Tillbaka till menyerna

v 4

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 635 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 428 Kcal

      Varm getost på fröbröd och tomatsallad

    • Middag - 207 Kcal

      Italiensk sommarsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 712 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 345 Kcal

      Italiensk laxbakelse med rostade tomater

    • Middag - 367 Kcal

      Melonsallad med getost och avokado

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 749 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 359 Kcal

      Rostade rotfrukter med brysselkål och granatäpple

    • Middag - 390 Kcal

      Ostgratinerade paprikor med valnötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 790 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 256 Kcal

      Mozzarella med tomat och olivsallad

    • Middag - 534 Kcal

      Lax med soltorkad tomat och fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 709 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 228 Kcal

      Gratinerat päron med fetaost

    • Middag - 481 Kcal

      Kycklingröra i salladsblad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 32.1 gram

Fett: 44.7 gram

Protein: 34.9 gram

Energi: 719 kcal

  • Måndag lunch 428 Kcal

    Varm getost på fröbröd och tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 428 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 skiva kavring med linfrö och solrosfrö
    • 100 g chevreost
    • 0.1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk flytande honung
    • 30 g blandad sallad
    • 1 msk valnötter
    • 0.1 tsk salt
    • 0.5 msk balsamico
    Tomatsallad
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.1 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Lägg brödet på en ugnsplåt och lägg på osten.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och ringla honung över.
    • Sätt in i ugnen i 7-8 minuter.
    • Dela tomaterna och lägg i en skål.
    • Blanda ner olja, balsamico, kryddor och basilika.
    • Lägg sallad på ett stort fat och lägg på de varma getostbrödet.
    • Ringla lite balsamico över osten.
    • Lägg på tomatsalladen.
    • Rosta nötterna i en torr stekpanna och strö på salt.
    • Ringla lite honung över och strö på nötterna över salladen.
    • Toppa med färsk basilika.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 skiva kavring med linfrö och solrosfrö
    • 100 g chevreost
    • 0.1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk flytande honung
    • 30 g blandad sallad
    • 1 msk valnötter
    • 0.1 tsk salt
    • 0.5 msk balsamico
    Tomatsallad
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.1 kruka färsk basilika

    Måndag middag 207 Kcal

    Italiensk sommarsallad

    En underbar sallad med stekta grönsaker och mozzarella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 207 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 65 g bladspenat
    • 1 st fänkål
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g minimozzarella
    • 120 g cocktailtomater
    • 2 msk grön pesto
    • 2 msk pinjenötter
    Dekoration
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Lägg upp spenaten på ett uppläggningsfat.
    • Skär tunna strimlor av fänkål, paprika och rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek upp grönsakerna med salt och peppar.
    • Blanda mozzarella och tomater med den gröna peston i en skål.
    • Lägg på de ljumna grönsakerna och toppa med mozzarella- och tomatsalladen.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta pinjenötterna och strö över salladen.
    • Dekorera med basilikablad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 65 g bladspenat
    • 1 st fänkål
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g minimozzarella
    • 120 g cocktailtomater
    • 2 msk grön pesto
    • 2 msk pinjenötter
    Dekoration
    • 0 basilikablad
  • Tisdag lunch 345 Kcal

    Italiensk laxbakelse med rostade tomater

    En perfekt lyxig middagsmåltid, servera laxen med en god sallad eller 4 dl råris.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 345 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g mozarella
    • 4 msk ajvar relish
    • 1 kruka färsk basilika
    • 300 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175  ̊C.
    • Skär laxen i 4 bitar och gör ett snitt längs varje laxfilébit.
    • Lägg laxfiléerna på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Skiva mozzarellaosten.
    • Fördela ajvar i skåran och lägg mozzarellaskivor över.
    • Finhacka lite av basilikan och lägg över osten.
    • Lägg kvisttomater runt om och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Dekorera med färsk basilika runt om.
    • Servera med en god sallad eller 4 dl råris.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g mozarella
    • 4 msk ajvar relish
    • 1 kruka färsk basilika
    • 300 g cocktailtomater

    Tisdag middag 367 Kcal

    Melonsallad med getost och avokado

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 skiva melon
    • 25 g solrosgroddar
    • 0.33 st avokado
    • 8 st physalis
    • 30 g chevreost
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st valnöt

    Gör så här

    • Skär en skiva melon och lägg på en tallrik.
    • Knipsa solrosgroddarna och lägg det gröna i en skål.
    • Skär avokado i tärningar och dela physalis.
    • Blanda ner i skålen.
    • Smula ner chévre och tillsätt tranbär, olja, salt och peppar.
    • Blanda om och lägg blandningen över melonen.
    • Toppa med rostade valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 skiva melon
    • 25 g solrosgroddar
    • 0.33 st avokado
    • 8 st physalis
    • 30 g chevreost
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st valnöt
  • Onsdag lunch 359 Kcal

    Rostade rotfrukter med brysselkål och granatäpple

    Härliga smaker med råvaror som man ofta hittar på kampanjpris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 359 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st sötpotatis
    • 150 g brysselkål
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 st granatäpple
    • 60 g spenat
    • 2 msk valnötter
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader. Skär rotfrukterna i tärningar och lägg dem i en liten långpanna.
    • Dela brysselkålen, hacka rödlöken och finhacka vitlöken. Strö ut alltsammans på plåten. Ringla över olivoljan och krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda. Blanda om. Rosta blandningen i ugnen i cirka 20 minuter. Rör eventuellt om någon gång.
    • Hetta under tiden upp en torr stekpanna och rosta valnötterna under omrörning i någon minut. Ringla över honungen och krydda med lite salt. Ställ åt sidan.
    • Skär äpplet i skivor. Strö skivorna och granatäppelkärnorna över de varma rotfrukterna och lägg spenatbladen runt om.
    • Strö över nötterna och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st sötpotatis
    • 150 g brysselkål
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 st granatäpple
    • 60 g spenat
    • 2 msk valnötter
    • 1 tsk flytande honung

    Onsdag middag 390 Kcal

    Ostgratinerade paprikor med valnötter

    En vegetarisk enkel rätt med goda smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st röd paprika
    • 130 g krämig getost
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela paprikorna och ta bort kärnhusen.
    • Lägg paprikorna på en ugnsplåt.
    • Fördela osten i paprikan och ringla lite balsamico över.
    • Toppa med örtkryddor och valnötter.
    • Gratinera 15 minuter i ugnen.
    • Kan serveras varma, ljumna och kalla.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st röd paprika
    • 130 g krämig getost
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 2 msk valnötter
  • Torsdag lunch 256 Kcal

    Mozzarella med tomat och olivsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 256 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 styck tomat
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g gröna oliver
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 kvist färsk persilja
    • 125 g buffelmozzarella
    • 1 msk mandel

    Gör så här

    • Skiva tomaten.
    • Skär cocktailtomater och soltorkade tomater i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med lite av oljan från tomaterna, oliver, vinäger, honung, persilja, salt och peppar.
    • Lägg kvistar av persilja på en tallrik och lägg på skivade tomater.
    • Häll av lagen från mozzarellan och skär ett kryss i osten.
    • Lägg osten på salladen och häll över tomatsalladen.
    • Toppa med mandel.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 styck tomat
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g gröna oliver
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 kvist färsk persilja
    • 125 g buffelmozzarella
    • 1 msk mandel

    Torsdag middag 534 Kcal

    Lax med soltorkad tomat och fetaost

    Snabblagad och smakrik laxrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 534 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 350 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g fetaost
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk solrosfrön
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela laxfilén och lägg på en ugnsplåt. Strö på salt och peppar.
    • Smula fetaost över och lägg på soltorkade tomater och solrosfrön.
    • Gratinera i ugnen i ca 15-20 minuter.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 350 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g fetaost
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk solrosfrön
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
  • Fredag lunch 228 Kcal

    Gratinerat päron med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 228 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st päron
    • 50 g fetaost
    • 1 tsk honung
    • 2 dl blandsallad
    • 4 st rädisor
    • 0.15 dl granatäppelkärnor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skär två skivor, ca 1 cm, av päronet och lägg på en ugnsplåt.
    •  Toppa med smulad fetaost och ringla över lite honung.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Lägg sallad på en tallrik.
    • Skär rädisor och resten av päronet i tärningar.
    • Lägg päronet och rädisorna på salladen och lägg på päronet.
    • Toppa med granatäpplekärnor.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st päron
    • 50 g fetaost
    • 1 tsk honung
    • 2 dl blandsallad
    • 4 st rädisor
    • 0.15 dl granatäppelkärnor

    Fredag middag 481 Kcal

    Kycklingröra i salladsblad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0.25 st purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 2 dl gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 1.5 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad

    Gör så här

    • Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar.
    • Finhacka en halv deciliter purjolök och bladpersiljan
    • Lägg kycklingen i en skål och blanda ner purjolök, majonnäs, gräddfil, persilja och senap.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera röran i salladsblad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0.25 st purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 2 dl gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 1.5 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad
Övrigt
  • 2 skiva kavring med linfrö och solrosfrö
  • 70 g soltorkade tomater i olja
  • 50 g gröna oliver
  • 2 msk majonnäs
  • 1.5 msk senap
Mejeri
  • 130 g chevreost
  • 125 g minimozzarella
  • 150 g mozarella
  • 130 g krämig getost
  • 125 g buffelmozzarella
  • 125 g fetaost
  • 2 dl gräddfil
Kryddor/smaksättare
  • 0.7 tsk örtagårdskrydda
  • 0.1 tsk salt
  • 2 msk balsamico
  • 1.1 kruka färsk basilika
  • 2 msk grön pesto
  • basilikablad
  • 4 msk ajvar relish
  • 1 tsk örtkryddor provencale
  • 0.5 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk bladpersilja
  • 2 kvist färsk persilja
Torrvaror
  • 3 tsk flytande honung
  • 5 msk valnötter
  • 3.5 tsk olivolja
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 msk torkade tranbär
  • 3 st valnöt
  • 1 msk mandel
  • 2 msk solrosfrön
  • 1 tsk honung
Frukt/grönt
  • 30 g blandad sallad
  • 15 st cocktailtomater i olika färger
  • 65 g bladspenat
  • 1 st fänkål
  • 0.5 st gul paprika
  • 1.5 st rödlök
  • 420 g cocktailtomater
  • 1 skiva melon
  • 25 g solrosgroddar
  • 0.33 st avokado
  • 8 st physalis
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 0.5 st sötpotatis
  • 150 g brysselkål
  • 1 klyfta vitlök
  • 0.5 st rött äpple
  • 0.5 st granatäpple
  • 60 g spenat
  • 4 st röd paprika
  • 1 styck tomat
  • 50 g grönsallad
  • 0.5 st päron
  • 2 dl blandsallad
  • 4 st rädisor
  • 0.15 dl granatäppelkärnor
  • 0.25 st purjolök
  • 4 blad romansallad
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 950 g laxfilé
  • 200 g färdiggrillad kyckling

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!