Tillbaka till menyerna

V45

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 468 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 468 Kcal

      Kycklinggratäng med kantareller

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 458 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 458 Kcal

      Köttbullar med mozzarellasallad – 4 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 399 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 399 Kcal

      Laxpytt med parmesan

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 5.4 gram

Fett: 29.8 gram

Protein: 35.9 gram

Energi: 441.5 kcal

  • Måndag middag 468 Kcal

    Kycklinggratäng med kantareller

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -0 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 468 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 g smör
    • 1.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 dl grädde

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela kycklingfiléerna och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn filéerna runt om i några minuter.
    • Häll på ketjap manis och läggsedan  kycklingen i en ugnsfast form.
    • Skär kantarellerna i mindre  bitar och stek i smör 5 minuter.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och blanda ner.
    • Häll på grädde, ketjap manis och koka ihop.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Hacka färsk timjan och blanda ner.
    • Häll såsen över kycklingen och strö på ost.
    • Gratinera i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med en sallad.
  • Tisdag middag 458 Kcal

    Köttbullar med mozzarellasallad – 4 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 458 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g nötfärs
    • 4 msk grädde
    • 2 msk Bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör
    Mozzarellasallad
    • 300 g buffelmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 500 g körsbärstomater
    • 1 st rödlök
    • 100 g ruccola
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    1. Skala och hacka lök oh vitlök fint.
    2. Blanda köttfärs med lök, vitlök, grädde, persilja, salt och peppar.
    3. Forma till köttbullar och stek runtom i en stekpanna med smör i ca 6-7 minuter. .
    4. Skär mozzarellan i bitar och blanda med peston.
    5. Dela tomaterna i bitar, finhacka rödlöken och blanda med mozzarellan.
    6. Vänd ner ruccolan och smaka av med salt och peppar.
    7. Servera köttbullarna tillsammans med salladen.
  • Torsdag middag 399 Kcal

    Laxpytt med parmesan

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 399 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk finhackad basilika
    • 150 g ruccola
    • 2 msk pinjenötter
    • 1.5 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Skär laxfilén i kuber. Skala och hacka lök.
    • Skär squash, aubergine och paprika i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lax och grönsaker tillsammans med vitlök. Låt steka några minuter och krydda och blanda ner färsk basilika.
    • Lägg rucolasallad på ett fat och lägg på laxpytten.
    • Rosta pinjenötter i en torr stekpanna och strö över.
    • Toppa med riven parmesan och dekorera med basilika.
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g kycklingfilé
  • 600 g nötfärs
  • 250 g laxfilé
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1.5 msk ketjap manis
  • 1 msk färsk timjan
  • 2 msk finhackad basilika
Mejeri
  • 20 g smör
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 2 dl grädde
  • 4 msk grädde
  • 300 g buffelmozzarella
  • 1.5 msk riven parmesanost
Frukt/grönt
  • 400 g trattkantareller
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 msk Bladpersilja
  • 500 g körsbärstomater
  • 1.5 st rödlök
  • 250 g ruccola
  • 0.5 st mini squash
  • 0.5 st aubergine
  • 0.5 st röd paprika
  • 1 klyfta riven vitlök
  • 2 st gul lök
Torrvaror
  • 4 msk grön pesto
  • 1 tsk olivolja
  • 2 msk pinjenötter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!