Tillbaka till menyerna

V4

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 712 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 352 Kcal

      Lax teriyaki med sjögräsnudlar

    • Middag - 360 Kcal

      Vegetarisk böngryta med ajvar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1212 Kcal

    • Frukost - 270 Kcal

      Äggröra

    • Lunch - 653 Kcal

      Grekisk Pokébowl

    • Middag - 289 Kcal

      Torskrygg med kantarellpytt

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1336 Kcal

    • Frukost - 246 Kcal

      Keso med bär och nötter

    • Lunch - 437 Kcal

      Kycklinggryta med grönsaker

    • Middag - 653 Kcal

      Grekisk Pokébowl

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 491 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 109 Kcal

      Tomatsoppa med squash

    • Middag - 289 Kcal

      Torskrygg med kantarellpytt

    • Mellanmål - 87 Kcal

      Ägg

    • Dessert

  • Fredag - 1408 Kcal

    • Frukost - 172 Kcal

      Yoghurt med blåbär och granatäpple

    • Lunch - 437 Kcal

      Kycklinggryta med grönsaker

    • Middag - 570 Kcal

      Kalvköttbullar i tomatsås

    • Mellanmål - 229 Kcal

      Pocherat ägg med avokado

    • Dessert

  • Lördag - 275 Kcal

    • Frukost - 275 Kcal

      Kesorullar med kokt ägg

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1100 Kcal

    • Frukost - 278 Kcal

      Omelett med skinka

    • Lunch - 823 Kcal

      Fläskspett med fetacrème och grönsaksmos

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 47.8 gram

Fett: 55.3 gram

Protein: 55.7 gram

Energi: 933.5 kcal

  • Måndag lunch 352 Kcal

    Lax teriyaki med sjögräsnudlar

    En härlig wok med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 0.5 st mango
    • 1 msk koriander
    • 2 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna och dela dem något med en sax.
    • Skär laxen i tärningar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med rapsolja och sesamolja.
    • Lägg ner laxtärningarna tillsammans med vitlök och ingefära.
    • Låt steka någon minut och häll på teriyakisås och ketjap manis.
    • Tillsätt sjögräsnudlar och sojabönor och låt allt bli varmt.
    • Strö på sesamfrön och toppa med mango och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 0.5 st mango
    • 1 msk koriander
    • 2 msk teriyakisås

    Måndag middag 360 Kcal

    Vegetarisk böngryta med ajvar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 53 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 300 g sötpotatis
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g champinjon
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 st röd paprika
    • 3 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 3 msk ajvar relish
    • 200 g krossade tomater
    • 2.3 dl svarta bönor
    • 2 msk gräslök
    • 2 msk persilja
    • 2 msk sweet chilisås
    Dekoration
    • 0 msk gräslök
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skär aubergine, sötpotatis och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna eller en gryta och bryn lök, vitlök, aubergine, sötpotatis och squash några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Skiva champinjoner och skär ut små blomkålsbuketter.
    • Skär paprikan i mindre bitar.
    • Lägg ner grönsakerna i stekpannan och låt steka några minuter.
    • Tillsätt vatten, buljongtärning, ajvar och krossade tomater.
    • Låt sjuda 10 minuter.
    • Tillsätt bönor och hackade örter samt sweet chilisås.
    • Smaka av med kryddor och servera.
    • Dekorera med gräslök och citronskivor.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 300 g sötpotatis
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g champinjon
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 st röd paprika
    • 3 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 3 msk ajvar relish
    • 200 g krossade tomater
    • 2.3 dl svarta bönor
    • 2 msk gräslök
    • 2 msk persilja
    • 2 msk sweet chilisås
    Dekoration
    • 0 msk gräslök
    • 2 st citronskiva
  • Tisdag frukost 270 Kcal

    Äggröra

    Krämig äggröra som du kan servera med lite tomat, gurka om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 270 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggröran.
    • Vispa ihop snabbt och lägg upp i en skål.
    • Servera med tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 st cocktailtomat

    Tisdag lunch 653 Kcal

    Grekisk Pokébowl

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 653 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 dl konserverade kikärtor
    • 1 msk citronsaft
    • 1 msk olivolja
    • 2 msk persilja
    • 2 msk rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 65 g blandad sallad
    • 150 g fetaost
    • 100 g grillade paprikor på burk
    • 6 st cocktailtomat
    • 6 st svarta oliver
    • 3 msk ajvar relish
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st citronskiva

    Gör så här

    • Skölj kikärtor och lägg i en skål. Blanda ner citron, olja, persilja, lök, paprika, salt och peppar.
    • Lägg sallad i 2 djupa skålar och lägg på kikärtsalladen.
    • Smula över fetaost och lägg paprika bredvid.
    • Dela tomater och lägg på salladen tillsammans med oliver.
    • Dekorera med persilja och citronskivor.
    • Servera med ajvar relish.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 dl konserverade kikärtor
    • 1 msk citronsaft
    • 1 msk olivolja
    • 2 msk persilja
    • 2 msk rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 65 g blandad sallad
    • 150 g fetaost
    • 100 g grillade paprikor på burk
    • 6 st cocktailtomat
    • 6 st svarta oliver
    • 3 msk ajvar relish
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st citronskiva

    Tisdag middag 289 Kcal

    Torskrygg med kantarellpytt

    En torskrätt som är enkel att tillbereda men känns lyxig med de goda kantarellerna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 150 g kantareller
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st äpple
    • 5 g smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk dill
    • 2 msk saffransaioli

    Gör så här

    • Tina fisk och kantareller.
    • Skär kantareller i lagom stora bitar.
    • Skär fänkål, squash, rödlök och äpple i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller och alla grönsaker några minuter.
    • Blanda ner hackad dill.
    • Lägg pytten lite vid kanterna och lägg ner fisken.
    • Strö på salt och peppar.
    • Toppa fisken med en klick saffranaioli och dekorera med dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 150 g kantareller
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st äpple
    • 5 g smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk dill
    • 2 msk saffransaioli
  • Onsdag frukost 246 Kcal

    Keso med bär och nötter

    Lågkalori frukost som går supersnabbt att fixa, fungerar utmärkt som mellanmål också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och toppa med blåbär och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Onsdag lunch 437 Kcal

    Kycklinggryta med grönsaker

    En mustig kycklinggryta med härliga grönsaker som toppas med cocktailkapris och crème fraiche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st orange paprika
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 5 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 1 msk kapris
    • 1 msk crème fraiche

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skala och skiva moroten.
    • Skär paprika, broccoli och zucchini i mindre bitar och dela champinjonerna.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner kyckling, lök och vitlök.
    • Stek några minuter och häll på krossade tomater och vatten.
    • Smaksätt med sambal oelek, torkade örter och smula ner buljongtärning.
    • Låt sjuda under lock i ca 30 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll på grädde och lägg ner paprika, broccoli, zucchini och champinjoner.
    • Låt koka ihop och servera i djupa skålar toppat med kapris och créme fraiche.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st orange paprika
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 5 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 1 msk kapris
    • 1 msk crème fraiche

    Onsdag middag 653 Kcal

    Grekisk Pokébowl

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 653 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 dl konserverade kikärtor
    • 1 msk citronsaft
    • 1 msk olivolja
    • 2 msk persilja
    • 2 msk rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 65 g blandad sallad
    • 150 g fetaost
    • 100 g grillade paprikor på burk
    • 6 st cocktailtomat
    • 6 st svarta oliver
    • 3 msk ajvar relish
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st citronskiva

    Gör så här

    • Skölj kikärtor och lägg i en skål. Blanda ner citron, olja, persilja, lök, paprika, salt och peppar.
    • Lägg sallad i 2 djupa skålar och lägg på kikärtsalladen.
    • Smula över fetaost och lägg paprika bredvid.
    • Dela tomater och lägg på salladen tillsammans med oliver.
    • Dekorera med persilja och citronskivor.
    • Servera med ajvar relish.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 dl konserverade kikärtor
    • 1 msk citronsaft
    • 1 msk olivolja
    • 2 msk persilja
    • 2 msk rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 65 g blandad sallad
    • 150 g fetaost
    • 100 g grillade paprikor på burk
    • 6 st cocktailtomat
    • 6 st svarta oliver
    • 3 msk ajvar relish
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st citronskiva
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 109 Kcal

    Tomatsoppa med squash

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 109 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 200 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 2 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st purjolök
    • 0.5 st squash

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och ingefära någon minut.
    • Häll på tomater, vatten, buljong och lite honung.
    • Smaka av med salt och peppar och låt sjuda 10 minuter.
    • Strimla purjolök och squash och lägg i en skål och servera som tillbehör.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 200 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 2 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st purjolök
    • 0.5 st squash

    Torsdag middag 289 Kcal

    Torskrygg med kantarellpytt

    En torskrätt som är enkel att tillbereda men känns lyxig med de goda kantarellerna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 150 g kantareller
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st äpple
    • 5 g smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk dill
    • 2 msk saffransaioli

    Gör så här

    • Tina fisk och kantareller.
    • Skär kantareller i lagom stora bitar.
    • Skär fänkål, squash, rödlök och äpple i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller och alla grönsaker några minuter.
    • Blanda ner hackad dill.
    • Lägg pytten lite vid kanterna och lägg ner fisken.
    • Strö på salt och peppar.
    • Toppa fisken med en klick saffranaioli och dekorera med dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 150 g kantareller
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st äpple
    • 5 g smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk dill
    • 2 msk saffransaioli

    Torsdag mellanmål 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
  • Fredag frukost 172 Kcal

    Yoghurt med blåbär och granatäpple

    En liten skål med naturell yoghurt med en topping av färska blåbär och granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 172 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt och toppa med blåbär och granatäpple.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple

    Fredag lunch 437 Kcal

    Kycklinggryta med grönsaker

    En mustig kycklinggryta med härliga grönsaker som toppas med cocktailkapris och crème fraiche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st orange paprika
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 5 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 1 msk kapris
    • 1 msk crème fraiche

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skala och skiva moroten.
    • Skär paprika, broccoli och zucchini i mindre bitar och dela champinjonerna.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner kyckling, lök och vitlök.
    • Stek några minuter och häll på krossade tomater och vatten.
    • Smaksätt med sambal oelek, torkade örter och smula ner buljongtärning.
    • Låt sjuda under lock i ca 30 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll på grädde och lägg ner paprika, broccoli, zucchini och champinjoner.
    • Låt koka ihop och servera i djupa skålar toppat med kapris och créme fraiche.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st orange paprika
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 5 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 1 msk kapris
    • 1 msk crème fraiche

    Fredag middag 570 Kcal

    Kalvköttbullar i tomatsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 54 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 570 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tsk honung
    • 0.33 msk ljus soja
    • 0.33 msk sweet chilisås
    • 300 g kalvfärs
    • 0 nypa flingsalt
    • 0 tsk svartpeppar
    • 0
    • 1 msk basilika
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0.33 msk smör
    Tzatziki
    • 0.25 st gurka
    • 0
    • 0.75 dl turkisk yoghurt
    • 1 tsk olivolja
    • 0 oregano

    Gör så här

    • Skala och finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja och bryn vitlöken några sekunder.
    • Häll på tomater, vatten, honung, soja och sweet chilisås.
    • Låt koka på svag värme i 30 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Gör under tiden köttbullarna genom att blanda färs med salt, peppar, vitlök, basilika, ägg och grädde.
    • Forma till köttbullar och bryn någon minut i lite smör.
    • Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda 10 minuter.
    • Gör under tiden tzatziki genom att riva gurkan grovt och krama ut vätskan.
    • Blanda gurka med vitlök, yoghurt, olivolja, oregano, salt och svartpeppar.
    • Servera köttbullarna i skålar med sås och tzatziki.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tsk honung
    • 0.33 msk ljus soja
    • 0.33 msk sweet chilisås
    • 300 g kalvfärs
    • 0 nypa flingsalt
    • 0 tsk svartpeppar
    • 0
    • 1 msk basilika
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0.33 msk smör
    Tzatziki
    • 0.25 st gurka
    • 0
    • 0.75 dl turkisk yoghurt
    • 1 tsk olivolja
    • 0 oregano

    Fredag mellanmål 229 Kcal

    Pocherat ägg med avokado

    Pochera ägg och servera tillsammans med en halv avokado - en trevlig lördagsfrukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 229 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 5 dl vatten
    • 0.5 tsk ättika
    • 1 krm salt
    • 0.5 st avokado
    • 1 tsk paprikapulver

    Gör så här

    • Knäck ett ägg försiktigt i en skål så inte äggulan spricker.
    • Koka upp vatten med ättika och salt.
    • Låt sjuda och vänd ner ägget försiktigt.
    • Pochera ägget i 4 minuter och ta upp med en hålslev.
    • Skiva avokado och lägg på en tallrik.
    • Dela ägget och strö på salt och lite paprikapulver.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 5 dl vatten
    • 0.5 tsk ättika
    • 1 krm salt
    • 0.5 st avokado
    • 1 tsk paprikapulver
  • Lördag frukost 275 Kcal

    Kesorullar med kokt ägg

    Keso och gurkstavar inlindat i skinka - servera tillsammans med ägg och majonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 275 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 skivor skinka
    • 1 st salladsblad
    • 2 msk keso
    • 0.2 st gurka
    • 1 msk majonnäs

    Gör så här

    • Koka ägget 3-6 minuter beroende på hur hårt du vill ha det.
    • Skala och sätt i en äggkopp.
    • Fyll skinkskivorna med ett salladsblad, keso och gurkstavar.
    • Rulla ihop dem och lägg på en tallrik.
    • Servera tillsammans med ägg och majonnäs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 skivor skinka
    • 1 st salladsblad
    • 2 msk keso
    • 0.2 st gurka
    • 1 msk majonnäs
  • Söndag frukost 278 Kcal

    Omelett med skinka

    Omelett med några skivor skinka i. Servera omeletten med lite äppelskivor och jordgubbar eller en annan valfri frukt.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 278 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 2 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Knäck ägg i en skål och vispa ihop med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Låt steka någon minut och lägg på skinka.
    • Vik ihop omeletten och lägg på en tallrik.
    • Servera med någon frukt eller bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 2 st färsk jordgubbe

    Söndag lunch 823 Kcal

    Fläskspett med fetacrème och grönsaksmos

    Köttspett med grönsaksmos och en god fetacréme till. Du kan byta ut blomkålen till romanesco om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 823 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st träspett
    • 250 g fläskkarré
    Marinad
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk rapsolja
    • 0 salt och vitpeppar
    Grönsaksmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 25 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Fetaostcréme
    • 1.5 dl crème fraiche
    • 75 g fetaost
    • 0.25 st gurka
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk citronzest
    Dekoration
    • 1 st citron
    • 100 g ärtskott
    • 4 st blomkålsstånd

    Gör så här

    • Lägg spetten i blöt i 10 minuter.
    • Marinad: 
    • Pressa en vitlöksklyfta och hacka chili, riv ingefäran och lägg i en skål.
    • Blanda alla ingredienser i skålen och vispa runt.
    • Skär köttet i större bitar och lägg i skålen med marinad.
    • Låt stå en stund innan du trär på bitarna på spettet.
    • Lägg spetten på grillen i cirka 10 min.

     

    • Dela och skär blomkål eller romanesco och broccoli i buketter och koka upp tills de är halv mjuka, ca 5 min.
    • Häll av vattnet och mixa med en stavmixer till ett mos, tillsätt smör och rör runt.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Lägg créme fraiche och fetaost i en matberedare och pressa ner en vitlöksklyfta.
    • Mixa slät till en créme.
    • Tillsätt citron, salt och peppar.
    • Finhacka gurka och blanda ner.
    • Servera i en skål och strö på svartpeppar och dekorera med citronzest och en gurkskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st träspett
    • 250 g fläskkarré
    Marinad
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk rapsolja
    • 0 salt och vitpeppar
    Grönsaksmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 25 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Fetaostcréme
    • 1.5 dl crème fraiche
    • 75 g fetaost
    • 0.25 st gurka
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk citronzest
    Dekoration
    • 1 st citron
    • 100 g ärtskott
    • 4 st blomkålsstånd
Torrvaror
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 2 tsk rapsolja
  • 50 g sojabönor
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 7 msk olivolja
  • 600 g krossade tomater
  • 2.3 dl svarta bönor
  • 4 dl konserverade kikärtor
  • 2 msk valnötter
  • 3 dl kaffe
  • 3 tsk honung
  • 200 g konserverade tomater
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 g laxfilé
  • 7.5 st ägg
  • 200 g torskfile
  • 300 g kycklingfilé
  • 300 g kalvfärs
  • 4 skivor skinka
  • 250 g fläskkarré
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk sesamolja
  • 1.5 msk ketjap manis
  • 1 msk koriander
  • 2 msk teriyakisås
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 6 msk ajvar relish
  • 2 msk gräslök
  • 4 msk persilja
  • 2.33 msk sweet chilisås
  • 1 kvist färsk persilja
  • 0.5 msk dill
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1.5 st kycklingbuljongtärning
  • 1.33 msk ljus soja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 msk basilika
  • oregano
  • 1 krm salt
  • 1 tsk paprikapulver
Frukt/grönt
  • 7.25 klyfta vitlök
  • 5 tsk ingefära
  • 0.5 st mango
  • 2 st gul lök
  • 0.5 st aubergine
  • 300 g sötpotatis
  • 2 st squash
  • 100 g champinjon
  • 0.75 st blomkålshuvud
  • 1.5 st röd paprika
  • 3 st citronskiva
  • 8 st cocktailtomat
  • 1 msk citronsaft
  • 2.5 msk rödlök
  • 65 g blandad sallad
  • 150 g kantareller
  • 0.5 st fänkål
  • 1.25 st äpple
  • 1 dl färska blåbär
  • 1 st morot
  • 1 st orange paprika
  • 100 g broccoli
  • 0.25 st zucchini
  • 5 st champinjoner
  • 0.25 st purjolök
  • 1 dl blåbär
  • 0.5 st granatäpple
  • 0.7 st gurka
  • 0.5 st avokado
  • 1 st salladsblad
  • 2 st färsk jordgubbe
  • 0.5 st röd chili
  • 0.5 msk färsk ingefära
  • 1 st broccolistånd
  • 1 tsk citronzest
  • 1 st citron
  • 100 g ärtskott
  • 4 st blomkålsstånd
Mejeri
  • 3.5 msk grädde
  • 32.33 tsk smör
  • 225 g fetaost
  • 127 g keso
  • 2.5 msk crème fraiche
  • 1.5 dl naturell yoghurt
  • 0.75 dl turkisk yoghurt
Övrigt
  • 100 g grillade paprikor på burk
  • 6 st svarta oliver
  • 2 msk saffransaioli
  • 1 msk kapris
  • 0.5 tsk ättika
  • 1 msk majonnäs
  • 4 st träspett

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!