Tillbaka till menyerna

v4

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1465 Kcal

    • Frukost - 453 Kcal

      Stekt ägg med avokado

    • Lunch - 476 Kcal

      Rotfruktssoppa med korv

    • Middag - 537 Kcal

      Lax- och räkgryta med apelsin

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 407 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 401 Kcal

      Budget - Kycklingsoppa med kokosmjölk

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 41.4 gram

Fett: 60.3 gram

Protein: 51.1 gram

Energi: 935.8 kcal

  • Måndag frukost 453 Kcal

    Stekt ägg med avokado

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 453 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 st avokado
    • 2 st cocktailtomat
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck ner äggen.
    • Strö på salt och peppar och stek på bägge sidor några minuter.
    • Servera med majonnäs, avokado och tomat. Toppa med basilikablad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 st avokado
    • 2 st cocktailtomat
    • 0 basilikablad

    Måndag lunch 476 Kcal

    Rotfruktssoppa med korv

    Enkel och god rotfruktssoppa! Vill du prova att göra denna rätt vegetarisk? Byt då ut chorizo mot vegokorv!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 476 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 100 g kålrot
    • 2 st morot
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g chorizo
    • 2 tsk olivolja
    • 1.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk cayennepeppar
    • 1.5 tsk torkad basilika
    • 1 st lagerblad
    • 1 msk tomatpuré
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Skala och skär alla grönsaker i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Skär korven i bitar. Hetta upp en gryta och bryn grönsaker, lök och korv  i lite olja.
    • Tillsätt kryddor, tomatpuré och häll på vatten.
    • Smula ner buljongtärningen, tillsätt lagerblad och låt koka i 20 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Dekorera med rosmarin.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 100 g kålrot
    • 2 st morot
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g chorizo
    • 2 tsk olivolja
    • 1.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk cayennepeppar
    • 1.5 tsk torkad basilika
    • 1 st lagerblad
    • 1 msk tomatpuré
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Måndag middag 537 Kcal

    Lax- och räkgryta med apelsin

    En fantastiskt god gryta med lax, räkor och apelsin. Det går bra att variera denna rätt med att använda dig av torsk istället för lax!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 537 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 100 g spenat
    • 1 dl vispgrädde
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st apelsin
    • 100 g handskalade räkor

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Hetta upp en gryta med smör och bryn löken. Tillsätt färsk spenat och fräs några minuter.
    • Tillsätt grädde och vatten och smula i fiskbuljongen.
    • Skär laxen i bitar och strö på salt och peppar. Tillsätt laxen i grytan.
    • Låt sjuda några minuter tills laxen är färdig.
    • Skala apelsinen och skär ut filéer utav den. Pressa i saften från resten av apelsinen i grytan.
    • Vänd ner räkorna innan servering och garnera grytan med apelsinfiléerna.
    • Smaka av med salt och peppar och servera i djupa tallrikar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 100 g spenat
    • 1 dl vispgrädde
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st apelsin
    • 100 g handskalade räkor
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 401 Kcal

    Budget - Kycklingsoppa med kokosmjölk

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 401 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 150 g rotselleri
    • 1 tsk olivolja
    • 10 cm purjolök
    • 1 påse Asian Spices Paneng Red Curry
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 200 ml lätt kokosmjölk

    Gör så här

    • Skär kyckling i små bitar. Skala och riv vitlök. Skala och riv rotfrukterna grovt.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, vitlök, rotfrukter och purjolök några minuter.
    • Tillsätt krydda, vatten, hönsbuljongtärning och kokosmjölk.
    • Låt koka i ca 10 minuter. Servera i djupa tallrikar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 150 g rotselleri
    • 1 tsk olivolja
    • 10 cm purjolök
    • 1 påse Asian Spices Paneng Red Curry
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 200 ml lätt kokosmjölk
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st ägg
  • 200 g chorizo
  • 250 g laxfilé
  • 100 g handskalade räkor
  • 250 g kycklingfilé
Mejeri
  • 2 tsk smör
  • 1 dl vispgrädde
Övrigt
  • 1 msk majonnäs
Frukt/grönt
  • 0.5 st avokado
  • 2 st cocktailtomat
  • 2 st palsternacka
  • 100 g kålrot
  • 3 st morot
  • 1.5 st gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 100 g spenat
  • 1 st apelsin
  • 150 g rotselleri
  • 10 cm purjolök
Kryddor/smaksättare
  • basilikablad
  • 1.5 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1.5 tsk torkad basilika
  • 1 st lagerblad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1.5 st hönsbuljongtärning
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 påse Asian Spices Paneng Red Curry
Torrvaror
  • 3 tsk olivolja
  • 3 dl kaffe
  • 200 ml lätt kokosmjölk

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!