Tillbaka till menyerna

V34 800

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 781 Kcal

    • Frukost - 93 Kcal

      Yoghurt med jordgubbar och mango

    • Lunch - 386 Kcal

      Keso Mexican Style med tonfisk

    • Middag - 302 Kcal

      Grekiska gyros med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 828 Kcal

    • Frukost - 159 Kcal

      Yoghurt med hallon och granatäpple

    • Lunch - 302 Kcal

      Grekiska gyros med grönsaker

    • Middag - 367 Kcal

      Torskrygg med laxrom och citronsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 841 Kcal

    • Frukost - 93 Kcal

      Yoghurt med jordgubbar och mango

    • Lunch - 367 Kcal

      Torskrygg med laxrom och citronsås

    • Middag - 381 Kcal

      Kycklingröra i paprikor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 720 Kcal

    • Frukost - 93 Kcal

      Yoghurt med jordgubbar och mango

    • Lunch - 381 Kcal

      Kycklingröra i paprikor

    • Middag - 246 Kcal

      Kycklingsoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1073 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 93 Kcal

      Yoghurt med jordgubbar och mango

    • Lunch - 246 Kcal

      Kycklingsoppa

    • Middag - 645 Kcal

      Tacowrap

    • Mellanmål

    • Dessert - 89 Kcal

      Fruktsallad

  • Lördag - 864 Kcal

    • Frukost - 218 Kcal

      Äppelgranola med yoghurt och bär

    • Lunch - 246 Kcal

      Kycklingsoppa

    • Middag - 315 Kcal

      Ugnsbakad lax med citron

    • Mellanmål

    • Dessert - 86 Kcal

      Yoghurt med bär

  • Söndag - 681 Kcal

    • Frukost - 93 Kcal

      Yoghurt med jordgubbar och mango

    • Lunch - 315 Kcal

      Ugnsbakad lax med citron

    • Middag - 274 Kcal

      Kalkon med gremolata och ugnskokta grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 33.5 gram

Fett: 47.3 gram

Protein: 68.1 gram

Energi: 826.9 kcal

  • Måndag frukost 93 Kcal

    Yoghurt med jordgubbar och mango

    Yoghurt med bär och mango, går utmärkt att variera på andra bär och frukter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 93 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 st mango
    • 1 dl jordgubbar

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Servera med tärnad mango och jordgubbar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 st mango
    • 1 dl jordgubbar

    Måndag lunch 386 Kcal

    Keso Mexican Style med tonfisk

    En trevlig tallrik med mexikanska smaker. Lättlagad och gott till lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 386 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g spenat
    • 75 g keso mexican salsa
    • 100 g tonfisk i grillad paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 5 st små plommontomater
    • 0 basilika

    Gör så här

    • Lägg bladspenat på en tallrik.
    • Lägg över keso och tonfisk.
    • Toppa med paprika, rödlök.
    • Dela cocktailtomaterna och lägg över.
    • Toppa med en basilikakvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g spenat
    • 75 g keso mexican salsa
    • 100 g tonfisk i grillad paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 5 st små plommontomater
    • 0 basilika

    Måndag middag 302 Kcal

    Grekiska gyros med grönsaker

    Ett bra val till lunch, grekisk gyros med grönsaker till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 302 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.15 st gurka
    • 0.15 st röd paprika
    • 0.15 st rödlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 1 dl isbergssallad

    Gör så här

    • Lägg färs i en skål och riv ner en liten vitlöksklyfta.
    • Tillsätt kryddor och blanda om.
    • Forma till järpar (gyros) och stek i smör i några minuter runt om i en stekpanna.
    • Servera med grönsaker.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.15 st gurka
    • 0.15 st röd paprika
    • 0.15 st rödlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 1 dl isbergssallad
  • Tisdag frukost 159 Kcal

    Yoghurt med hallon och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 159 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål.
    • Gröp ur kärnorna från granatäpplet och lägg över yoghurten.
    • Toppa med hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 dl hallon (färska)

    Tisdag lunch 302 Kcal

    Grekiska gyros med grönsaker

    Ett bra val till lunch, grekisk gyros med grönsaker till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 302 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.15 st gurka
    • 0.15 st röd paprika
    • 0.15 st rödlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 1 dl isbergssallad

    Gör så här

    • Lägg färs i en skål och riv ner en liten vitlöksklyfta.
    • Tillsätt kryddor och blanda om.
    • Forma till järpar (gyros) och stek i smör i några minuter runt om i en stekpanna.
    • Servera med grönsaker.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.15 st gurka
    • 0.15 st röd paprika
    • 0.15 st rödlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 1 dl isbergssallad

    Tisdag middag 367 Kcal

    Torskrygg med laxrom och citronsås

    Väldigt enkelt och gott recept på torsk med laxrom och citronsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 msk dill
    • 300 g morötter i olika färger
    Citronsås
    • 2 dl grädde
    • 4 msk citronsaft
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 80 g löjrom
    • 4 st dillkvistar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Strö på salt och peppar på torskryggsfiléerna och lägg på en ugnsplåt.
    • Lägg på en klick smör på varje torskbit.
    • Sätt in i ugnen i ca 12-15 minuter. 
    • Skala och skär morötter i stavar. 
    • Gör såsen genom att koka upp grädde i en kastrull.
    • Tillsätt citronsaft, buljongtärning och honung och låt puttra ca 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. 
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn morötterna runt om i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Blanda ner dill.
    • Lägg upp torsken på en bädd av morötter och toppa med rom. 
    • Vispa upp såsen med en stavmixer och häll över fisken.
    • Toppa med dillkvistar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 msk dill
    • 300 g morötter i olika färger
    Citronsås
    • 2 dl grädde
    • 4 msk citronsaft
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 80 g löjrom
    • 4 st dillkvistar
  • Onsdag frukost 93 Kcal

    Yoghurt med jordgubbar och mango

    Yoghurt med bär och mango, går utmärkt att variera på andra bär och frukter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 93 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 st mango
    • 1 dl jordgubbar

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Servera med tärnad mango och jordgubbar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 st mango
    • 1 dl jordgubbar

    Onsdag lunch 367 Kcal

    Torskrygg med laxrom och citronsås

    Väldigt enkelt och gott recept på torsk med laxrom och citronsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 msk dill
    • 300 g morötter i olika färger
    Citronsås
    • 2 dl grädde
    • 4 msk citronsaft
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 80 g löjrom
    • 4 st dillkvistar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Strö på salt och peppar på torskryggsfiléerna och lägg på en ugnsplåt.
    • Lägg på en klick smör på varje torskbit.
    • Sätt in i ugnen i ca 12-15 minuter. 
    • Skala och skär morötter i stavar. 
    • Gör såsen genom att koka upp grädde i en kastrull.
    • Tillsätt citronsaft, buljongtärning och honung och låt puttra ca 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. 
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn morötterna runt om i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Blanda ner dill.
    • Lägg upp torsken på en bädd av morötter och toppa med rom. 
    • Vispa upp såsen med en stavmixer och häll över fisken.
    • Toppa med dillkvistar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 msk dill
    • 300 g morötter i olika färger
    Citronsås
    • 2 dl grädde
    • 4 msk citronsaft
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 80 g löjrom
    • 4 st dillkvistar

    Onsdag middag 381 Kcal

    Kycklingröra i paprikor

    En fräsch och snabblagad maträtt som går att variera med olika tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 381 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g philadelphia grillad paprika
    • 2 st gul paprika
    Tillbehör
    • 50 g rucola
    • 75 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek kycklingen tills den är färdig och tillsätt rödlök, vitlök, örtkrydda och Philadelphia.
    • Dela  paprikorna och gröp ur innehållet.
    • Lägg paprikorna på en plåt och fyll med kycklingröran.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Toppa med några kvistar oregano och servera med rucolasallad och tomat.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g philadelphia grillad paprika
    • 2 st gul paprika
    Tillbehör
    • 50 g rucola
    • 75 g cocktailtomater
  • Torsdag frukost 93 Kcal

    Yoghurt med jordgubbar och mango

    Yoghurt med bär och mango, går utmärkt att variera på andra bär och frukter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 93 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 st mango
    • 1 dl jordgubbar

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Servera med tärnad mango och jordgubbar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 st mango
    • 1 dl jordgubbar

    Torsdag lunch 381 Kcal

    Kycklingröra i paprikor

    En fräsch och snabblagad maträtt som går att variera med olika tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 381 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g philadelphia grillad paprika
    • 2 st gul paprika
    Tillbehör
    • 50 g rucola
    • 75 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek kycklingen tills den är färdig och tillsätt rödlök, vitlök, örtkrydda och Philadelphia.
    • Dela  paprikorna och gröp ur innehållet.
    • Lägg paprikorna på en plåt och fyll med kycklingröran.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Toppa med några kvistar oregano och servera med rucolasallad och tomat.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g philadelphia grillad paprika
    • 2 st gul paprika
    Tillbehör
    • 50 g rucola
    • 75 g cocktailtomater

    Torsdag middag 246 Kcal

    Kycklingsoppa

    En god soppa med kyckling, färska grönsaker och smak av curry.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfärsen.
    • Skär tomaterna i bitar och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt vatten och hönsbuljong.
    • Krydda med salt, svartpeppar, curry, paprikakrydda och chiliflakes.
    • Låt puttra i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i cirka 3 minuter.
    • Skär squashen i små bitar och rör ner tillsammans med den strimlade purjolöken strax innan servering.
    • Häll upp soppan i djupa skålar och garnera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök
  • Fredag frukost 93 Kcal

    Yoghurt med jordgubbar och mango

    Yoghurt med bär och mango, går utmärkt att variera på andra bär och frukter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 93 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 st mango
    • 1 dl jordgubbar

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Servera med tärnad mango och jordgubbar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 st mango
    • 1 dl jordgubbar

    Fredag lunch 246 Kcal

    Kycklingsoppa

    En god soppa med kyckling, färska grönsaker och smak av curry.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfärsen.
    • Skär tomaterna i bitar och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt vatten och hönsbuljong.
    • Krydda med salt, svartpeppar, curry, paprikakrydda och chiliflakes.
    • Låt puttra i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i cirka 3 minuter.
    • Skär squashen i små bitar och rör ner tillsammans med den strimlade purjolöken strax innan servering.
    • Häll upp soppan i djupa skålar och garnera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Fredag middag 645 Kcal

    Tacowrap

    Ät tacos i en omelettwrap!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 53 gram

    Energi: 645 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0.25 påse tacokrydda
    • 0.5 dl riven ost
    Topping
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk persilja
    Tillbehör
    • 0.3 dl gräddfil
    • 2 msk tacosås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i äggsmeten.
    • Stek någon minut.
    • Lägg omeletten på en tallrik.
    • Hetta upp stekpannan igen med lite smör och bryn färs med tacokrydda.
    • Häll på vatten och låt steka några minuter.
    • Fördela färsen i omeletten och strö på lite ost.
    • Rulla ihop och lägg på en ugnsplåt.
    • Toppa med lite extra ost och gratinera i ugnen i ca 12 min.
    • Servera med hackad tomat, rödlök och hackad persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0.25 påse tacokrydda
    • 0.5 dl riven ost
    Topping
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk persilja
    Tillbehör
    • 0.3 dl gräddfil
    • 2 msk tacosås

    Fredag dessert 89 Kcal

    Fruktsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 89 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st mango
    • 6 st färsk jordgubbe
    • 1 st kiwi
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.1 kruka citronmeliss

    Gör så här

    • Skär alla frukter i mindre bitar och lägg i glasskålar.
    • Dekorera med citronmeliss.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st mango
    • 6 st färsk jordgubbe
    • 1 st kiwi
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.1 kruka citronmeliss
  • Lördag frukost 218 Kcal

    Äppelgranola med yoghurt och bär

    En portion med soyayoghurt eller havreyoghurt toppad med färska björnbär eller andra bär och lite knaprig granola.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 218 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl färska björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål och toppa med bär och granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl färska björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Lördag lunch 246 Kcal

    Kycklingsoppa

    En god soppa med kyckling, färska grönsaker och smak av curry.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfärsen.
    • Skär tomaterna i bitar och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt vatten och hönsbuljong.
    • Krydda med salt, svartpeppar, curry, paprikakrydda och chiliflakes.
    • Låt puttra i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i cirka 3 minuter.
    • Skär squashen i små bitar och rör ner tillsammans med den strimlade purjolöken strax innan servering.
    • Häll upp soppan i djupa skålar och garnera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Lördag middag 315 Kcal

    Ugnsbakad lax med citron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 1 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175°C.
    • Lägg laxfilén i en ugnsfast form.
    • Pressa saften från ½ citron över laxen och ringla över olivolja.
    • Krydda med chiliflakes, salt och citronpeppar och ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
    • Garnera med resten av citronen och strö över färsk, hackad gräslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 1 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0 msk gräslök

    Lördag dessert 86 Kcal

    Yoghurt med bär

    Snabbt, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 86 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl yoghurt i en skål och strössla över ca 1 dl bär.
    • I receptet har vi skrivit hallon men det går utmärkt att byta ut mot de bär du har hemma, tex blåbär, jordgubbar, smultron eller liknande.

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon
  • Söndag frukost 93 Kcal

    Yoghurt med jordgubbar och mango

    Yoghurt med bär och mango, går utmärkt att variera på andra bär och frukter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 93 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 st mango
    • 1 dl jordgubbar

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Servera med tärnad mango och jordgubbar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 st mango
    • 1 dl jordgubbar

    Söndag lunch 315 Kcal

    Ugnsbakad lax med citron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 1 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175°C.
    • Lägg laxfilén i en ugnsfast form.
    • Pressa saften från ½ citron över laxen och ringla över olivolja.
    • Krydda med chiliflakes, salt och citronpeppar och ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
    • Garnera med resten av citronen och strö över färsk, hackad gräslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 1 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0 msk gräslök

    Söndag middag 274 Kcal

    Kalkon med gremolata och ugnskokta grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 274 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st liten sötpotatis
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 150 g broccoli
    • 0.5 st blomkål
    • 100 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 400 g kalkonfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Gremolata
    • 5 msk persilja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 dl parmesan
    • 0.5 st citron
    Dekoration
    • 1 msk persilja
    • 1 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och skär sötpotatis i mindre bitar och lägg i en ugnsform.
    • Skär paprika i mindre bitar. Skala och skiva lök. Skär blomkål och broccoli i buketter. Blanda ner alla grönsaker med sötpotatisen.
    • Strö på salt, peppar och häll på vatten. Smula en buljongtärning över och strö på lite örtkryddor.
    • Strö på salt och peppar på kalkonfiléerna och bryn dem runt om i lite olja.
    • Strö på lite örtkryddor och lägg på dem över grönsakerna.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter eller tills kalkonen är genomstekt.

     

    • Gör under tiden gremolatan genom att finhacka persilja och lägg i en skål.
    • Pressa ner vitlök och blanda ner riven parmesan. Riv lite citronskal över och blanda om.
    • Skiva kalkonfiléerna och lägg på gremolatan över.
    • Dekorera med persilja och citronskivor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st liten sötpotatis
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 150 g broccoli
    • 0.5 st blomkål
    • 100 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 400 g kalkonfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Gremolata
    • 5 msk persilja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 dl parmesan
    • 0.5 st citron
    Dekoration
    • 1 msk persilja
    • 1 st citron
Mejeri
  • 3.5 dl naturell yoghurt
  • 75 g keso mexican salsa
  • 7.33 tsk smör
  • 2.5 dl grädde
  • 100 g philadelphia grillad paprika
  • 0.5 dl riven ost
  • 0.3 dl gräddfil
  • 1.5 dl sojayoghurt
  • parmesan
Frukt/grönt
  • 0.75 st mango
  • 1 dl jordgubbar
  • 100 g spenat
  • 1.15 st röd paprika
  • 5 st små plommontomater
  • basilika
  • 3 klyfta vitlök
  • 0.15 st gurka
  • 0.9 st rödlök
  • 1 dl isbergssallad
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 dl hallon (färska)
  • 300 g morötter i olika färger
  • 4 msk citronsaft
  • 2.5 st gul paprika
  • 50 g rucola
  • 75 g cocktailtomater
  • 6 st cocktailtomater i olika färger
  • 0.25 st squash
  • 3 msk purjolök
  • 1 styck tomat
  • 6 st färsk jordgubbe
  • 1 st kiwi
  • 0.5 dl blåbär
  • 1 dl färska björnbär
  • 2.5 st citron
  • 1 dl hallon
  • 1 st liten sötpotatis
  • 0.5 st gul lök
  • 150 g broccoli
  • 0.5 st blomkål
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 100 g tonfisk i grillad paprika
  • 300 g kalvfärs
  • 500 g torskrygg
  • 250 g kycklinglårfilé
  • 200 g kycklingfärs
  • 2 st ägg
  • 150 g nötfärs
  • 600 g laxfilé
  • 400 g kalkonfilé
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
  • 0.5 msk bladpersilja
  • 1 msk dill
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 4 st dillkvistar
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 1 nypa chiliflakes
  • 0.25 påse tacokrydda
  • 7 msk persilja
  • 0.1 kruka citronmeliss
  • salt och citonpeppar
  • gräslök
  • 0.5 st kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk örtkryddor provencale
Torrvaror
  • 1 tsk flytande honung
  • 4 tsk olivolja
Övrigt
  • 80 g löjrom
  • 2 msk tacosås
  • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!