Tillbaka till menyerna

V27

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 910 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 318 Kcal

      Nyponfralla med dadlar, valnötter och pålägg

    • Lunch - 220 Kcal

      Yoghurt med havremüsli

    • Middag - 372 Kcal

      Lax med blomkålsris

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 916 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 318 Kcal

      Nyponfralla med dadlar, valnötter och pålägg

    • Lunch - 372 Kcal

      Lax med blomkålsris

    • Middag - 227 Kcal

      Kycklingsoppa med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 605 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 227 Kcal

      Kycklingsoppa med grönsaker

    • Middag - 373 Kcal

      Räkor med apelsin och kålsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 736 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 373 Kcal

      Räkor med apelsin och kålsallad

    • Middag - 357 Kcal

      Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 762 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 357 Kcal

      Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    • Middag - 399 Kcal

      Högrevsburgare med spetskål

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 399 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 399 Kcal

      Högrevsburgare med spetskål

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 523 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 523 Kcal

      Karré med bakade tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 26.6 gram

Fett: 37.7 gram

Protein: 48.9 gram

Energi: 693 kcal

  • Måndag frukost 318 Kcal

    Nyponfralla med dadlar, valnötter och pålägg

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, nyponfrallor med dadlar och valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Nyponfrallor med dadlar och valnötter i hälsobanken. Totala receptet för nyponfrallorna är 12 portioner som ni kan frysa ner efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost
    • 0.2 st röd paprika

    Gör så här

    • Dela frallan i två halvor.
    • Bred på smör, lägg på ostskivor samt en skiva paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost
    • 0.2 st röd paprika

    Måndag lunch 220 Kcal

    Yoghurt med havremüsli

    En skål med naturell yoghurt toppad med havremusli och hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 220 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med müsli och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)

    Måndag middag 372 Kcal

    Lax med blomkålsris

    Byt ut det klassiska riset till blomkålsris och få på så sätt en nyttigare variant av en laxrätt! Den här rätten lämpar sig utmärkt till lunchlåda.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 372 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 portion blomkålsris
    • 250 g varmrökt lax
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 1 st dillkvistar
    Dillmajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Blanda ihop dillmajonnäsen.
    • Lägg blomkålsris i en matlåda och lägg på laxen.
    • Toppa med en dillkvist, citronskiva och servera med dillmajonnäsen och sugarsnaps.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 portion blomkålsris
    • 250 g varmrökt lax
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 1 st dillkvistar
    Dillmajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
  • Tisdag frukost 318 Kcal

    Nyponfralla med dadlar, valnötter och pålägg

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, nyponfrallor med dadlar och valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Nyponfrallor med dadlar och valnötter i hälsobanken. Totala receptet för nyponfrallorna är 12 portioner som ni kan frysa ner efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost
    • 0.2 st röd paprika

    Gör så här

    • Dela frallan i två halvor.
    • Bred på smör, lägg på ostskivor samt en skiva paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost
    • 0.2 st röd paprika

    Tisdag lunch 372 Kcal

    Lax med blomkålsris

    Byt ut det klassiska riset till blomkålsris och få på så sätt en nyttigare variant av en laxrätt! Den här rätten lämpar sig utmärkt till lunchlåda.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 372 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 portion blomkålsris
    • 250 g varmrökt lax
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 1 st dillkvistar
    Dillmajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Blanda ihop dillmajonnäsen.
    • Lägg blomkålsris i en matlåda och lägg på laxen.
    • Toppa med en dillkvist, citronskiva och servera med dillmajonnäsen och sugarsnaps.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 portion blomkålsris
    • 250 g varmrökt lax
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 1 st dillkvistar
    Dillmajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Tisdag middag 227 Kcal

    Kycklingsoppa med grönsaker

    En snabblagad kycklingsoppa med grönsaker. Variera soppan med andra grönsaker och stekt kycklingsfärs för lite variation!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 227 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 st morot
    • 150 g broccoli
    • 150 g blomkål
    Topping
    • 0.5 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Skär kycklingfilé i mindre bitar och  strö på salt och peppar.
    • Skala och riv vitlök och lägg i en skål. Blanda ner kycklingen.
    • Finhacka lök.
    • Hetta upp en kastrull  med olja och bryn kyckling och lök i  några minuter.
    • Strö på örtagårdskrydda. Smula en buljongtärning över och häll på vatten. Låt koka i 2 minuter.
    • Skala och skär morot i bitar.
    • Tillsätt sambal oelek, morot, broccoli och blomkål i soppan och låt koka ytterligare 1 minut.
    • Häll upp soppan i en skål och toppa med färsk oregano.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 st morot
    • 150 g broccoli
    • 150 g blomkål
    Topping
    • 0.5 msk färsk oregano
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 227 Kcal

    Kycklingsoppa med grönsaker

    En snabblagad kycklingsoppa med grönsaker. Variera soppan med andra grönsaker och stekt kycklingsfärs för lite variation!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 227 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 st morot
    • 150 g broccoli
    • 150 g blomkål
    Topping
    • 0.5 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Skär kycklingfilé i mindre bitar och  strö på salt och peppar.
    • Skala och riv vitlök och lägg i en skål. Blanda ner kycklingen.
    • Finhacka lök.
    • Hetta upp en kastrull  med olja och bryn kyckling och lök i  några minuter.
    • Strö på örtagårdskrydda. Smula en buljongtärning över och häll på vatten. Låt koka i 2 minuter.
    • Skala och skär morot i bitar.
    • Tillsätt sambal oelek, morot, broccoli och blomkål i soppan och låt koka ytterligare 1 minut.
    • Häll upp soppan i en skål och toppa med färsk oregano.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 st morot
    • 150 g broccoli
    • 150 g blomkål
    Topping
    • 0.5 msk färsk oregano

    Onsdag middag 373 Kcal

    Räkor med apelsin och kålsallad

    Kålsallad toppad med räkor och apelsinskivor runt om!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 373 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g handskalade räkor
    • 1 st fänkål
    • 2 dl vitkål
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st apelsin
    • 100 g salladsmix
    • 2 dl strimlad rödkål

    Gör så här

    • Lägg räkorna i en stor skål.
    • Dela fänkålen och strimla med en osthyvel eller rivjärn.
    • Lägg tillsammans i en skål med vitkål, majonnäs, gräddfil, gräslök, salt och peppar.
    • Dela den ena apelsinen och pressa ner saften i skålen.
    • Blanda om ordentligt.
    • Skär den andra apelsinen i skivor. 
    • Lägg sallad på tallrik och fördela rödkålen runt om.
    • Lägg räkorna på salladen och dekorera med apelsinskivor och lite gräslök. 

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g handskalade räkor
    • 1 st fänkål
    • 2 dl vitkål
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st apelsin
    • 100 g salladsmix
    • 2 dl strimlad rödkål
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 373 Kcal

    Räkor med apelsin och kålsallad

    Kålsallad toppad med räkor och apelsinskivor runt om!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 373 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g handskalade räkor
    • 1 st fänkål
    • 2 dl vitkål
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st apelsin
    • 100 g salladsmix
    • 2 dl strimlad rödkål

    Gör så här

    • Lägg räkorna i en stor skål.
    • Dela fänkålen och strimla med en osthyvel eller rivjärn.
    • Lägg tillsammans i en skål med vitkål, majonnäs, gräddfil, gräslök, salt och peppar.
    • Dela den ena apelsinen och pressa ner saften i skålen.
    • Blanda om ordentligt.
    • Skär den andra apelsinen i skivor. 
    • Lägg sallad på tallrik och fördela rödkålen runt om.
    • Lägg räkorna på salladen och dekorera med apelsinskivor och lite gräslök. 

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g handskalade räkor
    • 1 st fänkål
    • 2 dl vitkål
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st apelsin
    • 100 g salladsmix
    • 2 dl strimlad rödkål

    Torsdag middag 357 Kcal

    Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    En färgrik wok med haloumi som toppas med mandel och russin!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela brysselkål och skala och skär lök i bitar. Skiva squash och paprika. Skär halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron
  • Fredag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Fredag lunch 357 Kcal

    Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    En färgrik wok med haloumi som toppas med mandel och russin!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela brysselkål och skala och skär lök i bitar. Skiva squash och paprika. Skär halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Fredag middag 399 Kcal

    Högrevsburgare med spetskål

    En burgare med mexikanska influenser. Köp en färdig keso mexican salsa så sparar du tid i köket!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 399 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes
  • Lördag middag 399 Kcal

    Högrevsburgare med spetskål

    En burgare med mexikanska influenser. Köp en färdig keso mexican salsa så sparar du tid i köket!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 399 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes
  • Söndag middag 523 Kcal

    Karré med bakade tomater

    Fläskkarré är gott och lätt att lyckas med och passar perfekt som bjudmat till många!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 523 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g fläskkarré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk ketjap manis
    • 2 tsk smör
    Bakade tomater
    • 6 st kvisttomat
    • 1 st rödlök
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 tsk torkad basilika
    • 100 g gröna oliver
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk färsk timjan
    • 150 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg fläskkarrén i en skål.
    • Strö över salt och svartpeppar.
    • Skala och hacka vitlöksklyftorna och lägg på fläskkarrén.
    • Häll på ketjap manis och blanda om.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn karrébitarna några minuter per sida.
    • Lägg karrén på en ugnsplåt .
    • Skär tomaterna i klyftor och lägg på plåten.
    • Skala och klyfta rödlöken.
    • Häll på olivoljan och strö över salt och svartpeppar.
    • Strö över de torkade örterna.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter. 
    • Fördela oliverna över köttet och dekorera med färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g fläskkarré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk ketjap manis
    • 2 tsk smör
    Bakade tomater
    • 6 st kvisttomat
    • 1 st rödlök
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 tsk torkad basilika
    • 100 g gröna oliver
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk färsk timjan
    • 150 g grönsallad
Övrigt
  • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
  • 3 msk majonnäs
  • 100 g gröna oliver
  • 100 g svarta oliver kärnfria
Mejeri
  • 4 tsk smör
  • 2 skiva ost
  • 1 msk crème fraiche
  • 0.5 dl gräddfil
  • 150 g halloumi
  • 100 g keso mexican salsa
Frukt/grönt
  • 1.2 st röd paprika
  • 1 portion blomkålsris
  • 100 g sockerärtor
  • 1 st citron
  • 1 tsk citronskal
  • 3 klyfta vitlök
  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 st morot
  • 150 g broccoli
  • 150 g blomkål
  • 1 st fänkål
  • 2 dl vitkål
  • 2 st apelsin
  • 100 g salladsmix
  • 2 dl strimlad rödkål
  • 100 g brysselkål
  • 2 st rödlök
  • 0.25 st squash
  • 0.5 st gul paprika
  • basilika
  • 50 g spetskål
  • 75 g cocktailtomater
  • 6 st kvisttomat
  • 150 g grönsallad
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g varmrökt lax
  • 200 g kycklingfilé
  • 200 g handskalade räkor
  • 300 g högrevsburgare
  • 800 g fläskkarré
Kryddor/smaksättare
  • 1 st dillkvistar
  • 1 msk dill
  • 2 krm örtagårdskrydda
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0.5 msk färsk oregano
  • 1 msk gräslök
  • 2 msk ajvar relish
  • 2 kvist färsk persilja
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 msk ketjap manis
  • 4 tsk torkad basilika
  • 1 msk färsk timjan
Torrvaror
  • 5 tsk olivolja
  • 3 dl kaffe
  • 10 st skållad mandel
  • 2 msk russin

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!