Tillbaka till menyerna

V.35

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 2029 Kcal

    • Frukost - 335 Kcal

      Äggröra med räkor

    • Lunch - 360 Kcal

      Nötgryta med rotfrukter

    • Middag - 987 Kcal

      Sesampanerade kålrotsspett med jordnöttsås

    • Mellanmål - 282 Kcal

      Stekt ägg i paprika

    • Dessert - 66 Kcal

      Ljusa rawfoodbollar

  • Tisdag - 1878 Kcal

    • Frukost - 282 Kcal

      Stekt ägg i paprika

    • Lunch - 246 Kcal

      Tomatsoppa med kanel och ingefära

    • Middag - 576 Kcal

      Chévregratinerad laxfilé med pesto och tranbär

    • Mellanmål - 128 Kcal

      Fruktsmoothie med gurkmeja

    • Dessert - 647 Kcal

      Nyårsmiddag - Glutenfri Cheesecake med citron och ingefära

  • Onsdag - 1744 Kcal

    • Frukost - 124 Kcal

      Spenatdrink

    • Lunch - 537 Kcal

      Lax- och räkgryta med apelsin

    • Middag - 678 Kcal

      Thailändsk kycklingsoppa med nudlar

    • Mellanmål - 282 Kcal

      Stekt ägg i paprika

    • Dessert - 124 Kcal

      Spenatdrink

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 76.2 gram

Fett: 114.6 gram

Protein: 124.6 gram

Energi: 1884 kcal

  • Måndag frukost 335 Kcal

    Äggröra med räkor

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 335 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0.5 st selleristjälk
    • 1 dl babyspenat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggröran.
    • Rör runt med en trägaffel några sekunder.
    • Blanda ner räkor och lägg upp röran på ett fat. Servera med  selleri och bladspenat!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0.5 st selleristjälk
    • 1 dl babyspenat

    Måndag lunch 360 Kcal

    Nötgryta med rotfrukter

    En god gryta för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st morot
    • 150 g kålrot
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 600 g grytbitar
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk tomatpuré
    • 2 dl vatten
    • 1 st oxköttbuljongtärning
    • 0.25 tsk kanel
    • 2 st lagerblad
    • 10 st kryddpepparkorn
    • 0.5 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 2 st inlagda rödbetor
    • 150 g grönsallad

    Gör så här

    • Skala och skär morot, lök och kålrot i mindre bitar. Hacka vitlöken. Skär champinjonerna i klyftor.
    • Hetta upp en stor stekpanna eller gryta med smör. Stek grönsaker och kött några minuter tills det fått färg.
    • Krydda med salt och peppar. Häll på tomatpuré, vatten, buljongtärning, kanel, lagerblad, kryddpepparkorn och ketjap manis.
    • Låt koka 60 minuter.
    • Servera med inlagda rödbetor och grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st morot
    • 150 g kålrot
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 600 g grytbitar
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk tomatpuré
    • 2 dl vatten
    • 1 st oxköttbuljongtärning
    • 0.25 tsk kanel
    • 2 st lagerblad
    • 10 st kryddpepparkorn
    • 0.5 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 2 st inlagda rödbetor
    • 150 g grönsallad

    Måndag middag 987 Kcal

    Sesampanerade kålrotsspett med jordnöttsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 72 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 987 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Kålrotsspett
    • 300 g kålrot
    • 1 st ägg
    • 2 msk sesamfrön
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 4 st träspett
    Nudelsallad
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk sesamolja
    • 2 msk sesamfrön
    • 2 tsk riven ingefära
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk soja
    • 100 g frysta sojabönor
    • 100 g sockerärtor
    Jordnötssås
    • 100 g osötat jordnötssmör
    • 2 msk soja
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl kokosgrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Garnering
    • 1 st lime

    Gör så här

    • Börja med jordnötssåsen.
    • Blanda alla ingredienser i en kastrull och värm under vispning tills såsen har blivit slät.
    • Skala och skär kålroten i tärningar, ca 2×2 cm.
    • Koka tärningarna i vatten tills de har blivit mjuka, cirka 10 min.
    • Häll av vattnet och låt kålroten ånga av.
    • Vispa upp ägget lätt i en djup tallrik.
    • Blanda sesamfrön, salt och svartpeppar i en annan djup tallrik.
    • Vänd runt kålrotstärningarna i äggsmeten och därefter i tallriken med sesamfrön och kryddor.
    • Trä upp tärningarna på spett.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn spetten runt om tills de har fått en gyllenbrun färg.
    • Skölj sjögräsnudlarna i kallt vatten.
    • Skala och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med sesamolja och fräs vitlök, sesamfrön, ingefära, sweet chilisås och soja under omrörning.
    • Blanda ner sjögräsnudlar och sojabönor och fräs i ytterligare någon minut.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strimla sockerärterna och lägg upp på tallrikar.
    • Lägg på nudelsallad och spett.
    • Garnera med lite sesamfrö och lime.
    • Servera med jordnötssåsen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Kålrotsspett
    • 300 g kålrot
    • 1 st ägg
    • 2 msk sesamfrön
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 4 st träspett
    Nudelsallad
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk sesamolja
    • 2 msk sesamfrön
    • 2 tsk riven ingefära
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk soja
    • 100 g frysta sojabönor
    • 100 g sockerärtor
    Jordnötssås
    • 100 g osötat jordnötssmör
    • 2 msk soja
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl kokosgrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Garnering
    • 1 st lime

    Måndag mellanmål 282 Kcal

    Stekt ägg i paprika

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 282 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 2 st paprikaringar
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner paprikaringarna.
    • Knäck äggen och lägg försiktigt ner ett i var paprikaring.
    • Låt steka några minuter.
    • Strö på salt och peppar och servera med skivad kalkon och alfaalfagroddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 2 st paprikaringar
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 dl alfalfagroddar

    Måndag dessert 66 Kcal

    Ljusa rawfoodbollar

    Goda lågkalori-rawfoodbollar med nötter, frukter och kokos i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 66 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 2 dl cashewnötter
    • 5 st aprikos
    • 1 dl kokosflingor
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1.5 msk lucuma
    • 2 msk varmt vatten
    • 0.75 dl kokosflingor

    Gör så här

    • Lägg cashewnötter i en matberedare tillsammans med aprikoser, kokosflingor, vanilj och lucuma.
    • Mixa ihop det och tillsätt vattnet, lite i taget, till en massa som fortfarande är lite crunchig.
    • Forma till bollar och rulla bollarna i kokosflingor.
    • Förvara i kylen.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 2 dl cashewnötter
    • 5 st aprikos
    • 1 dl kokosflingor
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1.5 msk lucuma
    • 2 msk varmt vatten
    • 0.75 dl kokosflingor
  • Tisdag frukost 282 Kcal

    Stekt ägg i paprika

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 282 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 2 st paprikaringar
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner paprikaringarna.
    • Knäck äggen och lägg försiktigt ner ett i var paprikaring.
    • Låt steka några minuter.
    • Strö på salt och peppar och servera med skivad kalkon och alfaalfagroddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 2 st paprikaringar
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 dl alfalfagroddar

    Tisdag lunch 246 Kcal

    Tomatsoppa med kanel och ingefära

    Spännande smakkombination av tomat, kanel och ingefära. Soppan toppar du med halloumi som ger en god sälta och mandlar som ger fint tuggmotstånd!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk kanel
    • 200 ml krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 75 g halloumi
    • 2 msk mandlar
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, ingefära och kanel i någon minut.
    • Tillsätt tomater, vatten och smula i buljongtärningen.
    • Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och ev. chiliflakes.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Skär halloumiost i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna och stek osten och mandlar i några minuter tills det får lite färg.
    • Häll upp soppan i en skål och toppa med hackad persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk kanel
    • 200 ml krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 75 g halloumi
    • 2 msk mandlar
    • 2 msk persilja

    Tisdag middag 576 Kcal

    Chévregratinerad laxfilé med pesto och tranbär

    Lax i ugn med chévreost, pesto och tranbär - en god helgmiddag till dina nära och kära!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 576 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 150 g chevreost
    • 4 msk grön pesto
    • 0.5 dl pumpakärnor
    • 70 g rucola
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela laxen i portionsstora bitar och skär ett snitt i varje bit.
    • Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper och krydda med salt och peppar. 
    • Tryck ner chèvre och pesto i snitten och strö över pumpakärnor.
    • Låt stå i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, eller tills laxen är genomstekt.
    • Fördela ruccolasalladen över ett stort fat och lägg laxfiléerna ovanpå.
    • Dekorera med torkade tranbär och citron. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 150 g chevreost
    • 4 msk grön pesto
    • 0.5 dl pumpakärnor
    • 70 g rucola
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 st citron

    Tisdag mellanmål 128 Kcal

    Fruktsmoothie med gurkmeja

    En frisk fruktsmoothie som toppas med gurkmeja. God och sätter igång förbränningen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 128 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g galiamelon
    • 0.5 st gurka
    • 1 st banan
    • 100 g ananas (fryst)
    • 1.2 tsk gurkmeja
    • 0.2 st gurka

    Gör så här

    • Skär melon och gurka i bitar och lägg i en blender.
    • Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en jämn smoothie.
    • Späd med vatten om det behövs.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g galiamelon
    • 0.5 st gurka
    • 1 st banan
    • 100 g ananas (fryst)
    • 1.2 tsk gurkmeja
    • 0.2 st gurka

    Tisdag dessert 647 Kcal

    Nyårsmiddag - Glutenfri Cheesecake med citron och ingefära

    God dessert till nyårsmiddagen - en spännande smakkombination med citron och ingefära!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 647 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 50 g smör
    • 160 g glutenfria digestivekex
    • 2 st ägg
    • 1 dl sukrin melis
    • 150 g philadelphiaost
    • 1.5 dl grädde
    • 1 st citron
    • 1 msk färsk ingefära
    Topping
    • 0.5 st sharonfrukt
    • 1 st passionsfrukt
    • 1 st physalis

    Gör så här

    • Smält smör i en kastrull. Smula kexen i en påse och häll ner smöret.
    • Tryck ut i en liten pajform med avtagbar kant, ca 20 cm i diameter.
    • Separera äggvitor och äggulor i 2 bunkar. Vispa ihop äggulor och sukrin melis och blanda ner osten.
    • Vispa äggvitan fast.
    • Vispa grädde fast.
    • Blanda ner äggvita och grädde i skålen med de andra ingredienserna till en jämn smet.
    • Riv citronskal och ingefära med ett zestjärn och blanda ner.
    • Häll smeten över kakan.
    • Ställ in i frysen i ca 3-4 timmar innan servering.
    • Lägg på frukten och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 50 g smör
    • 160 g glutenfria digestivekex
    • 2 st ägg
    • 1 dl sukrin melis
    • 150 g philadelphiaost
    • 1.5 dl grädde
    • 1 st citron
    • 1 msk färsk ingefära
    Topping
    • 0.5 st sharonfrukt
    • 1 st passionsfrukt
    • 1 st physalis
  • Onsdag frukost 124 Kcal

    Spenatdrink

    En frisk och nyttig drink fylld med vitaminer!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 124 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 30 g spenat
    • 1 st apelsin
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st citron
    • 3 dl vatten
    • 1 dl is

    Gör så här

    • Lägg spenat i en blender och lägg i en skalad apelsin och avokado.
    • Pressa ner citron och mixa tillsammans.
    • Häll i vatten och istärningar och mixa till bra konsistens.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 30 g spenat
    • 1 st apelsin
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st citron
    • 3 dl vatten
    • 1 dl is

    Onsdag lunch 537 Kcal

    Lax- och räkgryta med apelsin

    En fantastiskt god gryta med lax, räkor och apelsin. Det går bra att variera denna rätt med att använda dig av torsk istället för lax!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 537 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 100 g spenat
    • 1 dl vispgrädde
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st apelsin
    • 100 g handskalade räkor

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Hetta upp en gryta med smör och bryn löken. Tillsätt färsk spenat och fräs några minuter.
    • Tillsätt grädde och vatten och smula i fiskbuljongen.
    • Skär laxen i bitar och strö på salt och peppar. Tillsätt laxen i grytan.
    • Låt sjuda några minuter tills laxen är färdig.
    • Skala apelsinen och skär ut filéer utav den. Pressa i saften från resten av apelsinen i grytan.
    • Vänd ner räkorna innan servering och garnera grytan med apelsinfiléerna.
    • Smaka av med salt och peppar och servera i djupa tallrikar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 100 g spenat
    • 1 dl vispgrädde
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st apelsin
    • 100 g handskalade räkor

    Onsdag middag 678 Kcal

    Thailändsk kycklingsoppa med nudlar

    En smakrik soppa med kycklingfärsbullar och nudlar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 86 gram

    Energi: 678 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Köttbullarna
    • 300 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk soja
    • 2 msk ketjap manis
    • 0.5 st purjolök
    • 4 msk koriander
    • 1 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 15 g smör
    Soppan
    • 5 dl vatten
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st purjolök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk fisksås
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 tsk kycklingfond
    • 3 msk koriander
    • 1 tsk honung
    • 100 g glasnudlar
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 st lime

    Gör så här

    • Lägg kycklingfärs i en skål.
    • Skala och riv vitlöken.
    • Blanda ner vitlök, riven ingefära, soja, ketjap manis, finhackad purjolök, hackad färsk koriander, ägg, salt och peppar.
    • Forma till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingbullarna runt om några minuter.
    • Lägg alla ingredienser till soppan, förutom nudlarna i en stor kastrull.
    • Koka upp och sänk värmen.
    • Lägg ner kycklingbullarna och låt sjuda 10 minuter.
    • Blanda ner nudlarna och låt sjuda ytterligare 2 minuter.
    • Strö på hackad gräslök och servera med limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    Köttbullarna
    • 300 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk soja
    • 2 msk ketjap manis
    • 0.5 st purjolök
    • 4 msk koriander
    • 1 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 15 g smör
    Soppan
    • 5 dl vatten
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st purjolök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk fisksås
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 tsk kycklingfond
    • 3 msk koriander
    • 1 tsk honung
    • 100 g glasnudlar
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 st lime

    Onsdag mellanmål 282 Kcal

    Stekt ägg i paprika

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 282 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 2 st paprikaringar
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner paprikaringarna.
    • Knäck äggen och lägg försiktigt ner ett i var paprikaring.
    • Låt steka några minuter.
    • Strö på salt och peppar och servera med skivad kalkon och alfaalfagroddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 2 st paprikaringar
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 dl alfalfagroddar

    Onsdag dessert 124 Kcal

    Spenatdrink

    En frisk och nyttig drink fylld med vitaminer!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 124 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 30 g spenat
    • 1 st apelsin
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st citron
    • 3 dl vatten
    • 1 dl is

    Gör så här

    • Lägg spenat i en blender och lägg i en skalad apelsin och avokado.
    • Pressa ner citron och mixa tillsammans.
    • Häll i vatten och istärningar och mixa till bra konsistens.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 30 g spenat
    • 1 st apelsin
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st citron
    • 3 dl vatten
    • 1 dl is
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 10 st ägg
  • 1 dl handskalade räkor i lag
  • 600 g grytbitar
  • 80 g rökt kalkon
  • 600 g laxfilé
  • 300 g kycklingfärs
Mejeri
  • 2.5 msk grädde
  • 67 tsk smör
  • 75 g halloumi
  • 150 g chevreost
  • 150 g philadelphiaost
Frukt/grönt
  • 0.5 st selleristjälk
  • 1 dl babyspenat
  • 1.5 st gul lök
  • 2 st morot
  • 450 g kålrot
  • 5 klyfta vitlök
  • 100 g skogschampinjoner
  • 150 g grönsallad
  • 2 tsk riven ingefära
  • 100 g frysta sojabönor
  • 150 g sockerärtor
  • 2 st lime
  • 4 st paprikaringar
  • 1 dl alfalfagroddar
  • 5 st aprikos
  • 3 tsk ingefära
  • 70 g rucola
  • 2.5 st citron
  • 200 g galiamelon
  • 0.7 st gurka
  • 1 st banan
  • 100 g ananas (fryst)
  • 1 msk färsk ingefära
  • 0.5 st sharonfrukt
  • 1 st passionsfrukt
  • 1 st physalis
  • 30 g spenat
  • 1 st apelsin
  • 0.5 st avokado
  • 0.75 st purjolök
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st oxköttbuljongtärning
  • 1.25 tsk kanel
  • 2 st lagerblad
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 3.5 msk ketjap manis
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk sweet chilisås
  • 4 msk soja
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 nypa chiliflakes
  • 2 msk persilja
  • 4 msk grön pesto
  • 1.2 tsk gurkmeja
  • 7 msk koriander
  • 1 tsk fisksås
  • 1 msk ljus soja
  • 3 tsk kycklingfond
  • 2 msk gräslök
Övrigt
  • 2 st inlagda rödbetor
  • 4 st träspett
  • 1.5 msk lucuma
  • 2 msk varmt vatten
  • 2 msk mandlar
  • 1 dl is
Torrvaror
  • 4 msk sesamfrön
  • 4 msk olivolja
  • 300 g sjögräsnudlar
  • 100 g osötat jordnötssmör
  • 1 dl kokosgrädde
  • 2 dl cashewnötter
  • 1.75 dl kokosflingor
  • 200 ml krossade tomater
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 2 msk torkade tranbär
  • 160 g glutenfria digestivekex
  • 1 dl sukrin melis
  • 1 tsk honung
  • 100 g glasnudlar

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!