Tillbaka till menyerna

V 26

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 326 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 326 Kcal

      Köttfärssås med tomatsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 530 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 530 Kcal

      Kycklingrullader med krämig dijonsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 557 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 557 Kcal

      Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 407 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 407 Kcal

      Torskgratäng med pepparrotsost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 733 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 733 Kcal

      Lasagne

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 543 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 543 Kcal

      Asiatisk fläskgryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 447 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 447 Kcal

      Kycklingpaj med curry

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 18.4 gram

Fett: 33.5 gram

Protein: 33.1 gram

Energi: 506.1 kcal

  • Måndag middag 326 Kcal

    Köttfärssås med tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tomatsallad
    • 200 g körsbärstomater
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 msk sweet chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först tomatsalladen genom att dela tomaterna och lägg i en skål.
    • Blanda ner soltorkade tomater i olja, salt och svartpeppar.
    • Plocka basilikablad och lägg ner i salladen.
    • Gör köttfärssås genom att skala och hacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärsen några minuter.
    • Tillsätt lök, vitlök, torkad basilika, sweet chilisås och krossade tomater.
    • Strö på salt och peppar och låt koka under 10 minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Tomatsallad
    • 200 g körsbärstomater
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 msk sweet chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag middag 530 Kcal

    Kycklingrullader med krämig dijonsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 530 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g minutkyckling
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 tsk dijonsenap
    • 1 msk rosmarin
    • 0
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 msk soja
    • 2 skiva lufttorkad skinka
    • 50 g rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 75 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Lägg i minutkycklingen och stek jämt på båda sidorna tills den är klar.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg créme fraiche, vispgrädde, dijonsenap, salt och svartpeppar, rosmarin, vitlök, kycklingfond och soja i en kastrull.
    • Blanda runt och låt puttra på medeltemperatur i 10 min.
    • Gör en sallad på rucola, rödlök och cocktailtomater.
    • Rulla minutkycklingen och linda runt skinkan och stick in en tandpetare.
    • Lägg upp rulladerna på tallrikar och ringla över såsen.
    • Servera med sallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g minutkyckling
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 tsk dijonsenap
    • 1 msk rosmarin
    • 0
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 msk soja
    • 2 skiva lufttorkad skinka
    • 50 g rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 75 g cocktailtomater
  • Onsdag middag 557 Kcal

    Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    Gör en vardagsklassiker lyxigare genom att fylla falukorven med goda smaker och servera med ungsrostade grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 557 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 ̊C.
    • Skiva grönsakerna och lägg i en ugnsfast form.
    • Häll på olivolja och strö på kryddor och oliver.
    • Blanda om.
    • Skär snitt i korven och fyll vartannat snitt med senap och vartannat snitt med ajvar relish.
    • Skär mozzarellan i bitar och tryck ner en bit ost i varje snitt.
    • Strö över lite salt, peppar och örtkryddor över falukorven.
    • Lägg korven över grönsakerna och ugnsbaka i ca 20 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria
  • Torsdag middag 407 Kcal

    Torskgratäng med pepparrotsost

    En krämig gratäng med torsk och pepparrotsost i - servera med en grönsallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 407 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 1 st morot
    • 0.25 st squash
    • 1 dl grädde
    • 70 g pepparrotsost
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 3 msk purjolök
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 0 salt och vitpeppar
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Tina fisken något.
    • Skär morot och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med grädde och pepparrotsost.  Smula ner buljongtärningen och lägg ner grönsakerna.
    • Låt allt koka ihop någon minut och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg fisken i en liten ugnsform och häll över såsen.
    • Ställ in i ugnen i 15 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 1 st morot
    • 0.25 st squash
    • 1 dl grädde
    • 70 g pepparrotsost
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 3 msk purjolök
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 0 salt och vitpeppar
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
  • Fredag middag 733 Kcal

    Lasagne

    Använd squash som plattor i denna supergoda lasagne!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 733 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk stark chilisås
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g mozzarella
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 dl riven ost
    • 3 msk ajvar relish
    • 3 msk grön pesto
    • 2 st orange paprika
    Tillbehör per portion
    • 1 dl blandsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva zucchini i skivor på längden.
    • Lägg på ett hushållspapper och strö över salt så att vattnet dras ur.
    • Skala och hacka löken och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och fräs löken.
    • Tillsätt färsen och bryn några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, chilisås och örtkrydda.
    • Låt puttra i ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg ett lager med zucchiniskivor i en ugnsfast form.
    • Fördela köttfärssås ovanpå tillsammans med hälften av crème fraichen och hälften av mozzarellan.
    • Återupprepa med ett lager till och toppa sedan med ost, ajvar och grön pesto.
    • Skiva paprikorna och fördela på lasagnen.
    • Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    • Ta ut lasagnen och låt svalna något så att den sätter sig innan servering.
    • Servera med en grönsallad.
    • Frys in resterna och ta fram vid behov.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk stark chilisås
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g mozzarella
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 dl riven ost
    • 3 msk ajvar relish
    • 3 msk grön pesto
    • 2 st orange paprika
    Tillbehör per portion
    • 1 dl blandsallad
  • Lördag middag 543 Kcal

    Asiatisk fläskgryta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 543 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g grytbitar av fläsk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st gul lök
    • 1 st solovitlök
    • 1 msk smör
    • 1 msk färsk ingefära
    • 4 msk ketjap manis
    • 2.5 tsk japansk soja
    • 2 msk sweet chilisås
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st ananas
    • 4 st salladslök
    • 1 msk färsk koriander
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på köttet. Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet med lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt ingefära, ketjap manis, soja och sweet chilisås. Häll på vatten och låt sjuda 1 timme. Späd med mer vatten om det behövs.
    • Skiva ananas och salladslök och blanda ner i grytan innan servering och toppa med färsk koriander och chiliflakes.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g grytbitar av fläsk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st gul lök
    • 1 st solovitlök
    • 1 msk smör
    • 1 msk färsk ingefära
    • 4 msk ketjap manis
    • 2.5 tsk japansk soja
    • 2 msk sweet chilisås
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st ananas
    • 4 st salladslök
    • 1 msk färsk koriander
    • 1 nypa chiliflakes
  • Söndag middag 447 Kcal

    Kycklingpaj med curry

    Gott och räcker till många!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Mät upp mjölet och lägg i smöret.
    • Arbeta snabbt ihop degen och kläm ut den i en pajform.
    • Pricka skalet med en gaffel och ställ in i frysen i 20 minuter.
    • Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    • Bena ur kycklingen och lägg i pajskalet.
    • Strimla purjolök och lägg över kycklingen.
    • Vispa ägg, grädde, vatten, ost, salt, peppar och curry i en skål och häll i pajskalet.
    • Strö över pinjenötter och grädda i mitten av ugnen i ca: 20 – 25 minuter.
    • Servera med grönsallad gjord på färsk spenat, gurka, paprika och alfaalfagroddar med 1 msk olivolja + ½ msk balsamvinäger.
    • Servera direkt.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter
Frukt/grönt
  • 200 g körsbärstomater
  • 3 klyfta vitlök
  • 3 st gul lök
  • 50 g rucola
  • 1.5 st rödlök
  • 75 g cocktailtomater
  • 2 styck tomat
  • 1.25 st squash
  • 1 st morot
  • 13 msk purjolök
  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • 50 g grönsallad
  • 2 st zucchini
  • 2 st orange paprika
  • 1 dl blandsallad
  • 1 st solovitlök
  • 1 msk färsk ingefära
  • 0.5 st ananas
  • 4 st salladslök
Övrigt
  • 50 g soltorkade tomater
  • 3 msk senap
  • 30 g svarta oliver kärnfria
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 1 tsk torkad basilika
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk rosmarin
  • 3 tsk kycklingfond
  • 1 msk soja
  • 6 msk ajvar relish
  • 0.4 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 3 msk stark chilisås
  • 1 tsk örtkryddor provencale
  • 3 msk grön pesto
  • 4 msk ketjap manis
  • 2.5 tsk japansk soja
  • 1 msk färsk koriander
  • 1 nypa chiliflakes
  • 0.7 tsk salt
  • 0.2 tsk svartpeppar
  • 0.5 msk malen curry
Torrvaror
  • 4 tsk olivolja
  • 600 g krossade tomater
  • 2 dl mjöl av bovete
  • 3.5 msk psylliumhusk
  • 2.5 msk pinjenötter
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 900 g nötfärs
  • 300 g minutkyckling
  • 2 skiva lufttorkad skinka
  • 600 g falukorv med hög kötthalt
  • 200 g torskrygg
  • 1000 g grytbitar av fläsk
  • 1 st hel kyckling
  • 3 st ägg
Mejeri
  • 2.5 dl crème fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 325 g mozzarella
  • 3 dl grädde
  • 70 g pepparrotsost
  • 3 dl riven ost
  • 101 msk smör

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!