Tillbaka till menyerna

V.8

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 797 Kcal

    • Frukost - 86 Kcal

      Yoghurt med bär

    • Lunch - 335 Kcal

      Budget - Portabellosvamp med mozzarella

    • Middag - 376 Kcal

      Pastramisallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 784 Kcal

    • Frukost - 129 Kcal

      Yoghurt med färska bär

    • Lunch - 390 Kcal

      Sommarburgare med gräddfilsås

    • Middag - 131 Kcal

      Rotfruktsgratäng med cheddar

    • Mellanmål - 134 Kcal

      Mörka rawfoodbollar

    • Dessert

  • Onsdag - 942 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 221 Kcal

      Yoghurt med müsli och blåbär

    • Lunch - 131 Kcal

      Rotfruktsgratäng med cheddar

    • Middag - 590 Kcal

      Lammfärsbiffar med örtagräddsås och rostad blomkål

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1020 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 129 Kcal

      Yoghurt med färska bär

    • Lunch - 590 Kcal

      Lammfärsbiffar med örtagräddsås och rostad blomkål

    • Middag - 166 Kcal

      Het ratatouille

    • Mellanmål - 134 Kcal

      Mörka rawfoodbollar

    • Dessert

  • Fredag - 984 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 218 Kcal

      Äppelgranola med yoghurt och bär

    • Lunch - 182 Kcal

      Tonfisksallad med 
citronmarinerad broccoli

    • Middag - 391 Kcal

      Räktårta med vitlöksost och örter

    • Mellanmål - 103 Kcal

      Choklad och kokosbitar

    • Dessert - 90 Kcal

      Fruktsallad

  • Lördag - 2196 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 410 Kcal

      Morotsfralla med ost

    • Lunch - 221 Kcal

      Äggröra med gräslök och tomat

    • Middag - 780 Kcal

      Biff med tomatsallad och persiljesmör

    • Mellanmål

    • Dessert - 786 Kcal

      Cheesecake med lime, blåbär och passionsfrukt

  • Söndag - 1282 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 369 Kcal

      Dinkelpannkakor med bär

    • Lunch - 391 Kcal

      Stekt ägg med falukorv

    • Middag - 424 Kcal

       Somrig burgare med gräddfilssås

    • Mellanmål

    • Dessert - 98 Kcal

      Valnötspraliner med vit choklad

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 51.9 gram

Fett: 75.7 gram

Protein: 57.1 gram

Energi: 1143.4 kcal

  • Måndag frukost 86 Kcal

    Yoghurt med bär

    Snabbt, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 86 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl yoghurt i en skål och strössla över ca 1 dl bär.
    • I receptet har vi skrivit hallon men det går utmärkt att byta ut mot de bär du har hemma, tex blåbär, jordgubbar, smultron eller liknande.

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon

    Måndag lunch 335 Kcal

    Budget - Portabellosvamp med mozzarella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 335 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st portabellosvamp
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g mozzarella
    • 3 msk grön pesto
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk gul lök
    • 30 g rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skär bort stammen på svamparna och strö på lite salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i 5 minuter.  Skiva mozzarella och lägg på svampen tillsammans med pesto.
    • Skiva några tomater och lägg över osten och toppa med hackad lök, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 10 minuter och servera med tomater och rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st portabellosvamp
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g mozzarella
    • 3 msk grön pesto
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk gul lök
    • 30 g rucola

    Måndag middag 376 Kcal

    Pastramisallad

    Lite smått och gott i en skål - perfekt till en god lunch eller fredagskväll framför tv:n.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 376 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g Borlottibönor
    • 0.5 msk tapenade
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g mozarella
    • 100 g cocktailtomater
    • 40 g blandad sallad
    • 50 g lufttorkad skinka
    • 40 g salami
    • 50 g kalkonpastrami

    Gör så här

    • Skölj bönorna ordentligt och lägg i en skål.
    • Blanda med tapenade och basilika.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär mozzarellan i tärningar och dela tomaterna.
    • Lägg sallad på ett stort fat.
    • Toppa med bönsalladen, mozzarella och tomater.
    • Fördela skinka, salami och pastrami runt om.

     

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g Borlottibönor
    • 0.5 msk tapenade
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g mozarella
    • 100 g cocktailtomater
    • 40 g blandad sallad
    • 50 g lufttorkad skinka
    • 40 g salami
    • 50 g kalkonpastrami
  • Tisdag frukost 129 Kcal

    Yoghurt med färska bär

    Lågkalori frukost som tar inte mer än 5 min att fixa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med valfria bär.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Tisdag lunch 390 Kcal

    Sommarburgare med gräddfilsås

    Tillaga en fräsch burgare på grillen och servera tillsammans med en krämig sås, mangoskivor och färska jordgubbar till - bjud dina nära och kära på lite gott grill en varm sommardag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g nötfärs
    • 2 st vårlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 st salladsblad
    • 2 st mango
    • 8 st färsk jordgubbe
    Gräddfilsås
    • 12 st rädisor
    • 1 st gurka
    • 2 st morot
    • 2 dl gräddfil
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål.
    • Strimla löken tunt och blanda med färsen tillsammans med salt och peppar.
    • Forma till en biff och lägg på grillen eller stek i stekpanna med lite smör, ca 10 minuter.
    • Gör under tiden såsen genom att riva rädisa, gurka och morot.
    • Lägg i en skål och blanda ner gräddfil, vitlök, salt och peppar.
    • Skala och skär mango i skivor.
    • Skiva jordgubbarna.
    • Fördela salladsblad på tallrikar.
    • Lägg  hamburgaren på salladen och lägg en klick gräddfilssås över.
    • Fördela mangoskivor och jordgubbar bredvid.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g nötfärs
    • 2 st vårlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 st salladsblad
    • 2 st mango
    • 8 st färsk jordgubbe
    Gräddfilsås
    • 12 st rädisor
    • 1 st gurka
    • 2 st morot
    • 2 dl gräddfil
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 131 Kcal

    Rotfruktsgratäng med cheddar

    Rotfruktsgratäng med cheddar passar bra till julskinkan men också som tillbehör till en god köttbit när som helst på året!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 131 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 2 st morot
    • 200 g brysselkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 msk julsenap
    • 1 tsk olivolja
    • 60 g cheddarost
    • 1 dl gratängost
    • 2 msk hasselnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka palsternacka, rödlök och morötter.
    • Dela brysselkål i fyra delar.
    • Skala och riv vitlök fint. Hetta upp en kastrull med olja och bryn alla grönsaker.
    • Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Tillsätt grädde och senap och låt koka 1 minut.
    • Smörj en ugnsfast form med olja
    • Lägg i halva blandningen och lägg 3 skivor ost ovanpå.
    • Häll på resten av blandningen och toppa med gratängost och hackade hasselnötter.
    • Gratinera 15 minuter i ugn.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 2 st morot
    • 200 g brysselkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 msk julsenap
    • 1 tsk olivolja
    • 60 g cheddarost
    • 1 dl gratängost
    • 2 msk hasselnötter

    Tisdag mellanmål 134 Kcal

    Mörka rawfoodbollar

    Nötter och dadelbollar rullade i kakao, förvaras i frysen. Ett nyttigt alternativ till fikat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 134 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl mandel
    • 3 dl valnötter
    • 12 st torkade dadlar
    • 4 msk kakaopulver
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 dl kakao

    Gör så här

    • Lägg nötter, dadlar och kakao i en matberedare och kör till en smet.
    • Späd med vatten.
    • Forma till bollar och rulla i kokos, sesamfrön eller hackade pistagenötter.
    • Ställ kallt till servering eller lägg in dem i frysen.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl mandel
    • 3 dl valnötter
    • 12 st torkade dadlar
    • 4 msk kakaopulver
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 dl kakao
  • Onsdag frukost 221 Kcal

    Yoghurt med müsli och blåbär

    Naturell yoghurt med en topping av  Ulrikas havremüsli och blåbär. För att hitta receptet för havremüslin söker du på "havremüsli" i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Gör så här

    • Häll naturell yoghurt i en skål och toppa med blåbär och havremusli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Onsdag lunch 131 Kcal

    Rotfruktsgratäng med cheddar

    Rotfruktsgratäng med cheddar passar bra till julskinkan men också som tillbehör till en god köttbit när som helst på året!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 131 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 2 st morot
    • 200 g brysselkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 msk julsenap
    • 1 tsk olivolja
    • 60 g cheddarost
    • 1 dl gratängost
    • 2 msk hasselnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka palsternacka, rödlök och morötter.
    • Dela brysselkål i fyra delar.
    • Skala och riv vitlök fint. Hetta upp en kastrull med olja och bryn alla grönsaker.
    • Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Tillsätt grädde och senap och låt koka 1 minut.
    • Smörj en ugnsfast form med olja
    • Lägg i halva blandningen och lägg 3 skivor ost ovanpå.
    • Häll på resten av blandningen och toppa med gratängost och hackade hasselnötter.
    • Gratinera 15 minuter i ugn.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 2 st morot
    • 200 g brysselkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 msk julsenap
    • 1 tsk olivolja
    • 60 g cheddarost
    • 1 dl gratängost
    • 2 msk hasselnötter

    Onsdag middag 590 Kcal

    Lammfärsbiffar med örtagräddsås och rostad blomkål

    Lammfärsbiffar som ligger på rostade blomkålsskivor - toppa biffarna med vitlök- örtsåsen och hackad gräslök. En lyxig maträtt att bjuda på under helgen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 590 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostad blomkål
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Vitlök och örtsås
    • 1 dl grädde
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 1 krm torkade franska örter
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader och skiva blomkålen i två stora skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek blomkålsskivorna några minuter på varje sida.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg blomkålen på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och ugnsbaka i ca 15 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
    • Lägg färsen i en bunke.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och vänd ner i färsen tillsammans med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Forma färsen till två biffar och hetta upp en stekpanna med olivolja på medelvärme.
    • Bryn biffarna några minuter på varje sida och lägg sedan biffarna på plåten med blomkål och låt biffarna eftersteka i ugnen i ca 10 minuter eller tills de är genomstekta.
    • Slå över grädde i samma stekpanna som biffarna stekts i och koka upp.
    • Finhacka vitlök och tillsätt tillsammans med smulad buljongtärning och franska örter.
    • Låt koka ihop några minuter och servera biffarna upplagda på de ugnsbakade blomkålsskivorna och vitlök- och örtsåsen.
    • Dekorera med hackad gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostad blomkål
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Vitlök och örtsås
    • 1 dl grädde
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 1 krm torkade franska örter
    • 1 msk gräslök
  • Torsdag frukost 129 Kcal

    Yoghurt med färska bär

    Lågkalori frukost som tar inte mer än 5 min att fixa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med valfria bär.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Torsdag lunch 590 Kcal

    Lammfärsbiffar med örtagräddsås och rostad blomkål

    Lammfärsbiffar som ligger på rostade blomkålsskivor - toppa biffarna med vitlök- örtsåsen och hackad gräslök. En lyxig maträtt att bjuda på under helgen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 590 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostad blomkål
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Vitlök och örtsås
    • 1 dl grädde
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 1 krm torkade franska örter
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader och skiva blomkålen i två stora skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek blomkålsskivorna några minuter på varje sida.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg blomkålen på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och ugnsbaka i ca 15 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
    • Lägg färsen i en bunke.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och vänd ner i färsen tillsammans med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Forma färsen till två biffar och hetta upp en stekpanna med olivolja på medelvärme.
    • Bryn biffarna några minuter på varje sida och lägg sedan biffarna på plåten med blomkål och låt biffarna eftersteka i ugnen i ca 10 minuter eller tills de är genomstekta.
    • Slå över grädde i samma stekpanna som biffarna stekts i och koka upp.
    • Finhacka vitlök och tillsätt tillsammans med smulad buljongtärning och franska örter.
    • Låt koka ihop några minuter och servera biffarna upplagda på de ugnsbakade blomkålsskivorna och vitlök- och örtsåsen.
    • Dekorera med hackad gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostad blomkål
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Vitlök och örtsås
    • 1 dl grädde
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 1 krm torkade franska örter
    • 1 msk gräslök

    Torsdag middag 166 Kcal

    Het ratatouille

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 166 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl rucola

    Gör så här

    • Skär rödlök, squash och paprika i bitar. Skiva moroten och dela champinjonerna på mitten.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop samt vitlök i några minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    • Krydda med torkade örter, salt och peppar. Låt puttra i 10 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik eller lägg i en lunchbox och servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl rucola

    Torsdag mellanmål 134 Kcal

    Mörka rawfoodbollar

    Nötter och dadelbollar rullade i kakao, förvaras i frysen. Ett nyttigt alternativ till fikat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 134 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl mandel
    • 3 dl valnötter
    • 12 st torkade dadlar
    • 4 msk kakaopulver
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 dl kakao

    Gör så här

    • Lägg nötter, dadlar och kakao i en matberedare och kör till en smet.
    • Späd med vatten.
    • Forma till bollar och rulla i kokos, sesamfrön eller hackade pistagenötter.
    • Ställ kallt till servering eller lägg in dem i frysen.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl mandel
    • 3 dl valnötter
    • 12 st torkade dadlar
    • 4 msk kakaopulver
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 dl kakao
  • Fredag frukost 218 Kcal

    Äppelgranola med yoghurt och bär

    En portion med soyayoghurt eller havreyoghurt toppad med färska björnbär eller andra bär och lite knaprig granola.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 218 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl färska björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål och toppa med bär och granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl färska björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Fredag lunch 182 Kcal

    Tonfisksallad med 
citronmarinerad broccoli

    En hälsosam sallad med tonfisk och citronmarinerad broccoli, toppa med citronskiva!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 182 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk
    • 4 msk keso
    • 1 tsk dijonsenap
    • 2 msk purjolök
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    • 4 st salladsblad
    • 0.5 st äpple

    Gör så här

    • Blanda tonfisk med keso, senap, purjolök, svartpeppar och lite salt i en skål.
    • Bryt broccolin i små buketter och skiva stammen tunt.
    • Häll olivolja i en skål och pressa ner citronsaft.
    • Blanda ner broccoli och strö på salt och peppar.
    • Blanda runt och låt stå några minuter.
    • Fördela sallad i en skål.
    • Skiva äpple och lägg broccoli och äppelskivor på salladen.
    • Toppa med tonfiskröran.
    • Dekorera med en citronskiva och lite purjolök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk
    • 4 msk keso
    • 1 tsk dijonsenap
    • 2 msk purjolök
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    • 4 st salladsblad
    • 0.5 st äpple

    Fredag middag 391 Kcal

    Räktårta med vitlöksost och örter

    I detta recept kan polarhjärtan bytas ut mot glutenfritt bröd eller så kan man baka egna polarkakor. För att hitta recept på brödet kan du söka på glutenfria polarkakor i receptbanken!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 50 g rucola
    • 300 g polarhjärtan
    • 300 gram räkor i lag
    • 1 dl parmesan
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 msk pumpafrön
    • 0 basilikablad
    Fyllning
    • 300 gram räkor i lag
    • 400 g Boursin Garlic & herbs
    • 1 st rödlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1.5 msk färsk basilika
    • 2 dl crème fraiche
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör föst fyllningen genom att hacka räkorna och lägg i en skål.
    • Skala och finhacka rödlök. Blanda ner rödlök, riven vitlök, hackad basilika, créme fraiche och citronzest i skålen och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg rucola på ett fat. Lägg en skiva polarhjärtan över och lägg på hälften av räkröran.
    • Lägg på en ny skiva polarhjärtan.
    • Lägg på den resterande röran spara lite till toppen. Lägg på ytterligare ett lager bröd och bred ut ett tunt lager av fyllningen över.
    • Lägg räkor över tårtan och strö på salt och peppar.
    • Toppa med riven parmesanost och frön.
    • Dekorera med basilikablad.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 50 g rucola
    • 300 g polarhjärtan
    • 300 gram räkor i lag
    • 1 dl parmesan
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 msk pumpafrön
    • 0 basilikablad
    Fyllning
    • 300 gram räkor i lag
    • 400 g Boursin Garlic & herbs
    • 1 st rödlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1.5 msk färsk basilika
    • 2 dl crème fraiche
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag mellanmål 103 Kcal

    Choklad och kokosbitar

    En både god och nyttig liten frestelse att bjuda på som tilltugg på lördagsfikat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 103 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl valnötter
    • 8 st torkade dadlar
    • 3 msk kakaopulver
    • 1 krm salt
    Chokladsås
    • 0.5 dl kokosolja
    • 2 msk flytande honung
    • 1.5 msk kakaopulver
    Topping
    • 0.5 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Mixa valnötter, dadlar, kakao och salt i en matberedare och bred ut smeten i en liten bakplåtsklädd form.
    • Sätt in i kylen.
    • Värm kokosoljan och blanda med honung och kakao.
    • Bred smeten över kakan och strö på rostade kokosskivor.
    • Ställ kallt i 1 timme.
    • Skär upp i rutor och servera.
    • Kan förvaras i kylen eller i frysen.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl valnötter
    • 8 st torkade dadlar
    • 3 msk kakaopulver
    • 1 krm salt
    Chokladsås
    • 0.5 dl kokosolja
    • 2 msk flytande honung
    • 1.5 msk kakaopulver
    Topping
    • 0.5 dl kokosskivor

    Fredag dessert 90 Kcal

    Fruktsallad

    Fräsch kalorisnål fruktsallad toppad med färsk mynta eller citronmeliss!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 90 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st mango
    • 6 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 dl färsk mynta

    Gör så här

    • Skär alla frukter i mindre bitar och lägg i glasskålar.
    • Dekorera med färsk mynta eller citronmeliss.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st mango
    • 6 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 dl färsk mynta
  • Lördag frukost 410 Kcal

    Morotsfralla med ost

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Glutenfria morotsfrallor med sesamfrön. Receptet hittar du genom att söka på glutenfria morotsfrallor med sesamfrön i receptbanken. Totala receptet för frallorna är 6 st som ni kan förvara i frysen och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Gör så här

    • Dela frallan och bred på smör.
    • Lägg på ostskivor och njut!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Lördag lunch 221 Kcal

    Äggröra med gräslök och tomat

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt, svartpeppar och hackad gräslök i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om med en trägaffel ca 30 sek.
    • Skiva en ½ tomat och lägg på en tallrik. Toppa med äggröran.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Lördag middag 780 Kcal

    Biff med tomatsallad och persiljesmör

    En riktigt saftig köttbit med en god tomatsallad och en klick persiljesmör till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 66 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 780 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rucola
    • 0.5 msk balsamico
    Persiljesmör
    • 25 g smör
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tomatsallad
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 25 g fetaost
    • 1 msk grön pesto
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först persiljesmöret genom att blanda smör med vitlök, persilja, salt och peppar i en skål.
    • Ställ i frysen.
    • Gör salladen genom att skiva tomater och lägg i en skål.
    • Skala och finhacka rödlöken.
    • Skär fetaosten i tärningar.
    • Blanda ner rödlök, fetaost, pesto, olja, vinäger, salt och peppar i skålen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffen några minuter per sida.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg upp sallad på en tallrik och ställ en skål tomatsallad bredvid.
    • Lägg på biffen och häll på lite balsamico över salladen och biffen.
    • Servera med persiljesmöret.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rucola
    • 0.5 msk balsamico
    Persiljesmör
    • 25 g smör
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tomatsallad
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 25 g fetaost
    • 1 msk grön pesto
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag dessert 786 Kcal

    Cheesecake med lime, blåbär och passionsfrukt

    En riktigt trevlig och fräsch cheesecake med en topping av färska blåbär, lime och passionsfrukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 74 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 786 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Botten
    • 200 gram sötmandel
    • 25 g smör
    • 2 tsk kanel
    Fyllning
    • 3 dl grädde
    • 2 st gelatinblad
    • 3 dl gräddfil
    • 400 g philadelphiaost
    • 1 st lime
    • 3 msk sukrin melis
    Dekoration
    • 100 g färska blåbär
    • 2 st passionsfrukt
    • 15 st limeskiva

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Mixa mandel i en matberedare till ett mjöl.
    • Blanda mandel, mör och kanel i en skål och tryck ner i en ugnsform med avtagbar botten.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Tag ut och låt svalna.
    • Vispa grädden i en skål.
    • Blötlägg gelatinbladen i 2 msk kokande vatten.
    • Blanda ner gräddfil och philadelphiaost i grädden och häll på vattnet med gelatinblad. Blanda om.
    • Riv skalet på limen och blanda ner.
    • Fördela fyllningen på bottnen och ställ in i kylen någon timme.
    • Garnera med färska blåbär, passionsfrukt och limeskivor.

    Ingredienser

    6 portioner

    Botten
    • 200 gram sötmandel
    • 25 g smör
    • 2 tsk kanel
    Fyllning
    • 3 dl grädde
    • 2 st gelatinblad
    • 3 dl gräddfil
    • 400 g philadelphiaost
    • 1 st lime
    • 3 msk sukrin melis
    Dekoration
    • 100 g färska blåbär
    • 2 st passionsfrukt
    • 15 st limeskiva
  • Söndag frukost 369 Kcal

    Dinkelpannkakor med bär

    En perfekt lördagsfrukost att servera till familjen. Servera pannkakorna med valfria bär och frukter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 369 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st ägg
    • 4 dl vaniljyoghurt
    • 4 dl dinkelmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 3 tsk bakpulver
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 1 tsk agavesirap
    • 0.5 dl frukt och bär

    Gör så här

    • Blanda de torra ingredienserna i en skål.
    • Tillsätt yoghurt och blanda om.
    • Knäck i äggen, ett i taget och vispa till en jämn smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och grädda pannkakor några minuter på varje sida.
    • Servera med agavesirap, frukt och bär.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st ägg
    • 4 dl vaniljyoghurt
    • 4 dl dinkelmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 3 tsk bakpulver
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 1 tsk agavesirap
    • 0.5 dl frukt och bär

    Söndag lunch 391 Kcal

    Stekt ägg med falukorv

    En riktigt stadig frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 dl rucola

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck äggen i. Strö på salt och peppar.
    • Lägg falukorven bredvid och låt steka några minuter.
    • Servera med senap, majonnäs, rucola och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 dl rucola

    Söndag middag 424 Kcal

     Somrig burgare med gräddfilssås

    En somrig och hälsosam burgare med mango och färska jordgubbar. Serveras med en hemmagjord gräddfilssås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 424 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g nötfärs
    • 0.5 st vårlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st mango
    • 2 st färsk jordgubbe
    Gräddfilsås
    • 3 st rädisor
    • 0.2 st gurka
    • 0.5 st morot
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål. Strimla löken tunt och blanda med färsen tillsammans med salt och peppar.
    • Forma till en biff och lägg på grillen eller stek i stekpanna med lite smör, ca 10 minuter.
    • Gör under tiden såsen genom att riva rädisa, gurka och morot. Lägg i en skål och blanda ner gräddfil, riven vitlök, salt och peppar.
    • Skala och skär mango i skivor. Skiva jordgubbarna. Fördela salladsblad på tallrikar.
    • Lägg hamburgaren på salladen och lägg en klick gräddfilssås över.
    • Fördela mangoskivor och jordgubbar bredvid.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g nötfärs
    • 0.5 st vårlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st mango
    • 2 st färsk jordgubbe
    Gräddfilsås
    • 3 st rädisor
    • 0.2 st gurka
    • 0.5 st morot
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag dessert 98 Kcal

    Valnötspraliner med vit choklad

    Hälsosamma praliner med mörk- och vitchoklad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 98 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 75 g mörk choklad
    • 25 g vit choklad (1 ruta)
    • 16 st valnöt
    • 0.5 tsk blåbärspulver

    Gör så här

    • Smält den mörka chokladen i ett vattenbad.
    • Smält den vita chokladen i micron.
    • Sätt ihop 2 valnötskärnor mot varandra och doppa i mörk choklad.
    • Lägg på ett bakplåtspapper.
    • Ringla vit choklad över och strö blåbärspulver över.
    • Låt stelna i kylen.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 75 g mörk choklad
    • 25 g vit choklad (1 ruta)
    • 16 st valnöt
    • 0.5 tsk blåbärspulver
Mejeri
  • 5 dl naturell yoghurt
  • 125 g mozzarella
  • 75 g mozarella
  • 5.5 dl gräddfil
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 60 g cheddarost
  • 4 dl grädde
  • 1.5 dl sojayoghurt
  • 4 msk keso
  • 1 dl parmesan
  • 400 g Boursin Garlic & herbs
  • 2 dl crème fraiche
  • 54.5 tsk smör
  • 2 skiva ost
  • 25 g fetaost
  • 400 g philadelphiaost
  • 4 dl vaniljyoghurt
Frukt/grönt
  • 1 dl hallon
  • 2 st portabellosvamp
  • 212.5 g cocktailtomater
  • 2.5 msk gul lök
  • 108.5 g rucola
  • 40 g blandad sallad
  • 14 st salladsblad
  • 3 st mango
  • 16 st färsk jordgubbe
  • 15 st rädisor
  • 1.2 st gurka
  • 5.5 st morot
  • 8 klyfta vitlök
  • 1 st palsternacka
  • 2.25 st rödlök
  • 200 g brysselkål
  • 100.75 dl färska blåbär
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 0.25 st squash
  • 0.5 st paprika
  • 5 st champinjoner
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 1 dl färska björnbär
  • 2 msk purjolök
  • 0.5 st broccolistånd
  • 1 st citron
  • 0.5 st äpple
  • 1 st grön kiwi
  • 0.5 styck tomat
  • 8 st cocktailtomat
  • 1 st lime
  • 2 st passionsfrukt
  • 15 st limeskiva
Kryddor/smaksättare
  • 4 msk grön pesto
  • 2.5 msk färsk basilika
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk julsenap
  • 0.5 tärning grönsaksbuljong
  • 1 krm torkade franska örter
  • 2 msk gräslök
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 tsk torkade örter
  • 1 tsk dijonsenap
  • basilikablad
  • 1.5 krm salt
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 0.5 msk balsamico
  • 0.5 msk bladpersilja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 0.5 tsk blåbärspulver
Övrigt
  • 200 g Borlottibönor
  • 0.5 msk tapenade
  • 4 dl Bär
  • 2.5 st vårlök
  • 1 dl gratängost
  • 30 g havremusli
  • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)
  • 300 g polarhjärtan
  • 0.5 dl kokosolja
  • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
  • 200 gram sötmandel
  • 2 st gelatinblad
  • 0.5 dl frukt och bär
  • 0.5 msk senap
  • 0.5 msk majonnäs
  • 75 g mörk choklad
  • 25 g vit choklad (1 ruta)
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 50 g lufttorkad skinka
  • 40 g salami
  • 50 g kalkonpastrami
  • 650 g nötfärs
  • 300 g lammfärs
  • 140 g tonfisk
  • 600 gram räkor i lag
  • 7 st ägg
  • 175 g entrecote
  • 40 g falukorv med hög kötthalt
Torrvaror
  • 5.5 tsk olivolja
  • 2 msk hasselnötter
  • 6 dl mandel
  • 9 dl valnötter
  • 32 st torkade dadlar
  • 12.5 msk kakaopulver
  • 1 dl kakao
  • 200 ml krossade tomater
  • 3 tsk flytande honung
  • 1 msk solrosfrön
  • 1 msk pumpafrön
  • 0.5 dl kokosskivor
  • 3 msk sukrin melis
  • 4 dl dinkelmjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk agavesirap
  • 16 st valnöt

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!