Tillbaka till menyerna

V5

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 934 Kcal

  • Tisdag - 286 Kcal

    • Frukost

    • Linssoppa med halloumi

      286 kcal

      Linssoppa med halloumi

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 712 Kcal

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 24.8 gram

Fett: 44.3 gram

Protein: 39.3 gram

Energi: 643.9 kcal

  • Måndag lunch 343 Kcal

    Torskgryta med grönsaker

    Tillaga en enkel skål med torskgryta med grönsaker i, gott att äta till lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 343 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st blomkål
    • 3 msk purjolök
    • 5 st champinjoner
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 20 g bladspenat

    Gör så här

    • Tina fisken och skär i bitar. Strö på salt och peppar.
    • Skiva alla grönsaker och stek i lite smör i en gryta några minuter.
    • Tillsätt buljongtärning, vatten och grädde. Låt koka upp och sänk värmen.
    • Lägg ner fisken och bladspenat och låt sjuda 3-4 minuter. Servera i en skål.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st blomkål
    • 3 msk purjolök
    • 5 st champinjoner
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 20 g bladspenat

    Måndag middag 590 Kcal

    Lammfärsbiffar med örtagräddsås och rostad blomkål

    Lammfärsbiffar som ligger på rostade blomkålsskivor - toppa biffarna med vitlök- örtsåsen och hackad gräslök. En lyxig maträtt att bjuda på under helgen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 590 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostad blomkål
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Vitlök och örtsås
    • 1 dl grädde
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 1 krm torkade franska örter
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader och skiva blomkålen i två stora skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek blomkålsskivorna några minuter på varje sida.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg blomkålen på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och ugnsbaka i ca 15 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
    • Lägg färsen i en bunke.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och vänd ner i färsen tillsammans med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Forma färsen till två biffar och hetta upp en stekpanna med olivolja på medelvärme.
    • Bryn biffarna några minuter på varje sida och lägg sedan biffarna på plåten med blomkål och låt biffarna eftersteka i ugnen i ca 10 minuter eller tills de är genomstekta.
    • Slå över grädde i samma stekpanna som biffarna stekts i och koka upp.
    • Finhacka vitlök och tillsätt tillsammans med smulad buljongtärning och franska örter.
    • Låt koka ihop några minuter och servera biffarna upplagda på de ugnsbakade blomkålsskivorna och vitlök- och örtsåsen.
    • Dekorera med hackad gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostad blomkål
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Vitlök och örtsås
    • 1 dl grädde
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 1 krm torkade franska örter
    • 1 msk gräslök
  • Tisdag lunch 286 Kcal

    Linssoppa med halloumi

    Gör en god linssoppa med smaker av curry, ingefära, kanel och kokosmjölk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 286 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skala och skiva moroten.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner lök, vitlök, morötter, ingefära och curry.
    • Låt steka någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten, kokosmjölk och sweet chilisås.
    • Häll i linser och lägg ner kanelstången.
    •  Koka på svag värme i 15 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    •  Mixa soppan slät och häll upp i skålar.
    •  Skiva osten och stek i lite olja.
    •  Fördela på soppan och dekorera med purjolök och skivad rödlök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost
  • Onsdag lunch 264 Kcal

    Pad thai med kyckling

    Denna goda asiatiska klassiker går lika bra på vardagar som till fest!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Gör så här

    • Skölj nudlarna.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök och chili. Skala och skiva morötterna.
    • Strimla salladslöken.
    • Skär kycklingfilén i strimlor och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili i några minuter.
    • Dra allt åt kanterna i stekpannan och knäck ner ett ägg. Blanda runt med en trägaffel.
    • Tillsätt morötter, vitkål och fettuccini och blanda om.
    • Smaksätt med lime, fisksås, mirin och ketjap manis.
    • Blanda ner salladslök och toppa med färsk koriander och hackade wasabinötter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Onsdag middag 448 Kcal

    Ugnsbakad lax med brysselkål och halloumi

    God ugnsbakad lax som serveras tillsammans med brysselkål och halloumi.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 448 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 10 st brysselkål
    • 70 g halloumi
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek laxen 4-5 minuter per sida.
    • Strö på salt och peppar.
    • Dela brysselkålen och skär halloumi i bitar.
    • Stek brysselkål och halloumi i en stekpanna.
    • Strö på lite salt, peppar och färsk timjan.
    • Servera med lax och lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 10 st brysselkål
    • 70 g halloumi
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola
    • 1 st citronklyfta
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 220 g torskrygg
  • 300 g lammfärs
  • 150 g kycklingfilé
  • 1 st ägg
  • 300 g laxfilé
Frukt/grönt
  • 0.25 st squash
  • 0.25 st blomkål
  • 3 msk purjolök
  • 5 st champinjoner
  • 20 g bladspenat
  • 0.5 st rödlök
  • 3 klyfta vitlök
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 1 st gul lök
  • 3 st morot
  • 3 tsk ingefära
  • 0.5 st röd chili
  • 2 st salladslök
  • 0.5 st vitkål
  • 0.5 st lime
  • 10 st brysselkål
  • 1 dl rucola
  • 1 st citronklyfta
Mejeri
  • 0.5 msk smör
  • 2 dl grädde
  • 50 g halloumiost
  • 70 g halloumi
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1.5 tärning grönsaksbuljong
  • 1 krm torkade franska örter
  • 1 msk gräslök
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 st kanelstång
  • 1 tsk fisksås
  • 0.3 msk mirin
  • 1 msk ketjap manis
  • 2 msk koriander
  • 1 msk färsk timjan
Torrvaror
  • 3 msk olivolja
  • 4 tsk rapsolja
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 150 g röda linser
  • 400 g Root Pasta fettuccini
  • 10 g wasabinötter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!