Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader och skiva blomkålen i två stora skivor.
- Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek blomkålsskivorna några minuter på varje sida.
- Krydda med salt och peppar.
- Lägg blomkålen på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och ugnsbaka i ca 15 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
- Lägg färsen i en bunke.
- Skala och finhacka lök och vitlök och vänd ner i färsen tillsammans med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
- Forma färsen till två biffar och hetta upp en stekpanna med olivolja på medelvärme.
- Bryn biffarna några minuter på varje sida och lägg sedan biffarna på plåten med blomkål och låt biffarna eftersteka i ugnen i ca 10 minuter eller tills de är genomstekta.
- Slå över grädde i samma stekpanna som biffarna stekts i och koka upp.
- Finhacka vitlök och tillsätt tillsammans med smulad buljongtärning och franska örter.
- Låt koka ihop några minuter och servera biffarna upplagda på de ugnsbakade blomkålsskivorna och vitlök- och örtsåsen.
- Dekorera med hackad gräslök.