Tillbaka till menyerna

V33

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 2191 Kcal

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 90.3 gram

Fett: 143.9 gram

Protein: 139.9 gram

Energi: 2191 kcal

  • Måndag frukost 439 Kcal

    Kalvfärsfrikadeller i tomatsås

    Laga en god fredagsmiddag till familjen, kalvfärsfrikadeller i tomatsås och riven parmesanost på, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 439 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk citronzest
    • 250 g kalvfärs
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk oregano
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 tsk honung
    • 1 klyfta vitlök
    Tillbehör
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 st squash

    Gör så här

    • Knäck ägg i en bunke och blanda grädde, vitlök,  salt och svartpeppar, persilja, örtagårdskrydda och citronzest.
    • Blanda i kalvfärsen.
    • Forma färsen till bollar och hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek frikadellerna på medeltemperatur i 5 minuter.
    • Ta fram en kastrull och häll ner tomaterna.
    • Krydda med salt, peppar, torkade örter, honung och pressa ner vitlök i såsen.
    • Lägg ner frikadellerna i tomatsåsen och låt puttra på medeltemperatur i 15 min.
    • Servera med färsk basilika, hyvlad squash och lite parmesanost.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk citronzest
    • 250 g kalvfärs
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk oregano
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 tsk honung
    • 1 klyfta vitlök
    Tillbehör
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 st squash

    Måndag middag 604 Kcal

    Kycklingburgare med sötpotatispommes

    En lättlagad varmrätt med kycklingburgare och sötpotatispommes som tillbehör. Denna rätt går bra att göra vegetariskt genom att byta ut kycklingburgaren mot halloumi!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 604 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Sötpotatisspommes
    • 1 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Kycklingburgare
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk stark chilisås
    • 1 stänk tabasco
    • 1 krm grillkrydda
    • 1 tsk olivolja
    Chilimajonnäs
    • 2 st saltgurka
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk stark chilisås

    Gör så här

    • Tillbehör 2 portioner: sallad, morot och selleristavar, ½ hackad avokado, ½ granatäpple, ½ skivad rödlök och 1 dl rostad majs, persiljekvist
    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva sötpotatis i stavar och lägg på en plåt.
    • Häll på olja och blanda runt med kryddor.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Blanda ihop alla ingredienser till Chilimajonnäsen och ställ kallt.
    • Lägg kycklingfärs i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Forma till 2 biffar och stek på bägge sidor i lite olja ca 5 min per sida.
    • Lägg upp salladsblad på tallrikar, lägg grönsaksstavar bredvid.
    • Lägg på kycklingburgaren.
    • Toppa med chilimajonnäs, avokado, granatäpple, rödlök och servera med majs och sötpotatis.

    Ingredienser

    2 portioner

    Sötpotatisspommes
    • 1 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Kycklingburgare
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk stark chilisås
    • 1 stänk tabasco
    • 1 krm grillkrydda
    • 1 tsk olivolja
    Chilimajonnäs
    • 2 st saltgurka
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk stark chilisås

    Måndag mellanmål 314 Kcal

    Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och lite örtkryddor på kycklingfilén.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn filén
      runt om några minuter.
    • Häll på lite vatten och sänk värmen.
    • Låt filén sauteras till den är genomstekt.
    • Vänd filén efter en stund.
    • Skär hälften av äpplet i stavar och hälften i tärningar.
    • Blanda ihop äppelstavar, rödkål, senap, gräddfil, majonnäs, salt och peppar i en skål.
    • Servera med nystekt kycklingfilé och toppa med äppeltärningar.
    • Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag dessert 833 Kcal

    Grönsakswok med halloumi och korv

    En god och enkel blandning mellan grönsakswok tillsammans med halloumi och korv.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 833 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 100 g cocktailtomater
    • 0.25 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 100 g falukorv med hög kötthalt
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 st svarta oliver
    • 100 g blandad sallad

    Gör så här

    • Skär paprika, dela tomater och skiva rödlök.
    • Skär ost och korv i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner halloumiost och korv.
    • Låt stek några minuter och tillsätt alla grönsaker.
    • Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg ner oliver och lägg upp blandningen på en bädd av sallad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 100 g cocktailtomater
    • 0.25 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 100 g falukorv med hög kötthalt
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 st svarta oliver
    • 100 g blandad sallad
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st ägg
  • 250 g kalvfärs
  • 250 g kycklingfärs
  • 500 g kycklingfilé
  • 100 g falukorv med hög kötthalt
Mejeri
  • 2 msk grädde
  • 0.5 dl parmesan
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 1 dl gräddfil
  • 100 g halloumi
Frukt/grönt
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 tsk citronzest
  • 1 st squash
  • 1 st liten sötpotatis
  • 8 dl strimlad rödkål
  • 2 st äpple
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st gul paprika
  • 100 g cocktailtomater
  • 0.25 st rödlök
  • 100 g blandad sallad
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk bladpersilja
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 msk oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 0.83 msk stark chilisås
  • 1 stänk tabasco
  • 1 krm grillkrydda
Torrvaror
  • 5 tsk olivolja
  • 200 g konserverade tomater
  • 1 tsk honung
Övrigt
  • 2 st saltgurka
  • 4 msk majonnäs
  • 2 msk senap
  • 4 st svarta oliver

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!