Tillbaka till menyerna

v 29

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 40.6 gram

Fett: 52.1 gram

Protein: 65.8 gram

Energi: 992.4 kcal

  • Måndag lunch 435 Kcal

     Burgare med gräddfilsås

    En riktigt fräsch måltid med hamburgare, färsk mango, jordgubbar och en klick gräddfilsås på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 435 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st mango
    • 2 st färsk jordgubbe
    Gräddfilsås
    • 0.15 st gurka
    • 0.5 st morot
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål.
    • Strimla löken tunt och blanda med färsen tillsammans med salt och peppar.
    • Forma till en biff och lägg på grillen eller stek i stekpanna med lite smör, ca 10 minuter.
    • Gör under tiden såsen genom att riva gurka och morot.
    • Lägg i en skål och blanda ner gräddfil, vitlök, salt och peppar.
    • Skala och skär mango i skivor.
    • Skiva jordgubbarna.
    • Fördela salladsblad på tallrikar.
    • Lägg hamburgaren på salladen och lägg en klick gräddfilsås över.
    • Fördela mangoskivor och jordgubbar bredvid.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st mango
    • 2 st färsk jordgubbe
    Gräddfilsås
    • 0.15 st gurka
    • 0.5 st morot
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 293 Kcal

    Kalkonfilé med champinjoner och dijonsenap

    Ett tips är att servera denna varma lågkalori gryta med 2 dl strimlad grönsallad och 1 msk apelsindressing!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 293 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 2 msk grädde
    • 10 st färska champinjoner
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.5 dl purjolök
    • 1 msk bladpersilja
    • 4 st selleristjälk

    Gör så här

    • Skär kalkonfilén i skivor och salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn kalkonskivorna.
    • Tillsätt senap, buljong, vatten och grädde och låt småputtra.
    • Skär champinjonerna i mindre bitar och strimla paprikan.
    • Tillsätt champinjoner, paprika och purjolök och småkoka några minuter.
    • Fördela i två djupa tallrikar och dekorera med bladpersilja.
    • Servera med selleristavar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 2 msk grädde
    • 10 st färska champinjoner
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.5 dl purjolök
    • 1 msk bladpersilja
    • 4 st selleristjälk
  • Tisdag lunch 293 Kcal

    Kalkonfilé med champinjoner och dijonsenap

    Ett tips är att servera denna varma lågkalori gryta med 2 dl strimlad grönsallad och 1 msk apelsindressing!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 293 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 2 msk grädde
    • 10 st färska champinjoner
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.5 dl purjolök
    • 1 msk bladpersilja
    • 4 st selleristjälk

    Gör så här

    • Skär kalkonfilén i skivor och salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn kalkonskivorna.
    • Tillsätt senap, buljong, vatten och grädde och låt småputtra.
    • Skär champinjonerna i mindre bitar och strimla paprikan.
    • Tillsätt champinjoner, paprika och purjolök och småkoka några minuter.
    • Fördela i två djupa tallrikar och dekorera med bladpersilja.
    • Servera med selleristavar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 2 msk grädde
    • 10 st färska champinjoner
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.5 dl purjolök
    • 1 msk bladpersilja
    • 4 st selleristjälk

    Tisdag middag 397 Kcal

    Torskgratäng med kaviar och purjolök

    Krämig torskgratäng med kaviar, palsternacka och purjolök!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Tina torskryggsfiléerna.
    • Sätt ugnen på 200 grader. 
    • Skala och skär palsternacka och morötter i mindre tärningar.
    • Skär sockerärtorna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna några minuter.
    • Strö på salt och peppar. 
    • Lägg i en ugnsfastform och placera torskryggsfiléerna över. 
    • Blanda ihop créme fraiche, kaviar, purjolök, salt och peppar i en skål.
    • Bred kaviarcrémen över fisken och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. 
    • Strö på strimlad purjolök och dekorera med dill.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 2 st dillkvistar
  • Onsdag lunch 300 Kcal

    Rester 300 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 300 kalorier per portion.

    Onsdag middag 422 Kcal

    Köttfärssås med vitkålssallad

    Vitkålssallad med en god kryddig köttfärssås till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 422 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 100 g krossade tomater
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 tsk srirachasås
    • 3 msk grädde
    • 1 msk färsk basilika
    • 6 st cocktailtomat
    Vitkålssallad
    • 3 dl vitkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter och tillsätt lök och vitlök.
    • Stek i ytterligare några minuter och krydda med salt, peppar och torkad basilika.
    • Rör ner krossade tomater, tomatpuré och Srirachaasås efter smak.
    • Låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 10 minuter.
    • Tillsätt grädde.
    • Strimla vitkål tunt och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, vinäger, salt och peppar.
    • Servera köttfärssåsen med vitkålssalladen, några cocktailtomater och garnera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 100 g krossade tomater
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 tsk srirachasås
    • 3 msk grädde
    • 1 msk färsk basilika
    • 6 st cocktailtomat
    Vitkålssallad
    • 3 dl vitkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag lunch 422 Kcal

    Köttfärssås med vitkålssallad

    Vitkålssallad med en god kryddig köttfärssås till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 422 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 100 g krossade tomater
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 tsk srirachasås
    • 3 msk grädde
    • 1 msk färsk basilika
    • 6 st cocktailtomat
    Vitkålssallad
    • 3 dl vitkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter och tillsätt lök och vitlök.
    • Stek i ytterligare några minuter och krydda med salt, peppar och torkad basilika.
    • Rör ner krossade tomater, tomatpuré och Srirachaasås efter smak.
    • Låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 10 minuter.
    • Tillsätt grädde.
    • Strimla vitkål tunt och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, vinäger, salt och peppar.
    • Servera köttfärssåsen med vitkålssalladen, några cocktailtomater och garnera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 100 g krossade tomater
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 tsk srirachasås
    • 3 msk grädde
    • 1 msk färsk basilika
    • 6 st cocktailtomat
    Vitkålssallad
    • 3 dl vitkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 337 Kcal

    Torskspett med äpplecréme

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 337 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 100 g broccoli
    • 50 g sockerärtor
    • 10 g cashewnötter
    • 1 msk persilja
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 dl turkisk yoghurt
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Ta fram träspett
    • Blötlägg spettet en stund.
    • Dela filén och strö på salt och peppar.
    • Trä upp på spett.
    • Gör crémen genom att skära äpplet i små tärningar och lägg i en skål.
    • Finhacka bladpersilja och blanda ner i skålen tillsammans med yoghurt och äpple.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär broccolin i små buketter och skär sockerärtorna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek grönsakerna hastigt.
    • Lägg ner nötterna och blanda ner persiljan. Håll varmt.
    • Lägg ner en klick smör i pannan och stek spettet runt om i 5 minuter.
    • Servera med den ljumna salladen och äppelcrémen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 100 g broccoli
    • 50 g sockerärtor
    • 10 g cashewnötter
    • 1 msk persilja
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 dl turkisk yoghurt
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag lunch 336 Kcal

    Torskspett med äppelcréme

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 336 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0 st träspett
    • 110 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 50 g broccoli
    • 10 g cashewnötter
    • 1 msk persilja
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk persilja
    • 0.5 dl turkisk yoghurt
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blötlägg spettet en stund.
    • Dela filén och strö på salt och peppar.
    • Trä upp på spett.
    • Gör krämen genom att skära äpplet i små tärningar och lägg i en skål.
    • Finhacka bladpersilja och blanda ner i skålen tillsammans med yoghurt och äpple.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär broccolin i små buketter och skär sockerärtorna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek grönsakerna hastigt.
    • Lägg ner nötterna och blanda ner persiljan.
    • Håll varmt.
    • Lägg ner en klick smör i pannan och stek spettet runt om i 5 minuter.
    • Servera med den ljumna salladen och äppelcrémen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0 st träspett
    • 110 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 50 g broccoli
    • 10 g cashewnötter
    • 1 msk persilja
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk persilja
    • 0.5 dl turkisk yoghurt
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 1166 Kcal

    Pizza Coloure

    God glutenfripizza med härliga färger! Denna pizza toppas med olika grönsaker och krämig getost.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 91 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 1166 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Pizzadeg
    • 2 msk smör
    • 1.5 dl mandelmjöl
    • 1 dl kokosmjöl
    • 1 tsk fiberhusk
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 0.5 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 0 oregano
    Topping
    • 3 msk grön pesto
    • 2 st kokta rödbetor
    • 200 g krämig getost
    • 1 st rödlök
    • 1 st orange paprika
    • 1 st gul paprika
    • 50 g broccoli
    • 100 g sockerärtor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Smält smöret och blanda alla ingredienser i en skål.
    • Låt svälla i några minuter.
    • Klä en plåt med ett bakplåtspapper och smörj pappret.
    • Blöt händerna och tryck ut pizzadegen på bakplåtspappret till en rektangulär, tun pizzabotten.
    • Grädda mitt i ugnen i 10 minuter och låt svalna.
    • Fördela pesto på pizzabottnen och smula över getost.
    • Skala och skär lök i mindre bitar.
    • Skala och skär rödbetorna i mindre bitar.
    • Fördela rödbetor och rödlök på en tredjedel av pizzan på längden.
    • Skär paprika i mindre bitar och fördela på en tredjedel av pizzan bredvid rödbetorna.
    • Skär broccolin och sockerärtorna i mindre bitar och fördela dessa på den sista tredjedelen.
    • Salta och peppra och strö över ost.
    • Gratinera i mitten av ugnen i ca 5 minuter eller tills osten smält.

    Ingredienser

    2 portioner

    Pizzadeg
    • 2 msk smör
    • 1.5 dl mandelmjöl
    • 1 dl kokosmjöl
    • 1 tsk fiberhusk
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 0.5 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 0 oregano
    Topping
    • 3 msk grön pesto
    • 2 st kokta rödbetor
    • 200 g krämig getost
    • 1 st rödlök
    • 1 st orange paprika
    • 1 st gul paprika
    • 50 g broccoli
    • 100 g sockerärtor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk riven parmesanost
  • Lördag lunch 300 Kcal

    Rester 300 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 300 kalorier per portion.

    Lördag middag 1063 Kcal

    Panerad torsk med nudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 59 gram

    Fett: 58 gram

    Protein: 70 gram

    Energi: 1063 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 100 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 3 tsk olivolja
    • 100 g glasnudlar
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 0.5 st purjolök
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 5 msk majonnäs
    • 0.5 st lime
    • 2 msk koriander
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Tina fisken och strö på salt och peppar.
    • Vänd i ett uppvispat ägg och sedan i ströbrödet.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn torsken runt om i ca 5 minuter.
    • Gör nudelsalladen genom att koka nudlarna i lättsaltat vatten i ca 3 min eller efter anvisningarna på paketet.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Hacka chili och blanda ner tillsammans med limesaft, olja, sesamfrön och purjolök.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strimla mango och avokado och blanda ner.
    • Gör koriandercrémen genom att blanda ihop alla ingredienser.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 100 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 3 tsk olivolja
    • 100 g glasnudlar
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 0.5 st purjolök
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 5 msk majonnäs
    • 0.5 st lime
    • 2 msk koriander
    • 0 salt och vitpeppar

    Lördag mellanmål 391 Kcal

    Hamburgare med granatäpple och fetaost

    Rör ihop en kryddig burgare och lägg den sedan på salladsblad och toppa med granatäpple och fetaost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st salladsblad
    • 30 g fetaost
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st granatäpple
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Blanda färsen med salt, peppar och örtagårdskrydda i en skål och forma till en hamburgare.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn hamburgaren några minuter på sida.
    • Lägg sallad på en tallrik och lägg hamburgare över.
    • Smula över fetaost och lägg på rödlök.
    • Toppa med granatäpplekärnor och dekorera med färsk timjan.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st salladsblad
    • 30 g fetaost
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st granatäpple
    • 1 msk färsk timjan
  • Söndag lunch 435 Kcal

     Burgare med gräddfilsås

    En riktigt fräsch måltid med hamburgare, färsk mango, jordgubbar och en klick gräddfilsås på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 435 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st mango
    • 2 st färsk jordgubbe
    Gräddfilsås
    • 0.15 st gurka
    • 0.5 st morot
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål.
    • Strimla löken tunt och blanda med färsen tillsammans med salt och peppar.
    • Forma till en biff och lägg på grillen eller stek i stekpanna med lite smör, ca 10 minuter.
    • Gör under tiden såsen genom att riva gurka och morot.
    • Lägg i en skål och blanda ner gräddfil, vitlök, salt och peppar.
    • Skala och skär mango i skivor.
    • Skiva jordgubbarna.
    • Fördela salladsblad på tallrikar.
    • Lägg hamburgaren på salladen och lägg en klick gräddfilsås över.
    • Fördela mangoskivor och jordgubbar bredvid.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st mango
    • 2 st färsk jordgubbe
    Gräddfilsås
    • 0.15 st gurka
    • 0.5 st morot
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 207 Kcal

    Grillad biff med guacamole och somrig sallad

    Vad passar inte bättre än en somrig sallad med färska jordgubbar, grapefrukt och granatäpple som serveras med en grillad biff och en klick guacamole. Bjud hem dina vänner på en fräsch lunch i solen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 207 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g rostbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1 kruka krispsallad
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 100 g broccoli
    • 1 st grapefrukt
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st granatäpple
    Guacamole 4 portioner
    • 2 st avokado
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk citronsaft
    • 0.15 dl naturell yoghurt
    • 2 msk mynta
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt på grillen.
    • Gör först guacamolen.
    • Ta bort kärnan från avokadon.
    • Mosa fruktköttet och lägg i en skål.
    • Skala och pressa i en vitlök.
    • Tillsätt citronsaft, yoghurt och mynta.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Gör salladen genom att lägga salladsblad på ett fat.
    • Skiva jordgubbarna och lägg över.
    • Skär broccolin i buketter och lägg i en skål.
    • Skär bort skalet från grapefrukten och skär ut filéer och lägg över salladen.
    • Pressa den resterande saften från grapefrukten i skålen med broccoli.
    • Häll på olja och strö på salt och peppar.
    • Blanda om och lägg på salladen.
    • Ta ur kärnorna från granatäpplet och toppa salladen med.
    • Strö på salt och pepparmix på köttet.
    • Häll lite olja över och grilla några minuter per sida på grillen.
    • Lägg upp köttet vid sidan om salladen och servera med guacamole.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g rostbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1 kruka krispsallad
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 100 g broccoli
    • 1 st grapefrukt
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st granatäpple
    Guacamole 4 portioner
    • 2 st avokado
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk citronsaft
    • 0.15 dl naturell yoghurt
    • 2 msk mynta
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag mellanmål 150 Kcal

    Keso med blandade bär

    Keso med bär - en perfekt frukost och en god blandning tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 150 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och servera med färska bär!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1050 g nötfärs
  • 500 g kalkonfilé
  • 600 g fryst torskrygg
  • 0.75 dl kaviar
  • 410 g torskfile
  • 2 st ägg
  • 600 g rostbiff
Frukt/grönt
  • 2 st gul lök
  • 6 st salladsblad
  • 1.5 st mango
  • 4 st färsk jordgubbe
  • 0.3 st gurka
  • 3 st morot
  • 4 klyfta vitlök
  • 20 st färska champinjoner
  • 0.5 st röd paprika
  • 1.5 st gul paprika
  • 3.5 dl purjolök
  • 8 st selleristjälk
  • 2 st palsternacka
  • 250 g sockerärtor
  • 12 st cocktailtomat
  • 6 dl vitkål
  • 300 g broccoli
  • 1 st äpple
  • 2 st kokta rödbetor
  • 1.25 st rödlök
  • 1 st orange paprika
  • 0.5 st röd chili
  • 1 st lime
  • 2.5 st avokado
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 kruka krispsallad
  • 100 g jordgubbar (färska)
  • 1 st grapefrukt
  • 1 msk citronsaft
Mejeri
  • 1 dl gräddfil
  • 10 msk grädde
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 12 g smör
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 200 g krämig getost
  • 3 msk riven parmesanost
  • 30 g fetaost
  • 0.15 dl naturell yoghurt
  • 125 g keso
Torrvaror
  • 13 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 20 g cashewnötter
  • 1.5 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 tsk fiberhusk
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 100 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 100 g glasnudlar
  • 1 msk sesamfrön
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 3 msk bladpersilja
  • 2 msk dill
  • 2 st dillkvistar
  • 1 tsk torkad basilika
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk srirachasås
  • 2 msk färsk basilika
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk persilja
  • 0.5 tsk salt
  • oregano
  • 3 msk grön pesto
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk koriander
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk färsk timjan
  • 2 msk mynta
Övrigt
  • rester 300 kalorier
  • träspett
  • 5 msk majonnäs
  • 100 gram Blandade bär

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!