Tillbaka till menyerna

v13-14 66 DNC v1-2

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 246 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Kycklingsoppa

      246 kcal

      Kycklingsoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 362 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Torsk med purjolöksås och sockerärtor

      362 kcal

      Torsk med purjolöksås och sockerärtor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 481 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Caesarsallad

      481 kcal

      Caesarsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 538 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Kycklingburgare med Mango Chutneysås

      538 kcal

      Kycklingburgare med Mango Chutneysås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 362 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Rosmarinkyckling med gratinerad getostpäron

      362 kcal

      Rosmarinkyckling med gratinerad getostpäron

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 391 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Sesamlax med gurkcréme

      391 kcal

      Sesamlax med gurkcréme

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 12.3 gram

Fett: 23.4 gram

Protein: 32 gram

Energi: 396.8 kcal

  • Måndag middag 246 Kcal

    Kycklingsoppa

    En god soppa med kyckling, färska grönsaker och smak av curry.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfärsen.
    • Skär tomaterna i bitar och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt vatten och hönsbuljong.
    • Krydda med salt, svartpeppar, curry, paprikakrydda och chiliflakes.
    • Låt puttra i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i cirka 3 minuter.
    • Skär squashen i små bitar och rör ner tillsammans med den strimlade purjolöken strax innan servering.
    • Häll upp soppan i djupa skålar och garnera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök
  • Tisdag middag 362 Kcal

    Torsk med purjolöksås och sockerärtor

    Torskrygg med en hemmagjord purjolöksås till - serveras med sockerärtor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 362 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0 salt och vitpeppar
    • 220 g torskrygg
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g sockerärtor
    • 0.25 st citron
    • 1 dl grädde
    • 1 dl vatten
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st purjolök

    Gör så här

    • Tina fisken och strö på salt och vitpeppar.
    • Gör purjolökssåsen genom att koka upp grädde och vatten tillsammans med buljongtärning i några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar och strimlad purjolök.
    • Låt puttra på svag värme i 5 minuter.
    • Koka sockerärtorna hastigt i en kastrull med vatten.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek fisken runt om i ca 7-8 minuter.
    • Servera med sockerärtor, purjolökssås och dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0 salt och vitpeppar
    • 220 g torskrygg
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g sockerärtor
    • 0.25 st citron
    • 1 dl grädde
    • 1 dl vatten
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st purjolök
  • Onsdag middag 481 Kcal

    Caesarsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 48 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g färdiggrillad kyckling
    • 10 blad romansallad
    • 2 msk ceasardressing
    • 1 msk riven parmesanost
    • 50 g ärtskott

    Gör så här

    • Bena ur kycklingen.
    • Strimla romansalladen och lägg på en tallrik.
    • Häll på caesardressing och toppa med riven parmesan.
    • Blanda om och lägg på kycklingen.
    • Toppa med svartpeppar och ärtskott.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g färdiggrillad kyckling
    • 10 blad romansallad
    • 2 msk ceasardressing
    • 1 msk riven parmesanost
    • 50 g ärtskott
  • Torsdag middag 538 Kcal

    Kycklingburgare med Mango Chutneysås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 538 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st gul chili
    • 250 g kycklingfärs
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 skivor västerbottenost
    Mango Chutneysås
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 2 msk mango chutney
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 2 msk purjolök
    • 2 msk rostade saltade mandlar
    • 0.5 st lime
    • 3 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Skala vitlöken.
    • Hacka vitlök, salladslök och chili fint och lägg i en skål.
    • Blanda ner färs, saften av ½ lime, salt och peppar.
    • Forma till burgare och stek i olja några minuter per sida eller lägg på grillen.
    • Lägg på en ostskiva på burgaren.
    • Servera burgarna på stora salladsblad med skivad mango och avokado.
    • Toppa med sås, strimlad purjolök, hackade rostade och saltade mandlar.
    • Dela limen och dekorera varje tallrik med tillsammans med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st gul chili
    • 250 g kycklingfärs
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 skivor västerbottenost
    Mango Chutneysås
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 2 msk mango chutney
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 2 msk purjolök
    • 2 msk rostade saltade mandlar
    • 0.5 st lime
    • 3 kvist färsk persilja
  • Fredag middag 362 Kcal

    Rosmarinkyckling med gratinerad getostpäron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 362 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st päron
    • 50 g krämig getost
    • 1 tsk honung
    • 8 st valnöt
    • 200 g majskycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 msk rosmarin
    • 1 st citron
    • 5 st gröna oliver

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela päron och lägg på en ugnsplåt.
    • Skiva osten och fördela över.
    • Ringla på honung.
    • Strö på nötter.
    • Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn filéerna på bägge sidor tills de får färg.
    • Lägg filéerna vid sidan om päronen.
    • Strö på färsk rosmarin och sätt in i ugnen i ca 20-25 minuter.
    • Servera med citron och oliver.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st päron
    • 50 g krämig getost
    • 1 tsk honung
    • 8 st valnöt
    • 200 g majskycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 msk rosmarin
    • 1 st citron
    • 5 st gröna oliver
  • Söndag middag 391 Kcal

    Sesamlax med gurkcréme

    Lyxa till det med en sesamlax som du serverar tillsammans med en gurkcréme och sparris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk sesamfrö
    • 2 tsk olivolja
    • 10 st grön sparris
    Gurkcréme
    • 0.5 st gurka
    • 4 msk gräddfil
    • 3 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    Dekoration
    • 0.2 st gurka
    • 2 msk färsk dill
    • 4 st citronklyfta

    Gör så här

    • Gör först gurkcrémen genom att finhacka gurkan och lägg i en skål.
    • Blanda ihop med gräddfil, citronskal, citronsaft och smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strö på salt, peppar och sesamfrön på laxfiléerna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxen runt om i ca 5 -7 minuter. 
    • Koka sparris i 2 minuter i lättsaltat vatten. 
    • Servera laxfilén med gurkcréme, sparris, citronklyfta och dillkvist

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk sesamfrö
    • 2 tsk olivolja
    • 10 st grön sparris
    Gurkcréme
    • 0.5 st gurka
    • 4 msk gräddfil
    • 3 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    Dekoration
    • 0.2 st gurka
    • 2 msk färsk dill
    • 4 st citronklyfta
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 450 g kycklingfärs
  • 220 g torskrygg
  • 150 g färdiggrillad kyckling
  • 200 g majskycklingfilé
  • 225 g laxfilé
Mejeri
  • 10 g smör
  • 1.5 dl grädde
  • 1 msk riven parmesanost
  • skivor västerbottenost
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 50 g krämig getost
  • 4 msk gräddfil
Frukt/grönt
  • 6 st cocktailtomater i olika färger
  • 0.25 st squash
  • 5.5 msk purjolök
  • 150 g sockerärtor
  • 1.25 st citron
  • 10 blad romansallad
  • 50 g ärtskott
  • 0.5 klyfta vitlök
  • 1 st salladslök
  • 0.5 st gul chili
  • 1 st lime
  • 2 st salladsblad
  • 0.5 st mango
  • 0.5 st avokado
  • 1 st päron
  • 10 st grön sparris
  • 0.7 st gurka
  • 3 msk citronsaft
  • 3 tsk citronskal
  • 4 st citronklyfta
Kryddor/smaksättare
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 2 msk mango chutney
  • 3 kvist färsk persilja
  • 1 msk rosmarin
  • 2 msk färsk dill
Torrvaror
  • 3.5 tsk olivolja
  • 2 msk rostade saltade mandlar
  • 1 tsk honung
  • 8 st valnöt
  • 2 tsk sesamfrö
Övrigt
  • 2 msk ceasardressing
  • 2 msk majonnäs
  • 5 st gröna oliver

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!