Tillbaka till menyerna

V 26

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 754 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 428 Kcal

      Kycklingröra i salladsblad – 1 portion

    • Middag - 326 Kcal

      Köttfärssås med tomatsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 530 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 530 Kcal

      Kycklingrullader med krämig dijonsås – 2 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 547 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 547 Kcal

      Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 635 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 635 Kcal

      Fisktacos med chilimajonnäs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 571 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 571 Kcal

      Bönpasta med kycklingsås – 4 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 496 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 496 Kcal

      Stekt kyckling med mangocoleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 24.7 gram

Fett: 37.4 gram

Protein: 37.5 gram

Energi: 588.8 kcal

  • Måndag lunch 428 Kcal

    Kycklingröra i salladsblad – 1 portion

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 428 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 100 g färdiggrillad kyckling
    • 1 st selleristjälk
    • 1 st rött äpple
    • 6 g valnötter
    • 2 msk creme fraiche
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st hjärtsallad

    Gör så här

    1. Lägg kyckling i en skål.
    2. Skär selleri och äpple i mindre bitar och blanda ner i skålen med valnötter, creme fraiche, senap, salt och peppar.
    3. Lägg kycklingröran i salladsblad och servera.

    Måndag middag 326 Kcal

    Köttfärssås med tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tomatsallad
    • 200 g körsbärstomater
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 msk sweet chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först tomatsalladen genom att dela tomaterna och lägg i en skål.
    • Blanda ner soltorkade tomater i olja, salt och svartpeppar.
    • Plocka basilikablad och lägg ner i salladen.
    • Gör köttfärssås genom att skala och hacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärsen några minuter.
    • Tillsätt lök, vitlök, torkad basilika, sweet chilisås och krossade tomater.
    • Strö på salt och peppar och låt koka under 10 minuter.
  • Tisdag middag 530 Kcal

    Kycklingrullader med krämig dijonsås – 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 530 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g minutkyckling
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl créme fraiche
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 tsk dijonsenap
    • 1 msk rosmarin
    • 0.5 klyfta riven vitlök
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 msk soja
    • 2 skiva Lufttorkad skinka
    • 50 g ruccola
    • 0.5 st rödlök
    • 75 g cocktailtomater

    Gör så här

    1. Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    2. Lägg i minutkycklingen och stek jämt på båda sidorna tills den är klar.
    3. Krydda med salt och peppar.
    4. Lägg créme fraiche, vispgrädde, dijonsenap, salt och svartpeppar, rosmarin, vitlök, kycklingfond och soja i en kastrull.
    5. Blanda runt och låt puttra på medeltemperatur i 10 min.
    6. Gör en sallad på rucola, rödlök och cocktailtomater.
    7. Rulla minutkycklingen och linda runt skinkan och stick in en tandpetare.
    8. Lägg upp rulladerna på tallrikar och ringla över såsen. Servera med sallad.
  • Onsdag middag 547 Kcal

    Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 547 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver, kärnfria

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 ̊C.
    • Skiva grönsakerna och lägg i en ugnsfast form.
    • Häll på olivolja och strö på kryddor och oliver.
    • Blanda om.
    • Skär snitt i korven och fyll vartannat snitt med senap och vartannat snitt med ajvar relish.
    • Skär mozzarellan i bitar och tryck ner en bit ost i varje snitt.
    • Strö över lite salt, peppar och örtkryddor över falukorven.
    • Lägg korven över grönsakerna och ugnsbaka i ca 20 minuter.
  • Torsdag middag 635 Kcal

    Fisktacos med chilimajonnäs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl créme fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0.75 klyfta riven vitlök
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st styck finhackad rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Tina fisken och skär i mindre bitar. Strö på salt och peppar och doppa bitarna i ett uppvispat ägg och därefter i ströbrödet och lägg på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i ca: 12 min.
    • Gör under tiden chilimajonnäsen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Gör mangosalsa genom att skära alla ingredienser i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda ner rödlök, eventuell limesaft, salt och peppar.
    • Servera fisktacos i stora salladsblad med morötter i stavar, chilimajjo och mangosalsa.
  • Fredag middag 571 Kcal

    Bönpasta med kycklingsås – 4 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 571 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 150 g bönpasta
    • 1 st squash
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Kycklingsås
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl grädde
    • 50 g vatten
    • 2 msk senap
    • 3 msk finhackad basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100.5 g cocktailtomater
    • 1 st orange paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g bacon
    • 0 basilika

    Gör så här

    1. Koka bönpastan enligt anvisningar på förpackningen och skölj sedan i kallt vatten.
    2. Hyvla squash och morot med en potatisskalare och vänd ihop med olivolja salt och peppar.
    3. Skär kycklingen i mindre bitar och finhacka vitlök.
    4. Hetta upp en stekpanna med olivolja och tillsätt kyckling och vitlök.
    5. Fräs några minuter.
    6. Tillsätt grädde, vatten och senap och låt koka ihop i ca 10 minuter.
    7. Tillsätt sedan basilika och smaka av med salt och peppar.
    8. Skär cocktailtomater, paprika, och rödlök i mindre bitar och tillsätt till kycklingen.
    9. Skär bacon i mindre bitar och stek bacon i en het panna.
    10. Fördela bön- och grönsakspastan på tallrikar och lägg kycklingssåsen på bönpastan.
    11. Toppa med stekt bacon och färsk basilika.
  • Lördag middag 496 Kcal

    Stekt kyckling med mangocoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 496 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 3 msk majonnäs
    • 0.75 dl gräddfil
    • 0.5 msk curry
    • 2 msk mango chutney
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g kycklingfilé
    • 0.5 msk msk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Strimla vitkålen tunt och lägg i en skål. Strimla rödlök. Skala och riv moroten grovt.
    • Blanda ner allt i en skål och tillsätt majonnäs, gräddfil och mango chutney. Skiva hälften av mangon och hälften skärs i mindre bitar. Blanda ner mangobitar i skålen och smaka av med salt och peppar. Strö på salt och peppar på kycklingen. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfiléerna runt om i ca: 15 minuter. Häll på lite vatten och låt koka in mot slutet så att inte kycklingen bränns.
    • Servera med mangocoleslaw, skivad mango, sallad och dekorera med färsk timjan.

     

Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 100 g färdiggrillad kyckling
  • 300 g nötfärs
  • 300 g minutkyckling
  • 2 skiva Lufttorkad skinka
  • 600 g falukorv med hög kötthalt
  • 220 g torskrygg
  • 1 st ägg
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 100 g bacon
  • 200 g kycklingfilé
Frukt/grönt
  • 1 st selleristjälk
  • 1 st rött äpple
  • 1 st hjärtsallad
  • 200 g körsbärstomater
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 3 klyfta vitlök
  • 1.25 klyfta riven vitlök
  • 50 g ruccola
  • 2.25 st rödlök
  • 175.5 g cocktailtomater
  • 3 styck tomat
  • 2 st squash
  • 2 st salladsblad
  • 4 st morot
  • 1.5 st mango
  • 1 st avokado
  • 0.25 st styck finhackad rödlök
  • 0.5 st lime
  • 1 st orange paprika
  • basilika
  • 0.25 st vitkål
  • 50 g grönsallad
Torrvaror
  • 6 g valnötter
  • 2 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 2.5 msk olivolja
  • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 150 g bönpasta
Mejeri
  • 2 msk creme fraiche
  • 1.25 dl créme fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 125 g mozzarella
  • 1.5 dl grädde
  • 0.75 dl gräddfil
  • 0.5 msk msk smör
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 msk rosmarin
  • 3 tsk kycklingfond
  • 3 msk ajvar relish
  • 0.4 tsk örtagårdskrydda
  • salt och vitpeppar
  • 3 msk finhackad basilika
  • 0.5 msk curry
  • 2 msk mango chutney
  • 0.5 msk färsk timjan
Övrigt
  • 50 g soltorkade tomater
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk soja
  • 5 msk senap
  • 30 g svarta oliver, kärnfria
  • 4.5 msk majonnäs
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 50 g vatten
  • 0.5 st gul lök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!