Tillbaka till menyerna

v35

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 826 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 242 Kcal

      Blomkålssoppa med bacon

    • Middag - 584 Kcal

      Köttbullar med blomkålsmos

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 696 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 242 Kcal

      Blomkålssoppa med bacon

    • Middag - 454 Kcal

      Kycklingwok

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 773 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 242 Kcal

      Blomkålssoppa med bacon

    • Middag - 531 Kcal

      Het gryta med halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 538 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 242 Kcal

      Blomkålssoppa med bacon

    • Middag - 296 Kcal

      Torsk med ugnsrostade grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 449 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 242 Kcal

      Blomkålssoppa med bacon

    • Middag - 207 Kcal

      Grillad biff med guacamole och somrig sallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 575 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 242 Kcal

      Blomkålssoppa med bacon

    • Middag - 333 Kcal

      Kycklingwok med sjögräsnudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 742 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 242 Kcal

      Blomkålssoppa med bacon

    • Middag - 500 Kcal

      Nötgryta med plommon

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 39.5 gram

Fett: 37.8 gram

Protein: 39.6 gram

Energi: 657 kcal

  • Måndag lunch 242 Kcal

    Blomkålssoppa med bacon

    En varm och krämig blomkålssoppa toppad med bacon, rostad lök och blomkål. Perfekt till en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Skala och skär lök i bitar.
    • Skala och hacka vitlöken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten.
    • Skär blomkålen i bitar och buketter.
    • Spara 4 buketter och skär i mindre bitar.
    • Lägg ner blomkålen i kastrullen.
    • Strö på salt, svartpeppar och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare eller med en mixerstav.
    • Tillsätt grädde och låt koka upp.
    • Smaka av med kryddor.
    • Stek blomkålsbitarna tillsammans med bacon i lite olja någon minut.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon, rostad lök, blomkål och dekorera med oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Måndag middag 584 Kcal

    Köttbullar med blomkålsmos

    Hemmagjorda köttbullar med en gräddig blomkålsmos till - serveras med lite sallad och lingon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 584 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 300 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 1 dl riven ost
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 dl blandsallad
    • 2 msk rårörda lingon

    Gör så här

    • Finhacka vitlök och lök.
    • Blanda med färs, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Skär blomkålen i buketter och koka i lättsaltat vatten i 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg i en matberedare.
    • Mixa till ett jämnt mos och lägg tillbaka i kastrullen.
    • Tillsätt grädde, ost, salt och peppar och låt koka ihop.
    • Servera med köttbullar, sallad och rårörda lingon.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 300 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 1 dl riven ost
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 dl blandsallad
    • 2 msk rårörda lingon
  • Tisdag lunch 242 Kcal

    Blomkålssoppa med bacon

    En varm och krämig blomkålssoppa toppad med bacon, rostad lök och blomkål. Perfekt till en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Skala och skär lök i bitar.
    • Skala och hacka vitlöken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten.
    • Skär blomkålen i bitar och buketter.
    • Spara 4 buketter och skär i mindre bitar.
    • Lägg ner blomkålen i kastrullen.
    • Strö på salt, svartpeppar och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare eller med en mixerstav.
    • Tillsätt grädde och låt koka upp.
    • Smaka av med kryddor.
    • Stek blomkålsbitarna tillsammans med bacon i lite olja någon minut.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon, rostad lök, blomkål och dekorera med oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Tisdag middag 454 Kcal

    Kycklingwok

    En wok med få ingredienser som toppas med härliga cashewnötter och mynta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 454 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st spetspaprika
    • 0.5 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 5 msk teriyakisås
    • 2 msk mynta
    • 0.5 st lime
    • 50 g cashewnötter
    • 0.5 tsk honung

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skiva morot, paprika och squashen. Riv vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka kyckling och alla grönsaker några minuter.
    • Häll på teriyakisås och blanda ner hackad mynta.
    • Pressa limesaft över och lägg upp i en skål.
    • Rosta nötterna i en torr panna och strö på lite salt och ringla honung över.
    • Toppa kycklingwoken med nötterna och dekorera med färsk mynta och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st spetspaprika
    • 0.5 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 5 msk teriyakisås
    • 2 msk mynta
    • 0.5 st lime
    • 50 g cashewnötter
    • 0.5 tsk honung
  • Onsdag lunch 242 Kcal

    Blomkålssoppa med bacon

    En varm och krämig blomkålssoppa toppad med bacon, rostad lök och blomkål. Perfekt till en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Skala och skär lök i bitar.
    • Skala och hacka vitlöken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten.
    • Skär blomkålen i bitar och buketter.
    • Spara 4 buketter och skär i mindre bitar.
    • Lägg ner blomkålen i kastrullen.
    • Strö på salt, svartpeppar och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare eller med en mixerstav.
    • Tillsätt grädde och låt koka upp.
    • Smaka av med kryddor.
    • Stek blomkålsbitarna tillsammans med bacon i lite olja någon minut.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon, rostad lök, blomkål och dekorera med oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Onsdag middag 531 Kcal

    Het gryta med halloumi

    Indisk gryta med halloumi som passar utmärkt att ta med som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 531 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g haricots verts
    • 150 g halloumi
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk Santa Maria Garam Masala
    • 1 msk chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 3 msk grädde
    • 150 g fryst bladspenat
    • 2 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Skala och riv moroten grovt. Skär aubergine i tärningar.
    • Skala och  hacka lök och riv vitlöksklyftan. Skär haricot verts i mindre bitar. Skär halloumi i större tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn morot, aubergine, lök, vitlök och ingefära i några minuter.
    • Lägg ner halloumi och stek ytterligare några minuter.
    • Tillsätt garam masala , chilisås och krossade tomater. Rör ner grädde och låt allt bli varmt.
    • Blanda ner haricot verts. Värm spenaten i en kastrull och smaksätt med salt och peppar.
    • Rosta solroskärnor i en torr stekpanna.
    • Lägg upp spenat i en skål och servera med grytan.
    • Toppa med solroskärnor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g haricots verts
    • 150 g halloumi
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk Santa Maria Garam Masala
    • 1 msk chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 3 msk grädde
    • 150 g fryst bladspenat
    • 2 msk solrosfrön
  • Torsdag lunch 242 Kcal

    Blomkålssoppa med bacon

    En varm och krämig blomkålssoppa toppad med bacon, rostad lök och blomkål. Perfekt till en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Skala och skär lök i bitar.
    • Skala och hacka vitlöken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten.
    • Skär blomkålen i bitar och buketter.
    • Spara 4 buketter och skär i mindre bitar.
    • Lägg ner blomkålen i kastrullen.
    • Strö på salt, svartpeppar och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare eller med en mixerstav.
    • Tillsätt grädde och låt koka upp.
    • Smaka av med kryddor.
    • Stek blomkålsbitarna tillsammans med bacon i lite olja någon minut.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon, rostad lök, blomkål och dekorera med oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Torsdag middag 296 Kcal

    Torsk med ugnsrostade grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st orange paprika
    • 100 g haricots verts
    • 10 st små plommontomater
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk pinjenötter
    • 0 basilika

    Gör så här

    • Tina fisken.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär squash, rödlök och paprika i mindre bitar.
    • Dela haricot verts.
    • Lägg alla grönsaker i en ugnsform och häll över olivolja.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Salt och peppra fisken och lägg över grönsakerna.
    • Toppa med pinjenötter. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Lägg på färsk basilika och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st orange paprika
    • 100 g haricots verts
    • 10 st små plommontomater
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk pinjenötter
    • 0 basilika
  • Fredag lunch 242 Kcal

    Blomkålssoppa med bacon

    En varm och krämig blomkålssoppa toppad med bacon, rostad lök och blomkål. Perfekt till en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Skala och skär lök i bitar.
    • Skala och hacka vitlöken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten.
    • Skär blomkålen i bitar och buketter.
    • Spara 4 buketter och skär i mindre bitar.
    • Lägg ner blomkålen i kastrullen.
    • Strö på salt, svartpeppar och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare eller med en mixerstav.
    • Tillsätt grädde och låt koka upp.
    • Smaka av med kryddor.
    • Stek blomkålsbitarna tillsammans med bacon i lite olja någon minut.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon, rostad lök, blomkål och dekorera med oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Fredag middag 207 Kcal

    Grillad biff med guacamole och somrig sallad

    Vad passar inte bättre än en somrig sallad med färska jordgubbar, grapefrukt och granatäpple som serveras med en grillad biff och en klick guacamole. Bjud hem dina vänner på en fräsch lunch i solen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 207 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g rostbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1 kruka krispsallad
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 100 g broccoli
    • 1 st grapefrukt
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st granatäpple
    Guacamole 4 portioner
    • 2 st avokado
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk citronsaft
    • 0.15 dl naturell yoghurt
    • 2 msk mynta
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt på grillen.
    • Gör först guacamolen.
    • Ta bort kärnan från avokadon.
    • Mosa fruktköttet och lägg i en skål.
    • Skala och pressa i en vitlök.
    • Tillsätt citronsaft, yoghurt och mynta.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Gör salladen genom att lägga salladsblad på ett fat.
    • Skiva jordgubbarna och lägg över.
    • Skär broccolin i buketter och lägg i en skål.
    • Skär bort skalet från grapefrukten och skär ut filéer och lägg över salladen.
    • Pressa den resterande saften från grapefrukten i skålen med broccoli.
    • Häll på olja och strö på salt och peppar.
    • Blanda om och lägg på salladen.
    • Ta ur kärnorna från granatäpplet och toppa salladen med.
    • Strö på salt och pepparmix på köttet.
    • Häll lite olja över och grilla några minuter per sida på grillen.
    • Lägg upp köttet vid sidan om salladen och servera med guacamole.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g rostbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1 kruka krispsallad
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 100 g broccoli
    • 1 st grapefrukt
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st granatäpple
    Guacamole 4 portioner
    • 2 st avokado
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk citronsaft
    • 0.15 dl naturell yoghurt
    • 2 msk mynta
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag lunch 242 Kcal

    Blomkålssoppa med bacon

    En varm och krämig blomkålssoppa toppad med bacon, rostad lök och blomkål. Perfekt till en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Skala och skär lök i bitar.
    • Skala och hacka vitlöken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten.
    • Skär blomkålen i bitar och buketter.
    • Spara 4 buketter och skär i mindre bitar.
    • Lägg ner blomkålen i kastrullen.
    • Strö på salt, svartpeppar och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare eller med en mixerstav.
    • Tillsätt grädde och låt koka upp.
    • Smaka av med kryddor.
    • Stek blomkålsbitarna tillsammans med bacon i lite olja någon minut.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon, rostad lök, blomkål och dekorera med oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Lördag middag 333 Kcal

    Kycklingwok med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 333 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 225 g frysta wokgrönsaker
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st lime
    • 6 msk koriander
    • 1 msk sweet chilisås

    Gör så här

    • Strimla kycklingen, riv ingefära, skala och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja.
    • Woka kyckling, vitlök och ingefära någon minut.
    • Smaksätt med salt, peppar, ketjap manis, soja och sweetchilisås.
    • Tillsätt wokgrönsaker och stek några minuter.
    • Blanda ner sjögräsnudlar och lägg upp på tallrikar.
    • Strö på en halv kruka hackad färsk koriander och dekorera med en limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 225 g frysta wokgrönsaker
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st lime
    • 6 msk koriander
    • 1 msk sweet chilisås
  • Söndag lunch 242 Kcal

    Blomkålssoppa med bacon

    En varm och krämig blomkålssoppa toppad med bacon, rostad lök och blomkål. Perfekt till en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Skala och skär lök i bitar.
    • Skala och hacka vitlöken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten.
    • Skär blomkålen i bitar och buketter.
    • Spara 4 buketter och skär i mindre bitar.
    • Lägg ner blomkålen i kastrullen.
    • Strö på salt, svartpeppar och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare eller med en mixerstav.
    • Tillsätt grädde och låt koka upp.
    • Smaka av med kryddor.
    • Stek blomkålsbitarna tillsammans med bacon i lite olja någon minut.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon, rostad lök, blomkål och dekorera med oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Söndag middag 500 Kcal

    Nötgryta med plommon

    En varm och god nötgryta med söta plommon i. Spara resterna i kylen och ta fram vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 500 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g högrev
    • 1 st gul lök
    • 50 g rotselleri
    • 2 st morot
    • 2 klyfta vitlök
    • 250 g torkade plommon
    • 5 dl köttbuljong
    • 2 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skör köttet i lagom stora grytbitar.
    • Bryn köttet i lite smör i en stekpanna.
    • Lägg över i en gryta.
    • Skala och hacka löken.
    • Skala och skär selleri och morötter i mindre bitar.
    • Finhacka vitlöken.
    • Bryn lök, selleri och vitlök i lite smör i stekpanna och lägg över i grytan.
    • Tillsätt plommon, buljong och tomatpuré och låt koka upp.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka på svag värme i minst 1 timma.
    • Ju längre det får koka desto mörare blir köttet.
    • Tillsätt morötterna 5 minuter innan servering.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g högrev
    • 1 st gul lök
    • 50 g rotselleri
    • 2 st morot
    • 2 klyfta vitlök
    • 250 g torkade plommon
    • 5 dl köttbuljong
    • 2 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar
Frukt/grönt
  • 3 st gul lök
  • 7.5 klyfta vitlök
  • 1.5 st blomkålshuvud
  • 30 g blomkålsbuketter
  • 2 dl blandsallad
  • 4 st morot
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 st spetspaprika
  • 1 st squash
  • 1 st lime
  • 0.5 st aubergine
  • 200 g haricots verts
  • 0.5 msk färsk ingefära
  • 150 g fryst bladspenat
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st orange paprika
  • 10 st små plommontomater
  • basilika
  • 1 kruka krispsallad
  • 100 g jordgubbar (färska)
  • 100 g broccoli
  • 1 st grapefrukt
  • 0.25 st granatäpple
  • 2 st avokado
  • 1 msk citronsaft
  • 3 tsk ingefära
  • 225 g frysta wokgrönsaker
  • 50 g rotselleri
Torrvaror
  • 7 tsk olivolja
  • 50 g cashewnötter
  • 0.5 tsk honung
  • 200 g krossade tomater
  • 2 msk solrosfrön
  • 1 msk pinjenötter
  • 1 tsk rapsolja
  • 200 g sjögräsnudlar
  • 250 g torkade plommon
Kryddor/smaksättare
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk färsk oregano
  • 5 msk teriyakisås
  • 4 msk mynta
  • 0.5 tsk Santa Maria Garam Masala
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk ketjap manis
  • 0.5 msk soja
  • 6 msk koriander
  • 1 msk sweet chilisås
  • 5 dl köttbuljong
  • 2 msk tomatpuré
Mejeri
  • 6 dl grädde
  • 1 msk smör
  • 1 dl riven ost
  • 150 g halloumi
  • 0.15 dl naturell yoghurt
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 125 g bacon
  • 300 g nötfärs
  • 600 g kycklingfilé
  • 400 g torskrygg
  • 600 g rostbiff
  • 600 g högrev
Övrigt
  • 4 msk rostad lök
  • 2 msk rårörda lingon

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!