Tillbaka till menyerna

V11

HÀr skapar du ett kostschema som bygger pÄ 5:2. Grunden Àr att du har tvÄ fastedagar/vecka nÀr du Àter markant fÀrre kalorier Àn övriga dagar. Detta gör att kroppens förbrÀnning kickar igÄng och du dÀrmed gÄr ner i vikt.

  • MĂ„ndag - 689 Kcal

    • Frukost - 214 Kcal

      Stekta Àgg

    • Lunch - 174 Kcal

      BlomkÄl och broccolisoppa

    • Middag - 301 Kcal

      KöttfÀrspanna med rödbetor

    • MellanmĂ„l

    • Dessert

  • Tisdag - 1338 Kcal

    • Frukost - 410 Kcal

      Morotsfralla med ost

    • Lunch - 397 Kcal

      TorskgratÀng med kaviar och purjolök

    • Middag - 531 Kcal

      Köttbullar i grÀddig tomatsÄs

    • MellanmĂ„l

    • Dessert

  • Onsdag - 795 Kcal

    • Frukost - 232 Kcal

      Kokt Àgg med kaviar

    • Lunch - 301 Kcal

      KöttfÀrspanna med rödbetor

    • Middag - 262 Kcal

      Broccolisoppa med halloumi

    • MellanmĂ„l

    • Dessert

  • Torsdag - 1135 Kcal

    • Frukost - 232 Kcal

      Kokt Àgg med kaviar

    • Lunch - 531 Kcal

      Köttbullar i grÀddig tomatsÄs

    • Middag - 372 Kcal

      Lax med blomkÄlsris

    • MellanmĂ„l

    • Dessert

  • Fredag - 527 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 527 Kcal

      BlomkÄlsgratÀng med kassler

    • Middag

    • MellanmĂ„l

    • Dessert

  • Lördag - 334 Kcal

    • Frukost - 334 Kcal

      Valnötsbröd

    • Lunch

    • Middag

    • MellanmĂ„l

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • MellanmĂ„l

    • Dessert

Genomsmittligt nÀringsvÀrde per dag

Kolhydrater: 23.7 gram

Fett: 54.1 gram

Protein: 54.1 gram

Energi: 802.9 kcal

  • MĂ„ndag frukost 214 Kcal

    Stekta Àgg

    HÀll lite olja i en stekpanna och knÀck i 2 st Àgg, salta och peppra lite sÄ har du din frukost klar pÄ 3 min!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 214 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st Ă€gg
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör sÄ hÀr

    • Hetta upp en stekpanna med olja och knĂ€ck i Ă€ggen.
    • LĂ„t steka nĂ„gon minut och strö pĂ„ salt och svartpeppar

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st Ă€gg
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    MĂ„ndag lunch 174 Kcal

    BlomkÄl och broccolisoppa

    En god och smakrik soppa som gÀrna toppas med citronmarinerad broccoli!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    InnehÄll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkĂ„lsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtĂ€rning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grĂ€dde
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör sÄ hÀr

    • SkĂ€r blomkĂ„l och broccoli i buketter och finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn kĂ„len tillsammans med vitlök och purjolök nĂ„gra minuter.
    • Smula ner en buljongtĂ€rning och hĂ€ll pĂ„ vatten.
    • LĂ„t koka ihop i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slĂ€t och hĂ€ll pĂ„ grĂ€dde.
    • LĂ„t koka ihop och spĂ€d med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Pressa citron och lite olivolja över broccolin.
    • HĂ€ll upp i skĂ„lar och lĂ€gg pĂ„ citronmarinerad broccoli, strimlad purjolök.

    Ingredienser

    2 portioner

    InnehÄll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkĂ„lsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtĂ€rning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grĂ€dde
    • 0 salt och svartpeppar

    MĂ„ndag middag 301 Kcal

    KöttfÀrspanna med rödbetor

    KöttfÀrspanna med förkokta rödbetor. Serveras tillsammans med sallad och grÀddfil!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfĂ€rs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl grĂ€ddfil

    Gör sÄ hÀr

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn lök, vitlök och fĂ€rs nĂ„gra minuter.
    • TillsĂ€tt salt, peppar, chiliflakes, hackad persilja och soja.
    • SkĂ€r squash i mindre bitar och blanda ner i köttfĂ€rsen tillsammans med rödbetor och inlagd gurka.
    • LĂ„t steka nĂ„gra minuter och servera med grönsallad och grĂ€ddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfĂ€rs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl grĂ€ddfil
  • Tisdag frukost 410 Kcal

    Morotsfralla med ost

    I detta recept ingÄr ett recept skapat av Ulrika, Glutenfria morotsfrallor med sesamfrön. Receptet hittar du genom att söka pÄ glutenfria morotsfrallor med sesamfrön i receptbanken. Totala receptet för frallorna Àr 6 st som ni kan förvara i frysen och ta upp vid behov!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Gör sÄ hÀr

    • Dela frallan och bred pĂ„ smör.
    • LĂ€gg pĂ„ ostskivor och njut!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Tisdag lunch 397 Kcal

    TorskgratÀng med kaviar och purjolök

    KrÀmig torskgratÀng med kaviar, palsternacka och purjolök!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerĂ€rtor
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lĂ€tt crĂšme fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 2 st dillkvistar

    Gör sÄ hÀr

    • Tina torskryggsfilĂ©erna.
    • SĂ€tt ugnen pĂ„ 200 grader. 
    • Skala och skĂ€r palsternacka och morötter i mindre tĂ€rningar.
    • SkĂ€r sockerĂ€rtorna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna nĂ„gra minuter.
    • Strö pĂ„ salt och peppar. 
    • LĂ€gg i en ugnsfastform och placera torskryggsfilĂ©erna över. 
    • Blanda ihop crĂ©me fraiche, kaviar, purjolök, salt och peppar i en skĂ„l.
    • Bred kaviarcrĂ©men över fisken och sĂ€tt in i ugnen i ca 20 minuter. 
    • Strö pĂ„ strimlad purjolök och dekorera med dill.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerĂ€rtor
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lĂ€tt crĂšme fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 2 st dillkvistar

    Tisdag middag 531 Kcal

    Köttbullar i grÀddig tomatsÄs

    Servera med grönsallad och broccoli!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 531 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    InnehÄll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfĂ€rs
    • 2 msk grĂ€dde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grĂ€dde
    • 0.5 kruka fĂ€rsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistĂ„nd

    Gör sÄ hÀr

    • Finhacka vitlöken och Âœ rödlök.
    • Blanda löken med fĂ€rs, grĂ€dde, samt och peppar och peppar i en skĂ„l.
    • Forma fĂ€rsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runtom i nĂ„gra minuter.
    • Skala och strimla schalottenlöken och resten av rödlöken.
    • LĂ€gg i en klick smör till i stekpannan med köttbullarna och lĂ€gg nerlöken.
    • LĂ„t bryna nĂ„gra minuter.
    • HĂ€ll pĂ„ krossade tomater och grĂ€dde.
    • TillsĂ€tt basilika.
    • Smaka av med salt och peppar och lĂ„t koka i 10 min.
    • Servera med lite fĂ€rsk basilika, grönsallad, eller broccoli.

    Ingredienser

    2 portioner

    InnehÄll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfĂ€rs
    • 2 msk grĂ€dde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grĂ€dde
    • 0.5 kruka fĂ€rsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistĂ„nd
  • Onsdag frukost 232 Kcal

    Kokt Àgg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st Ă€gg
    • 1 msk kaviar

    Gör sÄ hÀr

    • Koka Ă€ggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st Ă€gg
    • 1 msk kaviar

    Onsdag lunch 301 Kcal

    KöttfÀrspanna med rödbetor

    KöttfÀrspanna med förkokta rödbetor. Serveras tillsammans med sallad och grÀddfil!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfĂ€rs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl grĂ€ddfil

    Gör sÄ hÀr

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn lök, vitlök och fĂ€rs nĂ„gra minuter.
    • TillsĂ€tt salt, peppar, chiliflakes, hackad persilja och soja.
    • SkĂ€r squash i mindre bitar och blanda ner i köttfĂ€rsen tillsammans med rödbetor och inlagd gurka.
    • LĂ„t steka nĂ„gra minuter och servera med grönsallad och grĂ€ddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfĂ€rs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl grĂ€ddfil

    Onsdag middag 262 Kcal

    Broccolisoppa med halloumi

    Gör en klassisk broccolisoppa och toppa med citronmarinerade buketter och halloumi sÄ har soppan fÄtt en ny dimension!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    InnehÄll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistĂ„nd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtĂ€rning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör sÄ hÀr

    • Skala och strimla vitlök och lök. SkĂ€r broccolin i mindre bitar. Hetta upp olja och bryn lök, vitlök och broccoli nĂ„gra minuter.
    • TillsĂ€tt vatten, smula ner buljongtĂ€rning och lĂ„t koka i 10 minuter.
    • SkĂ€r broccolin till toppingen i smĂ„ buketter. LĂ€gg i en skĂ„l och blanda ner citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.
    • SkĂ€r halloumin i kuber. Hetta upp en stekpanna och bryn osten i nĂ„gra minuter.
    • Mixa soppan slĂ€t med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela i skĂ„l och toppa med halloumi och broccolin.

    Ingredienser

    2 portioner

    InnehÄll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistĂ„nd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtĂ€rning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
  • Torsdag frukost 232 Kcal

    Kokt Àgg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st Ă€gg
    • 1 msk kaviar

    Gör sÄ hÀr

    • Koka Ă€ggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st Ă€gg
    • 1 msk kaviar

    Torsdag lunch 531 Kcal

    Köttbullar i grÀddig tomatsÄs

    Servera med grönsallad och broccoli!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 531 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    InnehÄll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfĂ€rs
    • 2 msk grĂ€dde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grĂ€dde
    • 0.5 kruka fĂ€rsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistĂ„nd

    Gör sÄ hÀr

    • Finhacka vitlöken och Âœ rödlök.
    • Blanda löken med fĂ€rs, grĂ€dde, samt och peppar och peppar i en skĂ„l.
    • Forma fĂ€rsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runtom i nĂ„gra minuter.
    • Skala och strimla schalottenlöken och resten av rödlöken.
    • LĂ€gg i en klick smör till i stekpannan med köttbullarna och lĂ€gg nerlöken.
    • LĂ„t bryna nĂ„gra minuter.
    • HĂ€ll pĂ„ krossade tomater och grĂ€dde.
    • TillsĂ€tt basilika.
    • Smaka av med salt och peppar och lĂ„t koka i 10 min.
    • Servera med lite fĂ€rsk basilika, grönsallad, eller broccoli.

    Ingredienser

    2 portioner

    InnehÄll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfĂ€rs
    • 2 msk grĂ€dde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grĂ€dde
    • 0.5 kruka fĂ€rsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistĂ„nd

    Torsdag middag 372 Kcal

    Lax med blomkÄlsris

    Byt ut det klassiska riset till blomkÄlsris och fÄ pÄ sÄ sÀtt en nyttigare variant av en laxrÀtt! Den hÀr rÀtten lÀmpar sig utmÀrkt till lunchlÄda.

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 372 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 portion blomkĂ„lsris
    • 250 g varmrökt lax
    • 100 g sockerĂ€rtor
    • 0.5 st citron
    • 1 st dillkvistar
    DillmajonnÀs
    • 1 msk majonnĂ€s
    • 1 msk crĂšme fraiche
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Gör sÄ hÀr

    • Blanda ihop dillmajonnĂ€sen.
    • LĂ€gg blomkĂ„lsris i en matlĂ„da och lĂ€gg pĂ„ laxen.
    • Toppa med en dillkvist, citronskiva och servera med dillmajonnĂ€sen och sugarsnaps.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 portion blomkĂ„lsris
    • 250 g varmrökt lax
    • 100 g sockerĂ€rtor
    • 0.5 st citron
    • 1 st dillkvistar
    DillmajonnÀs
    • 1 msk majonnĂ€s
    • 1 msk crĂšme fraiche
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
  • Fredag lunch 527 Kcal

    BlomkÄlsgratÀng med kassler

    Allt i ett gratÀng, gott och plÄnboksvÀnligt!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 527 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkĂ„lshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grĂ€dde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st Ă€gg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist fĂ€rsk rosmarin

    Gör sÄ hÀr

    • SĂ€tt ugnen pĂ„ 225 grader. SkĂ€r blomkĂ„l i mindre buketter.
    • Skala och skĂ€r morötterna i bitar. Strimla hĂ€lften av kasslern i tunna strimlor.
    • Skiva den andra hĂ€lften i skivor.
    • Hetta upp en kastrull med grĂ€dde, mjölk, senap och  kryddor. LĂ„t koka nĂ„gra minuter.
    • LĂ€gg i grönsaker, strimlad kassler och riven ost i 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. Dra av kastrullen och lĂ„t svalna. KnĂ€ck i Ă€ggen och rör runt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kasslerskivorna i nĂ„gra minuter.
    • HĂ€ll i blandningen i en ugnsfastform och dekorera med kasslerskivor över.
    • SĂ€tt in i ugnen i 25 min.
    • Toppa med fĂ€rsk rosmarin.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkĂ„lshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grĂ€dde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st Ă€gg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist fĂ€rsk rosmarin
  • Lördag frukost 334 Kcal

    Valnötsbröd

    Ett riktigt gott och mÀttande bröd - speciellt nybakat! Kesellan kan bytas ut mot fil, yoghurt, keso, CrÚme fraßche eller grÀddfil! LÀgg till valfritt pÄlÀgg, tex. smör, bröd och en paprikaskiva.

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 334 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 100 g smör
    • 4 tsk brödkryddor
    • 150 g valnötter
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 dl pofiber
    • 0.5 dl fiberhusk
    • 0.5 dl linfrön
    • 2 tsk bakpulver
    • 1.5 tsk salt
    • 6 st Ă€gg
    • 250 gram kesella
    Topping
    • 1 dl valnötter

    Gör sÄ hÀr

    • SĂ€tt ugnen pĂ„ 150°C.
    • Grovhacka valnötter.
    • SmĂ€lt smöret och tillsĂ€tt brödkryddor.
    • Blanda nötter med alla torra ingredienser i en bunke.
    • Vispa Ă€ggen och blanda ner tillsammans med smör och kesella.
    • HĂ€ll smeten i en smord brödform.
    • Toppa med lite extra valnötter.
    • GrĂ€dda i nedre delen av ugnen i ca 90 minuter.
    • TĂ€ck med folie om brödet mörknar för tidigt.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 100 g smör
    • 4 tsk brödkryddor
    • 150 g valnötter
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 dl pofiber
    • 0.5 dl fiberhusk
    • 0.5 dl linfrön
    • 2 tsk bakpulver
    • 1.5 tsk salt
    • 6 st Ă€gg
    • 250 gram kesella
    Topping
    • 1 dl valnötter
Kött/fisk/fÄgel/Àgg/vego
  • 12 st Ă€gg
  • 650 g nötfĂ€rs
  • 600 g fryst torskrygg
  • 1.75 dl kaviar
  • 250 g varmrökt lax
  • 500 g kassler
Torrvaror
  • 5.5 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 151 g valnötter
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl pofiber
  • 0.5 dl fiberhusk
  • 0.5 dl linfrön
  • 2 tsk bakpulver
Frukt/grönt
  • 225 g broccoli
  • 200 g blomkĂ„lsbuketter
  • 3.5 klyfta vitlök
  • 8 msk purjolök
  • 1.5 st gul lök
  • 0.5 st squash
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 4 dl blandsallad
  • 2 st palsternacka
  • 4 st morot
  • 200 g sockerĂ€rtor
  • 1 st rödlök
  • 2 st schalottenlök
  • 50 g grönsallad
  • 1.5 st broccolistĂ„nd
  • 1 st citron
  • 1 portion blomkĂ„lsris
  • 1 tsk citronskal
  • 1 st blomkĂ„lshuvud
Kryddor/smaksÀttare
  • 1 st kycklingbuljongtĂ€rning
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 msk persilja
  • 2 msk soja
  • 3 msk dill
  • 3 st dillkvistar
  • 0.5 kruka fĂ€rsk basilika
  • 1 st grönsaksbuljongtĂ€rning
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk sötstark senap
  • 1 krm provensalska örter
  • 1 kvist fĂ€rsk rosmarin
  • 4 tsk brödkryddor
  • 1.5 tsk salt
Mejeri
  • 5 dl grĂ€dde
  • 1 dl grĂ€ddfil
  • 104 tsk smör
  • 2 skiva ost
  • 2 dl lĂ€tt crĂšme fraiche
  • 75 g halloumi
  • 1 msk crĂšme fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • 250 gram kesella
Övrigt
  • 1 dl gurka inlagd
  • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
  • 1 msk majonnĂ€s

Prenumerera pÄ mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress hÀr bredvid sÄ fÄr du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hÀlsosam livsstil.
VĂ€lkommen!