Tillbaka till menyerna

V12U

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 454 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 253 Kcal

      Varm avokadocréme med ägg

    • Middag - 202 Kcal

      Blomkålssoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1067 Kcal

    • Frukost - 270 Kcal

      Äggröra

    • Lunch - 381 Kcal

      Kycklinggryta med apelsin

    • Middag - 416 Kcal

      Fylld kycklingfilé med grönsaker och mozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 630 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 296 Kcal

      Champinjonomelett med rödlök

    • Middag - 334 Kcal

      Ostfylld torskfilé med hasselnötstäcke

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 733 Kcal

    • Frukost - 202 Kcal

      Myntadrink med ingefära och äpple

    • Lunch - 309 Kcal

      Grönkålssoppa med strimlad lax

    • Middag - 223 Kcal

      Italiensk blomkålssallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 554 Kcal

    • Frukost - 202 Kcal

      Myntadrink med ingefära och äpple

    • Lunch

    • Middag - 352 Kcal

      Lax teriyaki med sjögräsnudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 976 Kcal

    • Frukost - 232 Kcal

      Kokt ägg med kaviar

    • Lunch - 352 Kcal

      Lax teriyaki med sjögräsnudlar

    • Middag - 393 Kcal

      Chevrégratäng med rotfrukter och ugnsbakad oxfilé

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1034 Kcal

    • Frukost - 246 Kcal

      Keso med bär och nötter

    • Lunch

    • Middag - 788 Kcal

      Kyckling med risnudelsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 53.5 gram

Fett: 38.1 gram

Protein: 49.6 gram

Energi: 778.5 kcal

  • Måndag lunch 253 Kcal

    Varm avokadocréme med ägg

    En mättande och lyxig frukost som passar bra till helgen! Eller varför inte som en del i en mysig brunch?!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk limesaft
    • 1 msk persilja
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st ägg

    Gör så här

    • Gröp ur avokado och lägg i en skål.
    • Skala och pressa vitlöken och lägg i skålen.
    • Tillsätt salt, peppar, limesaft och persilja.
    • Mosa med en gaffel och blanda om.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Smörj en liten ugnsform med olivolja och lägg ner avokadocrémen.
    • Knäck ägg över och sätt in i ugnen i ca 15 minuter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk limesaft
    • 1 msk persilja
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st ägg

    Måndag middag 202 Kcal

    Blomkålssoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 202 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 5 dl vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.25 st paprika
    • 5 cm gurka
    • 1 tsk dill

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skär blomkålen i buketter.
    • Häll olivolja i en kastrull och fräs lök, vitlök och blomkål i någon minut.
    • Häll på vatten och smula ner en buljongtärning.
    • Låt koka 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen, tillsätt creme fraiche och låt blir varmt.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Finhacka grönsakerna till toppingen.
    • Häll upp soppan i en tallrik och lägg på toppingen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 5 dl vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.25 st paprika
    • 5 cm gurka
    • 1 tsk dill
  • Tisdag frukost 270 Kcal

    Äggröra

    Krämig äggröra som du kan servera med lite tomat, gurka om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 270 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggröran.
    • Vispa ihop snabbt och lägg upp i en skål.
    • Servera med tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 st cocktailtomat

    Tisdag lunch 381 Kcal

    Kycklinggryta med apelsin

    En härlig kycklinggryta för den som gillar smaken av apelsin i mat. Går hem som fredagsmiddag eller i lunchlådan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 381 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st purjolök
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st apelsin
    • 50 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Dela kycklinglårfiléerna.
    • Hetta upp en gryta med olja och bryn kyckling, purjolök, ingefära och chili några minuter.
    • Riv skalet med ett zestjärn på ena halvan av apelsinen och blanda ner i grytan, pressa i saften från samma halva.
    • Skala och filéa den andra halvan av apelsinen och spara apelsinklyftorna i en skål.
    • Pressa den resterande saften över grytan.
    • Häll på vatten och smula ner en buljongtärning.
    • Låt koka upp och tillsätt grädde.
    • Skär broccoli i buketter och skiva zucchinin.
    • Blanda ner i grytan innan servering tillsammans med apelsinklyftor och gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st purjolök
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st apelsin
    • 50 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 2 msk gräslök

    Tisdag middag 416 Kcal

    Fylld kycklingfilé med grönsaker och mozzarella

    Härlig rätt som passar bra i matlådan eller när ni är flera runt matbordet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 416 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st små plommontomater
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Squashsallad
    • 4 st mini squash
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g mozzarella
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 65 g rucola
    • 2 msk grön pesto
    Topping
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Ringla olivolja på en ugnsplåt och lägg kycklingfiléerna på.
    • Skär fyra snitt i kycklingen.
    • Skiva tunna skivor av squash, paprika, tomat och mozzarella och stick ner i snitten på kycklingen.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Sätt in i ugnen i 20 min.
    • Skiva squash, rödlök, mozzarella och soltorkade tomater och lägg i en skål.
    • Blanda ner rucolasallad och grön pesto.
    • Hetta upp en stekpanna och torrosta pinjenötter.
    • Servera kycklingen med squashsalladen och toppa med pinjenötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st små plommontomater
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Squashsallad
    • 4 st mini squash
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g mozzarella
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 65 g rucola
    • 2 msk grön pesto
    Topping
    • 2.5 msk pinjenötter
  • Onsdag lunch 296 Kcal

    Champinjonomelett med rödlök

    Den enkla och goda kombinationen som aldrig slår fel!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 2 tsk smör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en bunke.
    • Skiva champinjoner och rödlök tunt.
    • Hetta upp en stekpanna med 1 tsk smör och bryn champinjoner och rödlök någon minut.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg hälften av svampen och rödlöken på ett fat.
    • Lägg 1 tsk smör i stekpannan och häll ner äggsmeten och grädda omeletten på svag värme i några minuter.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg över de resterande champinjonerna och rödlöken.
    • Dekorera med timjan och servera med alfa-alfagroddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 2 tsk smör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl alfalfagroddar

    Onsdag middag 334 Kcal

    Ostfylld torskfilé med hasselnötstäcke

    En helt ljuvlig torskfilé som har en ostfyllning i och hasselnötstopping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 334 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 150 g färskost med vitlök
    • 1 dl hasselnötter
    Tomatsallad med gremolatatopping
    • 40 st pärltomater
    • 4 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronskal
    • 4 msk bladpersilja
    • 1.5 dl parmesan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär ett snitt i fisken och lägg färskost i fiskfilén.
    • Strö på salt och peppar och lägg på en ugnsplåt.
    • Toppa med hackade hasselnötter.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter eller tills fisken är genomstekt.  
    • Dela tomaterna i halvor och lägg dem i en skål.
    • Tillsätt olja, salt och peppar och blanda om. 
    • Tvätta citronen och riv skalet fint.
    • Blanda citronskal, persilja och parmesanost i en skål och häll över tomaterna.
    • Servera med fisken. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 150 g färskost med vitlök
    • 1 dl hasselnötter
    Tomatsallad med gremolatatopping
    • 40 st pärltomater
    • 4 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronskal
    • 4 msk bladpersilja
    • 1.5 dl parmesan
  • Torsdag frukost 202 Kcal

    Myntadrink med ingefära och äpple

    En fräsch drink med god smak av ingefära och äpple. God till frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 202 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 tsk ingefära
    • 2 st äpple
    • 0 st gurka
    • 1 st lime
    • 1 dl is
    • 100 g vatten
    • 5 msk mynta

    Gör så här

    • Skala och skär ingefära och äpple i mindre bitar.
    • Skär gurkan i bitar.
    • Lägg mynta, ingefära, äpple och gurka i en blender.
    • Häll i saften från limen.
    • Mixa till en jämn smoothie och späd med vatten till lagom konsistens.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 tsk ingefära
    • 2 st äpple
    • 0 st gurka
    • 1 st lime
    • 1 dl is
    • 100 g vatten
    • 5 msk mynta

    Torsdag lunch 309 Kcal

    Grönkålssoppa med strimlad lax

    En mättande grönkålssoppa som passar perfekt en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 309 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st potatis
    • 1 tsk olivolja
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 200 g grönkål
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g rökt lax

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Skala och skär potatisen i tärningar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och potatis någon minut.
    • Häll på vatten och smula ner en buljongtärning.
    • Tillsätt grönkål och låt koka ca 10 minuter.
    • Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav och tillsätt grädde, salt och peppar.
    • Låt koka upp och häll upp i skålar.
    • Toppa med strimlad rökt lax.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st potatis
    • 1 tsk olivolja
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 200 g grönkål
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g rökt lax

    Torsdag middag 223 Kcal

    Italiensk blomkålssallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 223 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk grön pesto
    • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 15 g rucola
    • 49.5 g cocktailtomater
    • 125 g buffelmozzarella
    • 1 msk balsamico

    Gör så här

    • Riv blomkålen grovt och lägg i en skål.
    • Blanda ner salt, peppar och olja och övriga ingredienser.
    • Ringla över balsamico och dekorera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk grön pesto
    • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 15 g rucola
    • 49.5 g cocktailtomater
    • 125 g buffelmozzarella
    • 1 msk balsamico
  • Fredag frukost 202 Kcal

    Myntadrink med ingefära och äpple

    En fräsch drink med god smak av ingefära och äpple. God till frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 202 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 tsk ingefära
    • 2 st äpple
    • 0 st gurka
    • 1 st lime
    • 1 dl is
    • 100 g vatten
    • 5 msk mynta

    Gör så här

    • Skala och skär ingefära och äpple i mindre bitar.
    • Skär gurkan i bitar.
    • Lägg mynta, ingefära, äpple och gurka i en blender.
    • Häll i saften från limen.
    • Mixa till en jämn smoothie och späd med vatten till lagom konsistens.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 tsk ingefära
    • 2 st äpple
    • 0 st gurka
    • 1 st lime
    • 1 dl is
    • 100 g vatten
    • 5 msk mynta

    Fredag middag 352 Kcal

    Lax teriyaki med sjögräsnudlar

    En härlig wok med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 0.5 st mango
    • 1 msk koriander
    • 2 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna och dela dem något med en sax.
    • Skär laxen i tärningar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med rapsolja och sesamolja.
    • Lägg ner laxtärningarna tillsammans med vitlök och ingefära.
    • Låt steka någon minut och häll på teriyakisås och ketjap manis.
    • Tillsätt sjögräsnudlar och sojabönor och låt allt bli varmt.
    • Strö på sesamfrön och toppa med mango och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 0.5 st mango
    • 1 msk koriander
    • 2 msk teriyakisås
  • Lördag frukost 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Lördag lunch 352 Kcal

    Lax teriyaki med sjögräsnudlar

    En härlig wok med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 0.5 st mango
    • 1 msk koriander
    • 2 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna och dela dem något med en sax.
    • Skär laxen i tärningar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med rapsolja och sesamolja.
    • Lägg ner laxtärningarna tillsammans med vitlök och ingefära.
    • Låt steka någon minut och häll på teriyakisås och ketjap manis.
    • Tillsätt sjögräsnudlar och sojabönor och låt allt bli varmt.
    • Strö på sesamfrön och toppa med mango och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 0.5 st mango
    • 1 msk koriander
    • 2 msk teriyakisås

    Lördag middag 393 Kcal

    Chevrégratäng med rotfrukter och ugnsbakad oxfilé

    En fantastiskt god varmrätt med chevrégratäng och oxfilé! Palsternacka och rödbetor kan bytas mot valfria rotfrukter som ni har i kylen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 393 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Chevrégratäng med rotfrukter
    • 2 st palsternacka
    • 2 st rödbetor
    • 2 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st färska fikon
    • 1 kvist färsk rosmarin
    Ugnsbakad oxfilé
    • 700 g oxfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk smör
    • 1 st citron

    Gör så här

    Chevrégratäng med rotfrukter

    • Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar och blanda ner i två skålar.
    • Blanda ner hälften av oljan och riven vitlök i bägge skålarna.
    • Krydda med salt, peppar och örtagårdkrydda. Blanda ner flytande honung med rödbetorna.
    • Lägg rödbetorna i mitten och palsternackan runt om i en ugnsform.
    • Lägg skivad chevré över och krydda med örtagårskrydda. Dela fikon i fyra delar.
    • Toppa med solrosfrön, fikon och ringla honung över.
    • Gratinera i ugn 20 minuter.

    Ugnsbakad oxfilé

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och riv vitlök i en skål. Blanda ner olivolja, örtagårdskrydda och ketjap manis.
    • Lägg i oxfilén och låt marinera i minst 30 minuter eller helst över natten.
    • Skiva citron och bryn med köttet i en stekpanna med smör.
    • Lägg de stekta citronerna åt sidan i en ugnform och placera oxfilén bredvid.
    • Gratinera i ugn 30-40 minuter. Ta ut oxfilén när innertemperaturen är ungefär 55 grader.
    • Linda in köttet folié och låt vila 10 minuter.
    • Skär sedan upp köttet i önskade skivor.

    Ingredienser

    4 portioner

    Chevrégratäng med rotfrukter
    • 2 st palsternacka
    • 2 st rödbetor
    • 2 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st färska fikon
    • 1 kvist färsk rosmarin
    Ugnsbakad oxfilé
    • 700 g oxfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk smör
    • 1 st citron
  • Söndag frukost 246 Kcal

    Keso med bär och nötter

    Lågkalori frukost som går supersnabbt att fixa, fungerar utmärkt som mellanmål också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och toppa med blåbär och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Söndag middag 788 Kcal

    Kyckling med risnudelsallad

    Risnudelsallad med mycket innehåll och smak som passar att äta varm och kall i lunchlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 102 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 788 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 6 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g risnudlar
    Till risnudlarna
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk ljus soja
    • 0.5 msk mirin
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st lime
    • 3 msk koriander
    • 1 msk gräslök
    Chilimajjo
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 tsk srirachasås
    • 0.25 klyfta vitlök
    Dekoration
    • 0.1 kruka färsk koriander

    Gör så här

    • Strimla kycklingen och skala och finhacka vitlöken.
    • Lägg i en skål och blanda ner riven ingefära, ketjap manis, sweet chilisås, sesamolja, sesamfrön, salt och peppar.
    • Koka risnudlarna i lättsaltat vatten enligt anvisningen på paketet.
    • Häll av vattnet och skölj i kallt vatten i ett durkslag.
    • Lägg i en skål och blanda ner marinaden.
    • Blanda ner strimlade sockerärtor och morötter.
    • Strimla salladslök och skär mango i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja. Lägg ner kycklingen och låt steka några minuter.
    • Lägg ner nudelsalladen och låt allt bli varmt.
    • Pressa lime över och toppa med hackad färsk koriander och gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 6 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g risnudlar
    Till risnudlarna
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk ljus soja
    • 0.5 msk mirin
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st lime
    • 3 msk koriander
    • 1 msk gräslök
    Chilimajjo
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 tsk srirachasås
    • 0.25 klyfta vitlök
    Dekoration
    • 0.1 kruka färsk koriander
Frukt/grönt
  • 0.5 st avokado
  • 5.75 klyfta vitlök
  • 1 tsk limesaft
  • 0.5 st gul lök
  • 1.5 st blomkålshuvud
  • 0.25 st paprika
  • 5 cm gurka
  • 2 st cocktailtomat
  • 1 st purjolök
  • 8.5 tsk ingefära
  • 0.5 st röd chili
  • 1 st apelsin
  • 100 g broccoli
  • 0.25 st zucchini
  • 4.5 st mini squash
  • 0.5 st gul paprika
  • 2 st små plommontomater
  • 1.25 st rödlök
  • 80 g rucola
  • 5 st champinjoner
  • 1 dl alfalfagroddar
  • 40 st pärltomater
  • 2 tsk citronskal
  • 2 st äpple
  • 1.5 st lime
  • 49.5 g cocktailtomater
  • 1 st mango
  • 2 st palsternacka
  • 2 st rödbetor
  • 1 st färska fikon
  • 1 st citron
  • 1 dl färska blåbär
  • 100 g sockerärtor
  • 1 st morot
  • 1 st salladslök
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk persilja
  • 1.5 st kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk dill
  • 3 msk gräslök
  • 2.2 tsk örtagårdskrydda
  • 3 msk grön pesto
  • 0.5 msk färsk timjan
  • 4 msk bladpersilja
  • 5 msk mynta
  • 1 msk basilika
  • 1 msk balsamico
  • 8 tsk sesamolja
  • 3.5 msk ketjap manis
  • 4 msk koriander
  • 2 msk teriyakisås
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk ljus soja
  • 0.5 msk mirin
  • 1 tsk srirachasås
  • 0.1 kruka färsk koriander
Torrvaror
  • 13 tsk olivolja
  • 2.5 msk pinjenötter
  • 1 dl hasselnötter
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 1 tsk rapsolja
  • 50 g sojabönor
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 2 msk solrosfrön
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 msk valnötter
  • 100 g risnudlar
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 7 st ägg
  • 1050 g kycklingfilé
  • 600 g torskfile
  • 150 g laxfilé
  • 1 msk kaviar
  • 700 g oxfilé
Mejeri
  • 2.5 dl crème fraiche
  • 1.5 msk grädde
  • 3.5 tsk smör
  • 250 g mozzarella
  • 150 g färskost med vitlök
  • 1.5 dl parmesan
  • 125 g buffelmozzarella
  • 125 g keso
Övrigt
  • 50 g soltorkade tomater i olja
  • 1 dl is
  • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja
  • 1 msk majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!