Tillbaka till menyerna

Ulrikas goda meny

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 56.7 gram

Fett: 53.6 gram

Protein: 67.9 gram

Energi: 995.8 kcal

  • Måndag frukost 120 Kcal

    Grön smoothie

    En frisk mättande smoothie med sting av ingefära, god till frukost och mellanmål. Förvara i kylskåpet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 120 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st avokado
    • 1 st kiwi
    • 1 st banan
    • 5 msk mynta
    • 3 tsk ingefära
    • 130 g mango (fryst)
    • 50 g spenat
    • 400 g vatten

    Gör så här

    • Dela avokadon och ta bort skal och kärna.
    • Skala kiwi och banan.
    • Mixa alla ingredienserna i en blender till en jämn smoothie.
    • Resterande 3 portioner sparar du i en tät försluten flaska i kylskåpet.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st avokado
    • 1 st kiwi
    • 1 st banan
    • 5 msk mynta
    • 3 tsk ingefära
    • 130 g mango (fryst)
    • 50 g spenat
    • 400 g vatten

    Måndag lunch 437 Kcal

    Kycklinggryta med grönsaker

    En mustig kycklinggryta med härliga grönsaker som toppas med cocktailkapris och crème fraiche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st orange paprika
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 5 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 1 msk kapris
    • 1 msk crème fraiche

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skala och skiva moroten.
    • Skär paprika, broccoli och zucchini i mindre bitar och dela champinjonerna.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner kyckling, lök och vitlök.
    • Stek några minuter och häll på krossade tomater och vatten.
    • Smaksätt med sambal oelek, torkade örter och smula ner buljongtärning.
    • Låt sjuda under lock i ca 30 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll på grädde och lägg ner paprika, broccoli, zucchini och champinjoner.
    • Låt koka ihop och servera i djupa skålar toppat med kapris och créme fraiche.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st orange paprika
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 5 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 1 msk kapris
    • 1 msk crème fraiche

    Måndag middag 332 Kcal

    Renskavsröra med pepparrot och äpple

    Servera familjen med en lyxig helglunch - renskavsröra med pepparrot och äpple! Resterna (om det blir några) passar perfekt för måndagens matlåda.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g renskav
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 1 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st salladsblad
    • 2 st apelsinskiva
    • 2 msk purjolök

    Gör så här

    • Skär renskavsskinkan i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg röran på salladsblad och dekorera med apelsinklyfta och strimlad purjolök.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g renskav
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 1 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st salladsblad
    • 2 st apelsinskiva
    • 2 msk purjolök

    Måndag mellanmål 159 Kcal

    Ulrikas Hälsobank

    Yoghurt med frukt

    En riktigt härlig fruktsallad serveras med yoghurt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 159 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    1. Skiva frukterna i lagom stora bitar
    2. Häll upp yoghurten i en skål och håll över frukten
    3. Servera

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär
  • Tisdag lunch 332 Kcal

    Renskavsröra med pepparrot och äpple

    Servera familjen med en lyxig helglunch - renskavsröra med pepparrot och äpple! Resterna (om det blir några) passar perfekt för måndagens matlåda.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g renskav
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 1 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st salladsblad
    • 2 st apelsinskiva
    • 2 msk purjolök

    Gör så här

    • Skär renskavsskinkan i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg röran på salladsblad och dekorera med apelsinklyfta och strimlad purjolök.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g renskav
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 1 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st salladsblad
    • 2 st apelsinskiva
    • 2 msk purjolök

    Tisdag middag 174 Kcal

    Blomkål och broccolisoppa

    En god och smakrik soppa som gärna toppas med citronmarinerad broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skär blomkål och broccoli i buketter och finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn kålen tillsammans med vitlök och purjolök några minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Låt koka ihop i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll på grädde.
    • Låt koka ihop och späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Pressa citron och lite olivolja över broccolin.
    • Häll upp i skålar och lägg på citronmarinerad broccoli, strimlad purjolök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 120 Kcal

    Grön smoothie

    En frisk mättande smoothie med sting av ingefära, god till frukost och mellanmål. Förvara i kylskåpet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 120 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st avokado
    • 1 st kiwi
    • 1 st banan
    • 5 msk mynta
    • 3 tsk ingefära
    • 130 g mango (fryst)
    • 50 g spenat
    • 400 g vatten

    Gör så här

    • Dela avokadon och ta bort skal och kärna.
    • Skala kiwi och banan.
    • Mixa alla ingredienserna i en blender till en jämn smoothie.
    • Resterande 3 portioner sparar du i en tät försluten flaska i kylskåpet.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st avokado
    • 1 st kiwi
    • 1 st banan
    • 5 msk mynta
    • 3 tsk ingefära
    • 130 g mango (fryst)
    • 50 g spenat
    • 400 g vatten

    Onsdag lunch 447 Kcal

    Grillad kyckling med grekisk sallad och tzatziki

    Superfräsch rätt att njut av i sommar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Grekisk sallad
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.75 st paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 8 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    Tzatziki
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 10 cm gurka
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0.5 msk persilja

    Gör så här

    • Marinera kycklingen i finriven vitlök, ketjap manis, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda 20 minuter.
    • Häll olivolja, balsamico, honung och örtagårdskrydda i en stor skål. Skär alla grönsaker i mindre bitar och lägg i skålen. Tillsätt hackad persilja, salt och peppar. Blanda  om och lägg på fetaosttärningar.
    • Finriiv gurkan och pressa ut så mycket vätska du kan. Gör tzatziki genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Grilla kycklingen runt om i ca: 10 minuter. Servera med grekisk sallad och tzatziki.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Grekisk sallad
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.75 st paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 8 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    Tzatziki
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 10 cm gurka
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0.5 msk persilja

    Onsdag middag 437 Kcal

    Kycklinggryta med grönsaker

    En mustig kycklinggryta med härliga grönsaker som toppas med cocktailkapris och crème fraiche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st orange paprika
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 5 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 1 msk kapris
    • 1 msk crème fraiche

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skala och skiva moroten.
    • Skär paprika, broccoli och zucchini i mindre bitar och dela champinjonerna.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner kyckling, lök och vitlök.
    • Stek några minuter och häll på krossade tomater och vatten.
    • Smaksätt med sambal oelek, torkade örter och smula ner buljongtärning.
    • Låt sjuda under lock i ca 30 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll på grädde och lägg ner paprika, broccoli, zucchini och champinjoner.
    • Låt koka ihop och servera i djupa skålar toppat med kapris och créme fraiche.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st orange paprika
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 5 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 1 msk kapris
    • 1 msk crème fraiche

    Onsdag mellanmål 87 Kcal

    Ett kokt ägg

    Snabbt, enkelt, gott och nyttigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg

    Gör så här

    • Koka ägget till önskad konsistens.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg
  • Torsdag lunch 174 Kcal

    Blomkål och broccolisoppa

    En god och smakrik soppa som gärna toppas med citronmarinerad broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skär blomkål och broccoli i buketter och finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn kålen tillsammans med vitlök och purjolök några minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Låt koka ihop i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll på grädde.
    • Låt koka ihop och späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Pressa citron och lite olivolja över broccolin.
    • Häll upp i skålar och lägg på citronmarinerad broccoli, strimlad purjolök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 383 Kcal

    Citronkyckling med blomkålsmos

    Fin kombination med fräscha smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st citron
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk grädde
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl gröna ärtor
    Dekoration
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Riv citronzest i en skål. (Spara lite zesten till dekoration). Krama ur citronsaft i en annan skål. Skala och riv vitlök. Blanda vitlöken med citronsaften. Tillsätt örtagårdskrydda, salt, svartpeppar och olivolja. Lägg kycklingfilé i skålen. Låt marinera 20 min.
    • Lägg kycklingfilé i en ugnsform. Ugnsbaka i 20 min.
    • Skär blomkål i mindre buketter. Koka blomkålen i lättsaltat vatten 10 min. Häll av vattnet. Lägg blomkålen i mixer tillsammans med grädde, salt och svartpeppar. Mixa till ett slätt mos.
    • Skär sockerärtor i strimlor. Koka sockerärtor och gröna ärtor i lättsaltat vatten i 1 min. Häll av vattnet i durkslag.
    • Skär kycklingfilé skivor. Lägg blomkålsmoset på ett fat tillsammans med gröna ärtor och sockerärtor. Placera kycklingskivor ovanpå och dekorera med dillkvistar, citronskivor och toppa med citronzest.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st citron
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk grädde
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl gröna ärtor
    Dekoration
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronskiva
  • Fredag frukost 120 Kcal

    Grön smoothie

    En frisk mättande smoothie med sting av ingefära, god till frukost och mellanmål. Förvara i kylskåpet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 120 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st avokado
    • 1 st kiwi
    • 1 st banan
    • 5 msk mynta
    • 3 tsk ingefära
    • 130 g mango (fryst)
    • 50 g spenat
    • 400 g vatten

    Gör så här

    • Dela avokadon och ta bort skal och kärna.
    • Skala kiwi och banan.
    • Mixa alla ingredienserna i en blender till en jämn smoothie.
    • Resterande 3 portioner sparar du i en tät försluten flaska i kylskåpet.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st avokado
    • 1 st kiwi
    • 1 st banan
    • 5 msk mynta
    • 3 tsk ingefära
    • 130 g mango (fryst)
    • 50 g spenat
    • 400 g vatten

    Fredag lunch 383 Kcal

    Citronkyckling med blomkålsmos

    Fin kombination med fräscha smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st citron
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk grädde
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl gröna ärtor
    Dekoration
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Riv citronzest i en skål. (Spara lite zesten till dekoration). Krama ur citronsaft i en annan skål. Skala och riv vitlök. Blanda vitlöken med citronsaften. Tillsätt örtagårdskrydda, salt, svartpeppar och olivolja. Lägg kycklingfilé i skålen. Låt marinera 20 min.
    • Lägg kycklingfilé i en ugnsform. Ugnsbaka i 20 min.
    • Skär blomkål i mindre buketter. Koka blomkålen i lättsaltat vatten 10 min. Häll av vattnet. Lägg blomkålen i mixer tillsammans med grädde, salt och svartpeppar. Mixa till ett slätt mos.
    • Skär sockerärtor i strimlor. Koka sockerärtor och gröna ärtor i lättsaltat vatten i 1 min. Häll av vattnet i durkslag.
    • Skär kycklingfilé skivor. Lägg blomkålsmoset på ett fat tillsammans med gröna ärtor och sockerärtor. Placera kycklingskivor ovanpå och dekorera med dillkvistar, citronskivor och toppa med citronzest.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st citron
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk grädde
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl gröna ärtor
    Dekoration
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronskiva

    Fredag middag 574 Kcal

    Kalkongratäng med broccoli och apelsin

    Kul smaksättning i god gratäng!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 574 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 350 g broccoli
    • 500 g kalkonfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Apelsinsås
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 st apelsin
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 dl vatten
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk persilja
    • 1 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg broccoli i en ugnsfast form. Skiva kalkonfilén i mindre bitar. Skala och riv vitlök. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kalkonskivorna tillsammans med vitlök några minuter. Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg den stekta kalkonen på broccolin. Skala och hacka lök fint, riv vitlök. Riv skalet på en apelsin med ett zestjärn. Skär bort skalet på apelsinerna med en vass kniv och skär ut fina filéer.
    • Finhacka persiljan. Skala  lök och skär i små bitar. Skala vitlök och riv fint. Hetta upp en  kastrull med smör och stek lök och vitlök . Smula ner buljongtärningen och häll på vatten.  Låt koka upp och tillsätt grädde, apelsinzest och persilja. Salta och peppra.
    • Häll såsen över gratängen och lägg på apelsinfiléerna. Strö på riven ost.
    • Gratinera i ugnen i  20 min.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 350 g broccoli
    • 500 g kalkonfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Apelsinsås
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 st apelsin
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 dl vatten
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk persilja
    • 1 dl riven ost

    Fredag dessert 90 Kcal

    Fruktsallad

    Fräsch kalorisnål fruktsallad toppad med färsk mynta eller citronmeliss. Ta en klick grädde till för att lyxa till eller ät den som den är!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 90 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st mango
    • 6 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 dl färsk mynta

    Gör så här

    • Skär alla frukter i mindre bitar och lägg i glasskålar.
    • Dekorera med färsk mynta eller citronmeliss.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st mango
    • 6 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 dl färsk mynta
  • Lördag frukost 87 Kcal

    Ett kokt ägg

    Snabbt, enkelt, gott och nyttigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg

    Gör så här

    • Koka ägget till önskad konsistens.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg

    Lördag lunch 574 Kcal

    Kalkongratäng med broccoli och apelsin

    Kul smaksättning i god gratäng!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 574 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 350 g broccoli
    • 500 g kalkonfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Apelsinsås
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 st apelsin
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 dl vatten
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk persilja
    • 1 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg broccoli i en ugnsfast form. Skiva kalkonfilén i mindre bitar. Skala och riv vitlök. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kalkonskivorna tillsammans med vitlök några minuter. Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg den stekta kalkonen på broccolin. Skala och hacka lök fint, riv vitlök. Riv skalet på en apelsin med ett zestjärn. Skär bort skalet på apelsinerna med en vass kniv och skär ut fina filéer.
    • Finhacka persiljan. Skala  lök och skär i små bitar. Skala vitlök och riv fint. Hetta upp en  kastrull med smör och stek lök och vitlök . Smula ner buljongtärningen och häll på vatten.  Låt koka upp och tillsätt grädde, apelsinzest och persilja. Salta och peppra.
    • Häll såsen över gratängen och lägg på apelsinfiléerna. Strö på riven ost.
    • Gratinera i ugnen i  20 min.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 350 g broccoli
    • 500 g kalkonfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Apelsinsås
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 st apelsin
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 dl vatten
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk persilja
    • 1 dl riven ost

    Lördag middag 478 Kcal

    Entrecote med pepparsås

    Det går snabbt och enkelt att tillaga denna god rätt som passar perfekt en fredagskväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 478 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g entrecote
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 dl blandsallad
    Pepparsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk krossade pepparkorn
    • 0 nypa flingsalt

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och fräs lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt fond eller buljongtärning, senap och vatten.
    • Häll på grädde och krossade pepparsorter.
    • Låt koka ihop 5 minuter och smaka av med salt och ev mer peppar.
    • Ställ åt sidan.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner köttet.
    • Stek några minuter per sida och strö på salt och peppar.
    • Servera köttet med sallad och häll såsen över.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g entrecote
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 dl blandsallad
    Pepparsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk krossade pepparkorn
    • 0 nypa flingsalt

    Lördag dessert 195 Kcal

    Hallon och myntaglass

    Somrig fräsch glass med smak av hallon och mynta! Toppa glassen med lime och färska myntablad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 195 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st lime
    • 1 msk mynta
    • 250 gram hallon (frysta)
    • 1 msk agavesirap
    • 0.5 dl crème fraiche
    Dekoration
    • 1 st lime
    • 0.5 dl färsk mynta

    Gör så här

    • Skölj limen ordentligt och riv skalet fint.
    • Dela limen och pressa ut saften i en skål.
    • Lägg de frusna hallonen i en matberedare tillsammans med agavesirap, limeskal, mynta och limesaft.
    • Mixa tills bären är finfördelade.
    • Tillsätt creme fraiche och mixa sorbeten slät.
    • Häll upp sorbeten i portionsskålar och strö på lime och myntablad.
    • Servera direkt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st lime
    • 1 msk mynta
    • 250 gram hallon (frysta)
    • 1 msk agavesirap
    • 0.5 dl crème fraiche
    Dekoration
    • 1 st lime
    • 0.5 dl färsk mynta
  • Söndag frukost 291 Kcal

    Bananplättar med kesella och bär

    God frukost att lyxa till det med på helgen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 6 st jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med äggsmeten och lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Lägg upp plättarna på en tallrik och toppa med färska bär och kesella.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 6 st jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Söndag lunch 478 Kcal

    Entrecote med pepparsås

    Det går snabbt och enkelt att tillaga denna god rätt som passar perfekt en fredagskväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 478 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g entrecote
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 dl blandsallad
    Pepparsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk krossade pepparkorn
    • 0 nypa flingsalt

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och fräs lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt fond eller buljongtärning, senap och vatten.
    • Häll på grädde och krossade pepparsorter.
    • Låt koka ihop 5 minuter och smaka av med salt och ev mer peppar.
    • Ställ åt sidan.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner köttet.
    • Stek några minuter per sida och strö på salt och peppar.
    • Servera köttet med sallad och häll såsen över.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g entrecote
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 dl blandsallad
    Pepparsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk krossade pepparkorn
    • 0 nypa flingsalt

    Söndag middag 498 Kcal

    Köttfärssås med glutenfri spagetti

    Vem gillar inte köttfärssås?!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 498 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st selleristjälk
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 100 g glutenfri spagetti

    Gör så här

    • Skala moroten och skär i tärningar. Skär selleri i små tärningar. Skala och finhacka löken och riv vitlöken fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek nötfärsen i några minuter. Strö på salt och peppar. Tillsätt lök, vitlök, morötter och selleri och stek i ytterligare några minuter.
    • Rör ner krossade tomater, chilisås och örtkrydda. Låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 30 minuter.
    • Koka pastan enligt anvisningen på paketet.  Lägg spagetti i en djup tallrik och lägg på köttfärssåsen. Dekorera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st selleristjälk
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 100 g glutenfri spagetti
Frukt/grönt
  • 1 st avokado
  • 1 st kiwi
  • 2 st banan
  • 3 tsk ingefära
  • 130 g mango (fryst)
  • 50 g spenat
  • 2 st gul lök
  • 5.5 klyfta vitlök
  • 2 st morot
  • 1 st orange paprika
  • 575 g broccoli
  • 0.25 st zucchini
  • 5 st champinjoner
  • 8.5 st purjolök
  • 0.5 st äpple
  • 2 dl blomkålsbuketter i olika färger
  • 2 st salladsblad
  • 2 st apelsinskiva
  • 1 st nektarin
  • 14 st färsk jordgubbe
  • 2 st grön kiwi
  • 1.5 dl blåbär
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 0.5 st citron
  • 0.5 st blomkål
  • 100 g sockerärtor
  • 2 dl gröna ärtor
  • 2 st citronskiva
  • 2 st apelsin
  • 0.5 st mango
  • 0.5 dl färska blåbär
  • 5 dl blandsallad
  • 1.5 st lime
  • 250 gram hallon (frysta)
  • 6 st jordgubbar
  • 6 st hallon
  • 1 st selleristjälk
Kryddor/smaksättare
  • 6 msk mynta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 3 tsk örtagårdskrydda
  • 1.5 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk pepparrot
  • 1 msk gräslök
  • 2 st dillkvistar
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 2 msk färsk persilja
  • 1 dl färsk mynta
  • 1 msk kalvfond
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk krossade pepparkorn
  • flingsalt
  • 0.25 tsk vaniljpulver
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 0.25 tsk torkade örter
  • 0.5 msk färsk basilika
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g kycklingfilé
  • 100 g renskav
  • 1 st kokt ägg
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 500 g kalkonfilé
  • 250 g entrecote
  • 2 st ägg
  • 300 g nötfärs
Torrvaror
  • 4 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk agavesirap
  • 100 g glutenfri spagetti
Mejeri
  • 4.5 dl grädde
  • 2.5 msk crème fraiche
  • 1 dl gräddfil
  • 2 dl sojayoghurt
  • 5.5 tsk smör
  • 1 dl riven ost
  • 4 msk kesella
Övrigt
  • 1 msk kapris
  • 2 msk majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.