Tillbaka till menyerna

v13-14 66 DNC v1-2

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 269 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Kycklingsoppa

      269 kcal

      Kycklingsoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 362 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Torsk med purjolöksås och sockerärtor

      362 kcal

      Torsk med purjolöksås och sockerärtor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 481 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Caesarsallad

      481 kcal

      Caesarsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 567 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Kycklingburgare med Mango Chutneysås

      567 kcal

      Kycklingburgare med Mango Chutneysås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 362 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Rosmarinkyckling med gratinerad getostpäron

      362 kcal

      Rosmarinkyckling med gratinerad getostpäron

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 391 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Sesamlax med gurkcréme

      391 kcal

      Sesamlax med gurkcréme

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 12.3 gram

Fett: 24.9 gram

Protein: 30.8 gram

Energi: 405.4 kcal

  • Måndag middag 269 Kcal

    Kycklingsoppa

    En god soppa med kyckling, färska grönsaker och smak av curry.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 269 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfärsen.
    • Skär tomaterna i bitar och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt vatten och hönsbuljong.
    • Krydda med salt, svartpeppar, curry, paprikakrydda och chiliflakes.
    • Låt puttra i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i cirka 3 minuter.
    • Skär squashen i små bitar och rör ner tillsammans med den strimlade purjolöken strax innan servering.
    • Häll upp soppan i djupa skålar och garnera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök
  • Tisdag middag 362 Kcal

    Torsk med purjolöksås och sockerärtor

    Torskrygg med en hemmagjord purjolöksås till - serveras med sockerärtor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 362 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0 salt och vitpeppar
    • 220 g torskrygg
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g sockerärtor
    • 0.25 st citron
    • 1 dl grädde
    • 1 dl vatten
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st purjolök

    Gör så här

    • Tina fisken och strö på salt och vitpeppar.
    • Gör purjolökssåsen genom att koka upp grädde och vatten tillsammans med buljongtärning i några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar och strimlad purjolök.
    • Låt puttra på svag värme i 5 minuter.
    • Koka sockerärtorna hastigt i en kastrull med vatten.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek fisken runt om i ca 7-8 minuter.
    • Servera med sockerärtor, purjolökssås och dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0 salt och vitpeppar
    • 220 g torskrygg
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g sockerärtor
    • 0.25 st citron
    • 1 dl grädde
    • 1 dl vatten
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st purjolök
  • Onsdag middag 481 Kcal

    Caesarsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 48 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g färdiggrillad kyckling
    • 10 blad romansallad
    • 2 msk ceasardressing
    • 1 msk riven parmesanost
    • 50 g ärtskott

    Gör så här

    • Bena ur kycklingen.
    • Strimla romansalladen och lägg på en tallrik.
    • Häll på caesardressing och toppa med riven parmesan.
    • Blanda om och lägg på kycklingen.
    • Toppa med svartpeppar och ärtskott.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g färdiggrillad kyckling
    • 10 blad romansallad
    • 2 msk ceasardressing
    • 1 msk riven parmesanost
    • 50 g ärtskott
  • Torsdag middag 567 Kcal

    Kycklingburgare med Mango Chutneysås

    Somrig känsla med goda smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 567 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st gul chili
    • 250 g kycklingfärs
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 skivor västerbottenost
    Mango Chutneysås
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 2 msk mango chutney
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 2 msk purjolök
    • 2 msk rostade saltade mandlar
    • 0.5 st lime
    • 3 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Skala vitlöken.
    • Hacka vitlök, salladslök och chili fint och lägg i en skål.
    • Blanda ner färs, saften av ½ lime, salt och peppar.
    • Forma till burgare och stek i olja några minuter per sida eller lägg på grillen.
    • Lägg på en ostskiva på burgaren.
    • Servera burgarna på stora salladsblad med skivad mango och avokado.
    • Toppa med sås, strimlad purjolök, hackade rostade och saltade mandlar.
    • Dela limen och dekorera varje tallrik med tillsammans med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st gul chili
    • 250 g kycklingfärs
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 skivor västerbottenost
    Mango Chutneysås
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 2 msk mango chutney
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 2 msk purjolök
    • 2 msk rostade saltade mandlar
    • 0.5 st lime
    • 3 kvist färsk persilja
  • Fredag middag 362 Kcal

    Rosmarinkyckling med gratinerad getostpäron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 362 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st päron
    • 50 g krämig getost
    • 1 tsk honung
    • 8 st valnöt
    • 200 g majskycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 msk rosmarin
    • 1 st citron
    • 5 st gröna oliver

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela päron och lägg på en ugnsplåt.
    • Skiva osten och fördela över.
    • Ringla på honung.
    • Strö på nötter.
    • Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn filéerna på bägge sidor tills de får färg.
    • Lägg filéerna vid sidan om päronen.
    • Strö på färsk rosmarin och sätt in i ugnen i ca 20-25 minuter.
    • Servera med citron och oliver.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st päron
    • 50 g krämig getost
    • 1 tsk honung
    • 8 st valnöt
    • 200 g majskycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 msk rosmarin
    • 1 st citron
    • 5 st gröna oliver
  • Söndag middag 391 Kcal

    Sesamlax med gurkcréme

    Lyxa till det med en sesamlax som du serverar tillsammans med en gurkcréme och sparris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk sesamfrö
    • 2 tsk olivolja
    • 10 st grön sparris
    Gurkcréme
    • 0.5 st gurka
    • 4 msk gräddfil
    • 3 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    Dekoration
    • 0.2 st gurka
    • 2 msk färsk dill
    • 4 st citronklyfta

    Gör så här

    • Gör först gurkcrémen genom att finhacka gurkan och lägg i en skål.
    • Blanda ihop med gräddfil, citronskal, citronsaft och smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strö på salt, peppar och sesamfrön på laxfiléerna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxen runt om i ca 5 -7 minuter. 
    • Koka sparris i 2 minuter i lättsaltat vatten. 
    • Servera laxfilén med gurkcréme, sparris, citronklyfta och dillkvist

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk sesamfrö
    • 2 tsk olivolja
    • 10 st grön sparris
    Gurkcréme
    • 0.5 st gurka
    • 4 msk gräddfil
    • 3 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    Dekoration
    • 0.2 st gurka
    • 2 msk färsk dill
    • 4 st citronklyfta
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 450 g kycklingfärs
  • 220 g torskrygg
  • 150 g färdiggrillad kyckling
  • 200 g majskycklingfilé
  • 225 g laxfilé
Mejeri
  • 10 g smör
  • 1.5 dl grädde
  • 1 msk riven parmesanost
  • skivor västerbottenost
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 50 g krämig getost
  • 4 msk gräddfil
Frukt/grönt
  • 6 st cocktailtomater i olika färger
  • 0.25 st squash
  • 5.5 msk purjolök
  • 150 g sockerärtor
  • 1.25 st citron
  • 10 blad romansallad
  • 50 g ärtskott
  • 0.5 klyfta vitlök
  • 1 st salladslök
  • 0.5 st gul chili
  • 1 st lime
  • 2 st salladsblad
  • 0.5 st mango
  • 0.5 st avokado
  • 1 st päron
  • 10 st grön sparris
  • 0.7 st gurka
  • 3 msk citronsaft
  • 3 tsk citronskal
  • 4 st citronklyfta
Kryddor/smaksättare
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 2 msk mango chutney
  • 3 kvist färsk persilja
  • 1 msk rosmarin
  • 2 msk färsk dill
Torrvaror
  • 3.5 tsk olivolja
  • 2 msk rostade saltade mandlar
  • 1 tsk honung
  • 8 st valnöt
  • 2 tsk sesamfrö
Övrigt
  • 2 msk ceasardressing
  • 2 msk majonnäs
  • 5 st gröna oliver

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.