skär 3 tunna skivor av mozzarella och tärna den resterande osten.
    • Lägg på mozzarellaskivor på omeletten så osten smälter.
    • Lägg upp omeletten på en tallrik.
    • Tärna jordgubbar och lägg på omeletten tillsammans med tärnad mozzarella.
    • Dekorera med ärtskott.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 krm salt
    • 1 tsk smör
    • 62.5 g mozzarella
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 2.5 g ärtskott

    Lördag middag 450 Kcal

    Ugnsbakad citronkyckling med blomkålstaboulle och örtcreme

    En rätt som kommer få dina gäster att jubla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 450 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st hel kyckling
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 0.25 kruka färsk oregano
    • 2 msk olivolja
    • 1 tsk kycklingfond
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    Örtcrème
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 msk persilja
    • 70 g rucola
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk majonnäs
    • 2 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    Blomkålstaboulle
    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st citron
    • 2 msk olivolja
    • 6 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 styck tomat
    • 1 st rödlök

    Gör så här

    • Lägg lergrytan i blöt.
    • Finhacka vitlöksklyftorna och grovhacka örterna.
    • Blanda med olivolja, kycklingfond, citronskal, salt och peppar.
    • Lägg kycklingen i lergrytan och häll på marinaden.
    • Gnid in marinaden i kycklingen.
    • Lägg på locket, ställ in grytan i ugnen och sätt ugnen på 175°C.
    • Ugnsbaka kycklingen i ca 1,5 h eller tills kycklingen är genomstekt.
    • Gör sedan örtcrémen genom att lägga basilika, ruccola, vitlök och majonnäs i en matberedare och mixa slätt.
    • Vänd ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.
    • Bryt blomkålen i buketter och lägg i en matberedare.
    • Mixa till en gryning konsistens.
    • Lägg i en skål och pressa saften från en citron över.
    • Tillsätt olivolja, persilja, salt och svartpeppar och blanda om ordentligt.
    • Skär tomater i små bitar och finhacka rödlöken.
    • Blanda ner tomater och lök i blomkålen och lägg upp på ett serveringsfat.
    • Skär citronen i skivor och dekorera med citronskivor och persilja.
    • Servera blomkålstaboullen med den ugnsbakade kyckling och örtcrèmen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st hel kyckling
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 0.25 kruka färsk oregano
    • 2 msk olivolja
    • 1 tsk kycklingfond
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    Örtcrème
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 msk persilja
    • 70 g rucola
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk majonnäs
    • 2 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    Blomkålstaboulle
    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st citron
    • 2 msk olivolja
    • 6 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 styck tomat
    • 1 st rödlök

    Lördag dessert 522 Kcal

    Påsktårta

    En fantastiskt god tårta med en kladdkaksbotten med hallonmousse som topping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 522 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    Kladdkaka
    • 150 g smör
    • 200 g mörk choklad
    • 4 st ägg
    • 1 dl sukrin gold
    • 2 krm vaniljpulver
    • 1.5 dl mandelmjöl
    • 1 tsk bakpulver
    Hallonmousse
    • 5 dl grädde
    • 0.5 dl sukrin melis
    • 1 st vaniljstång
    • 3 st gelatinblad
    • 150 gram hallon (frysta)
    Topping
    • 100 gram hallon färska
    • 9 st physalis
    • 1 st passionsfrukt

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smält smör och choklad i en kastrull.
    • Vispa ägg och sukrin fluffigt.
    • Rör ner choklad- och smörblandningen och tillsätt vaniljpulver, mandelmjöl och bakpulver. Vispa ihop och häll smeten i en  bakplåtsklädd pajform med avtagbar kant.
    • Grädda 8 minuter i ugnen. Låt svalna.
    • Tina hallon. Lägg gelatinblad i vatten.
    • Koka upp grädde, och sukrin.
    • Gör ett snitt i vaniljstången och lägg ner i grädden.
    • Låt koka upp och se till att alla vaniljfröna har släppt stången.
    • Ta upp stången och blanda ner gelatinbladen (utan vatten).
    • Häll blandningen över kladdkakan.
    • Ställ in i kylen i 4 timmar.
    • Toppa med skivad physalis, hallon och passionsfrukt.

    Ingredienser

    10 portioner

    Kladdkaka
    • 150 g smör
    • 200 g mörk choklad
    • 4 st ägg
    • 1 dl sukrin gold
    • 2 krm vaniljpulver
    • 1.5 dl mandelmjöl
    • 1 tsk bakpulver
    Hallonmousse
    • 5 dl grädde
    • 0.5 dl sukrin melis
    • 1 st vaniljstång
    • 3 st gelatinblad
    • 150 gram hallon (frysta)
    Topping
    • 100 gram hallon färska
    • 9 st physalis
    • 1 st passionsfrukt
  • Söndag frukost 187 Kcal

    Yoghurt med blandade bär

    Frukost som du kan variera efter säsong!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 187 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl hallon
    • 1 dl blåbär
    • 3 st jordgubbar

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål. Toppa med bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl hallon
    • 1 dl blåbär
    • 3 st jordgubbar

    Söndag lunch 450 Kcal

    Ugnsbakad citronkyckling med blomkålstaboulle och örtcreme

    En rätt som kommer få dina gäster att jubla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 450 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st hel kyckling
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 0.25 kruka färsk oregano
    • 2 msk olivolja
    • 1 tsk kycklingfond
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    Örtcrème
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 msk persilja
    • 70 g rucola
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk majonnäs
    • 2 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    Blomkålstaboulle
    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st citron
    • 2 msk olivolja
    • 6 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 styck tomat
    • 1 st rödlök

    Gör så här

    • Lägg lergrytan i blöt.
    • Finhacka vitlöksklyftorna och grovhacka örterna.
    • Blanda med olivolja, kycklingfond, citronskal, salt och peppar.
    • Lägg kycklingen i lergrytan och häll på marinaden.
    • Gnid in marinaden i kycklingen.
    • Lägg på locket, ställ in grytan i ugnen och sätt ugnen på 175°C.
    • Ugnsbaka kycklingen i ca 1,5 h eller tills kycklingen är genomstekt.
    • Gör sedan örtcrémen genom att lägga basilika, ruccola, vitlök och majonnäs i en matberedare och mixa slätt.
    • Vänd ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.
    • Bryt blomkålen i buketter och lägg i en matberedare.
    • Mixa till en gryning konsistens.
    • Lägg i en skål och pressa saften från en citron över.
    • Tillsätt olivolja, persilja, salt och svartpeppar och blanda om ordentligt.
    • Skär tomater i små bitar och finhacka rödlöken.
    • Blanda ner tomater och lök i blomkålen och lägg upp på ett serveringsfat.
    • Skär citronen i skivor och dekorera med citronskivor och persilja.
    • Servera blomkålstaboullen med den ugnsbakade kyckling och örtcrèmen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st hel kyckling
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 0.25 kruka färsk oregano
    • 2 msk olivolja
    • 1 tsk kycklingfond
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    Örtcrème
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 msk persilja
    • 70 g rucola
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk majonnäs
    • 2 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    Blomkålstaboulle
    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st citron
    • 2 msk olivolja
    • 6 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 styck tomat
    • 1 st rödlök

    Söndag middag 507 Kcal

    Köttfärslimpa med rostade tomater och pinjenötter

    En köttfärslimpa som passar alla i familjen, alla dagar i veckan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 507 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg färs och ägg i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök samt soltorkade tomater.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med persilja, örter, salt och peppar.
    • Forma till en limpa och lägg på en plåt.
    • Tryck ner osten i mitten och strö på nötter.
    • Dela hälften av tomaterna och lägg runt om.
    • Skala löken och lägg runt.
    • Häll på olivolja och strö på örtkryddor, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
    • Servera med rucolasallad och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
Frukt/grönt
  • 50 g grönkål
  • 2 st äpple
  • 2 st apelsin
  • 200 g mango (fryst)
  • 8 tsk ingefära
  • 4 st citronskiva
  • 550 g broccoli
  • 6.5 st citron
  • 1 dl hallon (färska)
  • 13 cm purjolök
  • 190 g rucola
  • 2 dl hallon
  • 2 dl blåbär
  • 6 st jordgubbar
  • 150 g sparris
  • 4 dl frysta ärtor
  • 1 msk citronsaft
  • 10 st rädisor
  • 8 klyfta vitlök
  • 3 st rödlök
  • 2.5 st schalottenlök
  • 50 g grönsallad
  • 0.5 st broccolistånd
  • 1 st röd paprika
  • 11 st sockerärter
  • 2 st gul lök
  • 0.5 st lime
  • 100 g minimajs
  • 4 st grön sparris
  • 4 st färsk jordgubbe
  • 2.5 g ärtskott
  • 2 tsk citronskal
  • 2 st blomkålshuvud
  • 5 styck tomat
  • 150 gram hallon (frysta)
  • 9 st physalis
  • 1 st passionsfrukt
  • 500 g cocktailtomater
  • 12 st smålökar
Mejeri
  • 2 dl havremjölk
  • 159 tsk smör
  • 1 dl gräddfil
  • 3 dl grekisk yoghurt 6%
  • 4 skiva ost
  • 200 g fetaost
  • 9 msk grädde
  • 50 g mozarella
  • 62.5 g mozzarella
  • 4 dl crème fraiche
  • 150 g Boursinost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 750 g laxfilé
  • 12 msk stenbitsrom
  • 11 st ägg
  • 250 gram skinka
  • 750 g nötfärs
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 st hel kyckling
Kryddor/smaksättare
  • 5 msk gräslök
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 1 st myntakvist
  • 2 kruka färsk basilika
  • 0.33 msk röd currypaste
  • 0.25 kruka färsk koriander
  • 1 msk grön pesto
  • salt
  • 0.5 kruka färsk oregano
  • 2 tsk kycklingfond
  • 14 msk persilja
  • 2 krm vaniljpulver
  • 6 msk bladpersilja
  • 0.5 tsk torkade örter
  • 0.2 tsk örtagårdskrydda
Torrvaror
  • 12 msk olivolja
  • 40 st cashewnötter
  • 4 msk solrosfrön
  • 0.5 tsk flytande honung
  • 200 g krossade tomater
  • 6 tsk rapsolja
  • 1 burk kokosmjölk
  • 3 tsk honung
  • 1 dl sukrin gold
  • 1.5 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl sukrin melis
  • 2 msk pinjenötter
Övrigt
  • 2 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
  • 4 st gelatinblad
  • 4 msk majonnäs
  • 200 g mörk choklad
  • 1 st vaniljstång
  • 100 gram hallon färska
  • 100 g soltorkade tomater i olja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.