Tillbaka till menyerna

v.49

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 741 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ett kokt ägg

    • Lunch - 200 Kcal

      Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    • Middag - 367 Kcal

      Järpar med blomkålsmos

    • Mellanmål - 87 Kcal

      Ett kokt ägg

    • Dessert

  • Tisdag - 675 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 367 Kcal

      Järpar med blomkålsmos

    • Middag - 302 Kcal

      Grekiska gyros med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 560 Kcal

    • Frukost - 113 Kcal

      Mango- och jordgubbssmoothie

    • Lunch - 302 Kcal

      Grekiska gyros med grönsaker

    • Middag - 145 Kcal

      Spenatsoppa med ägg

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 682 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 145 Kcal

      Spenatsoppa med ägg

    • Middag - 531 Kcal

      Köttbullar i gräddig tomatsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 867 Kcal

    • Frukost - 123 Kcal

      Bärsmoothie

    • Lunch - 266 Kcal

      Omelett med champinjoner och paprika

    • Middag - 478 Kcal

      Kycklinggratäng med kantareller

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1844 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 466 Kcal

      Chiafrögröt med päron och ingefära

    • Lunch - 221 Kcal

      Äggröra med gräslök och tomat

    • Middag - 919 Kcal

      Biff Yakiniki

    • Mellanmål

    • Dessert - 238 Kcal

      Bär med vit chokladkräm

  • Söndag - 1222 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 919 Kcal

      Biff Yakiniki

    • Middag - 296 Kcal

      Het lövbiff teriyaki

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 52.1 gram

Fett: 54 gram

Protein: 63.8 gram

Energi: 941.5 kcal

  • Måndag frukost 87 Kcal

    Ett kokt ägg

    Snabbt, enkelt, gott och nyttigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg

    Gör så här

    • Koka ägget till önskad konsistens.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg

    Måndag lunch 200 Kcal

    Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    Italienska smaker, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt tomater, vatten och honung.
    • Smula i buljongtärningen och lägg ner kryddor.
    • Låt koka upp och låt sjuda 10 minuter.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Skär mozzarellan i bitar och blanda med pesto.
    • Häll upp soppan i djup tallrik eller skål och toppa med pestomarinerad mozzarella.

    Ingredienser

    3 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto

    Måndag middag 367 Kcal

    Järpar med blomkålsmos

    Klassisk rätt i ny och mer hälsosam tappning!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g nötfärs
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 50 g inlagda rödbetor
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg köttfärs i en bunke. Skala och finhacka röd lök. Skala och riv vitlök. Hacka persilja. Salta och peppra. Forma färsen till järpar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn järparna tills de fått färg och är genomstekta.
    • Skär blomkålen i bitar och koka i lättsaltat vatten 20 min. Häll av vattnet och mixa blomkålen med grädde och mjölk. Salta och peppra.
    • Skala och riv morot. Servera järparna med blomkålsmos, morot och inlagda rödbetor. Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g nötfärs
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 50 g inlagda rödbetor
    • 2 kvist färsk persilja

    Måndag mellanmål 87 Kcal

    Ett kokt ägg

    Snabbt, enkelt, gott och nyttigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg

    Gör så här

    • Koka ägget till önskad konsistens.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 367 Kcal

    Järpar med blomkålsmos

    Klassisk rätt i ny och mer hälsosam tappning!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g nötfärs
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 50 g inlagda rödbetor
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg köttfärs i en bunke. Skala och finhacka röd lök. Skala och riv vitlök. Hacka persilja. Salta och peppra. Forma färsen till järpar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn järparna tills de fått färg och är genomstekta.
    • Skär blomkålen i bitar och koka i lättsaltat vatten 20 min. Häll av vattnet och mixa blomkålen med grädde och mjölk. Salta och peppra.
    • Skala och riv morot. Servera järparna med blomkålsmos, morot och inlagda rödbetor. Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g nötfärs
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 50 g inlagda rödbetor
    • 2 kvist färsk persilja

    Tisdag middag 302 Kcal

    Grekiska gyros med grönsaker

    Ett bra val till lunch, grekisk gyros med grönsaker till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 302 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.15 st gurka
    • 0.15 st röd paprika
    • 0.15 st rödlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 1 dl isbergssallad

    Gör så här

    • Lägg färs i en skål och riv ner en liten vitlöksklyfta.
    • Tillsätt kryddor och blanda om.
    • Forma till järpar (gyros) och stek i smör i några minuter runt om i en stekpanna.
    • Servera med grönsaker.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.15 st gurka
    • 0.15 st röd paprika
    • 0.15 st rödlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 1 dl isbergssallad
  • Onsdag frukost 113 Kcal

    Mango- och jordgubbssmoothie

    Fräscht som frukost men fungerar också som mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 113 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 125 g mango
    • 1 st apelsin
    • 125 g frysta jordgubbar
    • 10 blad myntablad, färska
    • 3 dl vatten

    Gör så här

    • Skär mango i bitar. Skala och skär apelsin i bitar.
    • Lägg ner i en blender tillsammans med jordgubbar och myntablad.
    • Mixa och späd med vatten till en fin konsistens.
    • Häll upp på glas och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 125 g mango
    • 1 st apelsin
    • 125 g frysta jordgubbar
    • 10 blad myntablad, färska
    • 3 dl vatten

    Onsdag lunch 302 Kcal

    Grekiska gyros med grönsaker

    Ett bra val till lunch, grekisk gyros med grönsaker till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 302 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.15 st gurka
    • 0.15 st röd paprika
    • 0.15 st rödlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 1 dl isbergssallad

    Gör så här

    • Lägg färs i en skål och riv ner en liten vitlöksklyfta.
    • Tillsätt kryddor och blanda om.
    • Forma till järpar (gyros) och stek i smör i några minuter runt om i en stekpanna.
    • Servera med grönsaker.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.15 st gurka
    • 0.15 st röd paprika
    • 0.15 st rödlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 1 dl isbergssallad

    Onsdag middag 145 Kcal

    Spenatsoppa med ägg

    God och mättande soppa, addera lite extra protein med ett kokt ägg i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 145 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    •  Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar, muskot och vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka soppan i kastrullen.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med hackat ägg.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 145 Kcal

    Spenatsoppa med ägg

    God och mättande soppa, addera lite extra protein med ett kokt ägg i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 145 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    •  Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar, muskot och vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka soppan i kastrullen.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med hackat ägg.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Torsdag middag 531 Kcal

    Köttbullar i gräddig tomatsås

    Servera med grönsallad och broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 531 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd

    Gör så här

    • Finhacka vitlöken och ½ rödlök.
    • Blanda löken med färs, grädde, samt och peppar och peppar i en skål.
    • Forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Skala och strimla schalottenlöken och resten av rödlöken.
    • Lägg i en klick smör till i stekpannan med köttbullarna och lägg nerlöken.
    • Låt bryna några minuter.
    • Häll på krossade tomater och grädde.
    • Tillsätt basilika.
    • Smaka av med salt och peppar och låt koka i 10 min.
    • Servera med lite färsk basilika, grönsallad, eller broccoli.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd
  • Fredag frukost 123 Kcal

    Bärsmoothie

    Enkel smoothie på bara 2 ingredienser!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 123 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Gör så här

    • Mixa bär med mjölk och häll upp i ett glas!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Fredag lunch 266 Kcal

    Omelett med champinjoner och paprika

    Snabblagat och smidigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 266 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st paprika
    • 5 st champinjoner
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 msk persilja

    Gör så här

    • Skala löken och hacka den och paprikan i mindre bitar. Skiva champinjoner.
    • Vispa upp ägg i en skål med salt och peppar. Hetta upp en liten stekpanna med smör och stek lök, paprika och champinjoner.
    • Häll över äggblandningen och låt omeletten blir fast.
    • Dekorera med hackad persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st paprika
    • 5 st champinjoner
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 msk persilja

    Fredag middag 478 Kcal

    Kycklinggratäng med kantareller

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 478 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 g smör
    • 1.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 dl grädde

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela kycklingfiléerna och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn filéerna runt om i några minuter.
    • Häll på ketjap manis och läggsedan  kycklingen i en ugnsfast form.
    • Skär kantarellerna i mindre  bitar och stek i smör 5 minuter.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och blanda ner.
    • Häll på grädde, ketjap manis och koka ihop.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Hacka färsk timjan och blanda ner.
    • Häll såsen över kycklingen och strö på ost.
    • Gratinera i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med en sallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 g smör
    • 1.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 dl grädde
  • Lördag frukost 466 Kcal

    Chiafrögröt med päron och ingefära

    Laga en mättande chiafrögröt på kvällen och servera sedan till frukost. Lägg rostade pekannötter och honung på gröten.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 466 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl havremjölk
    • 1 krm salt
    • 0.25 st päron
    • 1 tsk ingefära
    Rostade pekannötter
    • 0.25 dl pekannötter
    • 1 tsk flytande honung
    Topping
    • 0.5 st päron
    • 2 msk rostade kokosflakes

    Gör så här

    • Blanda chiafrön och havremjölk med salt i en skål.
    • Tärna päron och blanda ner tillsammans med riven ingefära i chiagröten.
    • Låt stå i kylen i ca 1 timme eller gör i ordning kvällen innan.
    • Skiva päronet i tunna skivor och lägg vid sidan om gröten.
    • Toppa med kokos.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta pekannötter.
    • Ringla lite honung över.
    • Lägg på gröten och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl havremjölk
    • 1 krm salt
    • 0.25 st päron
    • 1 tsk ingefära
    Rostade pekannötter
    • 0.25 dl pekannötter
    • 1 tsk flytande honung
    Topping
    • 0.5 st päron
    • 2 msk rostade kokosflakes

    Lördag lunch 221 Kcal

    Äggröra med gräslök och tomat

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt, svartpeppar och hackad gräslök i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om med en trägaffel ca 30 sek.
    • Skiva en ½ tomat och lägg på en tallrik. Toppa med äggröran.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Lördag middag 919 Kcal

    Biff Yakiniki

    En härlig och smakrik maträtt - Biff Yakiniki tillsammans med en quinoasallad! Går jättebra att byta ut yakinikusåsen till teriyakisås om du inte hittar den i butiken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 81 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 919 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g ryggbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 msk yakinikusås
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 tsk honung
    • 5 g solrosskott
    Quinoasallad
    • 2 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.15 st gurka
    • 75 g sockerärtor
    Tillbehör
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 2 msk sesamfrön

    Gör så här

    • Gör först quinoassalladen genom att koka quinoa i lättsaltat vatten, ca 13 min.
    • Häll av vattnet och torka väl.
    • Häll olja och sweet chilisås i en skål och blanda ner quinoa, gräslök, salt och peppar.
    • Skär gurkan i bitar och dela sockerärtorna.
    • Blanda ner i salladen.
    • Strimla ryggbiffen och strö på salt och peppar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biff, lök och vitlök några minuter.
    • Häll på yakinikisås eller teriyakisås och strö på sesamfrön.
    • Låt puttra 5 minuter och smaka av med ev lite flytande honung.
    • Häll upp i små skålar och dekorera med solrosskott.
    • Servera med quinoasalladen och skålar med saltade cashewnötter och rostade sesamfrön.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g ryggbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 msk yakinikusås
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 tsk honung
    • 5 g solrosskott
    Quinoasallad
    • 2 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.15 st gurka
    • 75 g sockerärtor
    Tillbehör
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 2 msk sesamfrön

    Lördag dessert 238 Kcal

    Bär med vit chokladkräm

    Härliga smaker av fräsch kiwi och söt vit choklad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 238 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 40 g vit choklad (1 ruta)
    • 3 msk philadelphiaost
    • 2 st gul kiwi
    • 2 dl hallon
    Dekoration
    • 5 blad citronmeliss

    Gör så här

    • Skär chokladen i bitar och lägg ner i en skål. Smält chokladen i mikron och blanda ner Philadelphiaost.
    • Skala och skär kiwin i bitar. Spar några skivor till dekoration. Lägg tillsammans med hallon på ett fat och klicka på vit chokladcréme. Dekorera med citronmeliss.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 40 g vit choklad (1 ruta)
    • 3 msk philadelphiaost
    • 2 st gul kiwi
    • 2 dl hallon
    Dekoration
    • 5 blad citronmeliss
  • Söndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Söndag lunch 919 Kcal

    Biff Yakiniki

    En härlig och smakrik maträtt - Biff Yakiniki tillsammans med en quinoasallad! Går jättebra att byta ut yakinikusåsen till teriyakisås om du inte hittar den i butiken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 81 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 919 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g ryggbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 msk yakinikusås
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 tsk honung
    • 5 g solrosskott
    Quinoasallad
    • 2 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.15 st gurka
    • 75 g sockerärtor
    Tillbehör
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 2 msk sesamfrön

    Gör så här

    • Gör först quinoassalladen genom att koka quinoa i lättsaltat vatten, ca 13 min.
    • Häll av vattnet och torka väl.
    • Häll olja och sweet chilisås i en skål och blanda ner quinoa, gräslök, salt och peppar.
    • Skär gurkan i bitar och dela sockerärtorna.
    • Blanda ner i salladen.
    • Strimla ryggbiffen och strö på salt och peppar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biff, lök och vitlök några minuter.
    • Häll på yakinikisås eller teriyakisås och strö på sesamfrön.
    • Låt puttra 5 minuter och smaka av med ev lite flytande honung.
    • Häll upp i små skålar och dekorera med solrosskott.
    • Servera med quinoasalladen och skålar med saltade cashewnötter och rostade sesamfrön.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g ryggbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 msk yakinikusås
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 tsk honung
    • 5 g solrosskott
    Quinoasallad
    • 2 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.15 st gurka
    • 75 g sockerärtor
    Tillbehör
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 2 msk sesamfrön

    Söndag middag 296 Kcal

    Het lövbiff teriyaki

    Lövbiff med asiatiska smaker och hetta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl teriyakisås
    • 0.5 st röd paprika
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Strimla lövbiffen.
    • Skala och riv vitlök fint.
    • Blanda vitlök med den strimlade lövbiffen och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla lök.
    • Skala och strimla morot.
    • Strimla paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lövbiff, lök och grönsaker.
    • Blanda ner sambal och teriyakisås.
    • Låt steka några minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Dekorera med färsk koriander

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl teriyakisås
    • 0.5 st röd paprika
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 3 st kokt ägg
  • 250 g nötfärs
  • 300 g kalvfärs
  • 4 st ägg
  • 600 g kycklingfilé
  • 300 g ryggbiff
  • 300 g lövbiff
Frukt/grönt
  • 4 st gul lök
  • 6.5 klyfta vitlök
  • 0.65 st rödlök
  • 0.5 st blomkål
  • 2 st morot
  • 0.3 st gurka
  • 0.65 st röd paprika
  • 1 dl isbergssallad
  • 125 g mango
  • 1 st apelsin
  • 125 g frysta jordgubbar
  • 250 g bladspenat
  • 1 st muskotnöt
  • 0.25 st paprika
  • 5 st champinjoner
  • 400 g trattkantareller
  • 0.75 st päron
  • 1 tsk ingefära
  • 0.5 styck tomat
  • 5 g solrosskott
  • 75 g sockerärtor
  • 2 st gul kiwi
  • 2 dl hallon
  • 100 g haricots verts
  • 1 tsk riven ingefära
Torrvaror
  • 2 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 tsk flytande honung
  • 3 dl kaffe
  • 2 msk chiafrön
  • 0.25 dl pekannötter
  • 2 tsk rapsolja
  • 3 msk sesamfrön
  • 1 tsk honung
  • 2 dl vit quinoa, okokt
  • 0.5 dl cashewnötter
Kryddor/smaksättare
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 msk grön pesto
  • 3 msk persilja
  • 2 kvist färsk persilja
  • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
  • 0.5 msk bladpersilja
  • 10 blad myntablad, färska
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1.5 msk ketjap manis
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 krm salt
  • 2 msk gräslök
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk sweet chilisås
  • 5 blad citronmeliss
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0.5 dl teriyakisås
  • 1 msk färsk koriander
Mejeri
  • 125 g mozzarella
  • 14 tsk smör
  • 4 msk grädde
  • 3.5 dl mjölk
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 1.5 dl havremjölk
  • 3 msk philadelphiaost
Övrigt
  • 50 g inlagda rödbetor
  • 3 dl bär (frysta)
  • 2 msk rostade kokosflakes
  • 3 msk yakinikusås
  • 40 g vit choklad (1 ruta)

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!