Tillbaka till menyerna

Test

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 537 Kcal

    • Frukost - 240 Kcal

      Nyponfralla med dadlar, valnötter och pålägg

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål - 298 Kcal

      Frukostmacka med pålägg

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 242 Kcal

    • Frukost - 242 Kcal

      Bananplättar med kesella och bär

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 764 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 516 Kcal

      Laxschnitzel med romsås och haricot verts

    • Mellanmål

    • Dessert - 248 Kcal

      ketodessert

      Cheesecake brownies

  • Fredag - 463 Kcal

    • Frukost - 182 Kcal

      Rostad frömüsli

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål - 280 Kcal

      Granatäppledrink med vattenmelon och mandel - 2 portioner

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 18.9 gram

Fett: 25.7 gram

Protein: 18.7 gram

Energi: 501.4 kcal

  • Måndag frukost 240 Kcal

    Nyponfralla med dadlar, valnötter och pålägg

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, nyponfrallor med dadlar och valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Nyponfrallor med dadlar och valnötter i hälsobanken. Totala receptet för nyponfrallorna är 12 portioner som ni kan frysa ner efter tillagning.

    Måndag mellanmål 298 Kcal

    Frukostmacka med pålägg

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Filmjölkslimpa. Receptet hittar du genom att söka på Filmjölkslimpa i hälsobanken. Totala receptet för limpan är 12 portioner som kan skivas och frysas ner efter tillagning.

  • Onsdag frukost 242 Kcal

    Bananplättar med kesella och bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 0 jordgubbar
    • 0 hallon
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med äggsmeten och lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Lägg upp plättarna på en tallrik och toppa med färska bär och kesella.
  • Torsdag middag 516 Kcal

    Laxschnitzel med romsås och haricot verts

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 516 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 1 st schalottenlök
    • 2 msk gräslök
    • 0.5 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st uppvispat ägg
    • 0.75 dl ströbröd
    • 0.5 msk msk smör
    • 150 g haricot verts
    • 2 st citronklyfta
    Romsås
    • 0.5 dl gräddfil
    • 3 msk stenbitsrom
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör såsen genom att blanda ihop ingredienserna i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    • Skär lax i kuber och lägg en matberedare med lök, gräslök, citronzest, salt och peppar.
    • Mixa till en jämn färs. Forma till en schnitzel och doppa i ägg och sedan panera i ströbröd.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn schnitzeln 3-4 minuter per sida.
    • Servera med romsås, kokt haricotverts och citronklyftor.

    Torsdag dessert 248 Kcal

    ketodessert

    Cheesecake brownies

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -16 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 248 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Browniesmeten
    • 50 g smör
    • 2.5 msk kakaopulver
    • 1 dl sukrin melis
    • 2 st ägg
    • 1 dl mandelmjöl
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk salt
    Cheesecakesmeten
    • 200 g gram philadelphiaost
    • 1 st ägg
    • 0.25 dl sukrin melis
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad (1 ruta)
    • 10 g vit choklad (1 ruta)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 c° och smöra en fyrkantig form. Smält smöret. Sila i kakao och tillsätt salt och sukrin melis. Blanda ihop allt tills smeten blir jämn. Knäck i ett ägg i taget och blanda. Till sist blanda i mandelmjöl och vaniljpulver.
    • Vispa philadelphiaosten med elvisp tills den blir mjuk och krämig. Tillsätt vaniljpulver, sukrin melis, ägg  och blanda runt 1 min.
    • Klicka ut chokladsmeten med en sked lite överallt i formen och sedan ta cheesecake smeten och klicka ut i de tomma hålen. Ta sedan en kniv och dra runt i formen för att få ett fint mönster.
    • Strö  över den hackade chokladen och ställ in i ugnen i ca 20 min. Ställ kallt och skiva upp ibrownies.
  • Fredag frukost 182 Kcal

    Rostad frömüsli

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 182 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 5 dl havrekärnor
    • 2 dl pumpafrön
    • 2 dl dl solrosfrön
    • 4 msk mandel
    • 5 tsk flytande honung
    • 2.5 tsk kanel

    Gör så här

    • Grovhacka mandeln. Rosta havre, pumpa, solros och mandel i en torr panna i några minuter.
    • Häll på honung och strö på kanel.
    • Låt rosta ytterligare någon minut och häll upp müslin i en skål med lock.

    Fredag mellanmål 280 Kcal

    Granatäppledrink med vattenmelon och mandel - 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.3 st vattenmelon
    • 1 st granatäpple
    • 1 dl Hallon (frysta)
    • 3 msk mandel
    • 1 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Skär vattenmelon i bitar och gröp ur granat- äpplet.
    • Lägg i en blender och tillsätt hallon och mandel. Mixa och späd med mandelmjölk.
    • Häll upp på glas och toppa med lite hallon och granatäpple.
Övrigt
  • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
  • 1 skiva Filmjölkslimpa
  • 5 tsk flytande honung
  • 1 dl Hallon (frysta)
Mejeri
  • 2 tsk tsk smör
  • skivor ost
  • 1 skiva ost
  • 1.5 msk msk smör
  • 4 msk kesella
  • 0.5 dl gräddfil
  • 50 g smör
  • 200 g gram philadelphiaost
  • 1 dl mandelmjölk
Frukt/grönt
  • 0.45 st röd paprika
  • 1 st banan
  • 0.5 dl blåbär
  • jordgubbar
  • hallon
  • 1 st schalottenlök
  • 2 msk gräslök
  • 0.5 tsk citronskal
  • 150 g haricot verts
  • 2 st citronklyfta
  • 0.3 st vattenmelon
  • 1 st granatäpple
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 25 g rökt skinka
  • 5 st ägg
  • 250 g laxfilé
  • 0.5 st uppvispat ägg
  • 3 msk stenbitsrom
Kryddor/smaksättare
  • 1.25 tsk vaniljpulver
  • salt och vitpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • 2.5 tsk kanel
Torrvaror
  • 0.75 dl ströbröd
  • 2.5 msk kakaopulver
  • 1.25 dl sukrin melis
  • 1 dl mandelmjöl
  • 15 g mörk choklad (1 ruta)
  • 10 g vit choklad (1 ruta)
  • 5 dl havrekärnor
  • 2 dl pumpafrön
  • 2 dl dl solrosfrön
  • 7 msk mandel

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!