Tillbaka till menyerna

V26-22

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1056 Kcal

    • Frukost - 245 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel

    • Lunch - 312 Kcal

      Somrig kycklingsallad

    • Middag - 500 Kcal

      Asiatiska fiskbullar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 537 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 248 Kcal

      Kycklingsoppa med curry

    • Middag - 289 Kcal

      Italiensk matlåda

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 36.4 gram

Fett: 40.8 gram

Protein: 61.4 gram

Energi: 796.4 kcal

  • Måndag frukost 245 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel

    Tips! Gör en enkel havreblandning och lägg det i en sluten burk så att du enkelt sparar tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Hacka fikon och äpple.
    • Lägg ner alla ingredienser i en kastrull och häll på 2 dl vatten.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik.
    • Servera med 1 dl havremjölk.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Måndag lunch 312 Kcal

    Somrig kycklingsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 312 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 msk citronsaft
    • 20 g blandad sallad
    • 0.5 st persika
    • 0 jordgubbar
    Ingefärasås
    • 0.33 dl gräddfil
    • 0
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk honung
    • 0 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfilén på svag värme runt om i ca 10 minuter.
    • Strö på salt och peppar och pressa lite citron eller lime över.
    • Lägg upp sallad på ett fat.
    • Och fördela skivad persilja och jordgubbar över.
    • Skiva kycklingen och lägg på salladen.
    • Ringla över ingefärasåsen.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 msk citronsaft
    • 20 g blandad sallad
    • 0.5 st persika
    • 0 jordgubbar
    Ingefärasås
    • 0.33 dl gräddfil
    • 0
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk honung
    • 0 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 500 Kcal

    Asiatiska fiskbullar

    Goda fiskbullar som serveras tillsammans med squashtagliatell och sockerärtor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 500 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 1 st ägg
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk riven ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl vita sesamfrön
    • 1 msk rapsolja
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 msk röd currypasta
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st lime
    • 1 st squash
    • 150 g sockerärtor
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 20 gram rostade sesamfrön

    Gör så här

    • Lägg torsk, ägg, soja, sesamolja, vitlök och ingefära i en matbredare och mixa till en färs.
    • Tillsätt salt och peppar.
    • Forma färsen till små bullar och rulla i sesamfrön.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fiskbullarna några minuter runt om.
    • Tillsätt kokosmjölk, curry pasta, vatten och limesaft.
    • Låt sjuda 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Hyvla squash till tagiatelle med en potatisskalare.
    • Strimla sockerärtor.
    • Tillsätt squashtagliatellen och sockerärtorna i stekpannan.
    • Strö på hackad färsk koriander och rostade sesamfrön.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 1 st ägg
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk riven ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl vita sesamfrön
    • 1 msk rapsolja
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 msk röd currypasta
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st lime
    • 1 st squash
    • 150 g sockerärtor
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 20 gram rostade sesamfrön
  • Tisdag lunch 248 Kcal

    Kycklingsoppa med curry

    Smakrik och härlig soppa som passar perfekt att värma upp igen för lunch eller frysa ner och ta fram när det är stressigt.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 248 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfärs
    • 1 tsk smör
    • 6 st cocktailtomat
    • 3 dl vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikapulver
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 dl kokosmjölk
    • 0.25 st squash
    • 5 cm purjolök
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn kycklingfärsen.
    • Skär tomaterna i bitar och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt vatten och hönsbuljong.
    • Krydda med salt, svartpeppar, curry, paprikapulver och chiliflakes.
    • Låt puttra i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt kokosmjölk och låt koka ihop i cirka 3 minuter.
    • Skär squash i små bitar och strimla purjolöken och rör ner strax innan servering.
    • Häll upp soppan i djupa skålar och garnera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfärs
    • 1 tsk smör
    • 6 st cocktailtomat
    • 3 dl vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikapulver
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 dl kokosmjölk
    • 0.25 st squash
    • 5 cm purjolök
    • 1 msk bladpersilja

    Tisdag middag 289 Kcal

    Italiensk matlåda

    Rör ihop en italiensk matlåda som innehåller bland annat mozzarella, parmaskinka, rödlök och paprika! Enkelt att ta med som lunch till jobbet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 62 g mozarella
    • 3 st skiva parmaskinka
    • 5 st cocktailtomat
    • 1 st snackspaprika
    • 50 g grönsallad
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skiva mozzarellan i skivor.
    • Lägg mozzarella, parmaskinka, tomat, paprika, grönsallad i en matlåda.
    • Skala och skiva rödlök.
    • Lägg ner i matlådan tillsammans med valnötter.
    • Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 62 g mozarella
    • 3 st skiva parmaskinka
    • 5 st cocktailtomat
    • 1 st snackspaprika
    • 50 g grönsallad
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
Torrvaror
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk linfrön
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 st torkade fikon
  • 1.5 tsk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 1 dl vita sesamfrön
  • 1 msk rapsolja
  • 2 burk kokosmjölk
  • 20 gram rostade sesamfrön
  • 1 msk valnötter
Frukt/grönt
  • 0.25 st äpple
  • citronsaft
  • 20 g blandad sallad
  • 0.5 st persika
  • jordgubbar
  • 1 tsk ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk riven ingefära
  • 0.5 st lime
  • 1.25 st squash
  • 150 g sockerärtor
  • 11 st cocktailtomat
  • 5 cm purjolök
  • 1 st snackspaprika
  • 50 g grönsallad
  • 0.25 st rödlök
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • 1 msk ljus soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk röd currypasta
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 msk bladpersilja
Mejeri
  • 1 dl havremjölk
  • 0.33 dl gräddfil
  • 1 tsk smör
  • 62 g mozarella
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 g kycklingfilé
  • 600 g torskfile
  • 1 st ägg
  • 200 g kycklingfärs
  • 3 st skiva parmaskinka

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!