Tillbaka till menyerna

V.34 Sensommar

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 51.4 gram

Fett: 69.3 gram

Protein: 58.9 gram

Energi: 1066.8 kcal

  • Måndag lunch 242 Kcal

    Blomkålssoppa med bacon

    En varm och krämig blomkålssoppa toppad med bacon, rostad lök och blomkål. Perfekt till en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Skala och skär lök i bitar.
    • Skala och hacka vitlöken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten.
    • Skär blomkålen i bitar och buketter.
    • Spara 4 buketter och skär i mindre bitar.
    • Lägg ner blomkålen i kastrullen.
    • Strö på salt, svartpeppar och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare eller med en mixerstav.
    • Tillsätt grädde och låt koka upp.
    • Smaka av med kryddor.
    • Stek blomkålsbitarna tillsammans med bacon i lite olja någon minut.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon, rostad lök, blomkål och dekorera med oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Måndag middag 299 Kcal

    Varma grönsaker med halloumi

    Redo för kylskåpsrensning? Då passar detta recept perfekt, töm kylskåpet med grönsaker och stek i en stekpanna. Har du inte halloumi hemma? Välj isåfall valfritt protein till denna rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 299 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Skiva halloumi. Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn halloumi runt om.
    • Lägg i grönsaker, vitlök, kryddor och låt steka några minuter.
    • Lägg upp på tallrik med osten över.
    • Rosta solrosfrön i en torr stekpanna och toppa rätten med.
    • Dekorera med färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • Tisdag frukost 237 Kcal

    Solgul smoothie

    En enkel smoothie med apelsin och mango där myntan ger en fräsch extra touch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 237 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st apelsin
    • 1 msk mynta
    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st mango

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och servera.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st apelsin
    • 1 msk mynta
    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st mango

    Tisdag lunch 299 Kcal

    Varma grönsaker med halloumi

    Redo för kylskåpsrensning? Då passar detta recept perfekt, töm kylskåpet med grönsaker och stek i en stekpanna. Har du inte halloumi hemma? Välj isåfall valfritt protein till denna rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 299 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Skiva halloumi. Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn halloumi runt om.
    • Lägg i grönsaker, vitlök, kryddor och låt steka några minuter.
    • Lägg upp på tallrik med osten över.
    • Rosta solrosfrön i en torr stekpanna och toppa rätten med.
    • Dekorera med färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Tisdag middag 656 Kcal

    Lax med mangosallad och limecréme

    Denna lax med mangosallad passar alldeles utmärkt till en härlig lunch ute i solen. Servera laxen med en fräsch limecréme till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 656 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 1 krm salt
    • 50 g fetaost
    • 2 tsk pepparmix
    Mangosallad
    • 150 g mango (fryst)
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st röd chili
    • 5 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk koriander
    • 2 dl broccoli
    • 1 st avokado
    • 100 g sockerärtor
    Limecréme
    • 0.5 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st lime zest
    • 0.5 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg laxfilén på en bakplåtsklädd plåt och strö på salt.
    • Smula över fetaost.
    • Mortla peppar och strö över.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 min.
    • Tina mango och lägg i en skål.
    • Blanda ner ingefära, vitlök, rödlök, salladslök, chili och pressa lime över.
    • Strö på salt och peppar och lägg i koriander.
    • Blanda i broccoli och skär avokado och sockerärtor i bitar och blanda ner.
    • Riv skalet från en halv lime fint. Rör ihop med övriga ingredienserna till en sås.
    • Servera laxen med tillbehören.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 1 krm salt
    • 50 g fetaost
    • 2 tsk pepparmix
    Mangosallad
    • 150 g mango (fryst)
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st röd chili
    • 5 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk koriander
    • 2 dl broccoli
    • 1 st avokado
    • 100 g sockerärtor
    Limecréme
    • 0.5 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st lime zest
    • 0.5 tsk flytande honung
  • Onsdag lunch 298 Kcal

    Sallad med varmrökt lax och citronmarinerad broccoli

    Mättande sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 298 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 2 msk basilika
    • 0.5 st paprika
    • 10 st pärltomater
    • 200 g varmrökt lax
    • 0.25 st rödlök
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1.5 tsk olivolja
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör och dekoration
    • 1 msk färsk basilika
    • 2 msk rhode islandsås

    Gör så här

    • Börja med att citronmarinera broccoli. Skär broccoli i buketter och lägg i en skål. Blanda ner olja, citronsaft, salt och peppar.
    • Hacka basilika. Lägg sallad i en skål och strö på basilika. Skär paprika i mindre bitar och dela tomaterna. Lägg över salladen. Lägg på laxen och broccoli.
    • Skala och finhacka rödlök. Toppa salladen med rödlöken och dekorera med basilika.
    • Servera med Rhode islandsås, gärna Eriks Rhode islandsås.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 2 msk basilika
    • 0.5 st paprika
    • 10 st pärltomater
    • 200 g varmrökt lax
    • 0.25 st rödlök
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1.5 tsk olivolja
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör och dekoration
    • 1 msk färsk basilika
    • 2 msk rhode islandsås

    Onsdag middag 287 Kcal

    Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    Zucchinirullar fyllda med parmaskinka och en krämig ricottafyllning. Toppa rullarna med pinjenötter och servera tillsammans med en fräsch sallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 st basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär zucchinin i tunna skivor på längden.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek skivorna på bägge sidor.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och krossa dem sedan i en mortel (spara några att garnera med).
    • Blanda Ricotta, pinjenötter, basilika och salladskrydda i en bunke. 
    • Fördela Ricottasmeten över varje zucchiniskiva och toppa med en skiva parmaskinka.
    • Rulla ihop skivorna till rullar och lägg dem i en ugnsform. 
    • Strö över pinjenötter och ugnsstek i 20 minuter.
    • Garnera med basilika och servera tillsammans med en sallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 st basilikablad
    • 1 kruka krispsallad
  • Torsdag frukost 289 Kcal

    Yoghurt med bär och granola med kardemumma och kanel

    Här har vi blandat hallon och blåbär men har du ett favoritbär så går det bra att byta ut!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 3 st hallon
    • 0.5 dl blåbär

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på granola, hallon och blåbär. (1 portion granola = 3/4 dl)

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 3 st hallon
    • 0.5 dl blåbär

    Torsdag lunch 287 Kcal

    Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    Zucchinirullar fyllda med parmaskinka och en krämig ricottafyllning. Toppa rullarna med pinjenötter och servera tillsammans med en fräsch sallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 st basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär zucchinin i tunna skivor på längden.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek skivorna på bägge sidor.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och krossa dem sedan i en mortel (spara några att garnera med).
    • Blanda Ricotta, pinjenötter, basilika och salladskrydda i en bunke. 
    • Fördela Ricottasmeten över varje zucchiniskiva och toppa med en skiva parmaskinka.
    • Rulla ihop skivorna till rullar och lägg dem i en ugnsform. 
    • Strö över pinjenötter och ugnsstek i 20 minuter.
    • Garnera med basilika och servera tillsammans med en sallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 st basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Torsdag middag 398 Kcal

    Ugnsbakad kyckling med frön och grönsaker

    En härlig rätt med mycket grönsaker och krämig mozzarella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 398 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 125 g mozzarella
    • 3 msk pumpakärnor
    • 3 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Lägg grönsakerna i en ugnsform och häll på olja och blanda ner vitlök.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Bryn kycklinglårfiléerna runt om i olja och krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg kycklingen på grönsakerna och lägg på skivad mozzarella.
    • Toppa med frön och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Strö på hackad persilja och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 125 g mozzarella
    • 3 msk pumpakärnor
    • 3 msk bladpersilja

    Torsdag mellanmål 87 Kcal

    Ett kokt ägg

    Snabbt, enkelt, gott och nyttigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg

    Gör så här

    • Koka ägget till önskad konsistens.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg

    Torsdag dessert 234 Kcal

    Morot- och kesofrallor

    Härliga, smakrika frallor med morot, keso och havregryn!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl keso, 4%
    • 2 st ägg
    • 1 st morot
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 1 tsk bakpulver
    • 0.5 krm salt
    Topping
    • 2 msk pumpafrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Riv moroten. Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Strö på pumpafrön och grädda i ca: 25 minuter.
    • Låt svalna och förvara i frysen.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl keso, 4%
    • 2 st ägg
    • 1 st morot
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 1 tsk bakpulver
    • 0.5 krm salt
    Topping
    • 2 msk pumpafrön
  • Fredag frukost 232 Kcal

    Havregrynsgröt med valnötter och bär

    En stadig frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 2 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 4 st valnöt
    • 1 dl blåbär
    • 2 msk granatäppelkärnor

    Gör så här

    • Lägg havregryn, vatten och salt i en kastrull.
    • Koka upp och sjud i 3 minuter.
    • Lägg gröten i en skål och toppa med hackade valnötter, blåbär och granatäpplekärnor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 2 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 4 st valnöt
    • 1 dl blåbär
    • 2 msk granatäppelkärnor

    Fredag lunch 398 Kcal

    Ugnsbakad kyckling med frön och grönsaker

    En härlig rätt med mycket grönsaker och krämig mozzarella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 398 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 125 g mozzarella
    • 3 msk pumpakärnor
    • 3 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Lägg grönsakerna i en ugnsform och häll på olja och blanda ner vitlök.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Bryn kycklinglårfiléerna runt om i olja och krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg kycklingen på grönsakerna och lägg på skivad mozzarella.
    • Toppa med frön och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Strö på hackad persilja och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 125 g mozzarella
    • 3 msk pumpakärnor
    • 3 msk bladpersilja

    Fredag middag 464 Kcal

    Tacosallad

    Ät en god tacosallad, lägg till bröd så kan hela familjen mumsa tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    • Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    • Häll på vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Lägg på köttfärs på salladen och toppa med tomater, rödlök, gurka, riven ost och persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Fredag mellanmål 87 Kcal

    Ett kokt ägg

    Snabbt, enkelt, gott och nyttigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg

    Gör så här

    • Koka ägget till önskad konsistens.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg

    Fredag dessert 192 Kcal

    Proteinchokladmousse med hallon och jordnötter

    Choklad, hallon och jordnötter i god och hälsosam dessert!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 192 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g Chokladmousse High Protein
    • 10 st hallon
    • 2 msk saltade jordnötter

    Gör så här

    • Hacka de saltade jordnötterna grovt.
    • Lägg chokladmoussen i en skål och toppa med hallon och saltade jordnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g Chokladmousse High Protein
    • 10 st hallon
    • 2 msk saltade jordnötter
  • Lördag frukost 234 Kcal

    Morot- och kesofrallor

    Härliga, smakrika frallor med morot, keso och havregryn!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl keso, 4%
    • 2 st ägg
    • 1 st morot
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 1 tsk bakpulver
    • 0.5 krm salt
    Topping
    • 2 msk pumpafrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Riv moroten. Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Strö på pumpafrön och grädda i ca: 25 minuter.
    • Låt svalna och förvara i frysen.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl keso, 4%
    • 2 st ägg
    • 1 st morot
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 1 tsk bakpulver
    • 0.5 krm salt
    Topping
    • 2 msk pumpafrön

    Lördag lunch 711 Kcal

    Korvstroganoff med blomkålsris

    En klassiker serveras med blomkålsris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 711 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk chilisås
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    Blomkålsris
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk färsk persilja
    • 1 st morot
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först blomkålsriset genom att riva blomkål grovt och lägg i en skål.
    • Hacka persilja.
    • Skala och riv morot.
    • Blanda ner i blomkålsriset och salta och peppra.
    • Skär falukorv i stavar.
    • Skala och hacka lök.
    • Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korv, lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt chilisås, senap och grädde.
    • Salta och peppra.
    • Låt koka ihop och späd med mjölk.
    • Låt puttra på svag värme i några minuter.
    • Servera tillsammans med blomkålsriset.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk chilisås
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    Blomkålsris
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk färsk persilja
    • 1 st morot
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag dessert 471 Kcal

    Kladdkaka med grädde och bär

    Ljuvlig dessert eller fika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 471 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 150 g smör
    • 100 g mörk choklad
    • 4 st ägg
    • 1 dl sötströ
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 1 msk kakaopulver
    • 1 tsk bakpulver
    Topping:
    • 5 dl grädde
    • 3 dl blåbär
    • 4 dl jordgubbar
    • 3 dl hallon
    • 100 g vit choklad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och choklad i en kastrull. Vispa ägg och sötströ fluffigt. Rör ner choklad- och smörblandningen och tillsätt vaniljpulver, mandelmjöl och bakpulver.
    • Vispa ihop och häll smeten i en  bakplåtsklädd bakform, ca 20 cm x 15 cm. Grädda 8 minuter i ugnen. Låt svalna.
    • Skär i rutor och toppa med grädde, bär och riven vit choklad. Använd 0,5 dl grädde, 1 dl färska bär och 10 g vit choklad per portion.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 150 g smör
    • 100 g mörk choklad
    • 4 st ägg
    • 1 dl sötströ
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 1 msk kakaopulver
    • 1 tsk bakpulver
    Topping:
    • 5 dl grädde
    • 3 dl blåbär
    • 4 dl jordgubbar
    • 3 dl hallon
    • 100 g vit choklad
Frukt/grönt
  • 1.5 st gul lök
  • 3 klyfta vitlök
  • 1 st blomkålshuvud
  • 30 g blomkålsbuketter
  • 1 st paprika
  • 1.25 st broccolistånd
  • 0.5 st squash
  • 1.75 st rödlök
  • 6 st cocktailtomat
  • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 0.5 st apelsin
  • 1 st mango
  • 150 g mango (fryst)
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 st salladslök
  • 0.25 st röd chili
  • 5 tsk limesaft
  • 2 dl broccoli
  • 1 st avokado
  • 100 g sockerärtor
  • 7 dl blandsallad
  • 15 st pärltomater
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 2 st zucchini
  • 1 kruka krispsallad
  • 16 st hallon
  • 4.5 dl blåbär
  • 0.5 st gul paprika
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.25 st fänkål
  • 3 st morot
  • 2 msk granatäppelkärnor
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st blomkål
  • 4 dl jordgubbar
Torrvaror
  • 5.5 tsk olivolja
  • 3 msk solrosfrön
  • 0.5 tsk flytande honung
  • 50 g pinjenötter
  • 3 msk pumpakärnor
  • 9 dl havregryn
  • 5 dl pumpafrön
  • 3 tsk bakpulver
  • 4 st valnöt
  • 2 msk saltade jordnötter
  • 1 dl sötströ
  • 1 msk kakaopulver
Kryddor/smaksättare
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 3 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk färsk oregano
  • 1 msk mynta
  • 3 krm salt
  • 2 tsk pepparmix
  • 2 msk färsk koriander
  • 2 msk basilika
  • 1.5 msk färsk basilika
  • 0.2 msk salladskrydda
  • basilikablad
  • 3 msk bladpersilja
  • 2 msk tacokrydda
  • 1 msk persilja
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk sötstark senap
  • 2 msk färsk persilja
  • 0.5 krm vaniljpulver
Mejeri
  • 6.5 dl grädde
  • 100 g halloumi
  • 2 dl sojayoghurt
  • 50 g fetaost
  • 0.5 dl grekisk yoghurt
  • 250 g ricottaost
  • 1 dl grekisk yoghurt 6%
  • 125 g mozzarella
  • 4 dl keso, 4%
  • 150.83 msk smör
  • 0.5 dl riven ost
  • 0.33 dl gräddfil
  • 100 g Chokladmousse High Protein
  • 0.5 dl mjölk
  • 1.5 dl mandelmjölk
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 125 g bacon
  • 300 g laxfilé
  • 200 g varmrökt lax
  • 100 g parmaskinka
  • 200 g kycklinglårfilé
  • 1 st kokt ägg
  • 8 st ägg
  • 150 g nötfärs
  • 300 g falukorv med hög kötthalt
Övrigt
  • 4 msk rostad lök
  • 0.5 st lime zest
  • 2 msk rhode islandsås
  • 1 msk tacosås
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g vit choklad

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.